Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy budapesti nőcsábász naplója

A sorozatrandizó

A sorozatrandizó

Menhely randi

2017. június 07. - Ethan Wolf

maxresdefault2.jpg

Kutya nélkül nem sok értelme van az életnek. Mindig volt mellettem egy eb, amióta az eszemet tudom. Kivéve a mostani időszakot (belváros, estig meló), de 5-7 év múlva kertes házban tervezek lakni és akkor az első dolgom lesz örökbefogadni 2-3 kutyát. Amúgy 3 éve mégvolt kutyám, volt (vagy ha nem, majd lesz) olyan poszt, amiben ő is szerepet kap, mivel randiztam úgy, hogy mindketten a kutyáinkat vittük sétálni. :)

Kevesen tudják, de menhelyeken van lehetőség azzal segíteni, hogy elvisztek 1-2 kutyát sétálni pár órára. A kutyáknak és a menhelyen dolgozóknak is nagy segítség, neked pedig nem kerül semmibe. Sétálsz egy nagyot. ÉÉÉssss.. kiváló randiprogram is egyben.

homeless-dogs2.jpg

Nem is tudom, hogy írjam meg a posztot. Kicsit hülye helyzet. Menhelyi kutyákról van szó, a poszthoz kirakott képeim is szívszorítóak, mégis randiról fogok írni. Szerintem nincs ebben semmi ízléstelen, még ha annak is fog tűnni.

Adóm egy százalékát menhely kapja, igyekszem havi 1-2-3 alkalommal sétáltatni kutyákat, és viszek néha tápot. Ennyit tudok segíteni nekik és rájöttem, hogy randizni is kiváló lehetőség. Eleve olyan lánnyal nem ismerkedünk, aki nem szereti az állatokat. Az ilyen nőnek, mi értelme? Már bocs.. :D

Azonkívül, hogy segítesz picit, megismerteted ezt a dolgot a randipartnereddel és ha ő mesél másnak is erről, akkor talán többen fognak segíteni. 

Akkor a randi. A baráti társaságba érkezett Júlia, akit mindenki csak Júlcsikáz (gondolom ezzel küzd minden Júlia nevű lány). 32 éves, de ezt nem tudtam, én 26-27-nek néztem és az ilyet nem illik megkérdezni. :P Párszor jött velünk, mikor a nagyobb társaság összejött. Nekem pedig szimpatikusnak tűnt. Mármint megjelenésre, mert olyan sokat a személyiségéről nem tudtam.

homeless-52.jpg

FB-n ismerőnek jelöltem, majd elhívtam meginni valamit. Belement a találkába, de a kellemes idő miatt valami sétálós programot akart. Nem hagyhatom, hogy a nő már az elején diktáljon, viszont makacs sem akartam lenni. Beugrott, hogy nem voltam kutyát sétáltatni három hete és itt lenne az ideje. Miért ne ötvözhetném a kettőt. Elmondtam, hogy én időként szoktam ilyet csinálni és miért ne lehetne a mi sétánk, egyben egy kutyasétáltatás is.

Nagyon tetszett neki az ötlet. Imádta. Persze, mert szerette a kutyákat, tetszett neki, hogy ilyen jólelkű férfi vagyok és nem utolsó sorban, hogy ez nem egy tipikus randi. A lányok szeretik a nem tipikus randikat. Ja, és elég olcsó a dolog. Csak mondom. :) Én mondjuk szoktam vinni egy kis tápot ajándékba a menhelynek. Ezt amúgy illik is megtenni, ha már odamész.

Megjegyzem, nem minden menhely reklámozza, hogy van náluk ilyen lehetőség. Nem tudom, miért. Én is csak véletlenül tudtam meg, követtem valakit facebookon, aki megosztotta, de a menhely Fb oldalán, vagy weboldalán ez nem is volt fent! Ez gyenge marketing. Érdemes felhívni őket, vagy megkérdezni FB-n, hogy az adott menhelyen van-e ilyen lehetőség, és mikor. 

A menhelytől nem messze volt a találkapont és gyalog mentünk oda. Meglepő módon aznap, rajtunk kívül még jött 8-9 ember szintén sétáltatási céllal. Nagyon sok kutya van, és meglepően változatosak. Gyönyörű huskey, németjuhász, több fajtatiszta van, mint hinné az ember. De a többség azért keverék. Vannak sérültek, például Totó a háromlábú keverék. Mégis olyan vidáman biceg, vagy ugrál az ember körül. :) De persze van olyan, amelyik lelkileg megtört. A körülmények ahhoz képest jók, és naponta sokszor vannak sétáltatva. Ez az, ami nagy segítség a dolgozóknak. Helyettük viszed sétálni és "lefárasztani" a kutyát, így nekik kevesebb jut és többet pihenhetnek.

18576312.jpg

Van, aki válogat, de én nem szoktam. Amelyiket adják, azt viszem. Egyenlő esélyek. Júliának nagyon tetszettek a kutyák, és bár ő is azt mondta, nem válogat, amelyiket kapjuk azt visszük, mégis mikor meglátott egy kistestűt, azonnal rámutatott, hogy azt akarja. De mondom nem mindegy? Már nem, meggondolta, neki az kell. Ám legyen. Azonban mégsem azt kaptuk, mert őt egy órával előttünk hozták vissza. :) Két közepes testű kutyust kaptunk, Misel és Kifli személyében.

A menhely melletti parkba mentünk és igyekezetünk megzabolázni a kutyákat. Annyira örültek, hogy ugráltak. Nem is értem, hogy nem vették észre, hogy én vagyok az alfa hím... :D :D :D Viccelek.

Szóval úgy egy órát sétáltunk a parkban, közben pedig megtudtam minden fontos infót Juliskáról. Például azt, hogy karrierista, sokat beszélt a munkájáról. Számviteli akármi a munkája. Számokkal foglalkozó nő....az sosem jó jel. Egy éve szingli, de két hónapja összejár valakivel, akit most dobott ki. Legalább őszinte volt. De a randi végén már azt mondta, hogy épp aznap reggel írt a srácnak, hogy mégse legyen ennek vége.   ???? Mi va'? 

Eljön velem randizni, majd a képembe mondja már az elején, hogy dugatta magát valakivel (tudom, hogy minden szingli nő ezt csinálja, meg én is, csak én nem dugatom magam, hanem dugok), aztán a végén már azt is közli, hogy ezt a megszakított dugóviszonyt újra akarja kezdeni? Nagyon nem jöhettem be neki. Legalábbis ezt gondoltam. Csak akkor minek jött el randizni velem? Láttuk már egymást párszor, tudta ki vagyok, semmi olyasmit nem tettem, ami miatt a személyiségem lenne a kibúvó. Azt gondoltam, valami zavar van az erőben, vagy büdös vagyok, vagy ilyesmi. De csak később jöttem rá, hogy a hiba nem bennem van.

running-away2.jpg

Séta közben leültünk, de a kutyákat tilos elengedni a pórázról. Ez logikus, nem te vagy a gazdája, nem biztos, hogy tudnád fegyelmezni, vagy visszahívni, ha megindul. Sokszor felhozta ezt a dugópajtit a csaj, persze mindig hozzátette, hogy ez részéről csak testiség. Elmondom, mi a helyzet. Egy jobb pasi ingyen sunázásra használja. Nem Julsika döntése a szexkapcsolat, hanem ennyit ér a srácnak. Szakított vele, hogy ezzel ultimátumot adjon a hímnek, az le se szarta, ezért ő írt rá, hogy mégis folytassák. :) Ügyes a srác.

Kiderült, hogy a lány nem is olyan fiatal, mint hittem, 32 volt. Ahhoz képest, hogy állítólag jó munkája van és jól megy neki a karrier, egy szobát bérel, egy nem túl jó környéken, se nyaralási terv, se semmi. Most nem azért írom, mert ez fontos lenne, vagy hogy tudnom kéne, mire költi a pénzét. Hanem, ahogy előadta magát, mint fontos ember, ahhoz képest semmi jelét nem láttam rajta, hogy a valóság egyezne azzal, amit állít.

Közben több olyan dolog is kiderült, ami amúgy is zavart benne. Van az a típus, aki intelligensen ostoba. Ez a lány okos volt, és sok mindenhez hozzá tudott szólni, de a szociális képességei nullán vannak. Most nem mászok bele az IQ,EQ és többi dologba. Azt hitte, hogy csak haverkodni hívtam el. Ez persze a végén derült ki, mikor próbáltam közeledni. Valamiért azt hittem, hogy ez a mese a szexkapcsolatról csak amolyan teszt féle, hogy mennyire zökkent ki vele. Mint kiderült, nem teszt volt, hanem azt hitte haverkodunk és ezért osztott meg velem ilyesmit. Az mondjuk további kérdéseket vet fel, hogy ha valakivel haverkodsz, először vagy együtt, akkor minek avatod be a szexuális életedbe? Mindegy. Vagy hazudott, vagy tényleg ennyire szociálisan zéró a csaj.

cute_dog_2_515541.jpg

Nem tudom, hogy hiheti egy nő, hogy egy férfi haverkodni akar vele, mikor módszeresen randit írtam, mikor csevegtünk. Hát ő úgy értelmezte, hogy randi, mint találka, de nem randi, mint randi. Ezen igazodj ki. :)

A hab a tortán a végén volt, mikor leszólt minden online ismerkedős platformot, hogy mindenki csak dugni akar. Vicces, hogy alig fél órája ecsetelte a szexkapcsolatát miszter nagymenővel. :D Ha nem kutyát sétáltatunk, akkor otthagyom a fenébe a csajt. Ami még zavart benne, hogy kicsit lenézően bánt velem. Mintha szellemileg nem egy szinten lennénk. Ami igaz is, csak nem úgy, ahogy ő gondolja. De nem az én dolgom összetörni a kis világát, megteszi majd miszter X. :)

Visszaértünk a menhelyre, jó volt látni, hogy a két eb milyen hálás tud lenni. Sajnálom, hogy nem tudok hazahozni most egyet. Nemrég még volt, de akkor még másik lakásban laktam és nem dolgoztam ennyit.

