Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy budapesti nőcsábász naplója

A sorozatrandizó

A sorozatrandizó

Happn - nagyszerű de elhalt ötlet?

2016. október 18. - Ethan Wolf

b4mh9y-ceaaeheh2.jpg

Tele vagyunk társkereső oldalakkal, applikációkat. Annyi van, hogy még felsorolni is az időnk vesztegetése lenne. A legtöbb persze csak másolata egy másiknak, de néha befut valami, ami kicsit több. Most egy olyan applikációról akarok írni, ami épp olyan, mint például a tinder, de nyújt egy olyan pluszt, ami akár "világmegváltó" is lehet az ismerkedésben. Kár, hogy itthon a kutya sem használja. :)

happn-review-app2.jpg

Abban tud ez többet, mint a tinder (ami kezd itthon kimenni a divatból - majd írok erről is), hogy nagyszerű ötlettel bővítették ki. A program, miután telepítettük, folyamatosan térképezi fel, hogy napközben merre járunk (ez adatvédelmi szempontból aggályos persze). Fut a program a telefonodon a háttérben és egész nap jegyzeteli, merre jársz. Aki persze nem szeretné, hogy a program tudja, mikor merre járkál, jobb ha elkerüli ezt az appot.

Szóval, telepíted, beállítod a profilod (épp úgy, ahogy ezernyi másik ilyen appnál), és hagyod futni mondjuk 2-3 napig. Vagy ameddig gondolod. Ezután, kilistázza neked, hogy jelenleg kik vannak hozzád a legközelebb (akik persze megfelelnek az előzetesen beállított keresési feltételeidnek, korra, nemre, stb). Láthatod, hogy xy 600 méterre van jelenleg tőled. De ami még ennél is jobb, azt is kijelzi, hogy akinek a profilját nézed, azzal mikor és hol kereszteztétek egymás útját a nap során. Ha én reggel és este is eljövök a nyugati mellett, akkor kidob olyan (a keresési feltételeimnek megfelelő) nőket, akik aznap szintén elhaladtak a nyugati mellett. Mikor egy hét után ránéztem, volt jópár találat, akikkel a pár nap során több tucatszor kereszteztük egymás útját (legfeljebb időben eltérően, én reggel, ő meg délután járt arra).

A keresés a hagyományos módon zajlik, feldobálja a képeket és jobbra húzod aki tetszik, balra aki nem. Ha jobbra húztad és valamikor az illető is jobbra húzott téged, akkor tudtok beszélgetni. 

tinder-012.jpg

Ez miért is olyan világmegváltó ötlet? Két okból is az. Egyrészt, akármelyik másik ismerkedős oldalon/applikáción kell egy kis idő, amíg el tudod hívni valahova a másikat. Eleve tudjuk, hogy a randi szót nem is érdemes használni, mert a nők gyomra görcsbe áll tőle. Itt viszont, ha egyezek valakivel, és látom, hogy nagyjából ugyanakkor halad át a nyugatin, mint én, akkor elég ha annyit írok, hogy egy időben menjünk arra és akár munka előtt beszéljünk öt percet. Sokkal kényelmesebb, mint randit leszervezni. 

A másik ok, ami miatt ez szerintem zseniális ötlet, hogy ha meglátsz valaki, megtetszik valakit mondjuk a Westend mozija előtt, de valami miatt nem tudsz odamenni megismerkedni vele (barátokkal van, nagy a tömeg, akármi), akkor ha fent van Happn-en, kiírja, hogy kereszteztétek egymást útját. Ha ő is jobbra húzott, meg te is, akkor tudok beszélni, rákérdezel, hogy te voltál a kék felsős lány és máris elindul a csevej. Elméletben, ha mindenki használná, akkor könnyebb lenne utólag megtalálni az utcán látott nőt/férfit. Két baj van csak. Az egyik, hogy beszélni tudj vele, neki is jobbra kell húznia a fotódat, de ez a kisebbik gond. A nagyobbik az, hogy iszonyat kevesen használják az appot.

Bő két hónapig teszteltem. Technikailag pocsék, lefagy, kilép, nem reagál. Azt mondanám, hogy sebaj még új a cucc majd javítják. De hát nem új. 2014-ben indult, én pedig idén 2016 elején teszteltem. Ha két évig nem tudták stabillá tenni az nem jó jel. Sokkal nagyobb gond azonban, hogy itthon szinte ismeretlen és nagyon kevés nőt találtam rajta, azok egy része is szerintem inaktív, vagy hamis profil lehetett. Összesen ha egy tucattal tudtam beszélgetést kezdeményezni, és csak kettővel jutottam túl pár mondaton. Egy randim volt onnan, azaz nem randi, csak összefutás.

Az a baj, hogy lassan három éves lesz az applikáció, ha ennyi idő alatt nem tudott tényezővé válni a randiappok között, akkor már nem is fog. Kár érte. Az ötlet nagyon tetszik. Számtalanszor volt, hogy megláttam egy lányt, ahogy felszáll a buszra és jó lett volna Happn-en megtalálni, de ez most már halott ügy. Közben úgy tudom, bizonyos oldalak alkalmaznak ehhez hasonló funkciót azóta (mármint hogy nézi, mikor és hol kereszteztétek egymás útját).

