Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy budapesti nőcsábász naplója

A sorozatrandizó

A sorozatrandizó

Vállalati viszonyok

2019. január 07. - Ethan Wolf

830b6ce71881bca83d2bcbff72eff6fa.jpg

Sokan dolgoznak cégeknél, vállalatoknál és látjuk filmeken, olvassuk könyvekben, hogy milyen viszonyok alakulnak ki az emberek között. Amiről most írok, az alig pár éve történt. Nem pletykákról fogok írni, mert olyat mindenki tud. Olyasmikről írok, amelyekről megbizonyosodhattam így vagy úgy. Némelyiknél elképedtem, olyan emberek, akikről álmomban sem gondoltam volna. :P Amiről írok az egy egy éves időintervallum, ami egy közepes cégnél zajlott (az akkori munkahelyemen).

karijera-posao-poslovna-zena.jpg

Az ember azt hinné, hogy ilyen-olyan gabalyodások csak a filmeken léteznek, de nem. Lássuk akkor sorban a szereplőket és a történetüket.

Márk, amolyan középvezetőféle volt, sok fiatal női beosztott tartozott alá szerte az országban. Felesége és pár éves fia volt. Amolyan nagydarab macho típus, de érzékeny lélekkel. Rendszeresen járt gyúrni, de a kajára nem figyelt, ezért nagydarab volt igaz, de hájjal kevert izom volt rajta. Állandóan menőzött, mindig a legújabb telefonnal villogott és jófejkedett mindenkivel. Alapvetően nem tűnt rossz embernek. Aztán váratlanul jött a hír, hogy válnak. Márk félrelépett. Aztán jött az újabb hír, Márk teherbe ejtette az egyik csajszit, aki alatta dolgozik. Mivel viszonylag régimódi felfogású a srác (37 körül járt), ezért hát elvette a csajt. Két gyerek, két különböző nőtől. De Őt is elhagyta (elváltak) nem sokkal később egy másik kolleganőjét vette el. Pár hónapja kaptam még infót róla, azóta a negyedik feleségét fogyasztja, az a nő is a munkahelyi karámból került ki.

Diána, asszisztens, 25 éves és öt éve van együtt a barátjával. Év elején házasodtak össze, tavasszal nászút, majd év végén jön a hír, hogy válnak. :P Diána amúgy jó csaj elég dögös, pimasz, értelmes. A válás okát firtattam, de csak annyit mondott, hogy nem olyan, mint gondolta. Hogy ez mi a fenét jelent, azt nem tudom. Ősszel, mikor kiderült, hogy válnak, eléggé összehaverkodtunk és jó volt köztünk a kémia és a szikra. De lepattintott, hogy nem akar egy kapcsolatot, még ezt a házasságot sem zárta le. Persze, én nem feltétlen kapcsolatot akartam tőle, de sebaj. A magyarázat volt érdekes. Nem akar most, senkit…ahogy az lenni szokott, 2-3 héttel később már egy másik sráccal kavart a cégénél. :D Nem ismerem, de egy szingli srác volt, de nem tartott sokáig a kapcsolatuk még abban az évben, még a válás előtt véget is ért. Még egyszer mondom, egy értelmes, talpraesett nő. Amikor szexszel kapcsolatos téma volt a kollégák között, ő mindig odébb állt, mondván, hogy az ő lelke túl érzékeny ehhez a témához.. :P Aha, persze… A legjobb barátnője is a cégnél volt és mikor összevesztek (ki tudja min) a dühös barátnő megosztott a cégtől pár emberrel néhány ízes facebook beszélgetést, amelyben Diánával arról beszélgettek, hogy épp ki kivel kavar. Abból kiderült, hogy Diána több szálat is mozgat a cégnél. Három férfival játszadozik, húzza az agyukat, míg kettővel (két másikkal, nem a háromból kettővel) kefél is. ÉS ezekben nincs benne az, akiről pár mondattal fentebb írtam, akivel kavart akkortájt, mikor lepattintott. Kemény, mi? Az ártatlan lányka, mindenki kedvence.. :D

