Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy budapesti nőcsábász naplója

A sorozatrandizó

A sorozatrandizó

A SZÓ amit minden nő utál

2017. május 17. - Ethan Wolf

Tudjuk, hogy milyen fontos a nőkkel való kommunikáció során a testbeszéd, mimika, illetve a szavak megfelelő használata. Külön tanítani lehetne, hogyan érdemes fogalmazni írásban, vagy szóban. Nem is akarok ebbe mélyebben belemenni, inkább egy szót szeretnék kivesézni. 

Mondhatnánk, hogy na bumm, sok szót nem szeretnek a nők pl.:anál, segg, randi (ettől megijednek). De nem ilyen jellegű a mostani a témám. Ez a szó nem egy káromkodás, nem valami "alantas" testi dolog. Egy olyan szó, ami majdhogynem megsemmisítő erejű.

ok.gif

Igen, ez a két betűből álló szócska, hamar a nők idegeire tud menni. Beszélgetsz (írásban) egy nővel, de nem úgy haladnak a dolgok, ahogy szeretnéd, lepattint, vagy csak kerüli a téged érdeklő témát? Semmi baj, van még egy utolsó fegyver a kezedben. Írj neki annyit, hogy "ok".

Se többet, se kevesebbet. Ha fikarcnyi esélyed is volt nála, akkor erre reagálni fog. Ha erre sem reagál, az azt jelenti, hogy soha nem volt esélyed semmire.

Miért van varázsereje ennek a szónak? Mert ennek a jelentése a nők nyelvén ennyi: leszarom. Azaz, hogy te leszarod őt.

Azt sugallja, hogy annyira nem vagy azért oda tőle, vannak más lehetőségeid is. Az "ok" annyit üzen, hogy virtuálisan vállat vonsz és leszarod. Ez beindítja bennük a hörcsögöt. "Hogy lehet, hogy mindössze ennyit tudtam kiváltani belőle?","Vannak más, esetleg nálam jobb lehetőségei is?","Hogy merészeli azt mondani nekem, hogy leszarja"? 

Ha volt egy kis esélyed a nőnél, akkor erre reagálni fog (igaz, nem azonnal, néha napokkal később). Ez egy sértés feléjük, a női hiúságon ejtett karc. 

ok - azt üzenem, hogy olyan férfi vagyok, aki leszarja a hülyeséged, keresek mást, vannak más lehetőségeim is.

Tanács: épp a szó jelentése miatt (mármint amit a nők számára jelent), ne használd a barátnőddel való kommunikáció során. A tudatalattija azt az üzenetet fogja kapni, hogy nem érdekled, és még Ő maga sem fogja tudni, hogy miért is lesz rád mérges. De az lesz. :)

Nem tudom, más is foglalkozott-e ezzel a szóval a nőkkel való kommunikáció kapcsán. Nem találtam a neten erre vonatkozólag semmit, szóval minden jog az enyém. :D Véletlenül jöttem erre rá. Párszor tényleg olyan fárasztóak voltak, hogy egy sima okkal akartam zárni a beszélgetést, mire azt vettem észre, hogy ilyenkor nemhogy leállnának, hanem folytatják (még ha előtte már halódott is a csevej). Volt, hogy halottnak vélt ismerkedést támasztottam fel ezzel az egy szóval (persze ha esélyed sem volt soha, akkor ez sem segít).

Aztán, ahogy gondolkodni kezdtem eszembe jutott pár beszélgetés régebbi exeimmel, mikor az egyik még fel is háborodott, hogy mikor írt nekem (pl mit kéne vennem a boltban hazafelé) én mindig okot írtam. Nem értettem, mi a baja, hisz nyugtáztam a dolgot. Számunkra, férfiaknak az "ok", nyugtázást jelent = megértettem. Amikor egy nő mondja, hogy "ok", az annyit tesz, hogy valami baj van (ezt mondjuk régóta tudjuk). DE amikor egy férfi mondja ezt egy nőnek, az bizony a "leszaromot" jelenti.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatrandizo.blog.hu/api/trackback/id/tr2311809735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VT 135 2017.05.17. 11:26:28

És mi van az értem-mel?

