Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy budapesti nőcsábász naplója

A sorozatrandizó

A sorozatrandizó

Ajánló - Titkos szabályok

2018. február 12. - Ethan Wolf

Bővül az ajánló rovat egy olvasói elemzéssel. Whoamiohmy rendszeres olvasónk egy érdekes könyvről írt ismertetőt, így most az Ő posztja következik.

Kicsit hosszú, de érdekes iromány.

The Rules (Titkos szabályok)

 Nos, kedves mindenki, akkor így vendégposztként szeretnék ajánlani nektek egy könyvet, amit a napokban olvastam: The Rules a címe.

 Elöljáróban annyit, hogy erre a könyvre egy youtube vlogger „ajánlása” nyomán akadtam, Red Pill-es csatornáról van szó. Annyiban érintette a könyvet, hogy megemlítette, a nők kb. 25 éve ennek a könyvnek a szabályait tartják be a randizásnál. (Akit érdekel, a korábban MRA, manapság MGTOW youtuberről, John the Other-ről van szó) És tényleg. Megdöbbentő volt olvasni a könyvet, azon ritka alkalmak egyike volt, mikor valami, amit olvasol, visszatekintve a saját magánéletedre rengeteg mindent megmagyaráz, hogy mi miért történt.

 A könyv egyébként nem hosszú, én 1 nap alatt kiolvastam. Készüljetek fel rá, hogy két nő (Ellen Fein és Sherrie Schneider, nem mintha nagyon ismertek lennének) írta a 90-es évek elején (1993-as kiadás), ennek megfelelően a logikája és a megközelítése is erősen a női oldalt erősíti. Nem kertelek, van benne racionalizációs hörcsög ezerrel. Pár dolog már nem teljesen releváns manapság (erről majd lejjebb), de úgy 90%-a a könyvnek ma is hihetetlenül aktuális.

 Az alap koncepció a következő: Mit kell tennie a mai (1993-as, de vonatkoztathatjuk mára is) nőnek, hogy elvegyék feleségül? És itt az első dolog, ami változott a 25 év alatt, manapság már nem a házasság, hanem inkább a tartós egymás mellett élés és (főleg anyagi) elköteleződés a nők célja, már csak azért is, mert az élettársi viszony a legtöbb nyugati országban kvázi házasságnak számít (Magyarországon most azt hiszem, időkorlátos rendszer van, de nem vagyok szakértője a témának).

 És akkor mit kell tennie? Nos, jöhetnek a szabályok, szám szerint 35 darab (Amiből kb. 20 ami lényeges, a többi sulykolás vagy ismétlődés, de ezt majd látjátok magatok is): 

