Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy budapesti nőcsábász naplója

A sorozatrandizó

A sorozatrandizó

Nők és a sport

2018. január 22. - Ethan Wolf

2b.jpg

Jázminnak hívták a lányt és egy ismerkedős applikáción láttam meg. Az egyik képen egészséges sütit csinált, zabpehelylisztből édesítővel, meg ilyesmi. Mivel rendszeresen edzek és figyelek is az étrendemre, ezért ezzel kapcsolatban kezdtem el csevegni vele. Megvolt a közös téma, edzések, étrendek, termek, módszerek, ilyesmi. Még a blogját is megmutatta, ahol tippeket ad kezdő edzőterembe járó nőknek. Nem volt olyan népszerű blog, de volt egy kisebb, ám elég elkötelezett olvasótábora (ismerős).

clipboard01_2.jpg

Foglalkozása amúgy személyi edző, de nem az a fajta, akinek van egy papírja és örül, ha van 1-2 ügyfele, hanem olyan, aki elég népszerű. Valamint nyitott órákat is tart az egyik bevásárlóközpont termében. Elég elfoglalt volt emiatt, ezért a találkozónkra a munkahelyéhez közel kerítettünk sort, ami az egyik bevásárlóközpont volt. Pár perccel előbb értem oda, de nem sokkal később befutott ő is. Szőke, vállig érő haj, kék szemek, és ahogy azt egy személyi edzőtől elvárjuk, tökéletes test. Nagyon formás volt. Szabadkozott, amiért késett kicsit (kb egy percet), ami meglepő, mert a mai nők semmiért nem kérnek elnézést.

Be is ültünk meginni egy kávét és arról beszélgettünk, hogy milyen komplikált manapság az ismerkedés. Szórakozóhelyen vagy társasággal van az ember, ezért nehéz a másikat különszedni a barátaitól, amúgy pedig nem mindig örül a másik, hogy valaki ismerkedni akar vele. Sokan tényleg csak szórakozni akarnak, bulizni, nem pedig pasizni, csajozni. A szokásos köröket futottuk le ebben a témakörben, nem is írom le minden részletét.

ci-gwfww8aampmf2.jpg

Közben kiderült, hogy a személyi edzésen kívül még aerobicban utazik, és heti hat nap tart órákat, plusz az ügyfelei délutánonként. Elég komoly megterhelés, de aki profi annak gondolom ez rutin. Ma már persze tudom, hogy olyan nővel kár randizni, amelyik ennyire elfoglalt. Utána sétáltunk egyet és elnyaltunk egy gluténmentes fagyit. A beszélgetés kicsit akadozott sajnos, nem tudom, miért. Akkor még nem volt nagy rutinom, és meglepett, hogy élőben sokkal jobb nő, mint képeken volt. Nem tudom, hogy emiatt, vagy csak mert nem voltam szimpatikus neki élőben, de nem volt folytatása a dolognak. Ezt még ott meg is mondta, ami szerintem teljesen korrekt.

Puszival köszöntünk el, én pedig hazajöttem. Mellesleg azon ritka alkalmak egyike, mikor nem a lakásomhoz közel sikerül szervezni a randit, hanem utaznom kellett. Eddig egy olyan randim sem volt siker, ahol utaznom kellett. :P Véletlen? :D

Ha már egészséges étkezés. Megfigyeltem, hogy sok nő az ismerkedés elején állítja, hogy ő is figyel arra, mit eszik, de később kiderül, hogy ez marhára nem igaz. Mi értelme ezt bekamuzni, ha úgyis elég hamar kiderül?

1b.jpg

A másik ilyen „kényes” téma, amit ma már nem ajánlok felhozni az ismerkedés elején, az a sport. Mert ha véletlenül nem sportol, akkor kínosnak érzi majd, hogy bevallja, ezért hazudni fog, amivel meg kényelmetlen helyzetbe hozza önmagát. Igazság szerint én nem javaslok párkapcsolatot olyannal, aki semmit sem sportol. Nem akarok paraszt lenni, de tudjuk, hogy az idő nem bánik kegyesen a női testtel. Ha harminc fölött kezd el sportolni, az nem lesz hosszan tartó program. Abban a korban sokkal nehezebb rendszeresíteni és hirtelen kell hozzászokni egy másfajta életmódhoz, nem is csoda, hogy azon nők, akik a harmadik X fölött kezdenek sportolni, csak elhanyagolható százaléka csinálja évekkel később is. Márpedig sport nélkül harminc fölött csúnyán elbánik a természet a testünkkel. Negyven fölött a férfiakéval is, szóval hajrá, tessék sportolni.