Csak félig kísértem el Juliskát, én a másik irányba mentem, és nem kerestem azóta. A baráti társaságban sem bukkant még fel, ha meg majd igen, akkor sem hiszem, hogy gondot fog okozni a jelenléte.

Mint randi, ez egy rakás ürülék volt, hisz mint kiderült, az egyik fél még csak nem is randinak hitte (állítólag), de mint kutyasétáltatás rendben volt. Nem szabad levonni azt a következtetést, hogy a bukott randi miatt ez nem jó ötlet. Ez szerintem egy nagyon jó randiprogram, sok előnnyel és közben segítesz is. Hajrá.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatrandizo.blog.hu/api/trackback/id/tr3812470829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TopszLee 2017.06.07. 09:31:33

Hm, és hm. Amennyit tudok a Red Pill működéséről, stb. azt kell gondoljam hogy a hiba mégis veled volt. Pontosabban nem voltál neki elég magas szintű, hogy férfiként tekintsen rád. Valószínűleg már a starthelyzeted a barátzóna volt, és az is maradt :(
Alapvetően minden nő egyformán működik, akár számokkal foglalkozik akár nem. Ha elég jó pasi lettél volna neki, akkor hidd el, nem lett volna számára nem egyértelmű hogy ez randi. A szintkülönbségre enged következtetni az is hogy írtad hogy a nő úgy kezelt mintha nem lennétek egy szinten.
Még annyit, hogy -bár ez nem lesz túl népszerű hozzáállás - egy férfitől, a "segítek az állatoknak" mentalitás, bár nemes, de szerintem ettől egy nő nem fog nedvesedni. Gondolj bele, a gondozás / ápolási ösztön inkább a nőket kellene hogy jellemezze, nem a férfit. Nekem eszembe nem jutna ilyesmi, és nem azért mert nem szeretem a kutyákat (van kutyám ,és imádom), hanem mert el tudom tölteni az időmet hasznosabb dolgokkal is - főleg a saját magam építésével, akár fizikailag, akár lelkileg, akár szellemileg. A férfi előre tör, hódít, a nő ápol és gondoz, valami ilyesmi az alapkoncepció.

claire85 2017.06.07. 11:00:35

Ahhh... tetszik, h. esendő is tudsz lenni.

Amúgy is van egy alaphangulatom, de ez az írás szomorú.
Biztos kutyák miatt..

varosilany 2017.06.07. 14:35:04

Nekem igen is nagyon vonzó ha egy férfi szereti az állatokat, főleg ha másba nem de ennyibe tud segíteni. Odajöhet hozzám a világ legszebb pasija is nekem udvarolni, de ha nem úgy néz egy kutyusra, hogy látom szereti őket, akkor mehet is tovább.

TopszLee 2017.06.07. 17:26:36

claire85 ill. varosilany: Persze, a férfi tudjon szeretni, esetleg kimutatni azt, de az már egészen más dolog ha a férfi gyengeséget mutat, meg túl sok érzelmet / érzelgősséget. Ezek egyike sem lesz vonzó, soha, bármit is terjesszen a feminizmus, hogy hogyan viselkedjenek a férfiak. ("nyílj meg, mutasd ki az érzelmeidet, hallgass az érzelmeidre" meg hasonló orbitális baromságok). Az a baj, hogy a mi illetve az előttem lévő generációknak gyakorlatilag nincsen férfiképe. Se a médiában, sem élőben nagyon kevés igazi férfi van, akiktől a fiaik tanulhatnának. Ha férfi, akkor nekem pl. Arnold Schwarzi képe ugrik be a terminátorból, vagy a predátorból, esetleg a kommandó filmje, amikor szivar van a szájában. Vagy esetleg Riddick karaktere ami elég maszkulin a filmekben abból lehet pl. tanulni, stb.

claire85 2017.06.07. 21:40:29

Nem randiztál Orsi nevű lánnyal?

Ethan Wolf 2017.06.07. 22:23:55

@TopszLee: Én is kb. ilyesmire jutottam, de a csavar az, hogy a szintkülönbség nem volt meg. Mármint nyilván szerinte igen, az ő javára, pedig nem. :)

claire85: volt pár Orsi nevű az elmúlt évek során. Ennél kicsit több infó kéne :D

claire85 2017.06.07. 23:16:06

@Ethan Wolf: Ohh.. :) magas, szőke és kis termetű fehér kutyija van..

Ethan Wolf 2017.06.08. 07:47:32

@claire85: Volt egy Orsi, akinek volt kistermetű kutyája, de a lány nem volt magas (olyan 170-173 körüli) és volt rajta 8-10 kg plusz. Ez kb két éve volt, ha nem keverednek az emlékeim és talán a városligetben találkoztunk.

claire85 2017.06.08. 10:51:38

@Ethan Wolf: és mi volt a foglakozása nem emlékszel?

Ethan Wolf 2017.06.08. 18:04:28

@claire85: Sajnos nem, fel kéne túrnom a jegyzeteimet abból az időből. De mintha olyasmi rémlene, hogy akkortájt költözött fel pestre. A találkozónk előtt pár hónappal...

Ethan Wolf 2017.06.09. 07:51:59

@claire85: Sajnos nem tudom már, ha lenne erőm visszaolvasni a jegyzeteimben, biztos meglenne. Kezd gyanús lenni ez a sok kérdés, egy barátnőd úgy gondolja, randizott már velem?

claire85 2017.06.09. 09:53:15

@Ethan Wolf: Egy barátnőm úgy gondolja... Ráismertem az egyik sztorira.

Ethan Wolf 2017.06.09. 15:27:51

@claire85: Nem tudom, mennyire illő, de dobj róla képet vagy valamit a sorozatrandizo kukac gmail -re és nagyobb az esély, hogy ráismerek. Nem adom ki a kilétét természetesen.

whoamiohmy 2017.06.09. 19:28:00

Az nem lehet, hogy a hiper-szuper dugópajtás emlegetése csak shit teszt volt? Ez magyarázná azt is, hogy miért változott a státusza a csávónak ilyen hirtelen. Kvázi egy fokozattal magasabbra kapcsolta a csaj a tesztelést (lássuk, mit tesz a lovag, ha a korábban kidobottnak titulált mesebeli szuperherceg mégse kidobott, hanem továbbra is létező konkurencia).

Ethan Wolf 2017.06.10. 07:41:59

@whoamiohmy: Hát ha ezt shit tesztnek szánta, azzal csak annyit ért el, hogy a szememben durván mélyrepülésbe kezdett az indexe... De lehetett az is, csak akkor ez már az ágyúval verébre esete.

whoamiohmy 2017.06.10. 13:50:05

@Ethan Wolf:
Azok alapján, amiket a csajról leírtál, elég magas szinten lehetett az egója: 32 évesen 26-27 évesnek nézted még te is, pedig igazán "szakavatott" szemekkel vizsgáltad. Nagy karrier, számvitel, valószínűleg jól is keres. Nem kizárt, hogy a dugópajtás valamikor korábban tényleg létezett és tényleg jó eresztés, csak ugye klasszikus Alfa Özvegy szitu: egyszer valamikor dugott egy 9/10-es pasi, na, innentől kezdve csak 10/10-es csávókkal állok szóba. Szóval meglehetősen hiperinflált egójú csajnak tűnik így a leírásod alapján.

Az meg, hogy nagyon szerencsétlenül alakítgatja a dolgokat, nem meglepő. Elég gyakran ütközik bele ilyesmibe az ember, az a legfájóbb, mikor utólag jössz rá a motivációkra. Én egyébként nagyon meg vagyok elégedve magammal, mert tegnap egy frankfurti diszkóban belekeveredtem egy kis kalandba, és egyből levágtam, hogy mik voltak a hölgycsokor motivációi. Ritkán adódik ilyesmi.

TopszLee 2017.06.10. 17:53:02

@whoamiohmy: Az inflálódott egóval egyetértek, illetve az alfa özvegy jelenségével is. Viszont: a nőt szexuálpiaci értéke csak és kizárólag a külseje (illetve életkora) függvénye, a végzettség semmit nem számít, meg hogy mennyit keres. Egy férfi sem fogja jobban kívánni a nőt mert az jól keres. Az már más kérdés, ha pl. valami hátsó szándékkal ki akarja használni, vagy ilyenek, de az már más téma.

whoamiohmy 2017.06.10. 18:43:55

@TopszLee:

Ez igaz, csakhogy ezt a nők nem tudják. Meg vannak róla győződve, hogy a magasabb végzettség és magasabb jövedelem jóval jobb pasikra jogosítja fel őket. Tipikus példa: orvostanhallgatóként anno az orvosis csajoknál teljesen esélytelenül indultam. A BTK-s csajok viszont jóval pozitívabban álltak hozzám, még az orvosis csajoknál jobban kinéző BTK-s csajok is.

TopszLee 2017.06.10. 22:20:04

@whoamiohmy: A nő mindig felfelé választ akár alkalmi akár hosszú távra. Fiatalon inkább a külső alapján választanak a nők (és igen, itt a választanak-on van a hangsúly, mivel kb. 25 év alatt fizikailag több férfi van mint nő szinte minden országban - tehát versengeni kell...). Ha nem méltattak figyelemre akkor azt kell feltételeznem hogy a külsőd nem volt nekik megfelelő. Később már dől a mérleg a pénzügyek felé a választás során, de alkalmi partnert szinte mindig külső alapján választ a nő (kivéve a különféle játszmákat, de ezekbe most nem megyek bele).
Ezzel együtt amúgy mégis meglepő hogy sikertelen voltál, mivel egyrészt: orvosin általában már több a nő mint a férfi (60-40 % talán a nők javára), másrészt általában az orvosok "egymást közt" házasodnak, vagy keresnek párt. A legtöbb orvosi végzettségű akivel randiztam - ha kérdeztem hogy miért keres társat online - mindig szomorúan mesélte hogy neki már nem jutott orvos pali...
Amúgy az orvos csajok valamiért nagyon buknak a mérnökökre -ezt tapasztalatból (mások és saját) tudom.
Amúgy

claire85 2017.06.10. 23:31:10

@Ethan Wolf: Mivel most épp nincs kamu- emailem. Pedig már sokszor csináltam, de mindig elfelejtem a jelszót, úgy járok mint te. :))))
Ha nem emlékszel, amúgy is lényegtelen.. nem?