  1. Légy KÜLÖNLEGES (Be a creature unlike any other)!
    Mi sem természetesebb. Hiszen nő vagy, azaz mivel likkal a lábad között jöttél a világra, ezért egyedi vagy, egyszeri és megismételhetetlen. És természetesen viselkedj így és ez tükröződjön a gondolkodásodban, magatartásodban, kommunikációdban stb. stb. Ez a kb. „mert megérdemled” hozzáállás predikálása, csak ha jól emlékszem, a L'Oreal pár évvel később jött ki a már sokat ismert szlogennel
  2. Ne szólíts le pasikat és ne kérd fel őket táncolni (Don't talk to a man first and don't ask him to dance)
    Azt hiszem, ezt is általános érvényűnek tekinthetjük manapság. A nők NEM kezdeményeznek. Kivéve, ha a férfiak felső 5%-ába tartozol (alfa hiperhím), mely esetben fürtökben lógnak majd rajtad a nők, de ez már más kérdés (hogy mennyire vagy jó pasi, azt sokszor meg lehet ítélni annak függvényében, hogy mennyire hajlandóak felrúgni a nők a szabályokat). Itt jegyezzük meg, hogy a párkapcsolatok túlnyomó többségénél (legalábbis élő ismerkedésnél) MINDIG a nő kezdeményez azzal, hogy metakommunikációs jelekkel kvázi „meghívást ad” a pasinak a közeledésre. Persze ilyen jeleket szintén általában a felső 5-10% kap javarészt. Véleményem szerint az alfa-béta distinkciót meg is lehet húzni annyival, hogy alfa az, aki ismeretlen nőktől is folyamatosan kap metakommunikációs meghívási jeleket. A bétának ehhez a saját szociális körében lévő nőkkel némi státuszt kell felépítenie (social validation)
  3. Ne bámuld a pasikat és ne beszélj túl sokat (Don't Stare at Men or Talk Too Much)
    Na, a dolog első részét én a mai napig igazolódni látom, persze itt is erőteljes az alfa-béta közötti különbség. A bétákat a nők nem nézegetik és nem tartják velük a szemkontaktust. Az alfákat nézik és tartják. Szinte az egész könyvet fel lehet fogni úgy is, hogy „Hogyan bánj a bétákkal” kézikönyv.
    A második már kicsit idejétmúlt, a mai nők RENGETEGET beszélnek, és el is várják, hogy a potenciális partner ezt végighallgassa, sőt bólogasson és egyetértsen ahol kell. Ebből a szempontból a könyv még a régi, konzervatív nőideált testesíti meg: a nő nem tekinti lelki szemetesládának a pasit, és nem terheli a hülyeségeivel. Mára ez erősen megváltozott.
  4. Ne álljátok felesben vagy személyre leosztva a randi költségeit (Don't Meet Him Half Way or Go Dutch on a Date)
    Na, ez teljesen aktuális maradt. A mai nők elvárják, hogy a férfi legyen „úriember”, vagyis perkáljon. Persze ne felejtsük: Alfa Fucks, Beta Bucks, vagyis az alfa dug, a béta fizet. Magyarán az alfáknak nem hiszem, hogy túl sok problémája lenne azzal, hogy sokat költsenek randikra. Viszont mivel jó 90-95%-unk béta, vagy legalábbis részben béta stratégiákat is követ a randizásnál, ezért azt hiszem, a többségünkre vonatkozik ez a szabály.
  5. Ne hívd fel telefonon, illetve nagyon ritkán hívd vissza (Don't Call Him and Rarely Return His Calls)
    Na, én ezt korlátozottan látom teljesülni manapság. Az ismerkedés elején abszolút ezt csinálják a nők, de ha már kialakult valami, nagyon sokszor átcsap az ellenkezőjébe a dolog. Én az 1/3-2/3 szabályt szoktam alkalmazni a párkapcsolatokban, vagyis igyekszem a kommunikáció 1/3-át kezdeményezni és törekszem rá, hogy 2/3-ot a nő tegyen bele, és ha már kialakult valami (Értsd: volt szex), akkor ezzel általában nem szokott problémám lenni. A könyv viszont ezeket a szabályokat a kapcsolat minden fázisában fontosnak tartja (házasságban is, lásd lejjebb), ez manapság már nem igazán így szokott lenni.
  6. Mindig te tedd le először a telefont (Always End Phone Calls First)
    Itt is hasonló a helyzet, mint az ötösnél. Az elején abszolút ez szokott lenni, aztán van a párkapcsolatnak az a fázisa, amikor megy a „te tedd le, nem, te” hülyeség (már ha belemegy azt ember, a nők viszont imádják ezt), aztán mikor már laposodik a kapcsolat, általában a férfiak szokták rövidre zárni a témát. Nekem volt olyan párkapcsolatom (több évig tartott), amiben a nő notóriusan SOHA nem vette fel a telefont (no matter what), hanem mindig visszahívott utána (hogy milyen valószínűséggel hívott vissza, az megint a párkapcsolat időtartamától függ: az elején 3 hívásból 1-szer, aztán mikor kicsit összemelegedtünk, kb. minden alkalommal).
  7. Szerda után ne mondj igent egy szombat esti randira (Don't Accept a Saturday Night Date After Wednesday)
