Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy budapesti nőcsábász naplója

A sorozatrandizó

A sorozatrandizó

Ribancok

2017. november 20. - Ethan Wolf

lockerroom2-12.jpg

Több különböző poszt alatt a hozzászólásokban már érintettem a témát, de gondoltam jobb, ha összegyúrom egy posztba.

Azzal kezdem, hogy nem tetszik a szónak a jelentése, vagyis inkább az nem tetszik, akikre használják.

Eleve mit is jelent a ribanc? Miért ribancoznak le valakit? Azért mert sok férfival lefekszik? Mert szereti a testiséget és a élet örömeit? Sokkal inkább ribanc az, aki valamilyen érdek miatt van egy férfi mellett (pénz, hatalom, akármi más). Sokkal inkább ribanc az, aki elhiteti a férfival, hogy lehet valami, holott rég tudja, nem lesz. Szóval én nem nevezném ribancnak azokat, akik csak szeretnek dugni és kipróbálni több férfit is. Pasi szemszögből pedig legyünk őszinték, azokat ribancozzuk le akik másokkal igen, velünk pedig nem akarnak lefeküdni. :D

7161fd834e2e2010e1b05aeb1c108049--good-girl-gone-bad-twisted-humor2.jpg

Szomorú, hogy a társadalom megbélyegezte azokat a nőket, akikről nem titok, hogy szeretik a szexet változatos partnerekkel.

A ribancok jobbak, mint a rendes lányok? Szerintem, igen. Hogy miért?

A válasz roppant egyszerű, jobbak az ágyban. Egy nőnek is kell teljesítenie és az eddigi tapasztalatok alapján (nem csak a sajátom nyilván), amelyik nőnek kevés pasija volt, az egyszerűen nem elég jó. Kevés férfi = nem túl változatos szex = tapasztalatlanság. Lehetnek kivételek, ha a kevéske férfi közül egyik másik ott volt a szeren és tudtak együtt fejlődni, de ők a kisebbség. A legtöbb kedves, rendes lány nem jó a szexben. A csípőmozgásuk esetlen, rossz a ritmusérzékük, a nem hagyományos pózokban hamar elfáradnak, de a legrosszabb velük az orál.

Valamiért a nők többsége azt hiszi, ez olyan ösztönös dolog, megnéz egy-két pornót és azt hiszi, tudja. Hát nem. Ide édeskevés az elmélet. Ide tapasztalat és gyakorlás kell. Sokan rosszul cumiznak, és férfiként, mit tehetsz? Amint egy apró jelét adom annak, hogy ez nem az igazi, ott vége is mindennek, sértődés lesz. Inkább tűröm és várom a végét, hogy végre dugjunk inkább. Ha régóta nem volt nővel az ember, akkor még ez is jobb lehet a semminél, de nem az igazi. Azt sem értem, miért hiszi sok nő, hogy az nekünk jó, ha masszírozzák a golyónkat cumizás közben? Nincs sok olyan, akivel erről lehet beszélni, de a baráti társaság férfi tagjai közt nincs egy sem, amelyiknek ez jól esne. Ennek azért örültem, mert kezdtem azt hinni, bennem van a hiba, mert nálam rohadtul az ellenkező hatást tudja kiváltani a golyómarkolászás, mint amit a nők hisznek. De ezek szerint nem vagyok ezzel egyedül. Lehet, hogy van, aki élvezi, de akkor itt is az a helyzet, hogy nem minden férfi egyforma, ahogy a nők sem.

slut-squad2.jpg

A tapasztaltabb nők jobbak az ágyban minden szempontból. A huszonéves egyetemisták, akik voltak vagy harminc pasival, kegyetlen jók a szexben. Akik pedig „átlagos” mennyiséget fogyasztottak, azok a ritka kivételeket eltekintve, nem igazán jók. Még a saját testüket sem ismerik igazán. Ez szerintem kurvára szomorú. Itt pedig beszélhetünk arról, hogy a harmincas nők gyakran hencegnek azzal, hogy ők azért jobbak a huszonéveseknél, mert ismerik a saját testüket és tapasztaltabbak. Ez talán így volt még a kilencvenes években, de azóta felnőtt egy másik generáció is. Ma már a tapasztalat a huszonévesek mellett áll, ma egy átlagos húszéves nőnek több partnere van 2-3 év alatt, mint egy harmincasnak egész életében.

Az átlagos mennyiségű pasi/nő: Egy előző posztban azt fejtegettem, hogy az átlagos testalkat kifejezés mást jelent manapság, mint 15 éve. Mivel ugye az átlag igazodik az aktuális kor végleteihez, így ami 15 éve még majdnem molett volt, az ma már átlagosnak számít. Kicsit sarkítva persze. Hasonló a helyzet azzal, hogy kinek mennyi nője és pasija volt. Ezt még érdemes megfejelni a lehetőségekkel is, ami annyit jelent, hogy egy nagyvárosban több a lehetőség mindenki számára, mint mondjuk egy faluban. Mikor otthon éltem azt láttam, hogy mindenkinek volt 2-3 párja 25 éves koráig (a 4-5 már extrém volt) mikor frigyre léptek, addig itt pesten 2010 után, a helyzet sokkal másabb. Itt 25 éves koráig a többség lefekszik átlagosan 20-25 partnerrel. Ez szerintem jó, mert több lesz a tapasztalat és jobb olyannal párkapcsolatra lépni, akivel isteni a szex. Azt is bele kéne kalkulálni a képletbe, hogy az emberek gyávák, félnek, hogy nem találnak jobbat, ezért hajlamosak leragadni az első olyannál, akivel so-so megvannak. Városban ezért jobb ismerkedni, mert mindig van jobb! Mindig van másik. Túlzásba is lehet esni (khm, én) és az más problémákhoz fog vezetni, de fiatalon mindenképp jobb nagyobb merítésből válogatni.

bdda11c88d8713131e8e7f288930c70f--sos-songs-sos-lyrics2.jpg

Egyes kutatások szerint, aki több partnerrel fekszik le, az minden alkalommal egyre kevesebb olyan hormont termel, ami a kötődés kialakulásához szükséges. Azaz minél több emberrel dugsz, annál alkalmatlanabb leszel a tartós párkapcsolatra.

Nos, ez a rákfenéje az egésznek. Mármint a kettősség. Akinek kevés partnere volt, és jó párkapcsolati alapanyag, az valószínűleg nem jó az ágyban. Aki pedig jó az ágyban, az mivel jó, valószínűleg sok partnere volt, ergo nehezebben fog megmaradni egy mellett.

A régi korokhoz képest ami hiányzik manapság, az a „félelem”. Régebben, ha kiderült, hogy rossz párral kötötted össze az életed (ami biztos, hogy így volt az esetek 90%-ban), akkor is mosolyogva leélted az életed és csináltál gyereket. Nem volt divat válni. De már akkor is ment a félre kúrás rendesen, pont mint manapság, csak nem volt internet, ahol ezt megbeszélhették volna. Sok nagyszülő mondja mosolyogva, hogy miket műveltek annak idején és gondolom, hogy nem volt okuk hazudni.

Azért tűnik úgy, hogy régebben jobbak voltak a kapcsolatok, mert volt egy (vagy több) kényszer, egy fenyegetettség, ami összekovácsolta a párokat. Ez egyrészt a mások véleménye, hogy mit szólnak majd, másrészt pedig az élet nehézségei. Nehéz volt akkoriban egyedül boldogulni, jobb volt egy párral együtt küzdeni. Ez a küzdelem még azokat is összébb tudta kovácsolni, akik annyira mégsem kedvelték egymást. Ez a küzdelem ma már jelentősen kisebb. A nagyvárosokban a fiatalok nagy része, egyedül is boldogul. Én is egyedül élek, nincs szükségem senkire hosszabb távon. A magány, ami ellen sokan menekültek régebben, ma már nem olyan erős. Internet, TV, fórumok, chat, bulik, akárhol lehet társasági életet élni. Ez persze nem olyan mély, de arra épp elég, hogy az ember ne érezze magányosnak magát.