Aki korán elkezdi a rendszerest mozgást, annak nem okoz problémát idősebben is mozogni. Azt azért tisztázzuk, hogy sport alatt olyasmit értek, ami tényleg sport. A nők többsége beírja, hogy jógázik. Fasza. Van persze olyan jóga, ami kemény annyira, hogy sportként tekintsünk rá, de valljuk be, a nők többsége a laza jógát űzi, ami meg a kilók ellen szart se ér. Meg már eleve a sport is elég képlékeny kifejezés, mert volt olyan csajszi, aki beírta, hogy ő ejtőernyőzik, és szereti a bungie jumpingot. Oké, de ezeket nem tudod hetente 2x-3x csinálni és nem is mozogsz benne annyit, hogy sokat érjen az egészséged szempontjából.

A mai tanulság, kezdj el sportolni!

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatrandizo.blog.hu/api/trackback/id/tr2613553993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helló Leó! 2018.01.22. 12:55:39

Sportoljunk, igen, igen, de van ám itt a posztban még egy nagy okosság!

"Ma már persze tudom, hogy olyan nővel kár randizni, amelyik ennyire elfoglalt."
Mennyire szeretem azokat a lányokat, akik arra a kérdésre, hogy na, mikor találkozunk, közlik, hogy kb egy-két hét múlva érnek rá. A randin meg elmesélik, hogy szinte nulla szabadidejük van, annyi a melójuk. Ezek ne keressenek társat, dumáljanak a barátnőikkel két hetente egyszer, mikor végre van egy kis szabadidejük...

whoamiohmy 2018.01.23. 01:41:35

A jóga védelmében szólnék pár szót ;)

Én hetente négyszer nyomok HIIT + rezisztencia tréning kombót (mostanában saját testsúllyal, mert megint össze-vissza dolgozom mindenfelé és nem tudok edzőterembe lejárni, de egyébként súlyzókkal, teremben általában), a hét többi napján futok és jógázok. Szerintem a jóga (vagy fogalmazzunk úgy, hogy valamilyen, a hajlékonyságot és a statikus izomrendszert fejlesztő tréning) minden értelmes edzésprogramnak része kéne legyen. Egyrészt azt figyeltem meg, hogy jóval gyorsabban regenerálódnak az izmaim egy kiadós gyúrás után, ha a közbeeső napokon csinálok egy 60 perces jóga rutint, másrészt hosszú távon a hajlékonyság szinten tartása nagyon fontos, már csak az általad is szóba hozott öregedés miatt is.

Persze nem a jóga az egyetlen dolog ebben a kategóriában, van jó pár más jelentkező is. Abban is egyetértünk, hogy önmagában a jóga lópikula, egy értelmes sportprogramban mindenképpen kell legyen mind magas intenzitású, mind állóképességet fejlesztő kardió ÉS természetesen rezisztencia tréning. Sőt, ha semmi mást nem csinál az ember, akkor szerintem a rezisztencia tréning legyen az első és mondjuk a magas intezitású kardio a második (kiválóan kombinálható a HIIT rezisztencia tréningek előtt vagy az állóképességet fejlesztő kardio a rezisztencia tréning után). De a hajlékonyság fejlesztése egy teljeskörű programhoz hozzátartozik.

whoamiohmy 2018.01.23. 01:45:29

@Helló Leó!:
Na, részben erre válaszul, részben mindenkinek ajánlanék itt egy könyvet, ami nekem rengeteg mindent megmagyarázott a nők viselkedésével kapcsolatban:

www.amazon.de/Rules-Capture-Secrets-Capturing-Mr-Right-ebook/dp/B006Y0R8XW/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1516668171&sr=8-1&keywords=the+rules

Gyors lélegzetű kis olvasmány, én úgy 1 nap alatt végeztem is vele, de nagyon hasznos. Kb. az összes, itt is kitárgyalt női viselkedés megérthető a szabályrendszer ismerete és figyelembe vétele mellett. Jó 25 éves könyv, úgyhogy nem mai téma. Hihetetlenül pontosan elemzi a nők stratégiáit, és ami poén, hogy két nő írta azzal a céllal, hogy a többi csajszee könnyebben tudjon férjet fogni magának. Ami a slusszpoén, hogy az összes női hiedelmet is beleírták (ha nem foglalkozol vele és a pasi ezek után nem lohol utánad, hanem leszar, azzal nem kell foglalkozni, majd jön másik pl.)