    Itt a lényeg, hogy meg kell váratni a pasit a randival, hogy lássa, nagyon elfoglalt nő vagy, akinek ezer és ezer dolga van, mindenhova hívják, és nem tud csak úgy 2-3 napra előre időpontot adni neked. Ezt is abszolút érzem manapság, volt olyan nő, akivel júniusban randit akartam egyeztetni, és közölte, hogy hát, ő szeptember végéig be van táblázva. Mondom, mi van, 3 hónapon keresztül nincs 1 óra szabadidőd valamelyik este??? Mondanom se kell, hagytam a fenébe.
  8. Töltsd ki a randi előtti idődet (Fill Up Your Time Before the Date)
    Itt a magyarázat az, hogy a randi előtt foglalja el magát a hölgyemény, így nem a randin meg a pasin fog járni folyamatosan az esze, és hideg fejjel, racionálisan tud a randiban részt venni. Kicsit hasonló jó tanács, mint a „verd ki a randi előtt, hogy a gyerekvetőmag ne buzerálja az agyadat” tanács a pasiknál.
  9. Hogyan viselkedj az első, második és harmadik randin (How to Act on Dates 1, 2 and 3)
    Röviden: ne álmodozz a pasiról a randi előtt, foglald le magad egészen addig, amíg találkozol a pasassal, ne árulj el magadról semmi személyeset, ne beszélj sokat (legyél rejtélyes), ne engedd fel magadhoz, illetve ne menj fel a lakására, a házasságot még csak meg se említsd, mosolyogj, ne felejtsd el, hogy KÜLÖNLEGES vagy, és maximum 2 óráig húzd ki a randit, és természetesen te legyél az, aki feláll és befejezi a történetet. A második randin már engedélyezett, hogy a pasi elmenjen érted a lakásodra (NEM mehet fel!!) és hazavigyen, de testiség maximum puszi-puszi erejéig.
  10. Hogy viselkedj a negyedik randitól az elköteleződésig (How to Act on Dates 4 through Commitment Time)
    Na, itt már engedélyezett némi személyes hang megütése, elmondhatod, hogy érzed magad, egy-két apróságot, de a magánéleted bensőséges dolgait, főleg a problémáidat TILOS megosztani. Általában itt is azt javasolja a könyv, hogy ne beszélj sokat és engedd a pasit kibontakozni, kvázi kitárulkozni, miközben te magad semmi lényegeset nem árulsz el magadról. Hogy pontosan mikor történhet meg az első szex, arról a könyv konkrétumokat ebben a részben nem ír, bár később lesz még róla szó.
  11. Mindig te fejezd be a randit (Always End the Date First)
    Ez egy rövidke kis fejezet, ezen nincs is mit sokat magyarázni. Még annyit fűz hozzá a könyv, hogy mindig hivatkozz arra, mennyi dolgod van és mennyire tele vagy programokkal, hogy a férfi azt higgye, „kapós” árucikk vagy.
  12. Ne randizz vele tovább, ha nem vesz neked valami romantikus ajándékot a születésnapodra vagy Valentin-napra (Stop Dating Him if He Doesn't Buy you a Romantic Gif for Your Birthday or Valentine's Day)
    Na, ez tök érdekes, és abszolút igazolódni látom manapság. Arról van szó, hogy a nők itt valami olyasmit várnak el, ami tökéletesen haszontalan, de egy valag pénzbe kerül. A könyv konkrétan ékszerről beszél (természetesen), de érdekes, hogy a nőhöz passzoló, egyébként drága, de praktikus ajándékok abszolút kizártnak tekintendőek a könyv szerint (és tapasztalatom szerint a mai nők szerint is). A könyv konkrétan arról beszél, hogy ha a pasi például egy számítógépet vesz neked, az lófaszt nem ér. Hiába veszel tehát szíved szottyának egy 300.000 forintos laptopot, lópikulát nem ér, hiszen NEM ROMANTIKUS!!!!!4444négynégynégy!!!! Mert ugye akit úgy szeretünk, mint anyánkat vagy a nővérünket, annak praktikus dolgokat veszünk, aminek hasznát veszi. Akit viszont romantikusan, rajongva, önmagunkat feláldozva szeretünk, annak értéktelen hülyeségeket veszünk amik egy valag pénzbe kerülnek. Valóban van a dologban logika, de természetesen nem ésszerű (mint a nők általában). Ahogy Shakespeare írta: „Őrült beszéd, de van benne rendszer.”
  13. Ne találkozz vele hetente egy-két alkalomnál többször (Don't See Him More Than Once or Twice a Week)
    Na, itt kőkemény időtáblázatokról beszél a könyv, úgyhogy a konkrétumokban nincs hiány: Az első hónapban hetente egyszer, a második hónapban hetente 2-3-szor, a harmadik hónapban 3-4-szer engedélyezett a találka, de amíg nincs gyűrű az ujjacskádon, heti 4-5 alkalomnál TILOS többet találkozni a lovaggal. Persze ha a pasi többet szeretne, az alól mindig a már bevált recept szerint kell kibújni: nem megy, nagyon elfoglalt vagyok, nem fér bele több.
  14. Az első randin nem történhet több laza puszilkodásnál (No More Than Casual Kissing on the First Date)
