Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy budapesti nőcsábász naplója

A sorozatrandizó

A sorozatrandizó

A felvidéki

2019. november 25. - Ethan Wolf

curly-shag-haircut.jpg

Tetszett a göndör haja a képeken, és arcra is olyan tipikus barátnő feeling áradt belőle, aki nappal átlagos, este meg kiszívja belőled az utolsó cseppet is (a jó értelemben). Szóval volt benne valami. Kicsit pimaszkodtam vele, hogy olyan 80-as évek stílusú a frizurája. Három féle reakció van arra, ha rögtön beszólással nyitsz. Vagy szó nélkül töröl, vagy besértődve elküld a picsába, vagy veszi a lapot és visszaszól. Az utóbbi a jackpot, és ebben az esetben is ez történt.

Kicsit tépkedtük egymást, majd másnap kiderült, hogy a munkahelye két utcányira volt az én munkahelyemtől. Jött is az ötlet, hogy még aznap kéne találkoznunk. Sajnos neki aznap délután több megbeszélése is volt, így jött a szikra, hogy akkor ebédeljünk együtt. Így is lett. Meg is lepődtem, hogy milyen gördülékenyen ment a dolog. Délben találkoztunk egy jó kis étterem előtt. Előre megbeszéltük, hogy elkerülve a kínos dolgokat, mindenki fizeti a saját ebédjét, mert ő sem akarja, hogy az első randi randi legyen. Ez csak egy közös ebéd, egyelőre.

d57351b6bb2b0bb8d6def7c35c99740e.jpg

Azonnal felismertem, épp olyan volt mint a képeken és már első látásra megvolt a szimpátia mindkét részről (szerintem). Puszi, poénkodás, helyfoglalás, kaja. :P Kellemes ebéd volt. Ez nem a megszokott rutinszerű randim volt, nem ittunk alkoholt (dolgoztunk ugyebár), nem mellé ültem, étterem…ez nekem kicsit idegen terep volt. A játékaim nem voltak alkalmazhatók, nem lehetett rendes fizikai kontaktot felépíteni. De jól elbeszélgettünk és nevettünk, abban 40-50 percben.

Kiderült, hogy vannak céljai, elég művelt, van humora, sok minden érdekli. Ja, és felvidéki. Ami nem baj, és nem is meglepő, volt már kalandom felvidékivel, csak váratlanul ért. Állítólag két éve szingli és egyedül él. Háááát, necces. De nem volt elszállva magától. Sok minden nem derült ki a fentieken kívül, mert lejárt az idő és mennünk kellett dolgozni. Elbúcsúzáskor én azt szűrtem le, hogy ő még folytatná és benne lenne egy második körben. De rutinos lévén, csak két nappal később írtam rá.

ir-hot-chick1.jpg

Azonnal reagált, így lassan szerveződött a következő találkozó, amit igyekeztem a lakásomra irányítani. Még azon a héten találkoztunk egyik este a Margit Sziget előtt. Késett 15 percet és nem reagált semmire, de megérkezett. Sétálni kezdtünk a belváros felé (eredetileg a szigeten sétáltunk volna, de meggondoltuk magunkat). Érdekes hobbija volt, légzés tréninget oktat, vagy valami ilyesmi neve volt. Az a lényege, hogy minél hosszabb ideig tudja visszatartani a levegőt a víz alatt. Mellette fazekaskodik ( van ennek rendes neve is), ami eléggé szokatlan a nagyvárosi környezetben. A megállapodás szerint séta, majd nálam iszogatunk, de a lakásom előtt pár méterre kérdezte meg, hogy ugyan hová megyünk. Fasza, gondoltam. Hát, amit megbeszéltünk, nálam iszunk. Jaaa, azt Ő nem úgy gondolta.