Ethan Wolf 2017.06.11. 06:17:57

@claire85: Számomra lényegtelen, te kérdezgettél annyit róla :)

claire85 2017.06.11. 10:20:26

@Ethan Wolf: Csak érdekelt. De annyira nem, h. képet küldjek róla.

Krisz101 2017.06.11. 15:08:38

nem egy aspergeres picsa volt ez véletlenül? szemedbe nézett beszélgetés közben?

egyébként ezt az ostoba, lelkesedés nélküli, aspergeres viselkedést egyre többet tapasztalom az elmúlt 1-2 évben és kva idegesítő. full komolyan veszik az enyhén szexuális poénokat, közben nem olvasnak a sorok között, neked kell megmagyarázni a metakommunikációt... jézus. Kivéve persze, ha vmi negatívat tudnak kiolvasni belőle, na azt rögtön. kibaszott irritáló a sztori, főleg h mostanában napi szinten érzem ezt.

basszus hát pont a nőknek kellene ezeket a finomságokat, rezdüléséket megérezni, nem?? ez a randi (bár ezt a szót sosem szabad mondani), amúgy nagy tiszteletet kellett volna h kiváltson minden normális nőből. főleg h biztos vagyok benne, a dumád végig rendben volt, ott nem lehetett hiba.

eszkalálásra nem tartom jónak a kutyák miatt, ez inkább egy hosszabb távon működő érdeklődést kellene kiváltson a nőből, és egy kifejezetten emberi kötődést.

amúgy meg a SMP egyensúlyának teljes felborulásának előjeleit láthatjuk itt is. elképesztő mennyiségű választási lehetősége van, "spoiled for choice", folyamatosan több osztállyal fentebb próbál játszani, aminek le is írtad az eredményét.

Krisz101 2017.06.11. 15:32:16

@claire85: nyugodtan küldd el neki a saját emailedről, nem fog visszaélni vele

Krisz101 2017.06.11. 16:29:45

@whoamiohmy: szia. beszéltünk róla, hogy te a kifejtős dolgokat szereted, én meg az egyszerűbbeket. most találtam egy olyat ami a kettő között van, és ledöbbentem.
az előadás összeszedettségén és minőségén is.
meg hogyha ezt 20 évesen látom, mennyire máshogy alakul az életem.
valamilyen szinten a poszthoz is kapcsolódik.
az első 10p amikor az alapokat magyarázza, kicsit döcögős, de utána... :-O
ajánlom neked.
www.youtube.com/watch?v=uQ6f-bzRhIM

Krisz101 2017.06.11. 16:30:31

@claire85:
@Ethan Wolf:
az előzőt Nektek is nagyon ajánlom.

TopszLee 2017.06.11. 17:23:53

@Krisz101: Elkezdtem nézni a videót, egy dolog ami az első 3 percben nem tetszett: a Szókratész srác kövér. Nem olyan kórosan elhízott fajta de kövér. A kövérség nem vonzó, nemtől, kortól, etnikumtól függetlenül, különösen ha az ember nyilvánosság előtt szerepel. Egy férfi nem lehet kövér. Itt most nem a szexuálpiaci kontextusról van szó, meg hogy lehet kövér, ha van elég pénze, akkor nincs gond. De van gond. Alapvető biológiai szükséglete kellene hogy legyen egy férfinak, hogy legyen egy alap fizikuma, alap állóképessége, akkor is ha egész nap ül, stb. Férfiként mindig a saját egészségünk kell legyen a top prioritás mind mentális mind fizikális téren. Egy kövér ember pedig nem lehet egészséges.

whoamiohmy 2017.06.11. 22:14:49

@TopszLee: Abban 100%-ig a fején találtad a szöget, hogy huszonévesen nem voltam épp egy matyóhímzés. Most se vagyok külsőre nagy sztár, de azért már alakult a dolog némelyest az utóbbi években.

Egyébként én azt veszem észre, hogy a nőknek megvan az a rétege a huszonéves csajok közt is, akik már nagyon fiatalon hosszú távra keresnek. Na, nekem ezeknél a csajoknál volt reális esélyem a húszas éveimben. Persze én Szegeden jártam egyetemre, és ott azért mások a csajok, mint Budapesten.

Az orvos orvoshoz megy hozzá témához - én azért nem ezt látom. Elég sok huszonéves és harmincas orvos van a baráti körömben, nem azt mondom, hogy ne lenne jó pár orvos-orvos kapcsolat, de azért az messze nem igaz, hogy az orvos csajok csak orvos férjet akarnak maguk mellé. Persze valószínűleg megint jelentős szerepet játszik a Budapest kontra vidék ellentét. Az, hogy a mérnököket szeretik, például megint feltételekkel igaz, volt például egy orvos barátnőm, aki azért ment el a mérnök karra rendezvényszervezőnek, mert messze a legjobb csaj volt a BME-n, így kedvére válogathatott a pasik között. Elég "érdekes" élmény volt, mikor egy BME-s ismerőse esküvőjén a jelenlétemben kezdte el ecsetelni az édes hármasban esett kis kalandjait két, az esküvőn jelen lévő mérnök sráccal... még aznap éjjel otthagytam.

whoamiohmy 2017.06.11. 22:20:55

@Krisz101: Tényleg nagyon jó, meg is néztem végig, köszi!

Pár kiegészítéssel élnék.

Egyrészt, szerintem a dolog nem két- hanem háromtengelyű: alfák azok, akiknek a génjei felettébb alkalmassá teszik őket a nők teherbe ejtésére. A béták a társadalom gazdasági termelői: ők azok, akik jól keresnek, sok pénzük van, ezért felettébb alkalmasak arra hogy az alfa által teherbe ejtett nőt és az alfa gyermekeit eltartsák. És utána vannak a cuckok vagy manginák, akik a már sokat emlegetett szociális képességekkel bírnak.

Egy férfi lehet egyszerre mindhárom: kiváló beszélgetőpartner, nagyon sikeres üzletember és talpig alfa génekkel megáldott egyén. Persze ilyen ember nagyon kevés van. A nők ideális esetben olyan pasit akarnak, aki mindhárom, persze ez nagyon ritkán jön össze. A nők biológiai programja egyébként az, hogy ess teherbe az alfától, tartasd el magad a bétával és boostoltasd az egódat a cuckokkal. És a modern társadalom mindent elkövet, hogy ezt lehetővé is tegye számukra.

A másik, amiben nem értettem 100%-ig egyet a beszélővel, a MGTOW kérdése. Közkeletű tévedés, hogy MGTOW azokból az emberekből lesz, akik mindhárom skillsetben kudarcot vallottak. Korántsem így van. Számos híres, vonzó férfi van, aki vagy bevallottan MGTOW vagy annak tekinthető, még ha nem is használja a kifejezést magára. Persze a MGTOW-k nagy része a saját kárán tanul, vagyis válás után lesz MGTOW, de vannak, akik saját maguktól, a szexuális piaci értékük csúcsán döntenek úgy, hogy nem kérnek a hosszú távú kapcsolatokból. A szexuális piacról abszolút kiszorultak inkább a TFL-erek (True forced loneliness).

whoamiohmy 2017.06.11. 22:21:40

@TopszLee: Nem kötekedésképpen, de ez a csávó az USA-ban egyáltalán nem számít kövérnek, sőt, lassan még túlsúlyosnak se. Az USA lakosságának 85%-a 25-ös BMI feletti. Ez a csávó egy jól megtermett, szép szál legény Amerikában.

Krisz101 2017.06.11. 22:50:50

@whoamiohmy: mind 1 hagyjad, ő nem értette meg az előadást :D
az nem gond persze, h csomó ilyen palinak van kurva jó nője, ha ezt az asszertivitást az élet, a kapcsolatok és az üzleti élet területén is hozza. ezt egyébként mások is felvetették neki, h miért nem gyúr, de vannak ilyen típusú emberek, igy is meghívták erre. (meg kell nézni kik adnak ott elő)

amúgy a reakciódra, igen egyetértek veled! közben kiderült, h negatív rész is van annak a 2 tengelynek.
valamint az, amit te mondasz, ami lehetne térbeli tengely. én pl az intelligenciát mondtam volna annak, mert az az összetevő nagyon hiányzott, tehát hogy az ALAP intelligenciája, ami már gyerekkorban is megvolt, milyen az illetőnek.

én pont egy olyan emberrel szívtam meg, akinek ez nagyon magas volt (IQ), és enélkül nem is helyezhető el azon a grafikonon, mert borítja pár ottani összefüggést.

de nyilván ez egy absztrakció, olyan módon adta elő, h az átlag embernek is érthető legyen. engem az döbbentett meg h egy csomó mellbevágóan jelentkező társadalmi jelenséget, problémát mennyire rendszerbe tudott foglalni, mennyire világossá tudott tenni - és azok egymáshoz való összefüggéseit.

emlékezz vissza, h 20 éves korodban ezek a dolgok hogy jelentkeztek. gondolom Te is egy nagy katyvasznak láttad az egészet. milyen előnnyel indul az az ember, aki mondjuk 20 éves korában ezt így át tudja tekinteni, és meg is érti.

tehát h nem mondott extra új dolgokat, hanem a rendszerbe foglalás, nekem az volt nagyon ott.

whoamiohmy 2017.06.11. 23:10:16

@Krisz101: Az intelligencia egyébként egy érdekes kérdés. Egyrészről megnyilvánulhat mint alfa tulajdonság (a szélsőségesen intelligens férfiak nagyon sokszor képesek nőket elemi szinten beindítani, bár tapasztalataim szerint csak akkor, ha egyúttal jóképűek is), másrészt viszont szerintem leginkább a béta karakterhez passzol: az intelligens pasi jó iskolát végez, jó állást szerez és jó pénzt keres. A vegytiszta alfa játék gyakorlatilag soha nem alapoz az intelligenciára (azt hiszem, a vegytiszta alfa játékról már írtam itt korábban a mainzi karneváli élményem kapcsán).