85bf738959c33a05cf3c403c2f88a2992.jpg

János, az egyik osztály vezetője, 7-8 ember tartozik alá, de nem igazi főnök, csak rásózták a szerepet, mert nem volt épp más. Viszont tekintélyes srác, olyan 32-33 éves lehet. Teherbe ejtette a barátnőjét, ezért feleségül vette. Elmondása szerint a házas élet nem olyan, amilyennek várta és csalódott. Na szóval, János, aki amolyan mindig őszinte, becsületes embernek mutatta magát, sikeresen összefeküdt az egyik 20 éves gyakornok lánnyal. Mondjuk a lányt sem értem, tudta hogy családos férfi, mégis megdugatta magát? Vagy csak így akart feljebb kerülni gyorsan a ranglétrán? Nem tudhatta, hogy János nem igazi főnök, nem tudna senkit feljebb juttatni. Szóval, ez a gyakornoklány kitálalt, de tudtommal az infó cégen belül maradt, nem jutott el János feleségéig. Pár héttel később, útban voltam az IT osztály felé, mikor János osztályáról az egyik új lány:

Márta, lépett ki elém. 33 éves, aranyos, kedves csajszi. Fél éve volt ott, és addig amolyan nagyon szende lány képét mutatta felénk. Szóval épp kilépett elém, és mivel viszonylag jóban voltunk, megkért, hogy ha már úgyis az IT fele megyek, vigyem már le a laptopját, a kockák tudják mi a baja, csak adjam oda nekik. Mondom rendben. Útközben megálltam egy kávéra hónom alatt a gépével. Jött is egy másik kollégám, feltétlen mutatni akar valamit a youtube-on, de ne mobilról nézzük, mert ezt nagyban kell látnom. Mondom itt egy gép épp, csak nem lesz belőle baj, ha azon nézzük meg. Igen tudom, nem túl erős a céges policy a másik gépével kapcsolatban, még nem létezett GDPR. Szóval felnyitom a laptopot, és nyitva van a facebook az üzeneteknél. Márta nem egy észlény amúgy, de hogy annyi esze nem volt, hogy kilépjen, sőt..be se zárja azt a rohadt böngészőt. Szerintem ő abban a hitben van, hogy ha lehajtja a gép fedelét akkor az ki van kapcsolva és ki is lép mindenből. :P Szóval, ott van előttünk a facebookja, épp Jánossal (fentebb) csevegett arról, hogy milyen jó volt a tegnap este, mikor az egyik hátsó iroda kanapéján dugtak! Le voltunk döbbenve. A szende lányka és a "főnök". Klisé oké, de a döbbenetet inkább János okozta, hisz rövid időn belül ez már második szeretője a cégtől úgy, hogy közben nős és gyereke van. :) Nem tudom, mit gondoljak Jánosról, egyfelől férfiként mindkét csaj szép trófea, ugyanakkor családja van bassza meg. :) Ami kicsit aggasztó, hogy a kollégám, aki szintén meglátta, elég pletykás, nem tudom, tartotta-e a száját. Nem sokkal később én eljöttem a cégtől, úgyhogy nem tudom a fejleményeket. Kiléptünk neki a facebookból, nem akartunk vájkálni, csak nem zárta be a hülyéje…

30aeb307672fdb3006737d7bd519434a2.jpg

Gábor (26 éves) abban az évben dolgozott nálunk, mikor ezek a viszonyok kiderültek. Hasonló munkakörben volt, mint Márk (fentebb), csak neki az ország másik részeiben voltak beosztottjai. Ironikus, hogy a párja terhes volt, mikor kiderült, hogy Gábor félrelépett az egyik szegedi kolleganőnkkel. Nem tudta meg a párja és nem is történt semmi, azon kívül, hogy beszéltek róluk. A lányka ugyanis csalódott volt, hogy Gábor nem hagyta el érte a terhes barátnőjét. Hogy megelőzze a bajt, Gábor másik állást keresett és rohamtempóban hagyta el a céget. Minden ismerősét törölte, aki ott dolgozott. Nekem ismerősöm az a szegedi lányka, és jó egy éven át posztolt olyan képeket és bölcsességeket, amelyek arról szóltak, hogy „nem tudod, ki az igazi”, meg „majd ráébredsz, mit vesztettél”…stb.. Egyértelműen üzenetnek szánta Gábor felé, de szerintem addigra már törölte őt a srác.