Ekkor arra gondoltam, hogy ott hagyom a picsába, de valamiért mégis maradtam és abban egyeztünk meg, hogy akkor sétálunk még. De onnantól az én hangulatom a béka segge alá esett. Az a baj, hogy most már nem tudom megjátszani magam. Mivel vannak olyan nők, akikkel könnyebben megy, ezért semmi kedvem energiát feccölni olyanba, akivel nem megy elsőre. Ráadásnak ott volt az "átverve érzem" magam dolog is, mert nem ez volt belengetve, így csalódott és szótlan voltam. Közben ecsetelte, hogy Ő még az előző pasijával is 6-7 randi után ment ágyba, amivel csak tetézte a csalódottságom. Mennyire kell egy férfinek kétségbeesettnek lennie, hogy 6-7 randit várjon a szexre? Ez nekem nem pálya. Ez amúgy teszt volt, hogy miként reagálok erre, de a lelkesedésemen ez csak rontott.

8lajbvrwctcg1528214068.jpg

Ezt azonnal levágta a lány és mikor leültünk egy padra megpihenni, mondta, hogy mivel metró közelben vagyunk nyugodtan mondjam meg, ha nekem ez így nem jó. Éltem a szabadulás lehetőségével és mondtam, hogy szerintem nem hasonlít a felfogásunk. Én abban hiszek, hogy ha jön a vágy, akkor hadd szóljon, nem ettől függ, hogy kapcsolat vagy csak dugás lesz a dologból. De láthatóan még sokan hisznek abban a régimódi marhaságban, hogy komolyabb lesz a kapcsolat, ha kéretik magukat pár randiig. Mindenki abban hisz, amiben akar, de én már nem veszek részt ebben az ósdi butaságban. Szóval elköszöntünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatrandizo.blog.hu/api/trackback/id/tr4915296542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blacktron2 2019.11.25. 08:44:01

köszi a beszámolód! egyre jobban megerősít, hogy fölösleges randikkal erőlködni. egyedül remekül elvagyok, nem kell alkalmazkodni. energia/időben egy hirdető lány bőven jobban megéri!
még mindig jó a blog, üdv!

érthetetlen chris 2019.11.27. 19:05:48

Szerintem néha ilyen 6-7 randis kihívást is végig kellene játszanod. Nem azért, hogy jobban megismerd a hölgy lelkét és igaz szerelemre találj, hanem azért hogy ne gyere ki a gyakorlatból. Írásaid alapján lassan közelebb vagy a 40-hez, mint a 30-hoz. Egyre kevesebb lesz az olyan csaj aki első randin dugni akar veled, de kitartással és rutinnal még bőven akad friss áru 40 felett is.

tanor 2019.11.28. 09:38:52

@érthetetlen chris: jaj van a férfi akivel elsőnek lecsúszik az a bugyi. Voltam ilyen helyzetben.
Ami 6-7 randis csajok azokat hagyni kell,mert ott mindig van valami vagy valaki más.
Normális 3 randi és a 3 sex is van. Három felül meg csak ba.. kodas.

tanor 2019.11.28. 09:40:36

Szerintem jól csináltad, egybe hibáztal de itt ki nem, hogy kimutattad, hogy átlettel verve. Shit teszt.
Ez jobban kellett volna kezelned.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2019.11.28. 18:53:57

@tanor: Már csak azért is végig kéne vinni, hogy utána az arcába lökhesse, hogy semmit nem ér a 6-7 randis tesztelése, aki csak kefélni akar az kivárja és más nőket is futtat mellette párhuzamosan. Az átlagos fickóknak, meg akik hosszútávra is terveznének vele, elmegy a kedvük ettől a felesleges túrztatástól.

Wildschwein 2019.11.29. 12:27:02

@tanor: "egybe hibáztal de itt ki nem, hogy kimutattad, hogy átlettel verve."
Ez miért hiba? Amikor kimutatta a bosszúságát, akkor már nem múlott semmi azon, hogy mit mutat ki és mit nem, hát akkor miért játssza meg magát?

tanor 2019.11.29. 13:25:16

@Wildschwein: sosem szabad kimutatni érzelmet, főként hogy második randi volt. Férfiatlan.
Egy harmadik randit megkellett volna nézni a lakáson ha ott nem ment volna akkor tényleg hagyni kell vagy több nő mellett fenntartani és megnézni hogy alakul.

tanor 2019.11.29. 13:28:31

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): nő férfi kapcsolat a kefelesrol szól.
Játékostól függnek a dolgok alakulása.
Női szemszögből valami gond volt és sztm több csavoja van vagy azzon de csodálkoznék ha valakivel együtt él.