1449160492-b029850c5337328f90c602e0ab1db478fe0d3d462.jpg

Nincs küzdelem, nincs, mi összekovácsolja a párokat, ezért könnyebb szétmenni is. Könnyebb válni, ma már nem szól érte senki, ezért minden lazább lett. De ez nem baj. Inkább ez, mintsem leélni egy életet valakivel, akivel csak a megpróbáltatások kovácsolnak össze. Egyik sem ideális állapot, de a kettő közül ez a mostani a jobb. Szerintem.

Az is igaz persze, hogy családalapítás szempontjából a jelenlegi helyzet nagyon rossz, de én erről nem tudok nyilatkozni, nem célom a családalapítás. Nem is abból a szempontból készült ez a poszt.

Kicsit eltértem az alap felvetéstől, de valamilyen szinten kapcsolódik hozzá ez is. A világ változik, és a családmodellek is átalakulnak lassan. Nem tudom, milyen lesz 50 év múlva, de biztos nem olyan, mint most. Lehet, hogy rosszabb lesz, de hé! Ki tudja, lehet, hogy jobb lesz. Meglátjuk. Addig meg szívesebben dugom a ribancokat. :P

Ezen a héten (november eleje van, mikor ezen sorokat írom), egy ismerkedős oldalt tesztelek és öt randim volt zsinórban egy héten belül. Mind 25-29 közötti. Ebből három tartós kapcsolatban él (egyik férjnél is van), és eszük ágában sincs szétmenni. Szeretőt keresnek. De persze az oldalon ebből semmi nem derült ki, csak élőben. De aki olvasta a régebbi posztokat, láthatta hogy volt párszor olyan, hogy nem szingli csajjal kavartam. Most a férfiak egy része azt mondja, hogy ezek is ribancok!

De próbáljuk meg a másik szemszögéből nézni a dolgot. A csaj együtt van valakivel öt éve, akkor esélyes, hogy már egy éve nincs szex, vagy csak ünnepekkor. Ennek tudjuk az okát, akármennyire jó is a csaj, ha minden nap kezeled, megunod és nem fog már úgy menni. Aki élt hosszabb kapcsolatban az tapasztalata ezt. A nő szeretne szexet, hogy érezze, hogy kell még valakinek. Mit tehet? Mit tehet a férfi?

Az "üljenek le és beszéljék meg" módszer nem működik. Ha a nő azt mondja, hogy szeretne mással is szexet, akkor a férfiban felmegy a pumpa (ösztön, hogy akkor nem övé esz az utód, ha más hím is odapofátlankodik). Ha meg a férfi mondja a nőnek, hogy jó lenne mással is, akkor meg azt fogja érezni a nő, hogy már nem kell a férfinek. Ez mindkét szempontból nehéz helyzet. A félrekúrás/szeretőtartás nem véletlenül tart, amióta ember létezik és fog is még tartani. A férfi prostihoz jár, a nő meg szeretőt tart. Ezen ma már kár megbotránkozni.

Amire rá akarok világítani az, amit fentebb írtam, a dolgok átalakulnak. Illetve marad minden a régi, hisz régen is ez zajlott, csak nem volt ennyire nyilvános. Annyiban lesz változás, hogy egyre elfogadottabb lesz, és remélhetőleg rádöbbenek az emberek (persze nem ez a generáció, hanem majd a következők), hogy az emberiségnek ideje elismerni hogy a monogámia nem működőképes többé. Vagy minden marad, ahogy most van. De olyan, mint régen, nem lesz már többé.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatrandizo.blog.hu/api/trackback/id/tr8813121986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

whoamiohmy 2017.11.20. 10:25:54

Kiváló összefoglalás, egyetlen apró észrevételt tennék: az esetek túlnyomó többségében a szex a hosszú távú kapcsolatokban nem azért megy tönkre, mert a férfiak ráuntak a nőre, hanem mert a nő sikerrel végrehajtotta a betasitasi programot (erről már többször volt szó részletesen), és egyszerűen mindent megkap a kapcsolatból anélkül is, hogy rendszeresen odatartaná a kis puncikajat. Akkor meg minek szexeljen? Sokkal izgalmasabb szeretőt tartani és pár hetente/havonta cserélgetni az alfa kurogepeket, mialatt a kis férjecske/élettárs buzgón 2 állásban melózik, hogy a kis feleségének/barátnőjének mindene meglegyen. Been there, done that. Aztán ha a nő végleg megunja vagy úgy érzi, nem tud már többet kicsavarni az ő kis bétájából, jöhet a válás, ami során ha van közös gyerek, jó eséllyel visz a nő mindent, amit a pasas addig felhalmozott, plusz a jövőbeni jövedelme jó 25-50%-át is, gyerekszamtol és bírósági döntéstől függően. Hany ilyet ismerek a 10-15 évvel idősebb generációban, te jó ég!

Sajnos a dilemma pontosan az, amit magad is következtetsz: ha szexet akarsz, az jól és jó mennyiségben csak rövid távú, laza kapcsolatokban megy. Ha el akarsz köteleződni és gyereket akarsz vállalni, akkor egyrészt így vagy úgy de hosszú távon le kell mondj a szexről, illetve be kell vállald a szerető programot, ami viszont a számodra veszedelmes kimenetelű válás esélyét exponenciálisan növeli. De ami a legrosszabb, hogy még ha tudatosítod is magadban, hogy oké, feláldozom a szexuális életemet, de hűséges maradok és legalább lesz gyerekem és családom, akkor se mész biztosra, Mert az asszony bármikor leléphet és vihet mindent, vagyont, gyereket, jövőbeni jövedelmet, ha egyszer csak úgy dönt, hogy valami nem elég jó neki. Én is pontosan így jártam, az egyetlen szerencsém, hogy mindez 32 evésen történt, nem 45-50 éves korban mint általában szokott. Soha nem néztem más nőre, zokszó nélkül elfogadtam, mikor jött a gyerek, hogy a szexnek lőttek, de mivel a volt nejem kétszer annyi pénzt akart havonta elkölteni, mint amennyit heti 80 óra munkával meg tudtam keresni, így szépen pakolt és ment. Vitte a gyereket, az összes addig felhalmozott vagyonomat és persze a fizetésem egy jó részét is. Szerencsére meg elég fiatal voltam ahhoz, hogy újra tudjam építeni az életemet, így mára újra megy a szekér minden téren. Ugyanez 15 évvel később kivégzett volna.

erkölcsi hulla 2017.11.20. 10:45:20

Nekem a kettőség nem tetszik. Egy 18 plusszos 'nőnek' 27 éves korára már annyi partnere volt, hogy azt egy hasonló korú átlagos, azaz nem teljesen alfa férfi el sem tud képzelni.
Épp mostanság gondolkodtam rajta, miért jó mondjuk egy 30-as férfinak pl. 27 éves csaj mellett kitartani, mikor egyszerűen nem fog működni, mert a férfi tudjan, hogy ebbe a csajban már annyi fasz járt, hogyha a felét bevallja, az már sok, míg a férfinak 30 éves korára kb a tizede jó ha meglett. Nem vezet ez egyensúlyi problémákhoz? Engem zavarna ha tudnám hogy én vért izzadtam hogy meglegyen legalább ennyi partner, míg a nőmnek már egy zászlóaljnyi fasz megvolt.