Dénes online marketing manager volt nálunk. 25 éves, jófej, nagydumás srác. Jóban voltam vele, sokat sztoriztunk együtt. Öt év után lett szingli. Év elején egy csapatépítő tréningen összehaverkodott Teklával, aki az egyik pesti irodánkban dolgozott, de nem ugyanabban az épületben, ahol mi. Az összejövetel után aznap egész éjjel beszélgettek, és nem sokkal később össze is jöttek. Tekla viszont 33 volt, szóval volt egy kis korkülönbség. A lány is nemrég szakított és mindketten magányosak voltak. Hamar összejöttek és egy hónappal később már össze is költöztek. Természetesen nem lett jó vége, a lány nyáron már a gyerek témát erőltette, amitől Dénes megijedt és kihátrált a kapcsolatból. Ez nyár végén történt. Teklát ez nagyon megviselhette, mert mikor ősszel találkoztam vele, mintha pár hónap alatt éveket öregedett volna (40 körülinek néz már ki). Ő azóta túl van két újabb próbálkozáson és megint szingli. Nem ismerem annyira, de ha jól sejtem szétbulizta az agyát a húszas éveiben, azt hitte mindig lesz választási lehetősége, mígnem átlépte a harmincat és rájött, hogy mégsem. Dénes jófogás lett volna neki, csak túltolta…Ja, igen, Dénes még annak az évnek a végén beleszeretett egy kétgyerekes nőbe (nem céges a csaj), összejöttek és egy évvel később költöztek össze.

18389575866_7f17e27f23.jpg

Ágnes egy 22 éves asszisztens csajszi, magas, vékony, aranyos. Művelt, szeret olvasni és utazgatni. Összejött az egyik sráccal a gyakornokok közül, nem volt semmi kivetnivaló ebben, korban és típusban is egyeztek. Csak pár héttel később mondta el, hogy szakított is a sráccal, mert az olyan féltékeny volt, hogy félóránként jelentkeznie kellett telefonon, vagy FB-n. Egyszer még a lakásába is bezárta a srác, míg elment a haverjaival inni. Mik ki nem derülnek.

Abban az évben kötetett egy házasság is, a két szingli két éve járt egymással titokban két különböző osztályról és abban az évben jelentették be váratlanul az eljegyzést és lagzit is.

Az olyanokról nem írok, mikor férfiak bepróbálkoztak ennél annál a csajnál, mert ez egy cégnél természetes jelenség. Egyetlen év alatt ezek a viszonyok, esetek zajlottak le, amelyekről biztosan tudok. Persze sok pletyka is keringett még, de azokra nem adok. Szóval, aki azt hitte, hogy csak a filmekben vannak cégen belüli viszonyok, az téved. És a miénk még nem is olyan óriási cég (oké, nem is kicsi).

Ennek ellenére nem javaslom, hogy valaki cégen belülről ismerkedjen, akkor sem ha szingli. Nem nagy ötlet együtt dolgozni a pároddal. Néha persze nekem is voltak céges kalandjaim, de jó lenne nekem is betartanom a saját szabályaimat. :P

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatrandizo.blog.hu/api/trackback/id/tr3714487038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.01.07. 11:15:25

Én kb 18-20 éve tanultam meg, hogy miket tudnak megcsinálni a nők szemrebbenés nélkül és hogy te ebből milyen valótlan képet kapsz:
Munkahelyi, megfűztem a nagyon tuti 26 évest. kb 22 voltam. A nő férjnél.
Éppen nálunk vagyunk, fekszem rajta és tolom hátulról valamelyik hétköznap, amikor csörög a telefon. Megállunk aktus közben csak ahogy vagyunk éppen - zéró mozgás - a nő felveszi, a férje volt.
És szépen elcseveg vele, hogy benn van most az Auchan-ben és bejött éppen a wc-re, és hogy "mi a helyzet, miért keresel?" szöveggel pár percig elbeszélgettek, majd "oké, szia-szia, este találkozunk akkor" - meló után - és teló lerak.
És folytattuk tovább a menetet....