Nők már semmi se biztos. Bolondok.

Blacktron2 2019.11.29. 15:08:28

tanor,
miután már semmi tétje sem volt?
sőt, inkább minden férfinak ki kéne mutatnia, hogy az önmagukat túlértékelő nők megfelelő visszajelzést lássanak!
könyvajánló: Mérő László - Az érzelmek logikája

julius_caesar 2019.11.29. 20:53:32

@whoamiohmy
Van egy furcsa ötletem, szerintem megosztó, de kíváncsi vagyok a véleményekre.

A kísérlet tételmondata, hogy antidepresszánsokkal ki kerülhetsz-e egy negatív spirálból, illetve növelheted-e a hatásfokodat, ha jelenleg dry spell van.
Elsőkörben a szerotonin szint növelésére kell gondolni.

www.youtube.com/watch?v=F4i8WojX-2w

Az alfának nincsen egyertelmű definíciója, de azt biztosan mondhatjuk, hogy nyugodt, laza, kiegyensúlyozott - magas szerotonin szint -> ezt talán így is lehet növelni.

Nem, nem vagyok orvos, sem pszichológus, de ha mint mérnök vizsgáljuk a rendszert, akkor van benne logika, végülis a testépítéshez is rengetek vackot bevesznek az emberek, és masszívan kísérleteznek, akkor lehet itt is lehet valami elfogadható tradeoff.
Nyilván nem ilyen xanaxra kell gondolni, inkább ilyesmire gondoltam:
www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-794/5-htp
ezt egyik haverom szedi alvás zavarra, amikor utána olvastam és összeköttem a Jordan Peterson-os videóval, onnan jött az ötlet.

julius_caesar 2019.11.30. 18:02:19

@Ethan Wolf: inkább piros pirula lehetne, de igen :D
kíváncsiságból utána olvastam, a (red pill reddit antidepressant) kereséssel lehet elolvasni a dolgokat, röviden orosz rulett, és nincsen ingyen ebéd.

whoamiohmy 2019.12.01. 12:43:04

@Blacktron2: és akkor még a sugar datinget meg se említettük.

Basszus, egy orvos haverral elkezdtük a témát pár weboldalon. Életemben nem láttam ilyet. Pont forditott a szitu mint a hagyományos randizásnál:

1 pasira 5 nő jut
Nem én hajtok a csajok után hanem ők hajtanak utánam
Gyakorlatilag nem győzöd idővel futtatni a jelentkezőket (üzeneteket irkálni, randikat leszervezni stb)
Persze sok a kamu és alapvetően a pénzedre mennek, szóval szelektálni kell, de ez egyszerűen brutális

whoamiohmy 2019.12.01. 12:46:15

@julius_caesar: érdekes felvetés. Én egyre inkább amellett vagyok, hogy ezeket a belső lelki-biokémiai egyensúlyokat mindenkinek magának kell kititralni, mert nijcs egyértelmű recept, hanem inkább alpopulaciok és azokra jellemző protokollok.

Más témában (koleszterin, fogyás, fitnessz) pont a héten állt össze a fejemben egy nagyon érdekes elmélet, ami kicsit differenciálja a mainstream álláspontot például diéta témában.