Szóval nagyon jó kis olvasmány, mindenkinek ajánlom. A konkrét hozzászólásra reagálva, az, hogy a csaj "nem ér rá", asszem a 4. vagy 5. szabály a könyvben ;)

Ethan Wolf 2018.01.23. 06:14:33

@whoamiohmy: Ezzel egyet kell értsek, ha mellette sportolsz, akkor a jóga sokat segíthet. De aki csak jógázik, az sokra ne számítson, bár még mindig jobb, mint a semmi. Akkor már nőként érdemes lenne a jógát és a táncot rendszeresen űzni (tánc suli), akkor a kettő együtt már ér valamit.

Mivel amúgy is indítottam egy könyvajánló szerűséget (volt a netrandi könyv elemzése, de folyamatban több másik is), ha van időd és tudsz írni mailben egy részletesebb ajánlót erről a könyvről, akkor kiteszem. Ha van kedved persze.

TopszLee 2018.01.23. 10:10:51

@whoamiohmy: Hmmm, akkor te nagyon fitt lehetsz, öregem. Épp most olvastam egy cikket - bár nem mai magazinban - mely szerint az profi sportolók sem HIIT-eznek többet heti 2-3 alkalommal, és azt is csak bizonyos ideig, mert nagyon megterheli az idegrendszert.
És itt vagy te, heti 4 HIIT, + ezen kívül még futás, jóga, + az orvosi teljes munkaidős állásod, hmm, hmmm.
Vagy nem alszol éjszaka, vagy S feliratú piros-kék köpenyt hordasz nap közben, vagy erőteljes fogalmi zavarok vannak :) Eleve a HIIT pont állóképességet fejleszt (meg zsírt éget), hiszen minél nagyobb az intenzitás, az teljesítőképesség / állóképesség úgy nő.
Amúgy a nyújtással egyet értek, hirtelen nem vagyok biztos benne hogy a jóga = a nyújtással. Nem lehet hogy összekeversz dolgokat?

whoamiohmy 2018.01.23. 10:48:10

@TopszLee:
1. Mostanában nagyon ráérek (nincs állandó állásom, március 1-től lesz megint).
HIIT alatt én ilyesmit értek (Tabitha-protokoll):
www.youtube.com/watch?v=0DSrudz6IVY

2. Nem olyan sok ez időben. Mondjuk egy 5x5-ös súlyzós edzés ha 60 másodperceket pihensz az izolációs gyakorlatoknál és 90-et a több izomcsoportot megmozgatóaknál, akkor 1 óra hossza. A HIIT maximum 15 perc (pont ezért nem terhel meg annyira). A futás annyi, amennyit nyomsz belőle (ez egyébként gyenge pontom, még mindig nem tudok 5 km-eket futni egy szuszra), a jógára is vannak 30, 60 vagy 90 perces gyakorlatsorok, attól függően, hogy mennyi időd van. Úgy napi 1-1,5 óra hossza, amit mostanában sportra szoktam fordítani.

3. Én azt veszem észre, hogy a HIIT inkább kardiovaszkuláris teljesítményt fejleszt, mint állóképességet. Annak idején dolgoztam egy kórházban a kardiológián, ahol brit katonai bűvárok kardiovaszkuláris teljesítményét vizsgáltuk ergometriával (biciklis EKG). Két csoport volt: Az egyik naponta 20 percet HIIT-zett, a másik 10 km-eket futott hetente 30-szor. A HIIT-s csoport jobb Wattszámú teljesítményeket tudott tekerni a maximális pulzusuk elérése előtt, viszont nem hinném, hogy az állóképesség tekintetében a futós csoport ne lett volna jobb (ha maratont kellett volna futni, tuti, hogy a futós csoport nyert volna).