Ennyit arról, mi minek látszik és hogy mit hiszel a másikról.....

Wildschwein 2019.01.07. 15:07:53

Kihagytál egy esetet :)
Ethan Wolf (30 éves), nemrég lett vége egy hat évig tartó kapcsolatának. Egy közös munka kapcsán ismerkedett össze Zsanettel, az egyik partnercég menedzserasszisztensével. A projektre hivatkozva személyes találkozóra invitálta, ahol leitatta, felvitte magához, és szexuális kapcsolatot kezdeményezett vele, amelybe a hölgy lelkesen belement. Utána azonban Zsanett, munka ide vagy oda, nem akart több találkozót, valószínűleg más opciói is lehettek.
sorozatrandizo.blog.hu/2015/11/14/zsanett_a_vadasz#more8077246

countercunt 2019.01.07. 16:36:28

Hawk, kicsit karakteridegen ez a naiv racsodalkozas a ceges mocsokra :D

gibzin 2019.01.08. 00:23:36

Te sosem voltál legalább bármilyen kisfőnök, középvezető, vagy olyan aki alatt emberek dolgoztak? Nem bántad meg? Nem vagy olyan típus vagy sosem voltak ilyen ambícióid?

Gondolom neked is feltűnt (a poszt fele is erről szól), hogy a nők vonzalmát az is felkelti, ha egy férfinek (bármilyen) hatalma van, vagy az adott nő fölött áll egy adott hierarchiában. Tudom lehet csajozni bőven enélkül is, de ez is egy létező dolog. Sok olyan férfinál ez működik, akik nincsenek hozzád vagy hozzánk hasonlóan annyira tudatosan tisztában a csajozás mikéntjeivel (persze azért nyilván alapvetően férfiasak, van bennük valami vonzó kívül-belül). Ez a hatalmi helyzetben lévő férfiak körbedugják az alattuk lévő nőket, akkor egész létező dolog. Persze ezt most nem idióta feminista módon mondom, inkább csak megfigyelésként és enyhe irigységgel :D

Emiatt is kérdezem, hogy sosem fordult meg a fejedben, nagyon leegyszerűsítve, hogy "azzal csajozz, hogy főnök vagy"?

Ethan Wolf 2019.01.08. 06:46:14

@Wildschwein: Volt azért több trófea is munkahelyről vannak még posztok. Ennek ellenére, nem ajánlott vadászterep. :)

gibzin: Régebbi posztok között van olyan, ahol felszedek nőket a munkahelyemről, bár én sosem mazsolázok a közvetlen környezetemből, az a minimum, hogy másik osztályon dolgozzon, lehetőleg másik épületben.

