Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy budapesti nőcsábász naplója

A sorozatrandizó

A sorozatrandizó

A nők szeretnek behódolni

2018. július 16. - Ethan Wolf

"Egy férfi legyen férfi". "Nekem egy igazi férfi kell."

Hányszor hallani ezeket vagy ehhez hasonló mondatokat nőktől? A kérdés költői. De eme mondatok mögött általában ugyanaz rejlik. Egy olyan férfi, akire felnézhetnek, aki nyújtani tudja mindazt, amire egy nő vágyik: biztonság, megbízhatóság, stb. De miért kellenek nekik ezen tulajdonságok? A válasz egyszerű. Egy ilyen férfinek szívesen behódolnak.

A mostani téma a behódolás.

Egy ősi ösztön diktálja ezt is, hisz régen, az őskorban, illetve az állatvilágban, mikor az erősebb hím magáévá teszi a nőstényt, az kénytelen behódolni neki. A behódolás a mai napig jelen van a nők életében, de nem hódolnak be akárkinek. Csak olyan férfinek, akire fel tudnak nézni, és akit vezérnek tudnak tekinteni. Ironikus, hogy miközben az egész világ egyenlőségesdi (van ilyen szav?) lázban ég, valójában a nő szeretne alárendelt lenni párkapcsolaton belül, hisz így nincs rajta akkora felelősség.

Egy erős vezetőnek, alfahímnek behódolnak és szinte bármire rávehetők. Ha a vezérnek tekintélye van, akkor bármit megtehet a nővel.

Philip Zimbardo (neki köszönhető a híres stanfordi börtön kísérlet is) rengeteg kísérletet végzett mindenféle témában és volt, amelyikben nagyon érdekes eredményeket ért el. A lenti eseményekről a Lucifer hatás című könyvében tesz említést. Bár  a könyv nem koncentrál külön a férfiak és nők viselkedésére, mégis szemet szúrt néhány kísérlet során az eredmények nemek szerinti összegzése.

Egy alkalommal nők és férfiak egy csoportjának áramütéssel kellett büntetnie egy kutyát, ha az nem hajtotta végre a neki kiadott utasítást. Persze valójában nem kínozták az ebeket, de ebbe most nem megyek bele. A lényeg, hogy a férfiaknak nagyjából a fele leállt az áramütéssel történő büntetéssel, míg a nők 100%-a végrehajtotta azt (miközben sírtak persze). Mivel egy erős tekintélyű kísérletvezető engedélyt adott rá, a lányok behódolva neki, végrehajtották a "kínzást". Jól látható, hogy a behódolt nő bármit megtesz, amit a vezető kér tőle.

De az igazán vicces az volt, hogy még a kísérlet előtt megkérdezték a férfiakat, hogy mit gondolnak, a nők hány százaléka tudja majd végigcsinálni a kísérletet. A férfiak arra tippeltek, hogy bizony a lányok 0, azaz nulla százaléka fogja végigcsinálni. Vagyis a férfiakban élő hamis kép arról, hogy a nők empatikusak, érzékenyebbek, stb., azt mondatta velük, hogy a lányoknak nem lesz lelkierejük kínozni a kutyát. És mégis...

Ha a lányok nem kaptak volna felhatalmazást, vagy nem egy erős vezéregyéniségtől kapták volna, akkor nem biztos, hogy végrehajtják a kísérletet. Persze a férfiak fele is megcsinálta, de a másik fele legalább gondolkodott.

Egy másik kísérletben pedig az volt a cél, hogy a főorvos telefonon tájékoztatja az ápolónőket, hogy az épp beérkezett betegnek (beépített ember), egy megadott szerből 20 mg-ot kell beadniuk (placebó szer). Miközben minden ápolónő nagyon jól tudja, hogy abból a szerből 5 mg a megszokott, 10 a maximum. Azaz a maximum dózis dupláját kéne beadniuk. Tudni kell, hogy az ápolókra vonatkozik egy olyan szabály, hogy tilos követniük szabálytalan orvosi utasítást. Mint például ezt a 20 mg-os kérést.