Wildschwein 2019.12.01. 13:23:41

@whoamiohmy: "pont a héten állt össze a fejemben egy nagyon érdekes elmélet, ami kicsit differenciálja a mainstream álláspontot például diéta témában."
Erről mondhatnál pár szót, eleve elég érdekes téma, és tulajdonképpen a Red Pill része kellene hogy legyen, de egyébként meg mi benne a "mainstream"? Én úgy vettem észre, hogy talán egyetlen más olyan téma sincs, amelyben annyi különböző, egymásnak akár gyökeresen ellentmondó irányzat létezik, mint a diéta / táplálkozáselmélet területén.

whoamiohmy 2019.12.01. 14:43:35

@Wildschwein: oké, ha hazaértem az edzőteremből kifejtem. Warning: NEM rövid téma

tizennégy4 2019.12.05. 20:25:47

@whoamiohmy: baromi durva ez a négy napos edzés :-D

MsIreneAdler 2019.12.06. 08:49:34

@vakhit és kutyacsel: de komolyan, én is ezért nézegetek vissza ide több napja, hogy még mindig edz...még mindig...basszus milyen kigyúrt lesz ez a csávó :D

whoamiohmy 2019.12.06. 22:07:21

@vakhit és kutyacsel: Vettem, akkor indítom a történetet.

Oké, előzetesként javasolnék két videót, mielőtt ezt valaki elolvassa (hosszú lesz), mindenképpen érdemes őket elolvasni, mert nálam is ez indította el a gondolatcunamit:

www.youtube.com/watch?v=NVNdpCZWWZE
www.youtube.com/watch?v=rui6NC4jnDk

Nem írnám le ide, hogy miről van szó pontosan, nézzétek meg, nem kidobott fél óra, tényleg érdekes amiket a srác mondogat.

De a lényeg: mostanra a témában igazából 4 paradigma látszik kibontakozni:

1. Az atherosclerosis "klasszikus" modellje (kórélettanból ezt tanították nekünk is). Ugye itt az a modell, hogy az érelmeszesedésben az LDL alapvetően növeli a plakkok méretét, a HDL csökkenti, kb. úgy lehet ezt elképzelni, hogy az LDL tele van zsírral, a HDL már kvázi üres, vagyis az LDL inkább nyomja kifelé magából a zsírt bele az érfalba, a HDL inkább már felfelé veszi a zsírt az érfalból és elszállítja. Vagyis a klasszikus megközelítésben akkor jár jól valaki, ha a HDL-je magasabb, mint az LDL-je.
Ide kis kitekintő: a zsíranyagcsere röviden úgy működik, hogy a máj szintetizálja a VLDL-t (very high density lipoprotein), ebből lesz LDL, ami még kvázi "tömve" van trigliceridekkel, majd ha kiürül, HDL (high density lipoprotein), aztán a máj felveszi és kezdődik az egész ciklus elölről. A bél saját lipoproteint szintetizál, ez az ún. chylomicron, ami a májt megkerülve, a nyirokkeringésen keresztül közvetlenül a vena caván keresztül éri el a szerveket, tehát a bélrendszeren keresztül felvett zsírból minden szervünk kvázi egyszerre, egyenlő mértékben kap. Még annyi, hogy nekünk anno úgy tanították, hogy a koleszterinszintézis kb. 80%-ban endogén (saját sejtjeink termelik) és 20%-ban exogén (kívülről hozzuk be).

2. A vegán ígéret. Ugye itt arról van szó, hogy a vegánok, főleg a nyers vegánok valóban egészségesebbnek látszanak, mint az általános népesség. Alacsony vérzsírok, átlagosan normál BMI, jóval kevesebb szív- és érbetegség, stb. A vegák ezt ugye azzal magyarázzák, hogy alacsony kalóriasűrűségű, nagy volumenű kaját esznek, elsősorban lassú felszívódású szénhidrátokból pótolják a kalóriaigényüket, így egyrészt nincsenek inzulin spike-ok, tehát nincs cukorbetegség illetve elhízás, másrészt nincs magas koleszterin (magas LDL) se, egyrészt, mert nincs zsírszövet (vékonyak), vagyis nincs endogén koleszterin, másrészt a növényi táplálékok nem nagyon tartalmaznak koleszterint, illetve zsírokat is csak speciális diéta esetén (dió, mogyoró pl.), vagyis exogén koleszterinbevitel se nagyon van. Az amerikai kardiológiai társaságnak a feje 2016-ig egy vegán ipse volt ( www.plantbasednews.org/lifestyle/plant-based-cardiologist-dr-kim-williams-headline-nutrition-symposium-australia ), akkoriban olyan cikkek jöttek ki, hogy az érelmeszesedés szempontjából nulla rizikónak a totál koleszterin szintjén kb. 138 mg/dl, az LDL szintjén kb. 58 mg/dl felel meg. Na, ezt kizárólag a vegák érik el.