4. A jóga alapvetően a hajlékonyságot fejlesztő gyakorlatokról szól, meg valamennyire a statikus izmokról. Egyébként különböző gyakorlatsorok vannak, van, aminek kifejezetten része egy minden izomcsoportot lenyújtó sorozat. Persze, mint fent is írtam, nem az egyetlen alternatíva, vannak egyéb módszerek is nyújtásra (egy-kettő még akár jobb is lehet, mint a jóga).

whoamiohmy 2018.01.23. 10:49:51

@Ethan Wolf: Jaja, egyébként szerintem is az egyik legjobb sport a nőknek a rúdtánc (és nem az erotikus jellege miatt, hanem mert saját testsúllyal végzett, intezív rezisztencia tréning, plusz 20-30 kg túlsúllyal elég nehéz pörögni a rúdon, úgyhogy kvázi feltételezi az egészséges testsúly és izomzat meglétét).

Ebből a netrandi könyvből én kimaradtam, adnál linket hozzá? A vendégposztban benne vagyok, ma van is időm megírni, hova küldjem a művet?

whoamiohmy 2018.01.23. 10:50:34

@Ethan Wolf: Ja, közben rágugliztam, megvan a könyv is meg amit írtál is róla.

whoamiohmy 2018.01.23. 10:51:51

@whoamiohmy: 3-szor futottak 10 km-eket, nem 30-szor, persze.

IndaMuncher 2018.01.23. 12:23:58

@Helló Leó!: Téves. Rád nem érnek rá. Másnak igen. Ha egy nő halogatja a következő randit meg ködösít, akkor csak nincs benne elég monyó, hogy bevallja nem tetszettél neki.

whoamiohmy 2018.01.23. 13:01:33

@IndaMuncher: Jaja, egyébként szerintem is az a helyzet, hogy egy nő vonzódását pontosan annyira lehet taksálni, amennyire megszegi a fenti könyvben leírt szabályokat ;)

whoamiohmy 2018.01.23. 14:59:38

@Ethan Wolf: Megvagyok, ha adsz egy e-mail címet, dobom a kis irományt. Szerintem egy posztnak hosszú lett, de lehet akár 2 belőle, ha neked oké.

Ethan Wolf 2018.01.23. 18:05:10

@whoamiohmy: sorozatrandizo kukac gmail pont com
De csak hétvégén lesz időm átnézni. Köszi

TopszLee 2018.01.23. 18:13:27

@whoamiohmy: Hmmm, köszi a jól strukturált info halmazt :)
Na figyelj, ez rengeteg sport, ha engem kérdezel. Nem tartom magam sportolónak, de tény hogy mindig is sokat mozogtam, 17 éves korom óta járok edzőterembe (a legtöbb kihagyás ezelőtt 5 évvel volt 2 hónapra), és rendszeresen futok kb. 3 éve.
Mindenki más ez tény, de nekem a heti 2 edzés + 2 futás optimális, a max. az 3 futás + 2 edzés - nekem.
Amit linkeltél HIIT videót - na én pont nem erre gondoltam. Annyit sportolni amennyit te írsz (napi 1-1,5 óra a hét minden napján), koksz nélkül nem lehetséges, FELTÉVE ha a sport intenzív. De a HIIT videód alapján nagy a valószínűsége hogy nem az.
Ez egyéni döntés kérdése, de azért a sporton kívül én pl. mással is szeretem tölteni az időmet (sőt). Sport alatt az alapvető egészség megőrző tevékenységet értem heti rendszerességgel - pl. egy kerékpár túra teljesen más (arra szívesen szánok több időt).
Még ha lenne csomó szabadidőm is, akkor sem tölteném sokkal több sporttal, mert nem látom értelmét - annyi értelmesebb dolgot tudnék csinálni...
Azt akarom mondani, hogy én inkább intenzívebben edzek, de kevesebbet egy héten, mint hogy lötyögjek kicsit napi 1,5 órát....szerintem az időpocsékolás.
Intenzíven végzett napi 1,5 órát nem fogsz tudni a hét minden napján csinálni, mert kikészül a központi idegrendszered.
Mindezt a HIIT-es videódból szűrtem le -így lehet tévedek :)

A legjobb fokmérője hogy jól csinálod-e az izzadás: ha nem izzadsz (nem csak gyöngyözik, hanem konkrétan folyik az izzadság rólad) akkor jól csinálod, illetve súlyzós edzésnél másnap-harmadnap lennie kell erős izomláznak is. Ha intenzívebben edzel, egészségesebb leszel, és még időt is spórolhatsz - szerintem.
Nekem a te HIIT-es videó, inkább vicc kategória.