Lehet tippelni, mi lett az eredmény. Egy ápolónő kivételével mindegyik beadta volna a kért dózist a betegnek. Mikor megkérdezték őket, akkor bevallották, hogy ugyan elméletben nem lett volna szabad engedelmeskedniük a szabálytalan kérésnek, de féltek, hogy a főorvos (az alfahím abban a közegben) mérges lesz, ezért végrehajtották volna az utasítást.

Természetesen nem arról van szó, hogy csakis a nők ilyenek, mert a férfiak közül is akadna, aki végrehajtaná az utasítás, de nem annyi, mint amennyi nő teszi ezt.

A fenti tesztek során a nők behódoltak, de amire igazán kíváncsi lennék - ám erről nem készült kísérlet - mi lenne, ha a fenti utasításokat nem férfi, hanem nő adná ki a többi nő számára. Akkor is megtörténik a behódolás, mivel az alfa státuszban akkor is van valaki (csak ugye egy nő), vagy olyankor már nem hódolnának be, vagy nem mindannyian?

Zimbardo amúgy ezen kísérletek mentén bizonyítja, hogy maga az ember befolyásolható és aki azt hiszi magáról, hogy ő bizony nem, nos, még ő is. Rendesen levezette még azt is, hogy mi okozhatta, hogy a második világháború során annyi náci követte hitlert. De ez már egy másik téma és nem is idevaló.

Ráadásul az öreget most amúgy is támadják, hogy a stanfordi börtönkísérlete hamis volt. De ez már egy másik téma.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatrandizo.blog.hu/api/trackback/id/tr5114033268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kulics 2018.07.16. 11:31:05

Na de ha hamis volt a börtönkísérlete, akkor miért alapozod a posztot Zimbardóra? Csak nem tekintélytiszteletből? :-)))

Amúgy férfiak is bőven behódolnak másik férfinak. Két eset: egyik egy peruban történt repülőgép szerencsétlenség, ahol a másodpilóta nem mert szólni, hogy hülyeséget csinál a kapitány és mind meghaltak.
A másik durva példa a csernobili atom katasztrófa, ahol a beosztott mérnök többször figyelmeztette a veszélyre a főnökét, de mivel az Lenin díjas tekintélyszemély volt, inkább felrobbant a reaktor.

A zimbardós kísérletben a résztvevők NEM hitték el, hogy valódi árammal kínozzák az alanyokat, tehát hamis az egész konklúzió. A jelenség - a behódolás persze létezik, de nem ilyen mértékben és súlyosságban.

VT 135 2018.07.16. 16:23:55

Nem volt hamis. Legalábbis a vádlójának semmivel nincs több bizonyítéka arra, h hamis volt, h mint, h nem volt hamis. Viszont a másik, híres kínzásos kísérletet, amit NEM Zimbardo végzett, hanem valaki más - most nincs kedvem utánakeresni, de erről is írtak mostanában -, ott viszont tényleg kiderült a manipulálás és az adatok meghamisítása, ami alapján az emberek mégsem hajlanak annyira a kínzásra, mint a kísérlet "eredménye" alapján feltételeznünk kellene.

"Amúgy férfiak is bőven behódolnak másik férfinak" - így van. Ugyanakkor fontos megkölünböztetnünk a behódolást a követéstől. Az első az a teljes megadás "azt csinálsz velem, amit akarsz", míg a második az egy együttműködés, ahol követem azt a férfit, aki a vezető, aki a hierarchiában feljebb áll. Ez utóbbi minden fajta civilizációs együttműködés alapja, még ha a mai, eltorzult, extrém individualista világban már meglepően is hangzik. A "magányos farkasok" mindig elbuknak, a falka viszont túlél.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2018.07.16. 17:17:02

„amire egy nő vágyik: biztonság”

Ami csak anyagi!

„megbízhatóság”

Hát az alfák pont nem a megbízhatóságukról híresek.

Krisz101 2018.07.17. 00:42:49

@whoamiohmy: ⬆️☝️

2018.07.17. 20:20:35

Az általános közhelyeken túl, hogy a nő fel tudjon nézni a férfira inkább azon belül az lehet, hogy ahány nő annyiféle értelmezése van a valamiben fel tudjon nézni rá fogalomnak. Bizonyos tekintetben erre épít a PUA is azzal, hogy érd el a kiszemelt nőnél, hogy te legyél az alfahím, ne te fuss utána, hanem ő utánad stb.
Régen olvastam egy börtönkísérletről, ahol a szerepek le voltak osztva és teljes átéléssel hajtották végre azokat a helyzet által. Lehet ez volt, amiről a posztban szó van.