claire85 2017.05.17. 12:47:08

Írásban férfitól az 'értem'-től akadok. Annyira felcseszi az agyam, h. azonnal őrjöngésre késztet, verbálisan :)

Az értem, annyit tesz: 'nem tudok vele mit kezdeni' és nem is érdekel.'. Ezt a szócskát lelkizés, vagy őszinteség után odabiggyeszteni iszonyatos megalázó érzést kelt...

claire85 2017.05.17. 13:14:14

@claire85: .. az OK. kb. olyan mint egy szmájli..le vagy szarva..

varosilany 2017.05.17. 15:23:45

@Slepy: nekem mindkettő ilyen. csupán ezért írtam le...kinek a pap kinek a paplan...
Ha én mérges vagyok valakire, akkor én pl az "oké"-t használom, ha érdektelen valaki akkor az "aha" és az "értem"

Slepy 2017.05.17. 16:05:48

@varosilany: Szerintem a hangsúlyban van a lényeg. Hogy hogy ejted ki ezeket a szavakat.
Mert ha inkább magasabb frekvencián mondom az "oké"-t abból nem az kéne hogy lejöjjön, hogy le se sz@rom a másikat. Hanem csak reagálok, megértettem amit mondott. De ha meg nem mondok semmit, akkor meg az a baj. Akkor meg azt hiszik, hogy az egyik fülemen be, a másikon ki.

claire85 2017.05.17. 17:13:29

@Slepy: Erre mondta nekem egy 'barátom'. Ha tiszteletben tartom, kvázi tudomásul veszem amit mondasz, akkor köcsög vagyok. Ha nem írok rá semmit, köcsög vagyok.
Ha pedig őszinte leszek, még nagyobb köcsög. Tehát nem tudok jót tenni neked. Mindenképpen köcsög maradok. :D

És igaz.

claire85 2017.05.17. 17:19:31

Élőben a másik gáz, ha egy nő csendben van. És mikor a pasi nem veszi észre, és megkérdezi mi a baj, a válasz a 'semmi'--az már robbanás közeli.
A 'semmi' annyit tesz csináltál vmit, amit bunkó módon észre sem vettél. Garantált sértődés..és hiszti. ;)

claire85 2017.05.17. 17:20:09

@Slepy: Alternatíva. : 'Jó' :)

Slepy 2017.05.17. 18:28:11

@claire85: Elhiszem hogy ezt mondta a "barátod", de ez az emberek 99%-ára nem igaz.

'jó' - Szoktam mondani. Írásban is.
'OK' - szintén
'értem' - Ritkábban mondom, de van hogy kell.
'aha' - 1 évben ha kétszer mondom. Ez tényleg idegesítő ha valaki folyton 'aha'-zik.

HS 2142 2017.05.17. 20:03:31

Számomra a "semmi" az, amitől a falat tudnám kaparni. Elvégre az ősrobbanás előtt volt semmi, azóta mindig van 'valami'. : )

Másfelől mennyivel jobban hangzik, hogy ha a megkérdezik, hogy mi van veled, az a válasz érkezik: "Most épp elkerültek az izgalmak, nem történt semmi különös, de köszi a kérdésed. Te hogy vagy?"

Vagy valami hasonló, és ez szerintem ad egyfajta minimális tiszteletet, másrészt ha nincs kedved konkrétat válaszolni, akkor így átpasszolod a másiknak a labdát.
A "semmi" kiválóan alkalmas elvágni egy párbeszédet, és akkor lehet rá alkalmazni az ok meg az aha formulákat válaszképpen, mert elég demotiváló egy ilyen után beszélgetést folytatni.