    Na, itt egy kicsit zavarban vagyok az értelmezéssel (de szerintem a könyv írói is), mert ugye „casual kissing” szerepel, de nem írják le részletesen, hogy itt miről van szó. Az angolban van szó a puszira (ez a peck), úgyhogy ha puszi-puszi a pofira lenne konkrétan a történet, akkor „pecks on the cheek” lenne a megfogalmazás. Ez viszont manapság már, főleg a fiatalabb csajoknál, kvázi a kötelező kör bemutatkozásnál és találkozásnál is (egyetemista koromban volt olyan jogász hallgató ismerősöm, aki számon kérte ismeretlen csajokon, ha az első kézfogás és bemutatkozás után nem kapott 3 puszit, csak kettőt). Szóval szerintem itt még a könyv írói szerint is belefér egy kis csókcsata akár, de a tapizást, illetve a lakásra felmentést a fejezet szigorúan tiltja. Persze beismerik, hogy nehéz megzabolázni az ösztönöket, ha a lovag „cute”, vagyis jóképű, de hát tudjuk, hogy ez megint olyan szabály, aminél akkor tudod, hogy bejössz a csajnak, ha megszegi.
  15. Ne siess a szex-szel és egyéb intimitási szabályok (Don't Rush Into Sex and Other Rules for Intimacy)
    Na, itt van némi kapcsolata a realitással a szerzőknek, mert életkortól teszik függővé a dolgot. A 18 éves szűzlány esetében „komolyan elkötelezett” kapcsolatot tartanak szükségesnek, de még a „szűzen megyek férjhez” verziót sem tartják problémásnak. Úgy fogalmaznak viszont, hogy „ha 39 éves vagy, 1-2 hónap várakozás megfelelő lehet”. Hát igen. 39 évesen már bizony be kell dobni valamit, ha szeretnéd, hogy komoly kapcsolat legyen. Ha a könyv szabályaiból indulunk ki, akkor ugye az első hónapban maximum heti 1 találka, vagyis ez akkor úgy az 5. randi körül kéne megtörténjen. Magára a szexre is van némi útmutatás, no semmi gyakorlati tanács, csak annyi, hogy még ha fergetegesen jó is volt a tűzijáték, akkor se ragadtassa el magát a leányzó, és maradjon érzelmileg hűvös, kiegyensúlyozott és távolságtartó. Ejakuláció után semmi témázás az esküvőről vagy az összeköltözésről, ártatlan kis érzelgés, semmi komoly.
  16. Ne mondd meg mit csináljon (Don't Tell Him What to Do)
    Megint rövidke kis fejezet, kvázi egyértelmű a mondanivaló: hagyd, hogy a férfi férfi legyen és maga döntse el, mit akar (akár azt is, hova visz randizni). Nagyon jó tanács, de ez például pont egy olyan szabály, amit a mai nők nem nagyon tartanak be, amennyire én látom.
  17. Engedd, hogy ő vezessen (Let Him Take the Lead)
    Ismét rövid és egyértelmű történet: ő kérje meg a kezedet, ő javasolja, merre megy a kapcsolat (amit a Szabályok betartása miatt természetesen te fogsz a háttérből, észrevétlenül diktálni), még arra is kitérnek, hogy ő mutassa be a szüleit neked először. Na, erre egyébként volt már alkalmam érdekes trükköket látni: az egyik románcom mindenáron hazavitette magát velem (hozzánk, a családi házba), mondván, hogy ő bizony ma este együtt akar aludni velem ott. Szálloda nem jó. Miután lecsekkolta az anyai házat (apám már nem élt akkoriban) és a hátteret úgy általában, természetesen együtt alvás volt, de szex nem. Okos...
  18. Ne várd el a férfitól, hogy megváltozzon, illetve ne próbáld megváltoztatni (Don't Expect a Man to Change or Try to Change Him)
    Megint egy jó tanács, amit tapasztalataim szerint a nők életkor függvényében tartanak be. A fiatal csajok általában „holisztikusak”, vagyis vagy bejössz, vagy nem. Ha igen, lesz szex, a többi meg ahogy esik, úgy puffan. Az idősebbek már jóval több feltételt szabnak, melyek nem teljesülése esetén bizony kőkemény változásokat akarnak majd kicsikarni.
  19. Ne nyílj meg túl gyorsan (Don't Open Up Too Fast)
    Itt is konkrétumok vannak, leírják, melyik randi alkalmával mit tudhat a lovag: az első randi végére tudhatja, hogy hogyan hívnak, hova jártál iskolába, mivel foglalkozol, hogy hívják a testvéreidet és mi a kedvenc éttermed. Titkokat (és ide tartozik a „szeretlek” megvallása is) szigorúan a férfi kell megosszon először. Konkrétumok vannak itt olyan esetekre is, mi van, ha a nő például alkoholista, el van adósodva, gyereke van, stb. Az általános szabály az, hogy lazán, a részletek elárulása nélkül lehet apróságokat elejteni (alkoholizmusnál például: „Sokat ittam az egyetem alatt, és ezzel voltak problémák, de mára minden oké”).
  20. Legyél őszinte de rejtélyes (Be Honest But Mysterious)