3. A ketogén paradigma. A ketogén diétával nagyon sokan le tudnak fogyni, illetve konkrétan az angoloknál volt ajánlás is cukorbetegség esetén rá. Valóban úgy tűnik, hogy nagyon jó élettani hatásai vannak, sokan csinálják, szeretik, sikereket érnek el vele. Ugye a videóban szereplő srác is ketogén diétát követett, csak ugye ő nyomta a 4. pontot is:

4. Intermittent fasting, vagyis böjtölés. A lényege, hogy ritkán eszel, mondjuk akár 24 vagy akár 48 óránként egyszer, a köztes időkben pedig böjtölsz, vagyis csak vizet iszol, vagy esetleg kalória üres dolgokat, például feketeKV, zöld tea. Ennek az ágazatnak is vannak hívei és érnek el vele nagyon szép eredményeket.

Na most, MI VAN, HA MIND A NÉGY CSAPATNAK IGAZA VAN?????

Magyarázat a következő kommentben.

whoamiohmy 2019.12.06. 22:24:54

Abból indultam ki, amihez értek, vagyis első körben az atherosclerosis klasszikus magyarázatát tartottam mérvadónak. Hogyan lehet elérni, hogy a HDL mennyisége nagyobb legyen, mint az LDL-é?

Valóban, a vegán módszer jónak tűnik. Többször (3-5-7 vagy akár 10-szer) eszünk egy nap, kis mennyiségeket, legalábbis kalória szempontjából mindenképpen, nagy volumenben, kis kalóraisűrűséggel. A legtöbb vegán kaja inkább az 50 kcal/100 gramm kalóriasűrűséghez van közelebb mint a 100 kcal/100 grammhoz, vagyis kilószám zabálhatunk mindenfélét egész nap. Szinte fizikai képtelenség ilyen alacsony kalóriasűrűség mellett azt a 2000-2500 kcal igényt egyben megenni, főleg ha még sportol is az ember lánya vagy fia és mondjuk ehhez hozzácsap még egy 500-1000 elégett kilokalóriát is naponta (3000 kcal-nál az 50 kcal/100 gramm konkrétan HAT KILÓ növényi táplálék elfogyasztását jelentené naponta, ezt egy adagban felejtse el mindenki).

Tehát ilyenkor valóban, esélyes, hogy nem lesz túl kövér az illető, mert mindig tele a hasa, a kalóriák java szénhidrát, de lassú felszívódású, nem cukor, nem finomliszt, vagyis a vércukorszint kiegyenlített, a hasnyálmirigy örül, mert nem kell inzulin spike-okat nyomnia, vagyis esélyes, hogy könnyen lefogy az ember, emiatt ha nincs zsír, kevés az endogén zsír és koleszterin, exogén meg ha lehet, még kevesebb. Esélyes, hogy az LDL/HDL arány a HDL javára dől, hiszen nem nagyon van zsír, amit szállítgatni kéne, minden elketyeg az egyenletes CH-n, királyság van. A máj nem nagyon foglalkozik a zsíranyagcserével, nincs is minek, hiszen zsír se innen, se onnan nincs. Mit csinál tehát? Nagyjából az energiaraktározást glikogénnel oldja meg, vagyis a vérben található cukorból glikogént csinál, illetve mikor nem elég a cukor, akkor glikogént alakít vissza glükózzá. VLDL-szintézis nem nagyon lesz, chylomicron se, nincs miből.