A három tengelyt én azért szeretem megkülönböztetni, mert nagyon sok ember sok tulajdonságot rossz helyre sorol, holott egyáltalán nem feltételezik egymást. A jóképű, kockahasú alfák legtöbbször nem sokra viszik a karrierjükben, mert hozzá vannak szokva, hogy a férfiak életében legfontosabb dolgot (a puncit) megkapják munka és motiváció nélkül is. Minek teperni, ha úgyis minden héten megdughatsz valakit? Ugyanakkor a gazdaságilag sikeres béták is könnyen kapnak puncit, hiszen tudnak érte fizetni, de korántsem nevezném ezt alfa játéknak. Mi az alfa abban, ha egy nő a pénzéért dug egy férfival? Ez inkább prostitúció, még ha bizonyos formái, például az aranyásás "hivatalosan" nem is számít annak.

De ugyanez a vonulat megfigyelhető a mangináknál is. A mangina nem alfa és nem béta. Nem kap könnyen puncit a fizikai tulajdonságai alapján és nem képes különösképpen jól boldogulni a munkájában illetve karrierjében sem. Ha képes lenne rá, akkor nem pazarolná arra az idejét, hogy mangináskodjon. Ehelyett arra koncentrálna, amiben jó, és abban találná meg saját magát.

A rendszerbe foglalásban nagyon egyetértünk, tényleg látszik hogy építész (vagyis voltaképpen mérnök) a csávó. Egyébként bár főleg az elején megpróbálta bevonni a nőket is ebbe a rendszerbe, a dolog elsősorban férfiakról és férfiaknak szólt. A nőknek szerintem merőben más stratégiákat kell követnie, ha a létező legjobbat akarják kihozni a párkapcsolatukból.

A 20 éves korhoz - ebben a korban nagyon nehéz okosnak lenni. Én olyan 3-4 éve kezdtem el azt a hobbit, hogy végzős vagy ötöd-hatodéves orvostanhallgatókat mentorálok. Az idén végzett szegedi évfolyamból most 5 "padawanom" van. Voltaképpen karriertanácsadást végzek és elmagyarázom nekik, Európa melyik országába mért érdemes menni, és hogyan tudnak kijutni oda. Szeretek gyakorlatokat szervezni nekik német kórházakba illetve az elhelyezkedésben is tudok sokat segíteni diploma után. Elvből csak a fiúknak segítek, a lányokat udvariasan el szoktam utasítani (nekik jóval könnyebb az egész, a rendszer abszolút őket részesíti előnyben minden pozícióban, még akkor is, ha nem dobják be a puncikájukat a játékba. Azok a csajok, akik hajlandóak lefeküdni az aktuális professzor úrral az előremenetel kedvéért, gyakorlatilag 30-35 éves korukra eljutnak oda, ahova a pasik 65-70 éves korukra szoktak). De a lényeg: meggyőződésem, hogy az orvos karrierben van nyerő stratégia, vagyis olyan szakmai előmeneteli út, ami mindenkinek lehetőség, akinek sikerül elvégeznie az egyetemet, és mind szakmailag, mind anyagilag nagyon megéri (hogy ez a stratégia mi, azt itt nem fejteném ki, hosszabb lélegzetű téma). MINDEN padawanomnak el szoktam mondani ezt, gyakorlatilag azonnal, ahogy kapcsolatba kerülünk. Szerinted hány fogadta meg akár egyetlen tanácsomat is? Huszonévesen az ember még azt hiszi, ő lesz a kivétel, és nem kell az öregekre hallgatni. Nem, én jobban fogom csinálni, majd én megmutatom. Aztán harmincas korodra elkezdesz hallgatni az okosabbakra. Persze addigra már egy csomó lehetőség elment. De hát ilyen az ember.

erkölcsi hulla 2017.06.12. 12:21:57

@whoamiohmy:
"a szélsőségesen intelligens férfiak nagyon sokszor képesek nőket elemi szinten beindítani, bár tapasztalataim szerint csak akkor, ha egyúttal jóképűek is"
- elfelejtetted kiegészíteni azzal, hogy a szélsőségesen intelligensnek LÁTSZÓ férfiakat is szeretik ám :) Egyik haver a leggyökerebb ember akit széles e világon ismerek, a tőmondatokat sem mindig szokta felfogni, DE olyan sokat, és választékosan tud beszélni a SEMMIRŐL és faszságokról órákon keresztül, hogy azt hiszik a nők, hogy esze is van hozzá :D Nem mondom, hogy egy casanova, de azért váltogatja a nőket rendesen. Mondjuk azért nem irigylem, mert sokat kell hazudni a pináért.
Mellesleg pont építész :) Szóval nem mindenkiről látszik ám, hogy mérnök, sokat ismerek. Csajokon látszik inkább az építészség, mert nagyon sok flegma, gizda, nyáronissálas művészpicsa, az ember életkedve elmegy tőlük huzamosabb idő után.

Orvosok: nemrég voltam kettő magánfogászaton, mindkettő a legnagyobb budapesten, az egyiknél (számoltam, de neten is fenn van) kb tizen voltak benn, ebből egy férfi, és összesen 23-man vannak ebből 3 férfi :D A másiknál csak nőket láttam. Ilyen durván elfajult a helyzet? Vagy ez csak a fogászokra jellemző? Mellesleg kb 3x szerelmes lettem, ezek a fogász csajok nagyon jók:) Kár, hogy ordít hogy egyszerű halandónak nem igazán kaphatók :(

whoamiohmy 2017.06.12. 22:15:47

@erkölcsi hulla:

Hehe, no igen. Az egész PUA arról szól, ha belegondolsz, hogy alfa tulajdonságokat SZIMULÁLUNK. A géneket ugye nem lehet szimulálni, azok olyanok, amilyenek, de egy kis "optikai tuninggal" (gyúrás, megfelelő testbeszéd, kellően magabiztos kommunikáció, jó ízlésű, divatos megjelenés, stb.) fel lehet húzni a dolgokat olyan szintre, ahol már hihető az összkép. A haverod is valami ilyesmit csinálhat, csak intellektuális szinten.

Nők a sztetoszkóp mögött témához: érdekes dolog ez egyébként. Egyrészről már amikor én voltam rezidens, az akkor induló orvostanhallgató évfolyamoknak 80-85%-a nő volt. Mikor gyakorlatot tartottam elsőéveseknek, a 12-14 fős csoportokban 2-3 fiú ha volt. Az arány azóta, amennyire én látom, inkább romlott. Az orvosi szakmában kőkeményen a nőknek áll a mérleg, egyrészt az egész oktatási rendszert úgy módosították az elmúlt években, hogy főleg a nők érvényesüljenek benne jobban, másrészt eleve egy csomó mindenért extra pontokat osztogatnak a felvételinél, ha nő vagy. Tudod, kvóták meg minden.

Ugyanakkor azt látod, hogy magában az orvos SZAKMÁBAN, főleg a nagy teljesítményű szakágakban kevés a nő. Ennek főleg az az oka, hogy jó 10-15 évet kell befektess havi 300-350 óra munkával ahhoz, hogy élvezd a dolog gyümölcseit. Persze van más stratégia is (erről írtam fent), de a több ezer kolléga közül, akivel eddig találkoztam, egy kezemen meg tudnám számolni, hány volt, aki ezt követte. Nomármost egy nő soha a büdös életben nem fog 10-15 évet havi 300-350 óra melóval belerakni ebbe a szakmába. Ahogy beleszagol a dologba rezidens korában, azonnal elkezdi a kerülőutakat keresni. Ennek alapvetően 3 módja van:

1. Olyan szakmát választ, ami nem hajtós - azt hiszem, a fogászatnál ezért látsz ennyi nőt. Nincs ügyelet, fix számú beteg az előrendelési listán, tehát nem valószínű a túlóra, és nem akármilyen pénz. Ilyenek egyébként még a reumatológia, bőrgyógyászat, szemészet, rehabilitációs medicina, valamelyest a nőgyógyászat (illetve az gyakorolható easy üzemmódban valamelyest). Na, ezeken az ágakon főleg nőket találsz.

2. Beveti a puncikáját, innentől kezdve 5-6 év alatt összehozza azt, amiért egy férfinak 30-40 évet kell dolgoznia. Kedvenc példám egy orvos nőismerősöm, aki most egy vezető amerikai egyetem szakmai boardjában elnöknő TÍZ ÉV szakmával a háta mögött (30-40 éveket szoktak lehúzni férfi orvosok ugyanilyen pozíciókért), ugyanakkor elég ha ránézünk a facebook oldalára, és azonnal látjuk, hogy másfél éve ugyanezen egyetem 20 évvel idősebb, elvált, 2 gyerekes rektorával "randizgat". Ha kicsit visszanézzük, akkor azt látjuk, hogy az előző, magyarországi munkahelyén is hasonló volt az "ízlése". És az a durva, hogy még csak titkot se csinál belőle, sőt! Az ezervalahány Facebook ismerőse előtt büszkén mutogatja, hogy lám, milyen ügyes vagyok, hogy "megdolgoztam" érte!