    Itt még olyan apró részletekre is figyelni kell a könyv szerint, mint például a romantikus könyvek elrejtése a könyvespolcon, ha a férfi feljönne a lakásodra. Teljesen üres, semmitmondó részleteket szabad csak láttatni engedni minden vonalon. Tapasztalataim szerint a nők ebben valóban mesterek.
  21. Hangsúlyozd ki a pozitív dolgokat és egyéb szabályok a személyes hirdetésekre (Accentuate the Positive and Other Rules for Personal Ads)
    Itt bár nem hiszem, hogy előre tudtak róla (ne feledjük, 1993-as a könyv!), de az online ismerkedés apróságaiba vezetik be az olvasót a szerzők. Arról van szó, hogy egy leírásnál mindig a pozitív dolgokat szabad csak kihangsúlyozni, a negatívokról rejtélyesen hallgatni kell. Leírják, hogyan kell személyes hirdetést (personal ad) írni, és valóban, mintha csak a manapság divatos online ismerkedési platformok női szabályait írnák le: rövid, személyes információkat közlő apróságok, például magasság (testsúly NEM!!!), hajszín, vallás, munka. Ja, és nagyon fontos: ne félj olyan pasit keresni, amilyet igazán szeretnél! Hiszen MEGÉRDEMLED!!!
  22. Ne élj együtt egy férfival vagy hagyd szét a dolgaidat a lakásában (Don't Live with a Man or Leave Your Things in His Apartment)
    Természetesen a boldogító igen kimondásáig. Manapság már ez egy kicsit módosul, hiszen a házasság nem akkora dolog már, illetve nem feltétele a férfiak „megfogásának”. Kicsit úgy érzem, manapság a tartós együttélés, „összebútorozás” az, ami korábban a gyűrű volt. A könyv érdekessége egyébként, hogy minden fejezetnél vannak kis „sztorik”, hogy Carol vagy Diane vagy Jane ezt meg ezt csinálta (a szabályokkal ellentétesen), és persze az lett a vége, hogy otthagyták, nem lett házasság, nem hívta a pasi, stb., DE miután elkezdte betartani a szabályokat, azonnal találkozott Jack-kel, John-nal vagy Dick-kel, és azóta ásó, kapa, nagyharang.
  23. Ne randizz házas férfival (Don't Date a Married Man)
    Na, ez abszolút érthető dolog, viszont a való életben ez az, ami nagyon vissza szokott ütni a nőknél. Ha egy pasi házas, akkor az azt jelenti, hogy valakinek kell. És ha egy pasi valakinek kell, akkor nekem is! Valahogy az az érzésem a csajozással kapcsolatban, hogy amikor kellesz, akkor nagyon kellesz, több mindenkinek, amikor nem kellesz, akkor meg nem kellesz senkinek se. Szóval ez érthető szabály, de a női ösztönök pont ellentétesen hatnak.
  24. Lassan vond be a családi életedbe és egyéb szabályok gyerekes nőknek (Slowly Involve Him in Your Family and Other Rules for Women with Children)
    Bizony, már 1993-ban is rengeteg elvált egyedülálló anyuka volt, így nekik is kellett egy fejezet. Mára ez, ha lehet, még gyakoribbá vált. Persze itt arról is szó van, hogy nem kell a gyerekeidnek mindenkit bemutatni, mert szokatlan lenne nekik az átjáróház (a „körhinta”, ugye...), ami azért a könyv részéről legalább őszinte.
  25. Gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj! - avagy hogyan sajátítsd el gyakorlatban a szabályokat (Practice, Practice, Practice! - or Getting Good at The Rules)
    Ez – valljuk meg őszintén – kicsit felhívás a faszkörhintán való lovaglásra. Persze túlmutat ezen, voltaképpen arról is szó van, hogy a Szabályok az élet minden területén alkalmazandóak, ha nő vagy. Például soha NE köszönj előre senki emberfiának (A boltban, munkahelyeden, utcán se). Ha nem a házasság a célod, akkor is a Szabályok szerint élj. Mert MEGÉRDEMLED!
  26. Még ha házas vagy, vagy jegyben jársz, akkor is szükséged van a szabályokra (Even if You're Engaged or Married, You Still Need the Rules)
    Na, ez érdekes történet. Ugye a könyv alap ígérete, hogy mindegy, ki vagy és milyen kvalitásokkal rendelkezel, ha betartod a szabályokat, bármikor tudsz kedvedre való pasit fogni, sőt még válogatni is. Viszont ha már összejött a Nagy Cél (a gyűrű az ujjacskádon), akkor se hagyd abba! Érdekes házaséleti szabályok vannak itt, mint például soha ne kezdeményezz a hálószobában, még ha csorog a nyálad utána, akkor se (legyen ő a szexuális agresszor). Legyen minél több, a házasságon kívüli hobbid és tevékenységed (hogy ne a házasság töltse ki az életedet), öltözz szexisen és ne hívogasd a férjedet a munkahelyén túl gyakran.
  27. Akkor is alkalmazd a szabályokat, ha a barátaid vagy a szüleid szerint őrültség (Do the Rules, Even when Your Friends and Parents Think it's Nuts)