TopszLee 2017.11.20. 11:43:52

@whoamiohmy: "Sokkal izgalmasabb szeretőt tartani és pár hetente/havonta cserélgetni az alfa kurogepeket, mialatt a kis férjecske/élettárs buzgón 2 állásban melózik, hogy a kis feleségének/barátnőjének mindene meglegyen. Been there, done that. " Ezt kifejtenéd? Ezek szerint te is voltál ilyen helyzetben? Melyik oldalon? Az alfa kúrógép, vagy a béta 2 állásban?

TopszLee 2017.11.20. 11:47:45

@whoamiohmy: Illetve most olvasva végig a teljes posztot az első kérdéseim tárgytalanok. Ezek szerint igaz a Rollo-nak a felvetése, hogy azok a férfiak akik elkezdik keresni a Red Pill anyagait, általában valami kemény megpróbáltatáson mentek keresztül, hogy egyáltalán legyen késztetésük ilyesmire. Velem is hasonló történt...Bár én biztos nem dolgoznék heti 80 órát valaki másért. Ennél önzőbb vagyok :P

whoamiohmy 2017.11.20. 12:28:08

@TopszLee: az az érdekes egyébként hogy voltam alfa kurogep is, csak ez utólag derült ki. A csaj gyakorlatilag lejött Budapestről videkre hozzám (Akkor még Magyarorszagon éltem), hogy vegigdugjunk egy hétvégét, aztán utólag ismerősökön keresztül derült ki hogy egyrészt jó 10 évvel idősebb volt mint amit bevallott (Mondjuk ez látható is volt), másrészt házas volt gyerekkel. Mondjuk az hogy volt már császármetszése, azonnal kiderült, mikor lekerült róla a bugyi.

whoamiohmy 2017.11.20. 12:30:25

@TopszLee: halistennek a fiatalabb generáció körében már eléggé elterjedt a Red Pill. A mostanában mentoralt hatodéves hallgatók között akikkel foglalkozom, extrém ritka a hardcore Blue Pill beállítottságú.

whoamiohmy 2017.11.20. 12:32:36

@erkölcsi hulla: tegyük hozzá, hogy a férfiak 5-10%-a kapja a punci 90%-át, vagyis az alfaknak egyszerre több nője is van folyamatosan, a beta többség viszont akar évekig éhkoppon van, és rohadtul meg kell dolgoznia, hogy egyáltalán legyen valami.

erkölcsi hulla 2017.11.20. 12:55:03

@whoamiohmy: És ez lenne a modern szexuálisan felvilágosult társadalom, ahol a nők akármikor akáhányszor kiélhetik az összes vágyukat, míg a férfiak nagyon nagy része nem jut hozzá még az elégséges mennyiséghez sem. Ilyen nézetből, azt kell mondjam hogy a régi monogám rendszer sokkal de sokkal igazságosabb volt, mindenkinek jutott partner, és ami a legfontosabb, a régi rendszer termelékenyebb volt, egyrészt a férfiaknak volt miért dolgozniuk, másrészt meg születtek utódok. Lassan ott tartunk, hogy a nők csak baszni akarnak, és gyerek csak elvétve születik, ne is számoljuk mennyi magzatot vetetnek el.
Persze ez csak elméleti eszmefuttatás, mert tök mindegy mi volt régen, a mostani helyzet viszont nem fenntartható.

Ethan Wolf 2017.11.20. 13:00:46

@erkölcsi hulla: Családalapítás/szaporodás szempontjából igazad van, a régi rendszer jobb volt. De ezen túlnőttünk, az emberek ma már nem csak szaporodni akarnak.

Az igazság valóban az, hogy akkor van a legkönnyebb dolgod, ha jóképűnek születtél, más esetben kemény munka csajozni. Az alfa kúrógép státusz is változik az idők során, van aki egyszerre töm 4-5 nőt (been there done that), aztán pár évvel később már neki is több meló lesz 1-2-őt összeszedni.

whoamiohmy 2017.11.20. 13:15:34

@Ethan Wolf: látod, én ezért gyúrok elsősorban egzisztenciára. Az alfa státusz az évek múltával megkophat, de a likvid tőke az likvid tőke marad, akárhány éves is vagy. Bár ahogy korábban már beszéltük, nagyon nagy különbségek vannak az országok között abban, hogy hol tudsz pénzzel és társadalmi státusszal és hol tudsz alfa karakterekkel csajozni. Magyarorszagon meg azért elég nagy a létbizonytalanság, így otthon egy jó autóval és sok pénzzel tarolsz "élemedettebb" korban is. Nyugaton a nőket ez már nem motiválja, ugyanis a vagyon többsége már így is az ő kezükben van és a társadalom általánosságban szaturalva van jóléttel.
A napokban belebotlottam egy most 52 éves pasasba, aki 22 évesen lelépett a Távol-Keletre. Hihetetlen sztorijai vannak, Japánban volt olyan albérlet ahonnan azért dobták ki, mert megunták, hogy párhuzamosan 10-12 (!!!!) barátnője volt, és éjszakánként hajnali 3-ig ordítva szeretkeztek vele a legváltozatosabb felállásban. Lehet, hogy kobgyokot kell vonni abból amiket mesél, de ha csak a tizede igaz, már hihetetlen a csávó. Szóval ez a másik, hogy érdemes elmenni "idegenbe", ahol kuriózumnak számít az ember. Több barátom van, akik átlagos fehér férfiak, de tarolnak Vietnamban vagy Kínaban.

erkölcsi hulla 2017.11.20. 13:20:40

@Ethan Wolf: Hmm nem is tudom szerintem én még mindig blueppilles szar vagyok, több év után is. Ugyanis nem tudom hogy miért jó hosszabb távon annak élni, hogy minél több nőt megdugni és otthagyni. Mármint nem a nők szempontjából, őket leszarom, hanem, hogy is mondjam...Egyszerűen nem motivál az, hogy mennyiségre heti öt nőt megdugjak, és nem is értem, hogy pl. te még sok év után is miért élvezheted ennyire. Ne vedd offensenek. Az ideális nekem még mindig a monogám kapcsolat lenne, viszont rossz belegondolni, hogy pl. amit te vagy ismerősök mesélnek, hogy egyszerűen nem éri meg a monogám kapcsolat és a házasság, sőt, örülhetek ha pinát kapok, vagy fogadjam el hogy éppen van is nőm, az nagy valószínűséggel már kötődni sem tud, mert túl sok partnere volt, és képtelen rá, és nagy valószínűséggel a nagy számok törvénye szerint minimum megcsal és elhagy rövid időn belül. Most az a dilemmám, mennyit számít, ha a nőnek több partnere volt, és fiatalabb mint én. Szerintem nem működőképes már csak a kissebrendűségi komplexus miatt is pl.

whoamiohmy 2017.11.20. 13:21:19

@erkölcsi hulla: jaja, de ahogy Wolf is írta, az a rendszer nagy részben a kényszer szülötte volt, a nőknek szüksége volt a férfiakra, mert máskülönben nem tudtak magukat eltartani, a férfiaknak pedig - ahogy ma is - leteleme volt, hogy puncihoz jussanak valahogy. Ma már rengeteg minden másképp működik, és mivel ma a nők JÓVAL nagyobb vagyontranszferben részesülnek mint akkoriban, így a motiváció töredéke a részükről.
Szerintem egyébként a megoldás hosszú távon a két nem radikális szegregációja lesz. A férfiaknak ott lesznek a mesterséges mehtankok a szaporodásra és a szexrobotok a szexre, a nőktől csak a petesejtet vesszük majd, úgy, ahogy ma a nők veszik a spermát a spermabankbol. A nők gazdaságilag kénytelenek lesznek függetlenedni, de a felhalmozott tőke és a technológia miatt ez egyáltalán nem lesz számukra megterhelő.

erkölcsi hulla 2017.11.20. 13:23:46

@whoamiohmy: Irány a távol-kelet ! Éljen az exogámia ! :D

TopszLee 2017.11.20. 13:50:56

@whoamiohmy: Érdekes, én is Japánba akarok kimenni, remélem összejön. Bár nem ez lenne az elsődleges, de nekem is megfordultak hasonlóak a fejemben.

whoamiohmy 2017.11.20. 14:00:12

@TopszLee: a haver szerint egyébként Japán ma már nem annyira király hely. A 90-es években zajlott le ott a szexuális forradalom, de mára már nagyon aszexuális lett a legtöbb nő. Állítólag most Thaiföld, Kina és Vietnam a nyerő.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2017.11.20. 16:28:59

„Ebből három tartós kapcsolatban él (egyik férjnél is van), és eszük ágában sincs szétmenni. Szeretőt keresnek.”