3. Lehúz 2-3 évet, aztán látja, hogy ez a szakma szopó, gyorsan teherbe esik, na ezzel nyer úgy 3-4 évet (vagy még többet, az ország szociális rendszerétől függően), aztán megint teherbe esik... aztán meg vagy visszamegy dolgozni, vagy nem, de még ha vissza is megy, csak részmunkaidőben, és ügyeletek nélkül. Így bár lesz szakvizsgája, de normális szaktudása nem, de valahol lesz egy kvóták által biztosított állás neki is, ahol érdemi feladatokat nem bíznak rá, de a fizetést hazaviheti. Persze ez Magyarországon kevésbé jellemző, mert itthon nagyon szűkösek a szociális rendszer nyújtotta lehetőségek, de nyugaton szinte csak ilyet látsz. Magyarországon inkább az a jellemző, hogy harmincas orvosnők jól menő vállalkozókkal (sokszor külföldiekkel) jönnek össze, na, onnantól kezdve a szakmai teljesítmény "zárójelbe kerül".

A meglátásod az orvos csajokat illetően egyébként helyes, kösd fel a gatyádat, ha ilyen nőt akarsz. Vagy jó 5-10-szer annyit kell keress, mint ő (és a fogorvosok odahaza simán megkeresnek havi 5-600.000 forintot még ha nincs saját praxisuk, akkor is), vagy kőkemény alfa karakterekkel kell rendelkezz. A fenti kollegina például a kockahasú rosszfiúkat szereti, már javában ment a "románc" az egyetem egyik fejesével, mikor pont az egyik ilyen rosszfiú ismerősöm kúrogatta "mellékállásban".

erkölcsi hulla 2017.06.12. 22:33:41

@whoamiohmy: Ez inkább elszomorító, mert ha tényleg így van, ahogy mondod ( és mi okod lenne hazudni ) akkor egy idő után már csak dilettáns nők lesznek a komolyabb orvosi szakmákban, meg néhány töredéknyi férfi ( és elhivatott nő ) akik tényleg érdemi és felelősségteljes munkát végeznek. Egyre jobban megy majd a felelősség tologatás az elbaszások után, és az ápolók fognak műteni :D

whoamiohmy 2017.06.13. 01:21:29

@erkölcsi hulla:

Érted már, mért van orvoshiány gyakorlatilag minden országban? És miért bizonyos (az igazán melós, stresszes) ágazatokban? A férfiakat nem engedik oda, mert már az egyetemet se végzik el. A nők meg nem mennek oda, mert büdös nekik a munka.

Egyébként a jövő az lesz, hogy az orvosi hivatást darabokra robbantják majd, a darabokra "szakképzett" ápolókat (főleg nőket) állítanak majd be, a darabok összehangolását pedig gépek (mesterséges intelligencia) irányítja majd. Szar rendszer lesz, de ha statisztikailag ki tudják hozni, hogy ne legyen kimutatható mértékben több elbaszás, mint most, akkor el lehet majd adni a tömegeknek. Már most ez megy számos területen, tudnék is sztorikat mesélni (a húszéves kis "szakképzett" respiratory physio, azaz kb. légzéstámogató nővér felülírja az orvosi döntésemet egy élet és halál között lebegő, krónikus tüdőbeteg esetén, ezzel jó 30-40 perccel meghosszabbítva azt az időt, amíg a beteg maszkos lélegeztetésre kerül. Többször volt ilyen kalandom!).

erkölcsi hulla 2017.06.13. 09:13:01

@whoamiohmy: :(
Ezt látom egyébként mérnököknél is, építész-építő szakon már kevesebb a fiú, olyan 60-70% lány. Képzeld el ahogy kimegy építkezésre dirigálni mindenkinek, vajon mennyi tekintélye lehet a munkások között egy művészpicsának? Egyébként ezt nem sajnálom, mivel még mindig van annyira 'hímsoviniszta' az építőipar, hogy inkább férfiakat vesznek fel, és több pénzért is, a az általad sorolt okok miatt.
És, megmondom őszintén, ha cégem lesz, én is csak férfiakat fogok alkalmazni, igazi anti-PC munkahely lesz. Haha. Voltam olyan cégnél, ahol nő volt a főnök, soha többet nem lesz női főnököm.

claire85 2017.06.13. 09:35:01

@erkölcsi hulla: Kénytelen vagyok beleszólni :DDDD

Kezd átcsapnia beszélgetés..

Hahó..Nekem a pasi főnököm rohadt szemét. De tényleg.
Az újságírásban egyébként, ha férfi vezető pozícióba kerül azt hiszi mostantól bármit megcsinálhat..

erkölcsi hulla 2017.06.13. 10:10:16

@claire85: Ilyenek ezek a beszélgetések, átcsapnak mindenhova.

TopszLee 2017.06.13. 10:20:55

@whoamiohmy: Akkor gondolom a nyerő stratégia, amit javasolsz a férfi orvosoknak az kb. ez lehet, olyan ágazatokban elhelyezkedni amelyek melósak, de egyre nagyobb lesz rájuk a kereslet? Jó taktika. Amúgy a listádból - a nem hajtós orvosi szakmák - szerintem kihagytad a pszichiátriát, ami enyhén szólva el van nőiesedve, illetve ha a saját háziorvosomból indulok ki hogy mennyit dolgozik (semmit) akkor még azt is ide sorolnám. Ezen túl a tüdőgyógyászaton sem látok túl nagy hajtást amikor ott vagyok (bár beteg van bőven, nem kell kapkodni, ügyelni, stb.)
Érdekes a fogorvosi fizu, kicsit utána néztem mennyit keres egy ilyen pl. németben. Azt láttam hogy míg ezelőtt 15 évvel a legjobban fizetett szakmák között volt, most már a lista végén kullog (az orvosi szakmákon belül), az is rémlik hogy pl. a radiológia az egyik legjobban fizetett, ami érdekes, hiszen ez pont olyan terület amit ki lehet (és talán idővel ki is fognak) "szervezni", azaz számítógépek fogják a melót elvégezni teljesen.
Még annyit, hogy a Socrates gyerek nem számít kövérnek az USA-ban. Igen, ezzel részben egyet értek, a csoportszellem, stb. valóban befolyásolja a józan ítélőképességét az embernek, ie. ha mindenkin van 20 kg túlsúly és az a normális, akkor a következő ember akin szintén van 20 kg túlsúly nem fog kövérnek számítani...Viszont. Az ember ösztönlény. Nehezen hiszem hogy a Socrates nem érzi, pl. amikor lehajol hogy felvegyen egy ötdollárost a földről azt a kurva nagy hordót a térde meg a nyaka között... vagy ha sietnie kell a taxihoz (kocogni) hogy gyakorlatilag nem tud kocogni...meg ilyenek. Csak azért mert mindenki hülye, még nem jelenti azt hogy te is lehetsz az, nem lesz gond, de lesz. Nekem pl. abszolút nem hiteles egy kövér ember, aki a csajozásról papol, bocs.
Kis hazánkban jó példa erre a dohányzás: mikor reggel megyek dolgozni szoktam látni az általános (!!!) iskola előtt a 14 éveseket tízes csoportokban bagózni. Persze ha mindenki csinálja nem lehet olyan káros. De káros.
@Krisz: "az nem gond persze, h csomó ilyen palinak van kurva jó nője, ha ezt az asszertivitást az élet, a kapcsolatok és az üzleti élet területén is hozza.". Jó, mondom hogy értsd: nem cserélnék a csávóval egy napig sem, akármennyivel jobb nőket dug mint én. Te most őszintén: szerinted milyen lehet neki a szex? Amikor ott reng a kurva nagy hasa, és a saját farkát nem látja tőle kvázi? Az esztétikumon túl, egyszerűen a zsigeri zsír ami neki is van ("sörhas") a legveszélyesebb fajta elhízás, rosszabb mint a hasfelületen lévő zsír, melegágya különféle szív-és érrendszeri betegségeknek, cukorbetegségnek, stb.
De hogy tiszta legyen a kép, hogy pl. nekem ki számít hitelesnek, itt egy példa:
www.youtube.com/watch?v=YRyPshDXUnE
Na, ő nekem sokkal hitelesebbnek tűnik, mint az elpuhult Szókratész testvérünk. Remélem már érthető.

2017.06.13. 19:20:54

@whoamiohmy: Olyan furcsa látni az itteni végtelenül megkeseredett és cinikus hangvételt, ami a nemek háborújának veszteseit idézi ide... írod: "Beveti a puncikáját, innentől kezdve 5-6 év alatt összehozza azt, amiért egy férfinak 30-40 évet kell dolgoznia"
Na de bocsánat, ki volt a példádban az a személy, aki szakmailag érdemtelenül kiemelte ezt a nőt? Hát egy FÉRFI, az idős professzor ugyebár. Aki testileg már nem tud hódítani, hanem a testi, lelki korrupciót használja fel a szexuális vágyai kiélésére.
Ez az egész annyira szánalmas szint.

whoamiohmy 2017.06.13. 20:51:56

@claire85: Ez most gyakorlatilag a NAWALT érvelés (Not all women are like that). Kétségtelenül így van, én is ismerek nőket, akik az orvos pasik 99%-át kenterbe verik szorgalom, hozzáállás, szaktudás és szakmai készségek terén. De nem ez az átlag.

A hivatalos statisztikák szerint egyébként az orvosnők kb. feleannyit dolgoznak, mint az orvos pasik. Egyrészt 25%-kal kevesebb munkanapot teljesítenek, másrészt 25%-kal kevesebb műveletet hajtanak végre munkaóránként:

www.avoiceformen.com/feminism/male-doctors-make-less-than-female-doctors/

claire85 2017.06.13. 20:54:23

@Kulics :)))

Kösz a fényt az alagút mélyén. ;)

whoamiohmy 2017.06.13. 21:06:51

@TopszLee:

Pszichiátria: jogos. Egyébként az már azért is női szakma, mert én azt veszem észre, hogy a nők jobban tudják az érzelmi távolságot tartani a munkájuk és a saját személyiségük között, így nem őrülnek bele az őrültekbe kb. Az onkológia ugyanez: a legtöbb férfi képtelen lenne egy olyan szakmában dolgozni, ahol a betegeid java része 1-2 éven belül belehal a betegségébe, emiatt főleg nők dolgoznak az onkológiákon. A dolognak ezzel a részével egyébként nincs semmi baj, ez egy jó értelemben vett szexizmus szerintem (a nők karakterüknél fogva alkalmasabbak ezekre a szerepekre).