    A helyzet egyértelmű. Szabályok betartása = automatikus boldogság. Szabályok be nem tartása = ráfaragsz és a macskák eszik le rólad a húst 80 év szingli élet után. Hát persze.
  28. Legyél rafinált és egyéb szabályok randizásra az iskolában (Be Smart and Other Rules for Dating in School)
    Itt két részre bomlik a fejezet, egyrészt a középiskolára, másrészt az egyetemre. Vannak egészen jó konkrét tanácsok is (például táplálkozz egészségesen, sportolj, hogy jól nézz ki, vegyél szexi ruhákat, ha szexelsz, védekezz, stb.), meg persze „érdekesek” is – szarjál a pasikra, majd jönnek, ha akarnak, ne keresd őket aktívan, mindent a pasi csináljon.
  29. Vigyázz magadra és egyéb szabályok a randizásra az egyetemen (Take Care of Yourself and Other Rules for Dating in College)
    Itt 7 konkrét szabály van, amivel a könyv szerint megúszható a „heartache”, vagyis a szívfájdalom az egyetem alatt. Kb. annyi, hogy ne fuss a fiúk után, hiába ő a focicsapat kapitánya és egyébként csorog utána a nyálad. Persze megszellőztetik a 25 évvel későbbi MeToo kampányt is, bár konkrét statisztikát nem hazudnak, de természetesen felhívják a figyelmet rá, hogy NAGYON gyakori a nemi erőszak az egyetemeken (azaz sokszor van olyan, hogy részegen dugnak huszonéves egyetemisták, és a nő másnap megbánja). Ezután a 7 negatív szabály után jön 6 pozitív, hogy mit tegyél, itt vannak értelmesek is (például hogy TANULJ, elvégre ezért mentél egyetemre), meg „picsásak” is (MINDIG legyen rajtad smink és olvass Vogue-ot meg egyéb népszerű magazinokat. Cosmo rulez).
  30. Következő! És egyéb szabályok az elutasítás kezelésére (Next! And Other Rules for Dealing with Rejection)
    Érezzük, miről van szó, ugye? Ha egy pasival nem jön össze, amit akarsz, ne aggódj, MINDIG lesz másik. Mert MEGÉRDEMLED. Öltözz csinosan, tartsd be a szabályokat és nem kell aggódnod, ha egy pasi elutasít, elég, ha annyit mondasz: a következőt! És máris sorban fognak állni a jobbnál jobb pasik – amíg betartod a szabályokat, természetesen.
  31. Ne beszélj a Szabályokról a pszichológusoddal (Don't Discuss the Rules with Your Therapist)
    Mert a modern nőnek ugye olyan is van. Meg ugye ezek a terapeuták különben se értenék. Csináld a szabályokat minimum 6 hónapig, és látni fogod, hogy a pasik a lábaid előtt fognak heverni (De akkor minek terapeuta? Na, erről már nincs szó a könyvben).
  32. Ne szegd meg a Szabályokat (Don't Break the Rules)
    Nem kell sokat magyarázni, azt hiszem. A fejezet kb. egésze mini-sztorikat tartalmaz, amiben valaki először megszegte a szabályokat, ráfaragott, aztán betartotta, és örök élet, boldogság, ingyen sör, adócsökkentés (ja, nem az utolsó kettő a pasiknak kell, bocs).
  33. Alkalmazd a szabályokat és élj boldogan amíg meg nem halsz! (Do the Rules and You'll Live Happily Ever After!)
    Itt van egy jó 20 pontos lista arról, mit várhatsz el a pasiktól, ha alkalmazod a szabályokat (például mindig kapsz majd rózsát szex után meg imádni fogja a gyerekeidet, még ha nem is tőle vannak) meg egy 5 pont, hogy mi nem fog történni a szabályok betartása esetén (például nem fog elhagyni a pasi, nem fog bántalmazni, stb. stb.)
  34. Csak azokat szeresd, akik téged is szeretnek (Love Only Those Who Love You)
    Na, ez például egy kiváló életfilozófia szerintem. Persze a nőknél általában az szokott a probléma lenni inkább, hogy a jóravaló, elköteleződésre alkalmas és hajlandó pasikat leszarják, de futnak az alfa rosszfiúk után, akik persze megdugják és eldobják őket. Szóval a szabály jó, csak már be kéne tartani, Csajok.
  35. Legyen könnyű veled együtt élni (Be Easy to Live With)
    Megint egy kiváló tanács, aminek a gyakorlati betartásával azért a női nem jó része még tartozik a párjának (meg magának is). Viszont a fejezet első mondata kiválóan összefoglalja a könyv mondanivalóját: „The Rules are about playing hard to get.” Vagyis a Szabályok arról szólnak, hogy játszd el, hogy nehezen vagy kapható. Jaja, értjük. „Once you've got him, it's about being easy to be with.” Vagyis ha már megkaptad, a játszma arról szól, hogy legyen veled könnyű együtt lenni. Most akkor ki kap meg kit? Egyébként a fejezet konkrét tanácsai tényleg hasznosak (például ne csinálj jelenetet, ha a munka miatt nem ér haza vacsorára időben, még ha a kedvenc kajáját főzted is), jó lenne, ha a nők tényleg betartanák őket. Ez az a rész, ami a legkevésbé teljesül manapság a meglátásaim szerint.