Próbáld meg a COOPER tesztet inkább: érd el a 2700+ -os kategóriát (nekem kb. 2800-3000 körül van most). Sokkal többet ér mint a szobában végzett ugribugri HIIT :P

TopszLee 2018.01.23. 18:18:41

@TopszLee: Elírtam: ha izzadsz, akkor jól csinálod:P

whoamiohmy 2018.01.23. 20:03:49

@TopszLee: Szerintem is az lehet a véleménykülönbség oka, hogy teljesen más az edzettségi szintünk. Én ezt a HIIT-rutint most egyáltalán nem lötyögésnek élem meg, de elhiszem, hogy neked az lenne. Pulzusmérővel csinálom, és pár gyakorlatnál simán felmegy a pulzusom a maximális 80%-áig (220-életkor). Pont ugyanez a futásnál: most szabadban futok, de korábban az edzőteremben, szalagon futottam, és bizony, 10 km/h sebességnél már ott jártam 75-80, olykor 90%-ánál a maximális pulzusszámomnak. Szabadban azt veszem észre, hogy nem hajtom magam ilyen pulzusszámokig, nyilván a szalag annyiban más, hogy diktálja a beállított tempót, ha tetszik az embernek, ha nem.
Vedd figyelembe, hogy nekem a kardio mindig is gyengém volt és még mindig túlsúlyos vagyok (bár már lement jó 20 kiló). Ismétlem: mind a mai napig nem vagyok képes 5 kilométert lefutni egy szuszra (igaz, volt már, hogy hetente 3x10 km-eket futottam, de az évekkel ezelőtt volt).
A rezisztencia edzésben viszont szerintem nem számítok rossznak, most saját testsúllyal edzek, de amíg edzőterembe jártam, simán kinyomtam fekve 150 kilót, leguggoltam 160-170 kilóval és elemeltem 180-190 kg-ot. Tipikus erőemelő fizikum (izom, de van rajta zsír és háj is bőven).
Az izomláz: nálam ez úgy szokott működni, hogy ha újrakezdek, vagy elkezdek egy új edzésmódszert, úgy 2-3 hét után nincs izomláz. Hiába nyomom tökig a pedált és csinálom az ismétléseket tényleg addig, amíg még egy már nem menne, az izomláz elmarad.
Hogy mennyire fogom bírni, meglátjuk, egyelőre megy. Ahogy gurulnak lefelé a kilók, nyilván nőni fog az intenzitás is, és könnyen lehet, hogy igazad lesz, és marad a heti 3 edzés. Meglátjuk.

2018.01.24. 09:14:20

@whoamiohmy: A jóga nem testedzés és nem rugalmasságot ad. A jógának az ászanákon keresztül az a célja, hogy tudatállapot változást okozzon, lenyugtasson, belülre figyelj. A jóga a hozzá kapcsolódó életmóddal együtt egy spirituális út. Amit a nyugati ember jóga címén művel az valami nyomorult megcsúfolása egy ősi tudásnak.
Edzőtermi jóga az kiváltható aerobikkal, callanetics-szel, megsatöbbi ugribugrival.
A gumicsizmás sárospadlós kocsmai fröccsözgetést se hívjuk gourmet borkóstolásnak.

VT 135 2018.01.24. 19:17:58

Hölgyeim és Uraim! Mai (OFFtopic) női bemutatkozás egy netes "lelki" párkeresőről, h milyen számára az ideális társ: "Hagy élni, nem. akar kisajátitani, elfogadja hogy van életem és szeretne részt venni benne.Teljes mértékben őszinte, lojális, hűséges."

Vajon csak nekem ellentétes a mondat első fele a másodikkal? :) Meg úgy általában a társkereséssel? Mindenesetre én hatalmasat röhögtem rajta. :)))
Még lejjebb kifejti, h neki a legfontosabb a szabadság. Ja és a minikép alapján úgy tűnik, tele van tetoválással... Uraim, egy újabb főnyeremény, hajrá-hajrá, gyorsan elfogy! ;)

2018.01.24. 20:05:52

@VT 135:
"Teljes mértékben őszinte, lojális, hűséges.""

Jelige: legalább az egyikünk legyen az....

whoamiohmy 2018.01.24. 20:39:01

@icipicicsipa:
"Jelige: legalább az egyikünk legyen az...."

:)))))))))))
süti beállítások módosítása