„akármennyire jó is a csaj, ha minden nap kezeled, megunod és nem fog már úgy menni.”

„Az "üljenek le és beszéljék meg" módszer nem működik. Ha a nő azt mondja, hogy szeretne mással is szexet, akkor a férfiban felmegy a pumpa (ösztön, hogy akkor nem övé esz az utód, ha más hím is odapofátlankodik). Ha meg a férfi mondja a nőnek, hogy jó lenne mással is, akkor meg azt fogja érezni a nő, hogy már nem kell a férfinek. Ez mindkét szempontból nehéz helyzet. A félrekúrás/szeretőtartás nem véletlenül tart, amióta ember létezik és fog is még tartani. A férfi prostihoz jár, a nő meg szeretőt tart. ”

Egytől egyig vitathatatlan érvek a MGTOW mellett!

whoamiohmy 2017.11.20. 17:29:20

@The Cortez: jaja, csak kérdés hogy level 2 vagy level 3 ;)

Ethan Wolf 2017.11.20. 19:19:00

@The Cortez: Ezen egyre többet gondolkodom, lassan már a randikhoz is lusta vagyok, szerintem a jövő, hogy kurvázni fogok, mert a randizgatáshoz még van kb 1-2 évnyi erőm, de több nincs. A nők számomra már kibaszott fárasztóak. Minél többel vagyok, minél többet tapasztalok, a tiszteletem irántuk annál inkább csökken. Nekem csak szex kell tőlük, és már annyit sem ér számomra a punci, hogy randizgassak. :)
De azért még nyomom egy ideig. :P

VT 135 2017.11.21. 13:10:10

@Ethan Wolf: egyelőre csak az utolsó hozzászólásodra írok, a cikk hosszabb elemzést igényel. Úgy tűnik, mintha lassan te is eljutnál abba az élethelyzetbe, amely annyira gyakori, hogy már-már közhely: amikor a sok, érzelem nélküli dugás és nőtársaság után egyszer csak azt érzed, h ez már így unalmas, szürke, üres, szinte semmit nem ad. Ilyenkor szokott egyszer csak bevonzódni egy olyan nő az illető férfi életébe, akivel már mély érzelmek, kölcsönös odaadás is vannak - aztán egyszer csak azt veszi észre, h már házas és a közös gyerekeket neveli. :)
Szerintem jobb opció, mint nyomorultul, mások által is folyamatosan szétkúrt nőkkel, pénzért szexelni.

2017.11.21. 18:53:43

@Ethan Wolf:
". A nők számomra már kibaszott fárasztóak. Minél többel vagyok, minél többet tapasztalok, a tiszteletem irántuk annál inkább csökken. "

Basszus, azon gondolkodtam már jó ideje a posztjaidat olvasva, hogy változol. Hogy változik a fogalmazásod, kezd átmenni a lelkesből a belefáradtba, a csalódottba...

Azért talán benne van az is, hogy nem csak tapasztalsz, hanem olvasva a mi hozzászólásainkat is, észreveszed ezen dolgokat és jön a felismerés....jön/jött a piros pirula...

Szerintem elég nagy változás előtt áll a társdalom olyan téren, hogy megy valahogy ébrednek kicsit a férfiak a jóléti társadalmakban és kezdenek ráeszmélni, hogy itt nagyon nagy problémák vannak a nők hozzáállásával...

2017.11.21. 18:59:56

@Ethan Wolf:
"Nekem csak szex kell tőlük, és már annyit sem ér számomra a punci, hogy randizgassak. :)"

És lesz majd az az állapot, hogy a nő aki egész nap sms-el bombázz, hogy a hétvégén a találkozásotokkor hogyan fog orálisan elintézni, képes emellett olyan viselkedés-mintát produkálni egyébként, ami ez a "kibaszott fárasztó" és ebbe belegondolva inkább lemondod a dolgot azzal a dumával, hogy a haverok elhívtak egy jó pizzázásra.
(és tényleg ez lesz majd inkább a prioritás, mert egy ultrabrutál szopás sem fog annyit érni, hogy utána az elkövetkezendőkbe a "kibaszott fárasztó" légkör és helyzet legyen a további időszakban)

Zebra3 2017.11.21. 19:32:02

@Ethan Wolf:
Szia, keresgéltem itt a blog oldalán, más helyen is, de nem találtalak. Szeretném kikérni a véleményed privát 2 témában; van platform, ahol face-to-face beszélhetünk (inkább email vagy Ig, messenger)?

Ethan Wolf 2017.11.22. 04:26:36

@Zebra3: sorozatrandizo kukac gmail pont com
De a válaszidőm több nap, ezt többen már tudják :D

whoamiohmy 2017.11.22. 08:56:24

@VT 135: ezzel 3 probléma van:

1. Harmincas évei második felében az embernek már jóval kisebb esélye van normális nőt találni, mint huszonévesen.

2. Minél több partnered volt annál kisebb az esélye hogy képes legyél normális kötődést kialakítani akárkivel. Ez a nőkre ugyanúgy igaz mint a férfiakra. Szerintem élethosszig tartó, jó házasságra kb a 3. szexuális partnerig van esélyed, utána már nincs annyi érzelmi tartalékod amivel megmaradnál egy kapcsolatban életed végéig.

3. Még ha meg is találod az igazit és tudsz is kötődni, kb 60% az esélye hogy el fog tőled válni az első adandó alkalommal amikor nem mennek úgy a dolgok ahogy a nő eltervezte (lásd az első kommentemet). Ha magas presztízsű szakmában dolgozol vagy sokat keresel (magyaran jó parti tőled elválni) akkor az esély 80-85%. Ha pedig elváltál, akkor nagyon nagy eséllyel akkora szarba kerülsz amiből nem egyszerű kijönni.

varosilany 2017.11.22. 17:29:20

A golyomasszirozasnal abban igazad van nem mindenki szereti...de nekem 3 kapcsolatomba is imadta a pasi...majd mikor a negyediknel bevetettem egyertelmuen jelezte hogy ezt ne. Nem pornofilmekbol szereztem de forditott esetben te is beprobalnad nem pedig itt felhaborodnal :) Nem kell ilyen stilusba leirni hogy miert hisszuk azt...nem voltam minden pasival igy ugy tunik tudatlan voltam

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2017.11.22. 20:32:34

@Ethan Wolf:„ szerintem a jövő, hogy kurvázni fogok”

Na, hogy hogy? :D

„Minél többel vagyok, minél többet tapasztalok, a tiszteletem irántuk annál inkább csökken”

Ez így működik. Kiismerted őket.

„Nekem csak szex kell tőlük”

Ez eddig is így volt, nem?