 

 Végül 12 apróság, immár kommentár nélkül, mert így is nagyon hosszú lett ez az egész:

 Ha randit kér tőled, csendben számolj el ötig, mielőtt igent mondasz.

  1. Akkor se hívd fel, ha nagyon fel akarod hívni.
  2. Ha fagyizni vagy egy meccsre hív, de te valami elegáns vacsorát szeretnél, mondj igent.
  3. Ha sétáltok az utcán, gyengéden engedd el a kezét
  4. A Szabályok kemények, de a betartásuk az egyéni temperamentumodtól függ
  5. Ha rossz fiú volt, vagy ha szeretnéd, hogy megkérje a kezedet, tűnj el egy hétre valahova
  6. Ha nem vagy biztos a pasiban, csinálj egy dupla randit egy barátnőddel, aki ismeri a Szabályokat
  7. Még ha egy pasi szeret és el is akar venni feleségül, akkor is mond néha idegesítő hülyeségeket
  8. Soha ne áruld el neki, hogy FÉLSZ egyedül maradni, férfi nélkül
  9. Ne haragudj meg rá, ha a vártnál tovább tart, amíg megkéri a kezdet
  10. Ne hanyagold el a külsődet
  11. Olvass könyveket és újságokat, hogy tudj sok mindenről beszélgetni.