Na de: mi van ha ketogén és az intermittáló böjtölésre alapozó diétát kombináljuk?

Ugye ketogén diéta van, vagyis minden zsírral meg fehérjével megy, CH napi 50 gramm alatti, vagyis lópikulára nem elég. Konkrétan ugye nincs elég Acetil-CoA, hogy meghajtsuk a Szentgyörgyi-Krebs-ciklust, emiatt beindul a zsírok emésztése a ketogén ciklusokon keresztül, emiatt a vérben egy alacsony mennyiségű (5-6 gramm/liter) ketontest jelenlét van (ami egyébként nagyon jó például epilepsziásoknak is). Az intermittent fasting pedig ugye azt jelenti, hogy a mindehhez szükséges zsír és fehérje ritkán kerül be.

Mi van ekkor? Egyrészt a máj valami eszeveszett gyorsasággal fog VLDL-t szintetizálni, illetve chylomicron is lesz bőven, hiszen van belül is zsír (minden zsírral megy) és kívülről is jön zsír (hiszen esszük elég jó mennyiségben). Sok VLDL = sok LDL, CSAKHOGY itt jön be az, hogy ritkán eszünk. Ha ritkán eszünk, akkor a szövetek szépen kiszivornyázzák a triglicerideket az LDL-ből, vagyis elég hamar (mondjuk 10-12 órával a kajálás után) beáll az az állapot, hogy az elég magas koncentrációban megtalálható lipoproteinek a vérben főleg a HDL irányába tolódnak el, hiszen a szövetek kiszívták az LDL-eket és így ezekből HDL lesz. Vagyis beáll a plakkok leépülésének állapota, megint ott vagyunk, hogy az 1. paradigma teljesül, az erek happyk, a plakkok szívódnak felfelé (a srác a videóban ugye elmondja, hogy a carotis ereinek a tunica intimája VÉKONYODOTT, ami valóban egy elég megbízható jele annak, hogy az érelmeszesedés visszafelé történik).

Na most, tekintsük meg ezt a két utat (vegán és IF/ketogén kombó) evolúciósan: miről is van itt szó?

Voltaképpen ezek a GYŰJTÖGETŐK és a VADÁSZOK.

A gyűjtögető egész nap keres és kis mennyiségben de folyamatosan talál is élelmet, kvázi csipeget egész nap. Itt egy mag, ott egy szem gyümölcs, amott egy ehető gyökér/növényke. Ennek az életmódnak a vegán fiziológia felel meg a leginkább.

A vadász ritkán ejt el vadat, de akkor egyszerre hihetetlen lakomához (akár több száz kiló húshoz) is jut, vagyis ilyenkor bekajál, de esélyes, hogy napok telnek el, mire megint elejt valamit.

Itt érdemes azt is látni, hogy az előbbi inkább a női testfelépítésnek felel meg, az utóbbi inkább a férfinak. Vagyis akár az is lehet, hogy ezzel magyarázhatjuk, miért lesznek a nők inkább vegák a férfiak meg miért eszik a pacalt is rántott hússal. A fiziológiánk inkább erre alkalmas, mint a vegán kosztra.

Még két apróság.

Az egyik, hogy ezek alapján az IF-nek vegán diétával abszolút nincs értelme (én például kísérleteztem ezzel korábban, hát ritka szarul voltam abban az időben és állandóan nassolni akartam), másrészt a ketogénnek viszont CSAK az IF-fel kombinálva van értelme.