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2017.11.22. 20:35:47

@VT 135: „szerintem a jövő, hogy kurvázni fogokMinél többel vagyok, minél többet tapasztalok, a tiszteletem irántuk annál inkább csökkenNekem csak szex kell tőlük,”

Uralkodj magadon!

„Úgy tűnik, mintha lassan te is eljutnál abba az élethelyzetbe, amely annyira gyakori, hogy már-már közhely: amikor a sok, érzelem nélküli dugás és nőtársaság után egyszer csak azt érzed, h ez már így unalmas, szürke, üres, szinte semmit nem ad. Ilyenkor szokott egyszer csak bevonzódni egy olyan nő az illető férfi életébe, akivel már mély érzelmek, kölcsönös odaadás is vannak - aztán egyszer csak azt veszi észre, h már házas és a közös gyerekeket neveli. :)”

Várható volt, hogy nem marad el az erőltetett blue pill propaganda.

„Szerintem jobb opció, mint nyomorultul, mások által is folyamatosan szétkúrt nőkkel, pénzért szexelni. ”

Mindenkit hidegen hagy a halál unalmas, "nyomorul" életed :)

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2017.11.22. 20:41:41

@varosilany: „e nekem 3 kapcsolatomba is imadta a pasi”

Aha kapcsolat... :D

varosilany 2017.11.22. 22:04:58

@The Cortez: talan ismersz???? Ketlem...de koszonom a tartalmas hozzaszolast!! Toled csak a szokasos...

VT 135 2017.11.23. 01:00:59

@The Cortez: értem én a trollkodásod okát, próbálsz összekalapozni egy kis figyelmet magadnak, de ezzel a hisztizéssel nem egy troll vagy, csak egy toporzékoló kisgyerek, aki a földhöz csapkodja magát, mert anyuci nem vette meg neki a nyalókát a pénztárnál. Ilyenkor a 'közönség' ugyan egy pillanatra talán felemeli a fejét, de aztán azonnal el is fordítja, annyira érdektelen az esemény.
Tanulj trollkodást Naoo-tól (újabban Naooooci :) - amit ő trollkodik annak van stílusa és tartalma.

claire85 2017.11.24. 11:41:58

Ahogy olvasom a kommenteket, mindenki annyit 'húzott' magára és írt érezhető indulattal, amellyel találva érezte magát... Na igen.

Nem rég olvastam egy pszichológiai elemzést arról, h. vki minél tovább van egyedül, és éli a kötetlen, bárkit megkapok életvitelt annál nehezebb lesz kötődnie árkihez, még ha az illető alkalmas 'alany' is lenne egy kapcsolatra... egyre nehezebben engedsz közel, egyre kevésbé érzed szükségességét és az első adandó alkalommal mikor probléma adódik lépsz egyből is tovább. Programozod magadnak, h. ez mennyire jól is van így. Pedig hosszú éveket pazarolsz el a magad kiégetésére.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2017.11.24. 15:49:48

@VT 135: „értem én a trollkodásod okát”

Itt nem én trollkodok.

„csak egy toporzékoló kisgyerek, aki a földhöz csapkodja magát”

„de aztán azonnal el is fordítja, annyira érdektelen az esemény.”

Látom mennyire elfordítod :D

Ezen kívül mást is tudsz?

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2017.11.24. 15:56:55

@Nemzeti here pörkölt: „Azért az mennyire vicces lesz a sok nagyarcú mgtow pasi elmegy nyugdíjba, egyedül él a kis lakásában és utód nélkül majd az önkormányzat kaparja el a föld alá. csodás perspektíva. ”

Az még viccesebb amikor a kék pirulás lúzerek csak azért megnősülnek, mert a társadalom azt mondta nekik, aztán pár év múlva amikor elveszik a lakását, a pénzét, a gyerekeit, akkor az aluljáróban próbálnak társasági életet élni a többi csövessel ("csodás perspektíva"). Ez inkább szomorú, de ha valaki ezt nem látja és kikéri magának, az már tényleg vicces :)

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2017.11.24. 18:54:56

@Nemzeti here pörkölt: Itt te gondolkodsz végletekben : „nos azok meg egyedül maradnak nyomorukra. ”

De igazad van, sokkal jobb, ha átbasszák és kihasználják az embert, minthogy ne adj Isten egyedül maradjon. Azért is gyökérség amit írsz, mert egy MGTOW-nak miért kéne egyedül élnie?

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2017.11.25. 13:36:54

@Nemzeti here pörkölt: Nem szól az egésze erről:
redstyleschool.blog.hu/2017/09/27/a_mgtow_3_ellentmondasa

Nem mindenki általánosít.

„Hahaha, nem érzed hogy ez szánalmas gyenge kisfiúk nyávogása?”

Igazából nálad érzem ezt. De lehet csak nem tudsz szöveget értelmezni, de az is lehet, hogy még nem találkoztál a megfelelő MGTOW anyagokkal. Ez most mindjárt kiderül.

VT 135 2017.11.25. 14:16:27

@Nemzeti here pörkölt: Én még ennél is rosszabbnak látom az MGTOW-t. És tekintve, h ahány MGTOW, annyiféle értelmezés, meghatározás erre a "mozgalom"-ra, ezért bátorkodom az alapján megítélni mindezt, amit látok, olvasok belőle. Pl. van aki képes kijelenteni azt, h ő attól MGTOW, mert ugyan együttél hosszútávú kapcsolatban egy nővel, de nem veszi el feleségül és nem csinál neki gyereket. Ilyenkor nem tudom, sírjak-e vagy nevessek: ez most komoly?? Ennyire alacsony az IQ-szint, ekkor magas az önbecsapás szint? Most tekintsünk el attól, h jogilag az együttélés már majdnem megegyezik a házasság formájával. Hanem: gyakorlatilag azért, mert nem tetszik neki a mai, feminista rendszer (jogosan), ezért mit csinál? Kilép a rendszerből? Elkezed építeni egy másikat? Francokat! Ugyanolyan aktív-passzív támogatója marad a rendszernek, csak kicseszik azzal az egy nővel, aki jó eséllyel tuti a szövetségese (lenne), aki annyi bizalmat adott neki, h összekötötte az életét vele! Feltételezem, ezt még hazugsággal is megfejeli, mert kétlem, h elárulná a nőjének, h ő márpedig sosem akar gyereket. Mondjuk kíváncsi lennék, ha mégis becsúszik a gyerek (elő szokott fordulni, még gumi esetén is), akkor mit csinál? :))

Az MGTOW-ok gyakorlatilag a feministák tökéletes ellenpólusa. Hatás-ellenhatás. A feministák elférfiasodott nők, aktív, agresszívan cselekvő viselkedéssel, állandóan új, elérendő célokkal. A MGTOW-k elnőiesedett férfiak, akik aktív cselekvésből átváltottak passzivitásba, feladva mindent, amely férfienergia: az aktív cselekvést, a célok kitűzését és elérését, a közösségért tevést, a család oltalmazását, a problémamegoldást, az ***önös érdekeken felülemelkedő, önmaguknál magasabb rendű célokért küzdést***. Azt gondolják, majd a rendszer magától összeomlik és majd ők akkor szállnak vissza a társasjátékba. Kérdés, ezt hogyan képzelik? Hogy egészen addig, kizárólag a saját, önző érdekeikért éltek, majd akkor a katasztrófa közepén, hirtelen, a semmiből képesek lesznek közösségben, magasabb célokért összefogni, együttműködni...?
Náluk még a manginák is férfiasabbak, mert ők nekik legalább vannak céljaik (pl. punciszerzés), még ha tévesek is, vagy téves úton akarják elérni. De ez is egy aktív cselekvés.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2017.11.25. 14:49:16

@VT 135: „van aki képes kijelenteni azt, h ő attól MGTOW, mert ugyan együttél hosszútávú kapcsolatban egy nővel, de nem veszi el feleségül és nem csinál neki gyereket. Ilyenkor nem tudom, sírjak-e vagy nevessek”

Ez tényleg nem MGTOW.