Ennyi. Javaslom mindenkinek, sejtésem szerint van magyarul is (és IGEN!!! https://www.libri.hu/konyv/ellen_fein.titkos-szabalyok.html), de kb. középfokú angollal már jól érthető, nem bonyolult történet.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatrandizo.blog.hu/api/trackback/id/tr4713604923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erkölcsi hulla 2018.02.12. 10:24:16

3. ... ne beszélj túl sokat

:D Ezt sokaknak be kéne tartani ma is. Gondolom abból a megfontolásból lett ez a 'szabály', hogy ne derüljön ki már az első órában, hogy mekkora gyökér a kedves hölgy. Mert ha mondjuk a 3. napon derül ki, akkor már esetleg ellensúlyozza bármi más jó tulajdonság. Kiderül hogy különleges.

Egybként, az összes szabály maximális passzivitást követel a nőtől, szexben, kezdeményezésben, mindenben. Jó szar lehet, megkívánni valakit, és csak ábrándozni, hátha ő majd kezdeményez. Persze nyilván az esetek többségében nem fog.

TopszLee 2018.02.12. 10:33:07

Hmmm, érdekes - jó hosszú iromány - de találok benne egy logikai hibát: ha valaki rendszeresen olvassa a Rollo írásokat, esetleg magát képes egyre inkább át transzformálni béta / omegából alfába (ami lehetséges, Rollo szerint is), akkor pont hogy a fenti 30 vagy mennyi szabályból lesz egyre kevesebb érvényben, hisz a cikk az elején mondja hogy a nők az alfák kedvéért hajlamosak felrúgni a szabályokat...

Ethan Wolf 2018.02.12. 19:25:20

@TopszLee: Ezek a szabályok férj fogáshoz vannak, azt gondolom már akkor is tudták a nők, hogy így jó kis bétákat akaszthatnak csak le. Az alfákra amúgy sem érvényes semmilyen szabály.

Nekem azért tetszik ez az írás, mert a könyv lényege benne van, így azt már nem kell elolvasni. :D

whoamiohmy 2018.02.16. 22:21:42

@Ethan Wolf: így van. Gyakorlatilag hajszálpontosan lemérheti valaki hogy mennyire alfa az adott nőnél azzal, hogy a nő hány szabályt hajlandó felrúgni érte.

Krisz101 2018.03.09. 21:42:42

@whoamiohmy: kiváló poszt, köszönjük! márcsak azért is, mert így nekem nem kell végigolvasni a könyvet. de légy őszinte magadhoz. ha lányaid lesznek, nem ugyanezt fogod tanítani nekik? persze bizonyos erkölcsi határokon belül, nem visszaélve vele.
én pl nagyon örültem volna, ha a családom pár altruista típusú nőtagjának tini korában megtanítják ezeket... (igen, jól tippelsz, ők az idősebb korosztályból vannak)
annyira nagy baj sincs ezekkel, én a problémát az elképesztően felborult egyensúlyban érzem. hogy manapság milyen szintű nő tudja ezeket érvényesíteni milyen szintű pasival szemben, na az a nagyon gáz.
meghogy ugye nekik van ez, a férfi meg dolgozhat, mehet eltartó béta balfasznak.
egyenlő esélyek mellett ezzel totál kiegyeznék.

amúgy láttad Rollo első élő előadását? bár kicsit lassan indul, de utána király, nekem tetszett, főleg a Tinder Match Scale
www.youtube.com/watch?v=D9BQ-_33RGg

és szoktad nézni a Roosh Live-ot? mostanában betelefonálós műsorokat csinál és baromi jókat röhögök rajta. persze főleg szarkasztikus humor+trollkodás megy.
legutóbb live chat-en könnyeztem :D
süti beállítások módosítása