A másik, hogy megértjük azt is, mi a modern táplálkozás főbűne. Modern táplálkozás = könnyel felszívódó szénhidrátok (liszt, cukor) + rengeteg állati zsír és fehérje. Tehát a szervezet CH-val ketyeg VISZONT emellett sok lesz a zsír is, vagyis tele leszünk megtöltött LDL-lel, illetve mivel a máj nem szintetizál elég VLDL-t, ezért sok lesz a szabad triglicerid is (erről is beszél a srác).

tizennégy4 2019.12.07. 10:09:22

@whoamiohmy: bizony! a gyűjtögető és a vadászó életmódnak teljesen eltérő igényei vannak. Azért azt megkérdezném, hogy a férfiak legyalább 70%-a napi 8-9 órát egy irodában mereszti a fenekét, akkor abból. hogy vezethető le a "vadászó" életmód energia szükséglete :-)
Az eü részéhez nem értek, az a te szakterületed.
Ellenben a vegánságnak óriási szerepe van még ebban, hogy nem kell haszonállatot tartanunk. Ami Föld bioszférájának nagy részét leköti és ezért fenntarthatatlan.
Azért irtják a brazil őserdőket, hogy szarvasnmarhát legeltessenek az amcsik hamburgeréhez. Ez a Földünk szisztematikus és ostoba tönkretétele.
Szóval az egészségügyi mellett bőven van etikai, ökológiai indoka. Persze a boomer-ek ezt nem érthetik és le is szarják, utánuk az özönvíz. Jellemzően a tizenévesek vannak beparáztatva a klíma hisztivel. Ami lehet túlzás és sajnos lehet hogy igaz is. Nem vagyunk jövőlátók.
De a húsevés trendje az emberiség végét fogja jelenteni, ez most így látszik.

MsIreneAdler 2019.12.07. 20:49:30

@whoamiohmy: örülök, hogy ezt leírtad, nagyon érdekes volt. Szerintem mindenkinek meg kell találnia a neki megfelelő étrendet, ami számára a legjobb. Figyelembe kell venni az egyéni igényeket. Ez azért fontos, mert a nem körültekintően kiválasztott diétával, étrenddel nem csak a várt hatás marad el (ami ugye kedvét szegheti az esetlegesen fogyni vágyónak), de még árthat is. Nyilván vannak alap dolgok, amivel annyira nem lehet mellényúlni, de én mindenképp javasolnám, hogy egy szakemberrel azért konzultáljon erről az ember.

whoamiohmy 2019.12.08. 00:51:04

@MsIreneAdler: abszolút. Én most kb 3 hónapja egy dietetikussal nyomom. Brutális mennyire optimalizál, abszolút egyénre szabva. És már azt is látom, hol szúrtam el az eddigi kísérleteket.

whoamiohmy 2019.12.08. 00:58:53

@vakhit és kutyacsel: mint mindig, megint ott mész bele a túlságosan elhamarkodott ítéletekbe, hogy kifelejted a technológia hihetetlen diszrupciós hatását.

Csak 2 db példa:

1. Aeroponia:
youtu.be/pGtdoGXhjxQ
Képzeljük el, mi lenne, ha a ma felhasznált élelmiszeripari növényeket 100-ad akkora helyen, 200-ad annyi vízből és 300-ad annyi tápanyagból állítanánk elő mint most.

És
2. Szintetikus hús:
www.timesofisrael.com/israeli-startups-join-firms-making-lab-grown-clean-meat/
A technológiában megint benne van, hogy a mai ökológiai és ökonómiai költségek helyett kb 2 nagyságrenddel olcsóbban állítsunk elő húst, genetikailag módosított fibroblasztok segítségével. Akár lehetséges lenne nulla koleszterint tartalmazó húst előállítani, egyszerűen CRISPR-rel módosított sejtekkel.

Na most, ezek alapján vagy az lesz, hogy zárt rendszerben, szinte nulla ökológiai lábnyommal állítunk elő húst tartályban, vagy aeroponiaval előállítjuk a takarmányul szolgáló növényeket, majd ezeket adjuk a (mondjuk genetikai módosítás révén nulla metánt fingó) állatoknak, ezzel megint szinte nulla ökológiai lábnyommal állítva elő élőhúst.

Szóval vannak problémák, de már bőven vannak megoldások is.

julius_caesar 2019.12.09. 21:16:25

@whoamiohmy:
Érdekes, mondjuk nekem ez túl részletes, és még nem sikerült leszűni a lényeget, hogy mit és hogyan egyek.