2018.07.17. 20:36:16

Szerintem kapcsolódhat a témához. Egyfajta alfaság értelmezés ismert rádiósok szájából:D

www.youtube.com/watch?v=9LE6REYm7DQ&index=182&list=PLPofcdsvpCII6qK0OXsGDWvl_zMEfX3uD&t=0s

1:43:50-től beszélnek róla.

whoamiohmy 2018.07.19. 14:21:52

Fuhh, na ez érdekes téma. Kezdjük az elejénél.

Én azt tapasztalom, hogy a nők kétfajta érzelmi manipulációra reagálnak pozitívan: a dominanciára és a magabiztosságra. A dominancia annak a kisugárzása, hogy nekem kevésbé van szükségem rád, mint fordítva, magyarán az lesz a domináns, aki el tudja hitetni a másikkal azt, hogy a másiknak jobban van szüksége rá mint fordítva (például ha a főnököd bármelyik utcasarkon talál embert a munkádra, ő lesz a domináns, de ha azt amit csinálsz a cégnél, rajtad kívül senki más nem tudja sehol, akkor te leszel a domináns).

A magabiztosság annak a kisugárzása, hogy bármilyen szituációból ki fogod tudni hozni a lehető legjobb kimenetelt. Látni kell, hogy mindkét manipulációs technikához sikerélmények kellenek, mert anélkül nem megy a dolog. Igen, ezt lehet gyakorolni, de elég sok időt, energiát és főleg érzelmi kudarcélményt kell beleölni abba, hogy meglegyen az a számú siker, ami után domináns és magabiztos lesz valaki mondjuk a nők során. Plusz ne felejtsük el, hogy a közhiedelemmel ellentétben a nők nem hülyék, és ők is fejlődnek. Azok a technikák, amik tegnap még működtek, ma már fabatkát sem érnek.

A poszt alapvető üzenetével abszolút egyetértek, valóban, a nőkkel ha kellően magabiztos és domináns vagy velük, BÁRMIT meg lehet csinálni, és még be is fogják állítani a hörcsögöt, hogy kimagyarázzák mért volt ez szupcsi dolog, hogy így történt. Abszolút így van. De ez megint a punciagyra vezethető vissza: a nők alapvetően úgy működnek a gondolkodásukban, ahogy a nemi szervük. Eléjük áll egy szituáció (a fasz), ezt egyetlen pillanat alatt megpróbálják befogadni (behatolás), aztán attól függően, hogy ez milyen érzést kelt bennük (fájni fog vagy jó érzés lesz) fognak tovább gondolkodni fejben. Magyarán az első pillanat keltette benyomás és érzet fogja meghatározni a gondolkodást végig.

A főorvosos részhez: ez nem most lehetett, mert időközben rengeteget változott a helyzet. Én most egyre több helyen egyre inkább azt látom, hogy a kórházakban a valódi főnökök nem az orvosok, hanem a nővérek. MINDEN döntést, utasítást, kérést visszautasítanak, ha az valamilyen általuk relevánsnak tartott, a fejükben létező elvnek vagy gyakorlatnak ellentmond. Adni akarok 5 mg morfiumot a betegnek szubkután injekcióban? Azt nem lehet. Miért? Mert nem így szoktuk. Vagy intravénásan adjuk vagy szájon át. De a gyógyszerkönyvben benne van, hogy szubkután is lehet adni. Akkor se, nem így szoktuk (1 hete megtörtént eset).

Én azt látom, hogy most az egészségügyben a nővérhiány már nagyobb, mint az orvoshiány, és emiatt most már a nővérek diktálnak, nem az orvosok. Ez otthon, Magyarországon is így van. Mindig mondani szoktam, hogy ha valakinek valami hozzátartozója bekerül a kórházba, akkor már MÁSNAP reggel jelenjen meg az illető KETTŐ ajándékkosárral (minimum 20-20.000 forint értékben), az egyiket a nővéreknek kell adni, a másikat az orvosnak (és nagyon fontos, hogy a nagyobb, szebb kosarat a nővérek kapják). Mert oké, az orvos írja fel a gyógyszert, de a nővér adja be. Felírhatja az orvos a világ legjobb terápiáját, ha a nővér baszik beadni. A saját nagymamámmal is pont így jártam 1 éve. Hiába ismert az orvos a klinikán még az egyetemről, hiába írta fel a legjobb terápiát az esetre, a nagymamám a gyógyszert csak azután kapta meg ténylegesen, miután megjelentem egy hatalmas ajándékkosárral a nővérszobában.