2019.01.08. 15:49:50

Az első munkahelyem egy olyan irodai környezetben volt, ahol 23 nő és velem együtt 5 férfi dolgozott. Akivel ott egy nőnek megfordulhatott a fejében a szex normál körülmények között az én voltam és a góré, aki egy 50+, de alacsony faszi volt. Nos, itt az első céges év végi bulin jött az első döbbenet. Konkrétan a főnök titkárnője (2 gyerekes feleség) már ki tudja hányadik alkalommal kapott síró görcsöt a pezsgő hatására, amiért nem tudja megfejteni, hogy mi az istenért nem akarja őt soha megdugni a főnöke?! HÁT MILYEN FŐNÖK AZ ILYEN? És a kolléganői vigasztalták. Egyszerűen nem hittem el. Sem azt,h ilyen van, hogy egy nőnek (egy feleségnek) ez ilyen problémát okoz, sem azt, hogy a többi látszólag normális nő, ebben támogatja, vigasztalja. Dugni nem dugtam itt, és lehet,h gáznak tűnik, de azért, mert szerelmes voltam az akkori csajomba, megcsalni pedig akkor még soha nem csaltam, de ujjazás, szopatás, smárolgatás, folyamatos flörtölgetés, beszólogatás, ilyesmik voltak egy idősebb nővel az unalmasabb délutánokon. Ami érdekes volt még itt, az az, hogy egy ilyen buliban egyszer az egyik csajnak valami hirtelen indíttatásból rácsaptam a fenekére egy nagyot, amikor pont be volt hajolva előttem. Elkezdett sírni, a buli megállt, teljesen elszégyelltem magam ott a sok nő között. Kicsit később bocsánatot kértem, és akkor megnyugtatott, hogy nem azért sírt végül is, mert fájt neki (én ezt hittem), hanem azért, mert mi lesz ha megmarad a tenyérnyom és a pasija meglátja este. :D

A szemem teljesen akkor nyílt fel, amikor életemben először nagyvállalati környezetbe kerültem. Már akkor full redpill szemüvegen keresztül néztem a történéseket, amikor én még csak szemlélődő voltam, és az elején eléggé lesokkolt. Lényegében azt tudom elmondani a munkahelyi viszonyokról, hogy bizonyos feltételek teljesülése esetén garantáltan jelen vannak cégen belül. Ha úgy tetszik, akkor ha ilyen helyen dolgozik a nőd, és fenn állnak ezek a feltételek, akkor valószínűleg a nőd is kavar, őt is dugják, de minimum folyamatosan fűzik. Ezek a feltételek a következők:

- kellően magas létszám, ahol a dolgozóknak jut megfelelő méretű halmaz az ellenkező nem képviselőiből. Kisméretű cégnél, kisebb az esély a viszony kialakulására.
- megfelelő méretű tér arra, hogy az egymás figyelmét felkeltő dolgozók érintkezni tudjanak egymással. Oké, távolról is lehet ismerkedni pl csetelve, de ha nincs alkalom és hely a rendszeres találkozáshoz ahol egymásra felfigyelhetnek az arra érdemesek, úgy kicsi az esély a viszony kialakulására.
- megfelelő mennyiségű idő arra, hogy a dolgozók egymásra felfigyelhessenek, legyen idő kibontakozni, kavarni.
- a negyediknek hagyom azt a feltételt, ami ha nincs, ettől még kialakulhatnak viszonyok az adott környezetben, de ha teljesül, akkor hatványozott mértékben emeli a viszonyok kialakulásának esélyét. Ez pedig nem más, mint az egy helyen dolgozók közötti minél magasabb szintkülönbség a férfiak javára. (Kellő számú magas beosztású férfi, akikre hajthatnak a fölfelé dugni szándékozó nők.)

Ezek alapján könnyű belátni, hogy pl egy kórház, egy nagyobb irodaház, egy nagyobb önkormányzatnál konkrétan több nemi aktus bonyolódik naponta, mint érdemi munkafeladat elvégzése. Minden feltétel adott. De nem helyhez kötött beosztásokban sem jobb a helyzet (pl területi képviselő, utazó üzletkötő stb). Én irodaházban és mozgalmas munkakörben is akcióztam, de ezek csak vagy alkalmi kalandok, vagy szeretői viszonyok voltak, foglaltként. Ami durva az az, amit másoktól láttam. Pl ott alvós céges bulin a csajért jött este a pasija, mert féltette. Ezzel nem járt túl a csaj főnöke eszén, aki már délután lekúrta a csajt. :) Ami igazán kiábrándító a nőkkel kapcsolatban az az, amikor (kapcsolati státusztól függetlenül) mit meg nem tesznek a ranglétrán és státuszban jóval fölöttük lévők megkaparintásáért. A céges bulikon történő lealjasodásban sem a férfiak a bajnokok.