Tüdőgyógyászat: az azért tud hajtós lenni, persze nem tudom, otthon most mi a helyzet a nemek arányával a tüdőgyógyászatokon. A tüdőgyógyászat ugyanis belgyógyászati szakma, vagyis ahhoz, hogy tüdőgyógyász lehess, legalábbis 3-4 év általános belgyógyászatot is teljesíteni kell (korábban úgy volt, hogy 6 év belgyógyászat képzés, és még aztán 3 év pulmonológia, ma már van kombinált szakvizsga 6 év alatt).

Fogorvosok/radiológia/németek: a német rendszer érdekes. Voltaképpen az fogja meghatározni egy adott szakma nyereségességét, hogy a betegbiztosítókat reguláló "maffia", a Krankenkassenverein (röviden KV) hogyan szabályozza a végrehajtott vizsgálatok illetve beavatkozások térítését. Rengeteg praxis panaszkodik, hogy lecsavarják a vizsgálataik honoráriumait, ezért egyre nehezebb megélni. Sok kolléga azt csinálja, hogy a törvény által megállapított minimális számot végzik a rosszul dotált vizsgálatokból, aztán nemes egyszerűséggel zsebből fizettetnek a beteggel mindenért. Itt nyilván ők állapítják meg a tarifákat. Németországban van úgynevezett magán betegbiztosítás is, itt ugye a praxis eleve maga szabja az árait, a beteg fizet, aztán a kapott számlát benyújtja a biztosítóhoz, amit a biztosító aztán (jó esetben) kifizet. Szóval olyasmiről lehet szó, hogy a fogászati dotációt lecsavarták az utóbbi években, míg a radiológiai vizsgálatok honoráriumait meg fel. És hogy mért tették ezt? Gyanúm szerint a nagy képalkotó berendezésgyártók nem kevés pénzzel lobbiztak a KV-nál ezért. Ha jól megy a praxisnak, megveszik a több százezer eurós CT- illetve MR-gépeket és jól megy a gyártónak is. A németeknél így megy. Majd következő körben meg lehet, hogy a fogászati eszközgyártók jönnek vissza a lobbival.
A kórházak szintjén hasonló a helyzet, csak egy csavarral: ott a törvényalkotó lobbizik a KV-nál sokszor, ugyanis vannak több évtizedes trendek a németországi kórházszervezésben: egyrészt próbálnak centralizálni, másrészt próbálják az ágyszámot csökkenteni, harmadrészt próbálják a kórházban tartózkodást gyorsítani. Ez azt jelenti, hogy a kicsi, vidéki, régi, de jól bevált technikákat alkalmazó kórházakat alul, a nagy, centralizált, legújabb technológiákat futtató, kvázi gyárszerűen működő városi kórházakat pedig túlfinanszírozzák. A kicsik tönkremennek, a nagyok évi 8-10%-os profitokat érnek el (mondjuk egy 100 millió eurós forgalmú kórháznál nem ritka a 8-10 milliós tiszta profit évente). A németországi kórházak összágyszáma több, mint 790.000 volt 1979-ben, ma 500.000-nél kevesebb. Ugyanakkor az átlagos kórházban tartózkodás 13 napról lement 3,5 napra ugyanezen idő alatt. Magyarán felejtsd el a régi, kényelmes, vidéki befekvős klinikákat, a jövő (és már a jelen) a mindent gyári folyamatok alapján csináló, ultrahatékony, legmodernebb technikákat futtató egészséggyáraké.

Socrates-t illetően igazad van teljesen, nálam erélyesebben senki nem ítéli el a kövérséget, nem is erről van szó. A pasi egyébként nyilvánvalóan nem PUA, inkább olyan rendszerező elme, de nem hinném, hogy túl nagy sikere lenne a csinos, karcsú nőknél. Viszont tény, hogy az USA-ban a nők 85%-a is túlsúlyos, úgyhogy ott még "arathat". Mondjuk azokat a csajokat én se irigylem tőle.

whoamiohmy 2017.06.13. 21:11:43

@Kulics: Hehe, na ja.

Ez nézőpont kérdése szerintem. Az 50-es, 60-as professzor egy élet munkáját, és jó eséllyel a magánéletét tette bele abba, hogy szakmailag oda jusson, ahova. A huszon- harmincéves doktornő mondjuk 1-2 hónapig "jár" a professzorral, hogy ugyanoda jusson, ahol a professzor van, néhány év alatt. Hogy mennyire "kellemetlen" a járás, az persze a kapcsolat kérdése is, de nem hiszem, hogy az orvosprofesszorok félholtra erőszakolnák "szegény" kis doktornőket. És nehogy azt gondoljuk, hogy a doktornő emellett nem kopulál serényen a neki valóban tetsző alfákkal. Legalábbis az én ismerőseim vígan elkefélgettek a kockahasú tesi szakos hallgatókkal meg fitnesstrainerekkel, mialatt "hivatalosan" a szakmai életüket egyengető, 15-20 évvel idősebb kollégákkal jártak. Mit veszt a nő? Gyakorlatilag semmit. Mit nyer? Egy egész karriert, nulla munkával. Nehogy már én sajnáljam ezért.

Egyébként abban egyetértünk, hogy a professzor helyében én se csinálnám ezt. Simán eljárnék kurvázni, ezeket a doktornőket meg hagynám a fenébe. Csinálják meg maguknak a karriert, ha ennyire motiváltak.

erkölcsi hulla 2017.06.13. 21:44:21

@Kulics:
"Na de bocsánat, ki volt a példádban az a személy, aki szakmailag érdemtelenül kiemelte ezt a nőt? Hát egy FÉRFI, az idős professzor ugyebár. "

Fordítsuk meg: Na de bocsánat, ki volt a páldádban az a személy, aki szakmailag érdemtelenül, kiérdemelte ez a professzort? Hát az a NŐ, aki rájött hogy a sikerért melózni is kell ám, vagy áruba bocsátani az adu ászt. (igen, a puncikát, ami triggerelt XD)

Nem muszáj ám a szóban forgó nőt (is) szenvedő félnek beállítani, mivel Ő profitált jobban (sokkal) az egészből, a profnak biztos lett volna pénze jobb kurvákra is.
Persze az áldozatszereppel mindig jobban kaszálnak a nők, ezért használod te is kapásból, még az ilyen szélsőséges példákon is.

"végtelenül megkeseredett" - ugyan már, egyedül te dramatizálsz, és hallucinálsz nemek háborúját, amit remélem csak metaforának használtál, nem szószerint :D mert szószerint tényleg semmi értelme ám ( ha lenne egy bet-em akkor nem a nőkre tenném, nah. XD)

"Aki testileg már nem tud hódítani, hanem a testi, lelki korrupciót használja fel a szexuális vágyai kiélésére."
- Aki szakmailag már nem képes bizonyítani, hanem a testi, lelki korrupciót használja fel a szakmai továbblépése reményében.
( kíváncsi lennék, a szóban forgó professzor mennyire korrumpálta szegény ártatlan nőt, mire az önként széttette lábait és előléptette a prof vezető pozícióba XD... a kurva veszteget meg pénzért, vagy az ügyfél korrumálja a kurvát? )

"Ez az egész annyira szánalmas szint. "- :D:D:D:D:D::D:D:D:D: Ha mást nem is, de, felviditottál. Biztos te is orvos vagy, és jobban tudod, a kétszer fél mondatos cáfolatoddal, mint az orvos, aki leírta a tapasztalatait :D respect gumicsizma

erkölcsi hulla 2017.06.13. 21:45:24

@claire85: "Kénytelen vagyok beleszólni :DDDD" - nem vagy admin, nem vagy kénytelen :)

erkölcsi hulla 2017.06.13. 21:47:15

@whoamiohmy: "hivatalos statisztikák szerint egyébként az orvosnők kb. feleannyit dolgoznak, mint az orvos pasik. Egyrészt 25%-kal kevesebb munkanapot teljesítenek, másrészt 25%-kal kevesebb műveletet hajtanak végre munkaóránként"
-hopp, itt van egy érv, forrással, kíváncsi vagyok mi fog történni :D

whoamiohmy 2017.06.13. 22:08:31

@erkölcsi hulla: Egyébként rosszul írtam a hozzászólásban, nagyobb a különbség. A férfi orvosok 60%-kal több beteget látnak el, és betegenként kb. 20%-kal több vizsgálatot illetve kezelést végeznek, mint a nők. 1,2x1,6=1,72. 72%-kal dolgoznak többet a férfiak, mint a nők, nem 50%-kal.

2017.06.13. 22:30:17

@erkölcsi hulla: jaja félreértjük egymást. NEM állítottam be szenvedő félnek az orvosnőt egyáltalán. Csak arra céloztam, hogy kellett hozzá egy egó problémás, öregedő pasi aki "felkarolta" a puncit és ezzel magát is fényezte, mekkora kan már hogy ilyen fiatal csaja van. Holott korrupció és prostitúció az egész deal.

Orvos nem vagyok, de dokinő barátnőm volt és tényleg nem dolgozta halálra magát, sőt.

@whoamiohmy: egyáltalán nem kell sajnálni a fenti történetben senkit, nyilván mindenki megkapta amit akart. csak annyit akartam mondani hogy a tánchoz (üzlethez) kell mindkét fél. És mennyivel tisztább a biznissz amikor "Andy" odatol 300 millát a kis hölgyikének.. win-win :D

whoamiohmy 2017.06.14. 00:27:21

@Kulics: Szerintem is tisztább a "klasszikus" prostitúció - de hát mindenki azzal fizet, amije van. Ezek a nők (az orvosnők) anyagilag jól el vannak látva többnyire, így aztán nem feltétlenül pénzre, hanem más "fizetségre" van igényük.