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatrandizo.blog.hu/api/trackback/id/tr9911809643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MerylStreep (törölt) 2016.10.18. 19:58:49

Női oldalról kicsit 'veszélyesnek' tartom, de mondjuk lehet, h. csak bennem motoszkálna, h. fesd az ördögöt a falra és.... megjelenik...
Na, de tényleg annyi a perverz, ellenőrizhetetlen, totál beteg figura a társkeresőkön, már bocs.. Arról nem beszélve, h. menti a szokásaidat, rendszeres útvonaladat. Elég csak egy kicsit figyelni pár napig. Na. Hmm..
Másrészt felmerül a másik kérdés pl. amit a barátnőm is mesélt, h. poénkodtak a végzős diákjai ezen. Ezért ő nem adta meg soha a koordinátáit ilyenen. Talán ezért is tetszhet keveseknek...

Ethan Wolf 2016.10.18. 20:03:42

@MerylStreep: Igen, adatvédelmi szempontból nem jó, nem is olyan szemmel vizsgáltam, hanem mint ismerkedős app.
De azt nem tudod megnézni, hogy másik merre járkált, azt mutatja, hogy kivel, hol kereszteztétek egymás útját. Azt nem tudom megnézni, hogy amúgy a másik merre járkált.

MerylStreep (törölt) 2016.10.20. 15:31:41

@Ethan Wolf:

Egyébként jó neve van.- tetszik.

Ezek szerint én félre értelmeztem picikét. :D Látod üldözési mánia. :)

Nem hiszek én amúgy az ilyesmiben, szerintem a spontán flörtök sokkal izgalmasabbak, szerintem olyan élvezetes a mai világban is, egy spontán szemezés utáni megszólítás és jó kis párbeszéd tud így is kialakulni, még akkor is ha éppen nem aktuális. :D Velem rendszeresen előfordul, h. félreértelmezik a mosolygásomat :D de még egyetlen egyszer sem bántottam meg egy férfit sem aki odalépett, sőt... :) Még ha nem is lett semmilyen folytatás, jókat szoktam beszélgetni :)) és az esetek nagy százaléka elmeséli,. a lányok nagy többsége vagy sokkot kap, vagy szimplán lekezelően bunkó manapság egy-egy megszólításnál. Ez utóbbit simán el is tudom hinni, mert a legjobb barátom történetesen aktív párkereső ;) és ilyen tapasztalatokat mesél férfi oldalról.... Spontán, élő találkozásokat nem mesélsz??? Abban milyenek a tapasztalatok ??

Wildschwein 2016.10.20. 16:14:37

Már többedszer írod, hogy a nők nem szeretik a "randi" szót, sőt görcsbe rándul tőle a gyomruk. Ennek mi lehet az oka szerinted? Mitől más ez a szó, mint pl. a "tali", vagy a "kávézás"?

Ethan Wolf 2016.10.20. 17:36:35

@MerylStreep: " Még ha nem is lett semmilyen folytatás, jókat szoktam beszélgetni "

Hiszed vagy sem, ez az oka, hogy a férfiak lassan leszoknak arról, hogy odalépjenek vadidegen nőkhöz. Mert ugyan minden nő ecseteli, hogy milyen jó is lenne, ha a férfiak olyan tökösek lennének, hogy odamennek ismeretlenül, ám amikor ez mégis megtörténik, annak az esetek többségében lepattintás a vége.

ennek az lehet az oka, hogy csak az EGO-d, a hiúságodat simogatja, ha idegenek leszólítanak, de az önérzeted tiltja, hogy egy ismeretlen alak kávé meghívására igent mondj. Meg különben is, mit gondolnak majd a körülötted állók :D

Ethan Wolf 2016.10.20. 17:38:31

@Wildschwein: A randi egyfajta kötöttséget, "elvárást" támaszt, amolyan megfelelési kényszer, hogy most jó formát kell hoznom.
A koccanás, tali azok tét nélküliek, csak összefutunk, ahogy sikerül és semmi elvárás. KB ennyi. Ostobaság, de a berögzült dolgok ilyenek. Kiskorunktól kezdve látjuk filmekben, olvassuk könyvekben, hogy a randevú az olyan nagy dolog.

MerylStreep (törölt) 2016.10.20. 18:04:08

@Ethan Wolf: Nem, az Ego-m nem tiltja az 'ismeretlenek leszólítsanak'. Persze attól is függ mivel indít... :) Egyébként a tapasztalatom azt mutatja, hogy ha már odalép az illető meglepően normális, egyáltalán nem tolakodó, van-e kedved bármihez, vagy ráérsz-e napközben témával nyitnak. És ez rendben is van. :) Mondjuk nincs az arcunkra írva foglaltak vagyunk-e, ez a hátulütője a dolognak, ugye. Mert én alapból nyílt és könnyen ismerkedős vagyok, ezért mindez összekeverhető (talán néha?!) a flört kategóriájával.
Nekem a kapcsolatom az tiltotta. ;)

De, mondjuk akár lehet h. a nők ezt gondolhatják, bár ez inkább a huszonéves és még királylányos egoval rendelkező lányokra naaaaagyon jellemző. :D

Ethan Wolf 2016.10.20. 18:18:02

@MerylStreep: Ilyen is van, ha valaki túl nyitott, könnyen összekeverhető a flörttel.

Ja, erre nem válaszoltam:
" Spontán, élő találkozásokat nem mesélsz??? Abban milyenek a tapasztalatok ??"

Lesz ilyen is, de azt hiszem, már volt is. Ha visszalapozol talán a második, vagy harmadik poszt, Zsanett a vadász címmel, őt élőben szedtem fel.
süti beállítások módosítása