Fasziknál a külsőre vonzók, de alacsony beosztásúak is tudnak dugni, de szinte csak egyenrangú csajjal, akivel közös szimpátia alapján kavarnak. Ők vagy szingli fiatalok, vagy romló kapcsolatban élők. Közülük sok, hosszú távon is működő szeretői viszony kerül ki. Magas beosztásúaknál a minimum átlagos külsővel rendelkezők kivétel nélkül dugnak valakit melóban legalább alkalomszerűen a kapcsolatuk mellett. Nőknél a minőségit fentről levadásszák amint a céghez kerül, a kevésbé minőségiek között pedig fellelhetőek a monogám rendes nők, de a többséget minimum megszopatják alkalmanként egy félresikerült buliban. Több éves időtávlatban biztosan.

A tanulság az, hogy nem mellékes, hogy egy nő milyen helyen dolgozik, mert az ideje nagy részét ott tölti, esélye nincs menekülni ha valaki hozzá értő kinézi magának. Igazság szerint nem is akarják kihagyni az ilyesmit már, ezért nem érdemes ilyennel kezdeni. Az infó pedig cégen belül marad mindig, mert ez a közösségi érdek.

2019.01.08. 22:14:14

@icipicicsipa: Hasonlóról én is be tudnék számolni annyi különbséggel, hogy ott a félrelépő nő "lebuktatta magát" azzal, hogy a telefonban a vágytól vezérelt férfi nem fogta vissza magát és hallani lehetett őt a háttérben. Családtag hívta fel a nőt üzleti ügyben így akaratlanul fültanúja volt az esetnek.

VOGAben 2019.01.09. 11:00:36

Ezekben a mínuszokban a szappanbuborék is megfagy. Így picit tartósabb lesz. Picit... Mint a magukat monogám kapcsolatban tudók illúziója.

2019.01.09. 15:47:37

@Captain Admin:
"aki egy 50+, de alacsony faszi volt. Nos, itt az első céges év végi bulin jött az első döbbenet. Konkrétan a főnök titkárnője (2 gyerekes feleség) már ki tudja hányadik alkalommal kapott síró görcsöt a pezsgő hatására, amiért nem tudja megfejteni, hogy mi az istenért nem akarja őt soha megdugni a főnöke?! HÁT MILYEN FŐNÖK AZ ILYEN? És a kolléganői vigasztalták. Egyszerűen nem hittem el. Sem azt,h ilyen van, hogy egy nőnek (egy feleségnek) ez ilyen problémát okoz, sem azt, hogy a többi látszólag normális nő, ebben támogatja, vigasztalja."

Roppant egyszerű és ez a helyzet:
A nők 90% nem a férfi tényleges milyensége - hogy néz ki, mennyit keres, stb-stb - miatt számít. Amiatt számít csak, hogy az adott csoporton belül éppen milyen státusza van a nőknél, mi az a valós vagy gerjesztett piár kép, ami létezik az adott női csoportban a csoporton belüli férfiről.
És akkor elkezdődik a nők között az, hogy ki mit "szerez" meg belőle és ebben mondjuk a dugás egy mértékegység közöttük - hogy ezáltal melyikük jobb csaj a női csoportban - akkor megtörténik ez, hogy a titkárnőcske kiesett emiatt a női csoportból, mert őt még nem dugta meg a a főnök. És ez egy szégyen, ami által nem teljesen elismert - vagy egy silány - tagja a női csoportnak.
Erről szólt.
Nem a férfiról magáról, sosem arról szól ez.
Mint ahogy a sztárok - mondjuk énekesek - ajtajai előtt sem azért áll a sor, mert az embert, önmaga miatt érdeklik vagy szeretik ezen nők - hanem, hogy a csoport tagjainak elmondhassák, hogy "én is dugtam ezzel és az Ica nem dugott, fúúú, mekkora semmi nő".

A nőnél ez működik 90%-ban, hogy a többi nő által milyen elismert a férfi és ezzel ő hova lép a női csoportokban, milyen "státuszt" fog ott betölteni.