Szóval oké, a nők arra vágynak, hogy ledominálják őket, csak éppen folyamatosan próbálkoznak tágítani a határokat és próbálják visszautasítani a dominanciát. Voltaképpen az egész shit tesztelés erről szól, sőt, a feminizmus maga is egy hatalmas, civilizációs szintű shit teszt.

whoamiohmy 2018.07.19. 14:25:47

Egyébként mostanában pont azon agyalok, hogy én eddig a férfiakat a nők szemszögéből 3 kasztra osztottam: alfa, béta, cuck. Az alfák a helyespasee-k, a béták akik fizetnek a punciért, a cuckok azok, akik fizetnének, de nincs nekik mivel.
De valóban, van egy negyedik kaszt is, bár ők szerintem nagyon ritkák. Ők az omegák (legalábbis én így hívom őket). Ők a társadalom sötét elemei. Alapvetően a sötét triád (macchiavellizmus, pszichopátia, nárciszizmus) jellemzi őket, amit vagy genetikailag hordoznak, vagy tanult elemként, tapasztalatból sajátítják el. Nem ritkán válik ez a réteg bűnözővé. És valóban, ez a réteg nagyon tudja érzelmileg manipulálni az erre fogékony nőket. Alapvetően ők is dominanciával és magabiztossággal operálnak, csak megvan bennük a hajlam és a képesség, hogy ezeket el is sajátítsák.

szuperpocok 2018.07.20. 14:29:26

Eltekintve a Stanfordi kísérlettől, a "Kikapcsolt férfiak" című könyve azért ott van a szeren...

2018.07.20. 21:26:02

@whoamiohmy: "Egyébként mostanában pont azon agyalok, hogy én eddig a férfiakat a nők szemszögéből 3 kasztra osztottam: alfa, béta, cuck. Az alfák a helyespasee-k, a béták akik fizetnek a punciért, a cuckok azok, akik fizetnének, de nincs nekik mivel.
De valóban, van egy negyedik kaszt is, bár ők szerintem nagyon ritkák. Ők az omegák (legalábbis én így hívom őket). Ők a társadalom sötét elemei. Alapvetően a sötét triád (macchiavellizmus, pszichopátia, nárciszizmus) jellemzi őket, amit vagy genetikailag hordoznak, vagy tanult elemként, tapasztalatból sajátítják el. Nem ritkán válik ez a réteg bűnözővé. És valóban, ez a réteg nagyon tudja érzelmileg manipulálni az erre fogékony nőket. Alapvetően ők is dominanciával és magabiztossággal operálnak, csak megvan bennük a hajlam és a képesség, hogy ezeket el is sajátítsák."

Ebben benne van a külső adottság is? Szerintem az omegának is vonzalmat kell tudnia elérnie egy nőben maga iránt, ha vinni akarja valamire az elsajátított képességeit.

2018.07.20. 21:33:20

@whoamiohmy: Sarkítva más szavakkal ebből az jön ki, hogy az alfa/alfás férfinak önként és dalolva hódol be még a legracionálisabb nő is elszállva minden elvárással, amit a bétának kötelezően meg kell ugrania.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2018.07.21. 18:40:36

@whoamiohmy: Tévedés! Három fő kategória van: alfa, béta, omega (utóbbi a nők jó része számára láthatatlan). A Dark Triad-lovagok pedig az ún. pszichopata alfák. Semmi közük az omegákhoz. Akikre te gondolsz, azok a black pillerek. Őket már inkább lehet a társadalom sötét elemeinek nevezni. Általában közülük kerülnek ki az lövöldöző incelek.

whoamiohmy 2018.07.22. 17:14:52

@The Cortez: oke, használjuk ezt a nevezéktant akkor. Én az omegak alatt a black pill-es sötét lovagokat értettem, az incelekre a cuck megnevezést használtam.

whoamiohmy 2018.07.22. 17:17:54

@M87: én az alfákat illetően elég redukcionista vagyok, szerintem alfának lenni pusztán genetikai kérdés és külső megjelenés kérdése. Kvázi eldől a fogantatás pillanatában.