Engem is visszataszít ez az egész, és valóban, nem csak a nő részéről. Ugyanis a szakma hírnevét és működését teszik tönkre azzal, hogy olyan embereket juttatnak pozícióba, akik nem dolgoztak meg érte. És ezért valóban, elsősorban az öregedő orvosprofok a felelősek, nem a nőcskék.

claire85 2017.06.14. 07:00:50

@erkölcsi hulla: Jajj már na!! Gondoltam témát terelgetek..de aztán már annyira belemelegedtetek, h. vicces volt olvasni. :))))

claire85 2017.06.14. 07:08:59

@erkölcsi hulla: Nah ez volt szánalmas. Ez a kommented. Személyeskedő, cinikus és ráadásul pofátlan!

Mondjuk nem is érdke(ne) de annyira utálom az ilyet, azért, mert valaki teletömködi a kommentjeit odaillő linkekkel, és azért mert vki beírja h. orvos ( persze nem kérdőjelezem meg) mindjárt elismerjük, mert huhhhh.. hát hányok.

Pontosan azért nem a saját nevünkkel írunk...

Akkor ha holnap azt írom én vagyok a bírónő, csak jól szórakozom itt akkor piedsztára emeltek. Jah nem...Mert nő vagyok..És biztos dugással értem el.

Szánalmas szint.!!

És mondjam, h. a név kötelez? Végülis mi mást várhatunk egy 'erkölcsi hulla" nicknéven írogálótól?!
Jahj, mert akkor rögtön jönne a szöveg, h. ez mekkora poén.. holott nem is.

Most akkor írhatod a következő bejegyzésednél, gondolkodj ám rajta sokat, Hogy teeeeeeee tüskés rózsa. ;)

claire85 2017.06.14. 07:40:28

@whoamiohmy: Kösz :))) Majd unalmas óráimban, elkezdek rákeresni. De mivel nem vág szakmába, kicsit sokat kellene vele foglalkozni ahhoz, h. érdemben vitába szállhassak veled. Asszem előnyben vagy jóóó pár évvel a szakmában..

De ha így is megfelel majd küldök beszámolót újságírói tapasztalataimból, vagy kaphatsz az elmúlt évek reklám és marketingpiaci trendjeiről, szlogen, logó, vagy szövegírói munkáimból egy rövid kis összefoglalót. Mondjuk nyilván nem lesz annyira 'érdekes', mert sajna jobban szeretem a saját magam által levont tanulságokkal és tapasztalatokkal 'élni' .. mintsem adatokat keresgélni és azokkal alátámasztani a saját 'nyomoromat. Bár én nem tekintem annak.

Nem gyártok teóriákat, miért nem velem kefélnek a 25 év körüli pasik, nagyjából azért mert rohadtul leszarom.
Ráadásul egy minden téren kimerítő kapcsolat után, másra sem vágyom igazán. :D

Úgyhogy mivel durván elkanyarodtunk az alap témától és mindig találsz magad mellé pár 'képviselőt', akik elájulva az orvos státuszodtól, vígan bólogat veled.

Már abból is látszik, h. mennyire magányos lehetsz, h. hosszan ecseteled kommnetről kommentre h. hát bizony, de nehéz volt neked kiemelkedni.. Elhiszem. De ezért nem a nők a hibásak, ahogy azért a sok szarért sem, ami pedig a munkában történhet veletek.

Gondolom hiányzik az anyanyelved.. a német azért mégsem ugyanaz a magyarnak.

erkölcsi hulla 2017.06.14. 09:07:46

@claire85: "Nah ez volt szánalmas. Ez a kommented.
- Pontosítsd, több kommentem is volt.
"Személyeskedő, cinikus és ráadásul pofátlan!"
-Ennyi minden egyszerre? Kijött végre az írói vénám :)
"...azért mert vki beírja h. orvos ( persze nem kérdőjelezem meg) mindjárt elismerjük, mert huhhhh.. hát hányok."
-Kettős mérce? Csak mert 26 éves nőnek mondod magad, aki médiában dolgozik, lehetsz akár egy 40 éves megkeseredett szingli, aki itt személyeskedik. Sőt, egy 50 éves gyári munkás alkoholista férfi is. Úgyhogy nem hiszek neked, nem az vagy akinek kiadod magad, sőt, hányok .
"Pontosan azért nem a saját nevünkkel írunk..."
- wtf? Senki sem várja el, sőt, senkit sem érdekel az igazi neved, de ha kiírnád, akkor sem lenne semmi, a fenti okból.
"Akkor ha holnap azt írom én vagyok a bírónő, csak jól szórakozom itt akkor piedsztára emeltek. Jah nem...Mert nő vagyok..És biztos dugással értem el."
- Beszélgetünk kb hárman, szóba sem kerülsz, egy megadott történetről van szó, de te magadat érzed lekurvázva. Erre most mit mondjak? Tudom hogy nem dugással érsz el semmit, ugyanis írtad, hogy nem veled kefélnek a 25 éves pasik, és én, megadom neked a bizalmat, és elhiszem hogy az vagy, akit állítasz. Mint ahogy elhiszem valakiről, hogy orvos, miután nagyon sokat írt magáról, az életéről, a tapasztalatairól, és nem vagyok full szenilis, megjegyeztem. Ha átbaszott, akkor gratula, nagyon sok erőt fektetett bele.
"Szánalmas szint.!!"
-Ugyan már. Nem vagy te szánalmas, semmi bajom veled, csak mindent mellre szívsz, és szubjektívan nem tudsz elvonatkoztatni magadtól, no meg nem gyengén kettős a mércéd. Múltkor kiakadtam rajtad, amiért mások beszélgetnek, te meg olyan aranyosan lenéző kommenteket írsz, aztán amikor próbálnak veled is érdemi párbeszédet folytatni, csak kapnak két fél mondatot meg egy szmájlit :) Most eljátszottam veled, és azonnal triggerelsz. Vicces.
"És mondjam, h. a név kötelez? Végülis mi mást várhatunk egy 'erkölcsi hulla" nicknéven írogálótól?!"
-A nicknév egy nagyon jó könyvből van, egyébként egy normális, jólelkű, kenyérre kenhető srác vagyok. Vagy nem, mert nem hiszed el.
"Most akkor írhatod a következő bejegyzésednél, gondolkodj ám rajta sokat, Hogy teeeeeeee tüskés rózsa. ;)"
- Csak hogy örüljél:

Teeeeee tüskés róóózsa! Keress valami kis herceget magadnak, mert nagyon szúrsz, és morcos vagy! (Kis herceges poén, nem kurváztalak le.)

"Úgyhogy mivel durván elkanyarodtunk az alap témától és mindig találsz magad mellé pár 'képviselőt', akik elájulva az orvos státuszodtól, vígan bólogat veled."
- Nem kanyarodtunk el semmiféle témától, beszélgetünk kb hárman, neked meg nem tetszik, ilyen egyszerű. Szerintem itt simán elfér, nem kerül senki pénzébe, rajtad kívül nem bánt senkit.
"Már abból is látszik, h. mennyire magányos lehetsz, h. hosszan ecseteled kommnetről kommentre h. hát bizony, de nehéz volt neked kiemelkedni.. Elhiszem. De ezért nem a nők a hibásak, ahogy azért a sok szarért sem, ami pedig a munkában történhet veletek. "
-Ne személyeskedj, fogalmad sincsen hogy ki mennyire magányos. És de, igen, a nők is hibásak, erről van nagyon sokszor szó, a blogon belül is, nem csak ezekben a beszélgetésekben. Látogass el a férfihangra pl. na ott tuti két napig leszel triggerelve, ha már ennyi sem tetszik.

claire85 2017.06.14. 09:20:25

@erkölcsi hulla: :)))

Nem írtam sehol, h. 26 éves vagyok és azt sem h. médiában dolgozom.
Olvass vissza.

;)

erkölcsi hulla 2017.06.14. 09:26:32

@claire85: Bocs, akkor tévedtem, habár ennek van a legkevesebb jelentősége az egészből, örülök hogy az az összes problémád :) Nem olvasok vissza, semmi értelme.

claire85 2017.06.14. 09:28:17

@erkölcsi hulla: Erről beszéltem fogadott prókátor szerepében tetszelkegsz. Majd ő is megvédei magát, ha szeretné. És nekem nem az nem tetszik, h. beszélgettek, hanem h. nagyjából mindenért a nőket teszed/teszitek felelőssé. És pechemre nő vagyok, és ez egy 'sorozatrandizós c' blog, nem a férfihang. A téma a címben volt 'Menhely randi'..

Ha férfihangot szeretnék olvasni ott ücsörögnék, szerinted mennyire érdekel a beszűkült, nőhibáztató olvasmányod. ?!

Én speciel attól 'hányok'- ha már újra szóba jött- férfiak hordába tömörülve, kvázi csapatban 'támadnak' egy nőt. Azt talán nem kérdőjelezed meg.

És ki vagy te, hogy megszabd ki és miért "szól bele " a diskurzusba.. Ha hárman akartok beszélgetni, ahogy írod és nem tetszik ha vki beleír, akkor miért nem tudat tágítjátok elvonulva egymást!!! 3 sör mellett.. hmh?

claire85 2017.06.14. 09:29:03

És széljegyzet a 'játékról'...

Most én is eljátszottam veled.. hmh. sikerült.

Úgy reagáltál, ahogy számítottam. ;)

claire85 2017.06.14. 09:31:33

@erkölcsi hulla: és személyeskedés... ;) Nem lehet h. nem véletlen?

claire85 2017.06.14. 09:42:34

És végül pedig, nem teszek semmit max. amikor leül a hangulat, provokálok picit.
Teljesen jól kijön mindenkiből az igazi énje.

És hogy miért?