Tehát ezen a vonalon simán benne van az a dolog, hogyha mondjuk a Kardashianok elkezdenék promózni, hogy ők mostantól dán doggal élnek minden jellegű társas kapcsolatot a továbbiakban, akkor vélhetőleg a női követők nagy része is egy öngerjesztő folyamatnak hála dobná a férfit és cserélnék le kutyulira a társukat, mert most az a menő a női csoportban.

Így működik ez, a maradék kis része sajnos csak, amit valósan a férfi lényének szól, a többi meg ez, ami számít...

VT 135 2019.01.12. 15:39:17

"Mert mi is a következménye a nagy egyenlősdinek? Valaha a férfi úgy jutott állandó nőhöz, ha elvette. Ha elvette, onnantól vigyáznia is kellett rá, felelősséget kellett vállalnia érte. De amíg odáig eljutott a hím, állati sok macerán kellett átesnie. Udvarolni kellett, hazakísérgetni a kapuig, majd onnan egyedül haza, szigorú mamák, nagynénik és gardírozó csúf öreglányok barikádjain lehetett eljutni az első ártatlan csókig. Most okés, hogy egy nő ma azt teheti, amit egy férfi, de nem veszik feleségül, nem udvarolnak, nem védik meg, nem vállalnak érte felelősséget.
Oldja meg maga – ha már egyenlő!" (888.hu - Szegény nők)

VT 135 2019.01.12. 15:41:32

Mi ez? Egy zenitjén túlhaladt kultúra/civilizáció/társadalom végvonaglásának a tünetei. Persze, az érzelmi-szellmi kamaszkorban rekedteknek ez ideális - átmenetileg. Ahogy a mekis kaját és pizzahalmokat is lehet sokáig tolni - de aztán annak is meglesznek a következményei. Az életben sosincs "ingyenebéd": minden cselekedetünknek meglesz a következménye.

2019.01.13. 12:59:35

@VT 135:
A probléma a kommunizmusi szemlélet mindenben, a tücsök és a hangya.
Minden szegmensben, minden élethelyzetben.
"Visszaosztás" mindenből, legyen az a türelmed, a toleranciád, az időd, a munkád, a megértésed, a pénzed, stb-stb.

És ha ebben a szegmensben maradunk - nő-férfi kapcsolat - akkor az van, amit te is említettél. A férfi tegye meg továbbra is azokat a dolgokat - teljesítsen - amit eddig is. Csak hogy a "jutalom" megszerzése vagy az eredménye nem hogy, már kétséges is, hanem konkrétan veszélyes lehet az életére különböző mértékben.

De mint írtam, ez minden szegmensben megtapasztalható, nagyon sok lett a "neki ez meg ez jár" hiszti-csoport, aminek visszaosztogatunk vagy elveszünk a teljesítményt produkálótól.

És ez van, amit leírtál minden szegmensben. "Mi ez? Egy zenitjén túlhaladt kultúra/civilizáció/társadalom végvonaglásának a tünetei."

Mindenben ez van.
Minden témában.
A normalitás eltaposása az abnormális javára, a teljesítmény kizsákmányolása a mihaszna javára.
Végvonaglás van.

Osztom teljes mértékben a meglátásodat.

VT 135 2019.01.13. 20:17:50

@icipicicsipa: Amit érdemes figyelmbe venni, h ez egy folyamat. Nem jó, vagy rossz, hanem egy folyamat. Ha nem tudám, már biztosan beleőrültem volna ebbe a mindennapi elmebajba, ami zajlik mindenfelé.
A kérdés az, ki milyen stratégiát választ a Titanicon:
- lehet rommá részegedni, amíg végül elérnek a jeges hullámok
- lehet úgy csinálni, h "lálálá, nem is süllyedünk, ezek csak álhírek, lálálá"
- vagy lehet, másokkal összeállva új tutajokat építeni, amelyekből aztán később összeállva egy új hajót hozhatunk létre.

erkölcsi hulla 2019.01.14. 17:16:01

@VT 135: Vagy, le lehet rugdalni a mentőcsónakokról az öreg, vén arisztokrata nőket, hogy DiCaprió életben maradjon.
süti beállítások módosítása