Azt le tudod írni 1:1ben azokat az étrendeket, amiket neked javasolt a dietetikus?
Tudom más élet, de ötletet meríteni jó lehet, meg kíváncsi vagyok milyen részletességgel dolgoznak.

Én amivel elkezdtem kísérletezni, hogy elhagyom a feldolgozott húsokat (sonka), és helyette eszek este inkább tojást, illetve puffasztott rizst ,magokat (tökmag, dió), ill ebédre főzelék (kevés benne a zsír és a szénhidrát), hetente 1x hal(pisztráng), sok alma.
Sajnos a munka (programozás) magas szintű koncentrációt kíván, amihez néha lecsúszik 1-2 keksz.

Amire viszont kíváncsi vagyok, hogy mit gondolsz arról, ha kondi mellé külön fehérje shake-t iszunk?

MsIreneAdler 2019.12.10. 11:02:21

@whoamiohmy: sajnos én is a saját káromon tanultam. Csomó értékes időt elvesztegetve. Nálam enyhe kifejezés, hogy optimalizált a dietetikus által összeállított étrend, engem konkrétan megmentett.

whoamiohmy 2019.12.10. 17:30:33

@julius_caesar: A helyzet az, hogy nincs "bevalt recept". Föbb vonalakban, ami miatt szerintem az egyeni tanacsadas m¨üködik:

1. Reszletes naplot vezetsz: mit eszel, mit edzel, hogy erzed magad töle. Mikor vagy jobban, melyik dietat tudod jobban tartani? Ha naponta többször eszel es inkabb szenhidratot, vagy ha naponta 1-szer vagy akar 2-naponta egyszer es inkabb zsirt meg feherjet`? Melyiknel akarsz jobban nassolni? Melyikkel tudsz fogyni? Melyikkel tudsz jobban teljesiteni?

2. Megprobalsz inkabb magadnak fözni, jobb minösegü alapanyagokbol. Semmikeppen ne egyel szemetet, vagyis: gyorsan felszivodo, feldolgozott szenhidratot (feher kenyer, cukor, fruktozszirup, feher hantolt rizs, stb. stb.), feldolgozott allati zsirt es feherjet (felvagottak, füstölt es sozott husok, pacolt husipari termekek, stb.) es szensavas üditöitalokat (FÖLEG edesitökkel, mert olyan inzulin spike-okat csinalnak, hogy ihaj). Ha beszerzel par dolgot (peldaul egy jo parologepet) kevesebb idöd megy el ra, mint gondolnad, penzröl mar nem is beszelve.

3. Folyamatosan (napi szinten) kontaktolsz a tanacsadoval aki tippeket ad. Par ilyen tipp, ami nekem bejött: bulletproof kave, savanyusagok, milyen halakat meg husokat vegyek, milyen szenhidratokat vegyek, melyik edzesek elött csinaljak 24 vagy 48 oras böjtöt es melyik elött töltsek szenhidratokat, stb. stb. Ha valaki lefogyasztott mar 50-100 embert, akkor egyszeruen horribilis mennyisegü tipp van a fejeben, es fogja tudni, melyik reakciodra mi a tovabblepes.

Kb. ennyi.

julius_caesar 2019.12.11. 19:15:43

@whoamiohmy: Köszönöm a választ!
Dietetikust még átgondolom, elég hasznosnak tűnik, csak azért drága dolog.

MsIreneAdler 2019.12.13. 08:33:15

@julius_caesar: egy kört mindenképpen érdemes lenne futnod a háziorvosodnál. A dietetikai szaktanácsadás elvileg tb alapon is kéne, hogy működjön. Ha van bármilyen konkrét problémád, ami diétát igényel, abban az esetben tuti. De ha mégsem, akkor is bőven megéri a befektetést, hidd el. Az, hogy a neked megfelelő módon táplálkozol rengeteg előnnyel jár.
süti beállítások módosítása