Az tuti, hogy a dark triád űzőinek is csak akkor van igazan sikere ha van valamennyi alfa is bennük (kezeljünk el egy borzalmasan ronda narcisztikus pasit. Nőben elég gyakori az ilyen De pasiban egyszerűen röhejes). Itt bejön az amiről már volt szó, hogy valójában nincs vegytiszta game, mindenki használ alfa, béta és dark elemeket is.

2018.07.22. 22:44:17

Egyébként nem mindegy, hogy egy férfi-nő, főnök-beosztott, diktátor-lakosság viszonylatban meggyőződésből hódolnak be annak, aki feljebb áll a ranglétrán, mert vonzó/karizmatikus személyiség vagy félelemből úgy tesz mintha a pártját fogja és így rendelődik alá nehogy retorzió érje. Aki nem elfogadott személy hiába van hatalma, ha csak a megfélemlítésen és nem az őszinte tiszteleten múlik a pozíciója.

2018.07.22. 22:56:34

@whoamiohmy: Fiatalon nagyban meghatározhatja az adottság a lehetőségeket. Azt sokan vallják is, hogy egy jó külsővel rendelkező előnnyel indul az életben nem beszélve, hogy felruházzák mellé nemlétező tulajdonságokkal. Egyik posztnál volt az a kérdés, hogy ki az aki ismert alfás karakterű férfit. Eszembe jutott egy régről. Csak párszor találkoztam vele, de már vezető pozícióban volt egy MLM cégnél és a 20-as évei elején kiépített egy magas egzisztenciát. Volt egy sportautója és a külseje alapján benne volt a felső 10% százalékban. Amit csak elképzelhetsz a külső jegyeiről az ránézésre megvolt neki. Jó beszélőkével és kiváló kommunikációs képességgel az üzleti életben topon. Nem tudom csajozással, hogy állt azért ennyire nem ismertem, de ránézésre azt lehetett róla mondani, hogy ezzel nem lehetett gondja.

TopszLee 2018.07.23. 12:54:20

@M87: Én ki nem állhatom ezt azt eleve elrendeltetés -szerű hozzáállást. Persze, tök jó ha valakinek ilyen adottságai vannak, de pont mivel ezek adottságok - nem munka révén megszerzett dolgok (munka: pl. sok gyakorlás, önfejelsztés, stb.), ezért az ilyen sikerek nekem valahogy mindig kicsit üresnek érződnek. Pontosan, mivel ha odamennél hozzá hogy "hogy te figyum hogy csinálod ezt?" Akkor ő sem tudná megmondnai, nincs mit átadni, mert nem járt be semmilyen utat hogy ott legyen ahol van, "csak" csinálja és megy neki. És ez tök jó, ki ne szeretne így élni, jó adottságokkal születni, hogy szinte minden "készen" van, csak használni kell, és dől a lóvé, térdig gázol a punciban stb. És nem vagyok képmutató, még én is szívesen kipróbálnám milyen az, amikor a dolgok csak úgy "maguktól" mennek. Ezzel együtt, az ilyen embereknek gyakran pl. rendkívül sekélyes az önismerete, illetve ha igazán komoly problémába ütköznek nem tudják mit csináljanak, hiszen nem igazán voltak még ilyen helyzetben.
Az egészből csak azt akarom kihozni, hogy sztem teljesen felesleges az ilyen figurákkal dobálózni, mindenkinek a maga útját kell(ene) járnia, önmagát (anyagi, fizikai, stb.) fejlesztve. Vagy valami ilyesmi :P