Kíváncsiságból. :)

Mert azt látom, hogy intelligensek vagytok.. azért picit mindig felpiszkálva az egotokat, azért érdekesebb a játék. Mert ez az. Csak egy szimpla érdekes, megfigyelő játék.

claire85 2017.06.14. 09:43:39

Nap közben néha napján, a szerkesztőségben csücsülve simán belefér. :)))

erkölcsi hulla 2017.06.14. 09:45:42

@claire85:
Az utolsó két bekezdés nem szólt csak nekem, de magamra vettem, azért reagáltam rá. Pont úgy, mint ahogy te is magadra veszed, ha egy nőről beszélgetünk, csak én nem alázok mást, amiért hozzá mert szólni.
Hidd el, pont annyira nem érdekel mások'becsülete', mint téged.
Nem kérdőjelezem meg, ez így van. A hordát, és a támadást kivéve.Ha férfi kerül a szóba, az is kapna hideget meleget, csakhogy nem így történt.
Én senki sem vagyok, nem szabtam meg semmit, ezt megint csak te reagálod túl, sokadjára. Azt írtam, hogy többen beszélgetünk másról, és az nem baj ha akárki becsatlakozik a beszélgetésbe, sőt, ellenben az összes hozzászólásodat szánalmasozással és lenézéssel kezded, aztán te vagy sértődve a reagálások miatt. Nem keresek vissza, de sok példa volt rá. Nem hiszem el hogy tényleg ennyire zavar ha eltérünk a témától. Azért nem tágítjuk egymást 3 sör mellet, mert nem ismerjük egymást, nem biztos hogy mindenki szereti a sört, ellenben ha blogokhoz írunk, esetleg többen is becsatlakoznak, és lehet vitatkozni, ami jó. Javaslom, ha ennyire zavar, akkor egyszerűen ignoráld, nem kényszerít senki hogy válaszolj a hozzám hasonló szánalmas emberek egymással folytatott beszélgetése. Pedig tök jó lett volna normálisan veled is beszélgetni, de látod, esélytelen.

erkölcsi hulla 2017.06.14. 09:47:34

Akkor térjünk vissza arra a játékra, hogy nem is gondoltuk ám komolyan amit eddig írtunk, csak szeretünk trollkodni másokkal? Rendben, én tényleg szeretek :)

claire85 2017.06.14. 09:51:16

@erkölcsi hulla: :))) Nem te vagy a szánalmas... hanem az épp akkor leírt 3-4 mondatod!! meg a gumicsizmázás a végére. Persze simán lehet h. te azt poénnak írtad, én meg sértésnek nyugtáztam. Hmh. Itt hiányzik a hangsúly, ez az ami sokszor félre visz..

Mondom. Nem a téma eltérés zavar, hanem a nők hibáztatása.

És éppen azért provokáltalak, mert értettem a nick neved ;) De kíváncsi voltam mennyire ugrasz rá, ha kicsit piszkálgatlak..

claire85 2017.06.14. 09:54:09

@erkölcsi hulla: Akkor van bennünk egy! közös dolog. Szeretünk játszani ! ;)

whoamiohmy 2017.06.15. 21:41:00

@claire85: Hehe, jó kis firma vagy hallod.

Egy kommenttel feljebb rápirítasz a kollégára, hogy ne személyeskedjen, mert az milyen bunkó már. Erre rám förmedsz, és közlöd, hogy:

- "Képviselőket találok magam mellé" - kb. mintha én tehetnék arról, hogy a tények és érvek, amiket felsorakoztatok, rezonálnak másokkal, és belátják, hogy tényleg az igazságról van szó. Nem állítok én magam mellé senkit, maguktól állnak oda, mert belátják, hogy igaz, amit mondok.
- Unalmas, a való élettől elrugaszkodott, úgynevezett "tényeket" hozok fel, holott a te élettapasztalataid mennyivel jobbak már! Persze. Relativizmus kontra objektivizmus. Melyikkel jutunk gyorsabban előre vajon?
- Mindenféle érveket keresek, hogy miért nem állnak meg nekem a 25 éves nők. Ezzel gyakorlatilag burkoltan közlöd, hogy nem tudok becsajozni, vagyis puhapöcs vagyok. Nem vág a témába, de az elmúlt két hétben két huszonéves is megállt. Úgyhogy keres érveket a fene, egyszerűen járok-kelek a világban, és tesztelem, hogy mi működik és mi nem.
- Megpróbálom a nőkre kenni, hogy miért nem tudok a szakmámban kitűnni. Nos, megint csak azt tudom mondani, hogy ennél jobban nem is nyúlhattál volna jobban mellé, ugyanis ezen a héten hétfőn neveztek ki főorvosnak. Nem rossz teljesítmény 35 évesen szerintem. Abszolút nem mondhatom, hogy nem vagyok megelégedve a szakmai előmenetelemmel, sőt. DE azt is látom, hogy velem egykorú nők a töredékét tették bele a munkájukba, és mégis előrébb járnak. Ja, és ha kicsit elbeszélgetek velük, rögtön kiderül, hogy "randiztak" a professzor úrral pár hónapot, akkor lódult meg igazán a szekér. Az a legdurvább, hogy a többségük nemcsak, hogy nem titkolja, de még büszke is rá.

Szóval mialatt kikéred magadnak, hogy valaki VELED személyeskedjen, azalatt te vígan személyeskedsz, pocskondiázol és becsmérelsz. Ja, persze minden kommented végére odabiggyesztesz egy smileyt, így ha valaki kikéri magának a stílusodat, két kommenttel lejjebb közlöd, hogy vicc volt, vagy hogy direkt provokáltad, hogy lásd, mi legyen. Bravó. Ennyire hülyének nézel bennünket?

claire85 2017.06.15. 21:50:30

@whoamiohmy: Köszi. Én túlléptem rajta tegnap délelőtt. De ígérem soha többé nem szólok hozzá a bejegyzéseidhez.

claire85 2017.06.15. 21:51:20

@claire85: Ui. Gratulálok!!!! Már a az előléptetéshez.

claire85 2017.06.15. 21:54:56

@claire85: Ui3. Csomó mindent félreértettél a hozzászólásomban, de nyilván, mert első felindultságodban írtad.
De már őszintén, tudod mit, igazad van-mindenben!!
Ha minden olyan happy lenne ahogy leírtad, akkor talán nem itt írogatnánk mindketten hanem mást csinálnánk épp.
Én megyek is tenni valamit :)

whoamiohmy 2017.06.15. 22:23:13

@claire85:

Nem azt kérem/szeretném, hogy igazat adj. Nyugodtan lehet vitatkozni, sőt. Azzal sincs gondom, hogy ha te nem statisztikákra hivatkozol, hanem a saját élményeidre, mert én is sokszor abból indulok ki. És mindig működik a mentális filter, az ember a rá zúduló információtengerből mindig azt szűri ki, ami a saját gondolatvilágának megfelel. Magyarán biztos, hogy elfogult vagyok a saját fixa ideáimmal kapcsolatban én is. Mindenki az. 30 fölött az embernek már van egy elég komolyan becsontosodott világképe, és komoly mentális energiákat emészt fel, hogy megpróbáljon ebből legalább néha-néha kitekintgetni.

Azzal van gondom, hogy lehordasz mindennek, aztán még a saját véleményedért sem vagy hajlandó vállalni a felelősséget, hanem egy, a kommentekbe itt-ott beleszúrt biztonsági smiley-re való hivatkozással utólag közlöd, hogy vicc vagy provokáció volt az egész. Ez egyszerűen nem korrekt. Ha már elzavarsz a picsába, legalább vállald fel, hogy ezt tetted.

claire85 2017.06.15. 22:24:57

@whoamiohmy: 'Elzavarsz a picsába'- Ezzel nem érte egyet.

Te igen. Elzavartál.

Értsd úgy, ahogy, tudod....

whoamiohmy 2017.06.15. 22:31:42

@claire85: Légy szíves, mutass rá, mikor mondtam azt, hogy "claire 85, elmész te a picsába". A legdurvább, a személyedre vonatkozó "becsmérlés" annyi volt, hogy "jó kis firma vagy". A firma alatt ne érts semmilyen, a női mivoltodra való becsmérlést, légy szíves. Igen, magam is képletesen értettem, hogy elzavartál a picsába, tehát nem gondolom, hogy te ezeket a szavakat használtad volna bármikor. De azért indirekten kaptam a fülem közé rendesen. Nem jutok előre a szakmámban, magyarázgatom magamnak, miért nem jönnek össze a 25 körüli nők, kis "szekértábort" szervezek, amivel hordában támadunk rád. Egyiket sem érzem magamra nézve relevánsnak, de attól még bántó.

Összesen annyit szerettem volna érzékeltetni, hogy nem túl fair eljárás személyeskedni és minősítgetni itt embereket, aztán mikor felkúrják magukat rajta, akkor két-három ide-oda beszúrt smiley mögül kikacagni, hogy "vicc volt, provokáltalak!". Kb. hülyének nézed vele itt a többieket.

whoamiohmy 2017.06.15. 22:32:44

@claire85:
Na jó, hagyjuk ezt abba, mert csak sértődés lesz a vége. Én a magam részéről ehhez a topikhoz nem óhajtok többet kommentelni. Javaslom, hogy egy másik bejegyzésnél kezdjük újra tiszta lappal. Részedről oké?

claire85 2017.06.15. 22:35:39

@whoamiohmy: Szeretek játszani. Amiért itt vagyok az is azért van. Szeretem jól érezni magam..
Az tény, hogy időnként talán tényleg tőlságosan vehemensen védem a nők becsületét.
És magamra is kanyarítom a becsmérléseket. Nyilván nem személyem ellen szól, de akkor is szar látni-olvasni nőként. Főképp mikor el'durvul'..

Az életben is provokálok.. és igen vagy utálnak vagy borzasztóan szeretnek. Nincs átmenet. De nem is szeretnék lavírozni sem itt- sem ott.

Egy dolog miatt vagyok itt.. és annak semmi köze az ismerkedéshez.

HS 2142 2017.06.26. 20:23:45

@TopszLee: : DD Mindenesetre a valamivel frissebb, amerikai nőről szóló posztban ez a téma egy másik megközelítésben jóval nagyobb hullámokat gerjesztett.
süti beállítások módosítása