„ csak kicseszik azzal az egy nővel, aki jó eséllyel tuti a szövetségese (lenne)”

Az álomvilágodban lehet, hogy a szövetségese lenne.

„Az MGTOW-ok gyakorlatilag a feministák tökéletes ellenpólusa.”

A MGTOW válaszreakció, de látom kamu antifeministaként ezt szándékosan nem akarod felfogni.

„A MGTOW-k elnőiesedett férfiak, akik aktív cselekvésből átváltottak passzivitásba, feladva mindent, amely férfienergia:”

Vicces, amikor egy férfipina okoskodik férfienergiáról, meg arról, hogy ki az elnőiesedett férfi :)

„feladva mindent, amely férfienergia: az aktív cselekvést, a célok kitűzését és elérését, a közösségért tevést, a család oltalmazását, a problémamegoldást, az ***önös érdekeken felülemelkedő, önmaguknál magasabb rendű célokért küzdést***.”

Ha nem lenne ennyire korlátolt az elméd, akkor tudhatnád, hogy nem adják fel.

„Náluk még a manginák is férfiasabbak, mert ők nekik legalább vannak céljaik (pl. punciszerzés) ”

Férfiatlan manginaként érthető, hogy ezt írod. A MGTOW mióta jelenti azt, hogy nincsenek céljaik? A mangina egyetlen célja a pinaszerzés, de szinte soha nem jön neki össze. Ha képes lennél szöveget értelmezni, akkor tudnád, hogy a MGTOW 2-es szint is a pinaszerzésről szól. Utóbbiaknak viszont annál inkább összejön a dolog, pont azért, mert férfiasabbak nálad és a mangina barátaidnál. Tehát érthető, hogy ennyire utálsz minket :D

„De ez is egy aktív cselekvés. ”

Igen. Végül is az is az, ha rendszeresen nekirohansz a falnak, azt feltételezve, hogy majd az előbb utóbb megnyílik előtted.

2017.11.25. 20:33:01

@claire85:
"Nem rég olvastam egy pszichológiai elemzést arról, h. vki minél tovább van egyedül, és éli a kötetlen, bárkit megkapok életvitelt annál nehezebb lesz kötődnie árkihez, még ha az illető alkalmas 'alany' is lenne egy kapcsolatra... "

Ez tökéletesen a ma szingli nőjének az életvétele és az életfilozófiája, a Szex és New York után...
Ezt élik, esetleg néha egy-egy macska meg zsebkutyus bejön a képbe két farokváltás között...

2017.11.25. 20:39:34

@VT 135:
"Az MGTOW-ok gyakorlatilag a feministák tökéletes ellenpólusa. Hatás-ellenhatás."

Téves barátom.
Az MGTOW passzív és defenzív.
A feminizmus agresszív és támadó.

Tehát mivel az alap is téves, innentől fogva az egész egy bődületes baromság.
De hát nem is várhatunk józan gondolkodást egy punciért puncsoló manginától, a lényeg az, hogy valami olyasmit mondjuk, amitől hátha legalább egy szánalomlyuk is leesik nekünk, igaz-é?

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2017.11.25. 23:28:03

@icipicicsipa: Viti 1 tipikus kamu antifeminista, mangina, kék pirulás proli. És bár nem szeretem az önjelölt magánnyomozósdit, meg a vádaskodást, de erős meggyőződésem, hogy ő a szintén mangina Deansdale.

VT 135 2017.11.26. 04:18:14

@icipicicsipa:
"Az MGTOW passzív és defenzív.
A feminizmus agresszív és támadó."
Igen, ezt írtam én is. Eszerint a feminizmus tartalmazza a férfias attitűdöt, az MGTOW pedig a nőit. Örülök, h te is megerősítetted. :)

"hátha legalább egy szánalomlyuk is leesik nekünk" - köszi, de nem vagyok homok, meghagylak titeket egymásnak. :) A nőket innen már rég elüldöztétek, néha-néha megszólal valamelyikük, aztán ismét elmegy tőle a kedve, mert csak egy nyávogó macskaalmot talál itt.

VT 135 2017.11.26. 04:21:00

(Tisztelet a kivételnek.)

claire85 2017.11.26. 08:03:23

Wolf nem gondolod, úgy, h. ideje lenne átgondolni ki az aki sokadszorra átlép minden emberi és verbális határon???

whoamiohmy 2017.11.26. 10:46:29

@VT 135: "A MGTOW-k elnőiesedett férfiak, akik aktív cselekvésből átváltottak passzivitásba, feladva mindent, amely férfienergia: az aktív cselekvést, a célok kitűzését és elérését, a közösségért tevést, a család oltalmazását, a problémamegoldást, az ***önös érdekeken felülemelkedő, önmaguknál magasabb rendű célokért küzdést***. "

Nem nyilatkozhatok minden MGTOW nevében, de a magam részéről pontosan ezzel ellentétes dolgok történtek velem, mióta MGTOW lettem. Egy pár szösszenet:
- Visszafizettem minden, a válásommal kapcsolatos adósságot
- Megcsináltam a német belgyógyászat szakvizsgát
- Alapítottam egy orvosi vállalkozást, ami (amikor foglalkozom vele) havi 15 millió forint nyereséget is képes akár termelni
- Elkezdtem hatodéveseket mentorálni, segíteni őket külföldi munkavállalással és gyakorlatokkal kapcsolatban (lányokat is)
- Eddig 5 hatodéves hallgatónak sikerült külföldi szakmai gyakorlatot szervezni
- Főorvos lettem egy svájci egyetemi klinikán
- Rendszeresen segítem a családomat jelentős összeggel, a volt feleségem és a gyerekem után fizetett tartásdíj felett
- Vettem egy autót
- Fogytam 20 kilót, rendszeres sporttal és étrend- illetve életmódváltoztatással
- Heti 2 könyvet olvasok el minimum

Szóval nem gondolnám, hogy a MGTOW a nihil. A MGTOW számomra egyszerűen annak az elfogadása, hogy a nőkkel való együtt élés és házasság a modern társadalmi és jogrendszerben egyszerűen bevállalhatatlan mértékű kockázat. És erről nem feltétlenül a nők tehetnek ("Women are not the problem. Gynocentrism is the problem"). Nem gyűlölöm a nőket (hogyan tehetném, mikor van egy 5 éves lányom?), de elfogadom, hogy a házasság és a nemek tradicionális viszonya egy olyan társadalmi-gazdasági rendszer terméke, ami a 21. században már nem működik. Ennyi.

Ami a gyermekvállalást illeti: nekem már van gyerekem, így könnyen beszélek, de szerintem a mesterséges méhtankok és a mesterséges megtermékenyítés előretörésével kb. 10 éven belül vállalhat bárki gyereket egyedül is, a másik nemmel történő tartós együttélésen kívül. És ez a nőknek legalább akkora felszabadulást jelent majd, mint a férfiaknak: 20 évesen, mikor a legjobbak a petesejtjeid, levetetsz mondjuk 1000 darabot, találsz hozzá olyan spermát, ami genetikailag a legjobb eredményeket garantálja, és amikor úgy döntesz, a mesterséges méhtankban, ideális körülmények között a világra segíted a gyerekedet. Nem kell a kor miatt aggódni, gyakorlatilag kizárhatóak a genetikai és fejlődési rendellenességek, a lehető legjobb, legegészségesebb gyerekeket lehet majd a világra hozni. A MGTOW számos kérdését maga a technológia fogja megoldani.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2017.11.26. 12:23:53

@VT 135: „Eszerint a feminizmus tartalmazza a férfias attitűdöt”

Ezért lettél feminista?