Velem is megesett már, hogy valamit oké-val nyugtáztam, és vannak esetek, amikor tényleg úgy jött le a nőknél, mintha valami mögöttes pejoratív jelentéstartalma lett volna. : D Lehet jobb akkor már átvenni egy másik nyelvből alternatívát, ha már az "ok" így meghonosodott az angolból, ott van például a német iO (in Ordnung) ami jelentését tekintve ugyanaz. :D

claire85 2017.05.17. 21:59:11

@HS 2142: Miért te ilyen részletesen fogalmazod meg a mondataidat pl. chat közben? :D

HS 2142 2017.05.17. 23:16:36

@claire85: Valós idejű chat közben jellemzően maradok az egyszerű funkcionalitásnál, hiszen ott a gyors és pergő párbeszéd az elsődleges, hacsaknem érzek a másik részéről igényt, hogy komplexebb mondatszerkezeteket rakjak össze, mint mondjuk egy poszt alkalmával. (Van, akit meg kifejezetten idegesíteni szokott, olyankor abszolúte lényegre törőnek kell lenni, ez az elején ki szokott derülni. Az viszont tény, hogy a szó elszáll, az írás megmarad, ezért igyekszem olyan formában leírni a gondolataimat, hogy később "ne bánjam meg", nincs visszatörlés :) )

Mivel tudom, hogy ez engem mennyire idegesít, erre különösen figyelni szoktam, különben később visszakapom, hogy minek várok el olyat, amit én sem tudok teljesíteni. :)
Mindenesetre amire ki akartam lyukadni, ha van mellé egy kis körítés (és ehhez tényleg nem kell részletes fogalmazás, csak kb 5-6 szó ráadásként), akkor máris elvett az "éléből", és szerintem ugyanezt lehet alkalmazni az ok/értem és társaira is és akkor máris nem lepattintó, maró gúnyként ható jellege van.
Írásban meg ugye nagy hátrány, hogy se a hangsúly meg a testbeszéd nem ad támpontot, hogy most hogyan is gondolta a másik, így ha még pár szót mellé teszel, az a másiknak is egyfajta mankó az online kommunikációban.

claire85 2017.05.18. 00:51:23

@HS 2142:

Kérdés akarunk-e támpontot adni.?..

Számomra egészen megdöbbentő mennyire intenzíven nem tudom különválasztani az épp aktuális hangulatomat- kedélyállapotomat egy-egy chat-beszélgetésnél. Sőt még az adott személyhez fűződő érzelmeim is mennyire befolyásolni tudnak egy online 'beszélgetésben'. Olyan szinten félre vagy átértelmezem a mondanivalót és kiragadok az állapotomnak megfelelő szavakat kontextus nélkül, hogy egészen elképesztő, Nem rég jöttem rá, h. tényleg csinálom. Tehát képes vagyok egy 'oké' vagy egy mosolygó fejen vagy egy tetszik ikonon vagy egy jól irányzott 'értem' szócskán totálisan kiborulni, aztán összeveszésig hisztizni. De akár szakításig is vittem már a dolgot, és ugye ahogy írod a szó elszáll...:D sajnos az én írásom megmaradt. :)

Szóval rühellem a chatet.. szerintem ismerkedésnél pedig kifejezetten káros is tud lenni.

Wildschwein 2017.05.18. 10:39:15

@claire85: És mi a helyzet azzal, hogy "Ahogy gondolod"? Ugyanaz lenne, mint az "OK"?

claire85 2017.05.18. 14:37:06

@Wildschwein: Igen. Hasonló.
Női nyelvre átfordítva annyit tesz: Nem érdekelsz, csinálsz amit akarsz..

Polilili 2017.05.18. 14:49:00

Tudsz egy példa-párbeszédet írni, hogy jobban értsük?

Krisz101 2017.05.23. 04:10:11

Univerzális kezelési módszerek Az univerzális kezelések szinte minden helyzetben működnek, csak megfelelő rutinnal kell előadni őket. Léteznek olyan helyzetek, amikor hirtelen semmi se jut eszedbe. Ilyenkor ahelyett, hogy percekig valami nagyon frappáns dolgon járna az eszed, inkább használj univerzális Shit kezelést. Ahaa... Jaaa A legegyszerűbb kezelés, amikor leszarod a Shitet... Lazán benyögsz rá egy ahhaaa.. vagy jaaa.. választ. Vagy egy egyszerű vállrándítást csinálsz. Ekkor az a lényeg, hogy maximálisan nyugodt és magabiztos légy. A testbeszédednek ilyenkor összhangban kell legyen a lazaságoddal.

ahham ja ok értem rendben...
süti beállítások módosítása