2018.07.23. 21:01:33

@TopszLee: Annyiban van igazság az eleve elrendelésben, hogy nem mindegy, hogy ki hova és milyen adottságokkal születik. Nem mindenki indul egyenlő esélyekkel ugyanakkor ezeken nem tilos változtatni a későbbiek folyamán akarattal, szorgalommal. Az adottságok, neveltetés, szocializáció, környezet főleg fiatal korban meghatározóbban hathatnak a személyiségfejlődésre. Aki a gazdag vagy előnyös külső adottságokkal rendelkezik nem feltétlen van szüksége ezek miatt önfejlesztésre, mivel mennek hozzá maguktól az emberek ezen belül csajozásra vetítve nem kell megszakadnia emiatt ugyanúgy, ahogy jócsajként sem, ha pasizásról van szó. Egy dolog előnnyel indulni jobb adottsággal, de azért nekik is ugyanúgy tenniük kell lépéseket a siker felé csak a mérték más.
Az említett MLM-es cég is olyan volt, ahol mindenki a maga szerencséjének volt a kovácsa. Volt egy gyorstalpaló, hogy ezt hogy is kellene csinálni, viszont jó adag gátlástalan attitűd volt hozzá kívánatos, hogy esély legyen valamilyen eredményre, ami nem garantált. Teljesítményalapú munka volt, amit magamat ismerve tudtam, hogy nem fog nekem menni így bele se vágtam, mert tudtam, hogy nem lenne hiteles annyit meg nem ért volna meg azt a befektetett energiát. Ugye kinek mi.:D Nem ígérték ők sem, hogy minden próbálkozásból tuti siker lesz, de a nagy számok törvénye alapján, amivel operáltak lehet esély rá. Nagy ismertségi körrel rendelkezők előnyben.:D
Jó pár régi MLM előadások tapasztalatára alapozva azaz érzésem, hogy a PUA oktatók egy része valamilyen üzleti világból jött, akik meglátták ebben a lehetőséget, mert amilyen elemek vannak benne annak egy része az eladástechnikából táplálkozik, mint a megfelelő testbeszéd, beszélőkészség, határozottság stb.
Az önfejlesztés azon részével egyetértek, hogy sablonok helyett mindenki a saját útján tudja ezt a legjobban megtanulni. Irányadó útmutatások nem több.

VT 135 2018.07.27. 20:56:52

@M87: Hogy milyen életet, milyen életfeladatokat, (részben) milyen szülőktől kapunk, azt az adott életbe leszületés előtt választjuk ki magunknak. Mindig pont akkora feladatokat választunk, amelyek megoldásához van erőnk.

2018.07.28. 20:37:56

@VT 135: "Mindig pont akkora feladatokat választunk, amelyek megoldásához van erőnk."

Aminek nem árt az időbeli felismerése.

Kulics 2018.07.29. 09:52:07

@VT 135: Ez egy ma divatos ezo-sprituális irányzat szlogenje. Ezen kivül még millió irányzat és filozófia létezik. Egyikük sem adja a teljes igazságot, csak kicsi szilánkok.
Ha pont akkora feladatot választunk amihez van erőnk, akkor mivel magyarázod a rengeteg öngyilkosságot? Statisztikák szerint manapság a világon az öngyilkosok száma messze meghaladja a háborúkban és terror merényletekben meghaltak számát. Ez nagyon nem azt mutatja, hogy annyira jól végezzünk a ránk kiszabott feladatokat.

VT 135 2018.07.29. 19:33:55

@Kulics: nem, ez egy világszemlélet, amit vagy magadévá teszel, vagy nem. Tény, hogy felnőtt szellemi hozzáállást igényel, azaz felelősséget vállalni a saját életünkért, cselekedeteinkért, boldogságunkért - hogy egyáltalán szóba álljunk önmagunkkal, felismerjük azokat a területeket, amelyben fejlődnünk lenne érdemes. (Konkrétan a Red Pill is nagyrészt erről szól!)
Ez viszont ma egyáltalán nem divatos, mert a folyamatos önsajnáltatás, áldozati pózban tündöklés és más emberek, más csoportok hibáztatása a menő trend, hogy majd, ha ők másképp viselkednek, akkor lesz nekünk jó.
Nem értem, mi köze van az öngyilkosságnak ahhoz, hogy feladatokat vállal(t)unk fel, amelyekhez van is erőnk, h megoldjuk. Az öngyilkosság megfutatomodás e feladatok és ezen keresztül a fejlődés, tapasztalatszerzés elől. Ez is elég gyakori eset, nem is szükséges ehhez megöngyilkolódni, illetve lehet ugye a különböző fajta lassú öngyilkosságokat is választani (szenvedélybetegségek, betegségek teremtése).
süti beállítások módosítása