„A nőket innen már rég elüldöztétek”

Itt nem voltak nők.

„mert csak egy nyávogó macskaalmot talál itt. ”

Mivel kommentelgetsz.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2017.11.26. 12:25:51

Látom a házmesterné már vamzerkodik is.

„nem gondolod, úgy, h. ideje lenne átgondolni ki az aki sokadszorra átlép minden emberi és verbális határon??? ”

Ez 1 jó hülye mondat volt, de egyébként rád meg Vitire hatványozottan igaz mindkettő. Úgyhogy nem szerencsés ezt kérdezned.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2017.11.26. 12:28:44

@fremina84: „tökei nincsenek”

Vicces, amikor a nők szégyenei osztják ilyenről azt észt :)

„a fotel kommentelésben éli ki magát. ”

Te is meg a barátnőd is. Azért miért nem ugatsz? Ja ti meg még a férfigyűlöletben, meg a seggnyalásban is :)

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2017.11.26. 12:31:06

@whoamiohmy: Komoly, összeszedett válasz volt. De hiába magyarázod 1 ilyen korlátolt manginának.

2017.11.26. 14:08:10

@whoamiohmy:
"A MGTOW számomra egyszerűen annak az elfogadása, hogy a nőkkel való együtt élés és házasság a modern társadalmi és jogrendszerben egyszerűen bevállalhatatlan mértékű kockázat."

Ennyiben bővíteném:
A jóléti társadalmakban a nőkkel való együtt élés és házasság a modern társadalmi és jogrendszerben egyszerűen bevállalhatatlan mértékű kockázat.

TopszLee 2017.11.26. 19:17:01

@whoamiohmy: Engem is érdekel a vállalkozás lehetősége, bár én nem vagyok orvos, hanem informatikus. Megmondod, hogy honnan jött az ötlet? Engem az érdekel, az emberek hol / hogyan találkoznak olyan ötletekkel, amire lehet valamit építeni.

TopszLee 2017.11.26. 19:21:35

@whoamiohmy: Egyébként tudnál mondani svájci bérsávokat, akár orvosi / egyéb népszerű diplomás körökben (ha tudsz)? Mennyi a megélhetési költség? Megéri egyáltalán kimenni?

whoamiohmy 2017.11.26. 20:44:48

@TopszLee: Ez speciálisan orvosi terület. Voltaképpen helyettesítettem ügyeletekben, ahol nagyon kellett valaki. Nagyon komoly órabéreket lehetett összeszedni, ha meghajtottad a hónapot (300 óra munka), mondjuk 160 eurós órabérrel (az volt a legtöbb, amit kaptam), megvolt 48-50.000 euró. Az adózás változó a különböző országokban, de például Angliában LTD-vel megúsztam 15%-ból tavaly (mondjuk csak egy hónapot nyomtam, mert a német kórház nem adott több szabadságot).

whoamiohmy 2017.11.26. 20:47:14

@TopszLee: Svájcba január 1-től neveztek ki (friss a dolog), úgyhogy egyelőre még én se tudok sokat. Haver, aki már kint dolgozik, kb. 20%-ot adózik, és olyan 6% a nyugdíjjáruléka. Egészségbiztosítás magán, ő 200 euróból megússza. Többet én se tudok még.
Svájci bérsávok... még ezt se látom át teljesen, elvileg az alapbérem olyan 140.000 CHF lesz évente bruttó. Erre jönnek majd még rá az ügyeletek, meg még amit locumozok máshol.

TopszLee 2017.11.26. 21:21:07

@whoamiohmy: Nem rossz számok, én max. 100K CHF-ben reménykedhetnék Svájcban... Nem is tudom annyiért megérné-e kimenni. És a lóvét amit összespórolsz mibe fekteted?
Ha ennyi lóvét keresel, akkor hamarosan nyugdíjba is mehetsz :)

whoamiohmy 2017.11.26. 21:35:28

@TopszLee:
Alapvetően 5 dologba fektetek mostanában:
1. Arany és ezüst (ez inkább csak vésztartalék jelleggel, nem haszon reményében)
2. Index fundok (főleg Vanguard)
3. Stockpicking guruk kereskedésének a követésével
4. Cryptocurrency mining (szervereket bérlek)
5. Forex robottal (itt még csak demó üzemmódban, pénz nincs benne még, szinten bérelt szerverről).

A cél valóban az anyagi függetlenség 10 éven belül, de igazából tavaly október óta vagyok adósságmentes és a szakvizsga miatt nem a pénzre koncentráltam az elmúlt 1 évben. Meglátjuk, Svájcban mi lesz. Elvileg ott is van locum piac és nem is rossz, ahogy ismerősök mesélik.

whoamiohmy 2017.11.26. 21:37:36

@TopszLee: amennyire láttam egyébként, Svájcban is lehet kis pénzből élni, amire a gatyád rámegy az a szórakozás (8 CHF egy sör, 25 egy 4 centes whisky), az ingatlan (halistennek a kórház ad szállást), de a bolti árak és a benzin mondjuk 10-15%-kal drágábbak csak a némethez viszonyítva euróra atszamolva.

TopszLee 2017.11.26. 22:06:25

@whoamiohmy: Na, drukkolok hogy összejöjjön a dolog. Azért remélem fejlesztőként sem fogok éhen halni :) A befektetési listád meglepett, hogy van ennyi időd még erre is? Elég jól összeszedettnek látszik, ráadásul valamilyen szinten értened kell hozzá hogy egyáltalán bele tudj kezdeni, hacsak nem bízol meg egy brókert, vagy hasonlót, aki helyetted menedzseli a lóvét.
Egyébként nemzetközi szinten melyek a legjobban fizető szakmák meglátásod szerint? Az orvosi nyilván, esetleg mérnök? Bár azt hallom, hogy újabban a szakmunkások is rengeteget tudnak zsebre vágni....

TopszLee 2017.11.26. 22:08:44

@TopszLee: Ja, még egy kérdés, bár ez már lehet túl személyes: szerinted mennyi az az összeg amivel már ki lehet szállni a mókuskerékből, tehát anyagilag független lehetsz? Nyilván kell valamennyi vagyon, ami passzív jövedelmet termel. Szerinted mekkora vagyonnal van értelme ilyesmin gondolkodni? Össze lehet egyáltalán ennyit kalapozni, rendes bejelentett munkákból?

whoamiohmy 2017.11.27. 09:14:36

@TopszLee: pont azért választottam ezeket, mert minimális idobefektetessel is működnek. Az index fundot megveszed és kesz (8 éve bull a piac, úgyhogy az Index fundok végig jól teljesitettek). Az arany/ezüsttel ugyanez csak persze be kell vinni a bérelt széfbe a bankba. A Forexre naponta szoktam ránézni (bár meg csak demóban megy), max állítgatod kicsit ha olvasol valami izgalmasat fórumokon (egyébként van már olyan is hogy meg tudod venni a beállítás profilt nagyon sikeres forexesektol). A cryptora hetente szoktam ránézni, ha van egy egység ethereum egyben (most azt banyaszom) kinyomom walletra, ha jó az árfolyam, eladom (mondjuk havonta egyszer). A stockpickingre érdemes naponta ránézni, ha követsz egy jó hedge fundot vagy gurut, érdemes követni hogy mit változtattak a portfóliójukon, de általában hetente 2-3-nal több online megbízást a broker cégnek nem szoktam adni. Úgy napi 30 perccel már meg lehet oldani a dolgokat, mondjuk most nem is dolgozom 300 órákat, csak 160-at mert tanulnom kellett a szakvizsgára.

Legjobban fizető szakma... na ez rohadt nehéz kérdés, pont amiatt, hogy szakmunkásként jóval fiatalabb korban el tudsz kezdeni felhalmozni és befektetni. Egy 18 éves röntgenképes hegesztő a németeknél keres 5000 euro nettot, ha elmegy Dubaiba hegeszteni, 10000-et. Ha most lennek kezdő orvos, locumoznek vagy 10 évet. 50 fontot megkapsz óránként kezdokent, 1 év tapasztalattal 70-et. Ha azt a 300 órát beleteszed havonta amit a szakképzés során a rezidensek dolgoznak, az 21.000 font, az mondjuk 24.000 euro... LTD-vel megmarad 75%-a, az 18.000. 1000-bol megélsz, havonta 17.000 eurót tudsz beletömni a befektetesekbe. Ha 25 évesen elkezded, 30 éves korodra euro milliomos vagy. 40 éves korodra jó befektetési stratégiával dekamilliomos. De ha 6 évvel korábban kezded 9000 euróval havonta, valószínűleg hasonló eredményeket kapsz.

whoamiohmy 2017.11.27. 09:18:46

@TopszLee:
Vegyük az Index fundokat. Az elmúlt 100 év adatai alapján 12%-ot hoznak átlagosan infláció felett. Persze ebből lejön a kamatadó, de vannak országok, ahol ilyen nincs (Uj-Zeland peldaul). Ha mondjuk 4%-ot élsz fel évente, akkor biztos lehetsz benne, hogy amikor bear a piac, akkor se vesztesz pénzt hosszú távon. 1.000.000 euróból már van 40.000 euro passzív jövedelmed, abból király módon megélsz (akar AirBnB-vel is) bárhol a vilagon.

TopszLee 2017.11.27. 10:10:08

@whoamiohmy: Hm, jó dolgokat mesélsz. Én a forex-szel foglalkoztam mélyebben, sőt egy ideig akartam is ilyen irányba menni (quantiatív fejlesztő - évi 500K dollár), de nagyon kompetitív, és nagyon stresszes úgyhogy inkább hagyom.
A hegesztőtől lehidaltam, én meg jártam szorgosan az egyetemet, csak tudnám minek...
Az a baj nincs németben közvetlen ismerősöm, a neten meg amit látok szerintem nem mérvadó. Fejlesztőként mennyi a reális szerinted németben?
Ja, szóval euro milliomos, hm. Akkor te is kb. erre a célra hajtasz? Nem rossz :)

claire85 2017.11.27. 11:24:04

@The Cortez: Kimaradt belőle, h. ideje lenne kizárni innen.

Nem tudom miért érzed itt jól magad, amikor van saját kis meghitt virtuális lakhelyed ahová bebújva senkinek nem ártasz... nem férsz el a saját blogoldaladon?

whoamiohmy 2017.11.27. 11:52:38

@TopszLee: Fuhh, halvány lila gőzöm sincs, hogy mennyit kereshet egy programozó. Különben annál a szakmánál nem vagy helyhez kötve, akar dolgozhatsz otthonról is, ha jól kódolsz. Ez esetben a legjobb stratégia elmenni egy nagyon joviális adózású országba (Man-szigetek például) és onnan dolgozni egyszemélyes LTD-ben. Persze nem ismerem azt a szakmát belülről úgyhogy fogalmam sincs, mik a lehetőségek. Bár otthoni ismerősök már Magyarorszagon is 100.000 forintos napidíjról beszélnek, úgyhogy annyira nem lehet rossz ;)

Ethan Wolf 2017.11.27. 19:11:26

@claire85: Nem akartam különösebben reagálni, mert ha csak miattad kitiltom, akkor sosem mosom le magamról a mangina jelzőt (bár nem mintha érdekelne, ki mit hisz), de az utóbbi másfél hétben többen panaszkodtak rá mailben, így kapott egy hónap pihenőt.

Sadist 2017.11.28. 19:55:44

@VT 135: "Az MGTOW-ok gyakorlatilag a feministák tökéletes ellenpólusa. Hatás-ellenhatás."

Nem sikerült megértened az MGTOW lényegét. Ajánlom figyelmedbe Puzsér Apu azért iszik mert te sírsz! rendezvénysorozatából az MGTOW részt.

Sadist 2017.11.28. 20:11:54

@whoamiohmy: " szerintem a mesterséges méhtankok és a mesterséges megtermékenyítés előretörésével kb. 10 éven belül vállalhat bárki gyereket egyedül is, a másik nemmel történő tartós együttélésen kívül. És ez a nőknek legalább akkora felszabadulást jelent majd, mint a férfiaknak"

Csak a mesterséges méh nem fog apu helyett gályázni a gyerekért és a nőért.
Ha valóban eljön a mesterséges méhek kora, akkor a nőkre nagyon cudar világ köszönt. Egyik pillanatról a másikra elveszítik a legfőbb értéküket, a gyerekszülés képességét. Pontosabban nem elveszítik, hanem gyakorlatilag nullára csökken a versenyképességük ezen a téren. És akkor ott leszünk, hogy a társadalom fele mindenben picit gyengébb, mindenben picit alulteljesít a férfiakhoz képest, de már a szüléssel se tudnak kompenzálni.

whoamiohmy 2017.11.29. 10:09:20

@Sadist: nem picit, hanem olyan 60-70%-kal ;)

Jaja, egyébként ez a legérdekesebb az egészben, ahogy a diszruptiv technológiák fenekestul felforgatják a társadalmat. Bye-bye gynocentrizmus!

És a legizgalmasabb, hogy mindez 1-2 évtizeden belül be fog következni.

Sadist 2017.11.29. 20:15:54

@whoamiohmy: Óvatosan akartam fogalmazni, mert azt nem lehet pontosan tudni, hogy mennyi az átlagos különbség.
Az bizton állítható, hogy a csúcson legalább 10%-al gyengébben teljesítenek a nők. Lásd pl. Katinkánk világrekordja a férfiak között még egy gyenge középmezőnyhöz is kevés volna. Valószínű, hogy a különbség az átlagos tartományban is ennyi vagy még több, de biztosat nem lehet mondani.

whoamiohmy 2017.11.30. 08:15:55

@Sadist: A sport az más tészta, én most általában a gazdasági és társadalmi teljesítőképességre gondoltam. Például az én szakmámban a férfiak kb. 70%-kal teljesítenek többet, mint a nők:

www.avoiceformen.com/feminism/male-doctors-make-less-than-female-doctors/

Figyeld meg, hogy mindig olyan szakmák esetében megy a hiszti az egyenlőtlenségek miatt meg verik az asztalt a kvótáért, ahol teljesíteni kell ahhoz, hogy ott maradhass. A logika egyszerű: ha egy szakma nehéz és embert próbáló, akkor nem a nőktől kell elvárni, hogy teljesítsenek, hanem a szakmát kell megváltoztatni, hogy a nőknek is elég kényelmes legyen. Itt egy példa megint a szakmámból:

forum.facmedicine.com/threads/female-surgeon-discrimination-when-the-patient-ask-for-the-real-doctor.33895/

De van erre egy saját sztorim is. Németországban ha gyereked születik, elvileg jogod van kapni másfél év szülői szabadságot. Az osztályon, ahol dolgoztam, minden nő megkapta. Mikor az én gyerekem született, nekem megmondta a főnököm, hogy ha egyetlen napra is elmegyek, gondoskodik róla, hogy soha a büdös életben ne praktizálhassak többet. Még aznap is dolgoztam, mikor a gyerek született. Ennyit a nemek közötti "egyenlőségről".
süti beállítások módosítása