Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy budapesti nőcsábász naplója

A sorozatrandizó

A sorozatrandizó

Rapdirandi teszt

2017. május 01. - Ethan Wolf

speed-dating-tonight_poor-richards-opera12.jpg

Igaz, javarészt online ismerkedem, de azért bőven van példám való világos ismerkedésre is. Idővel több olyan poszt is lesz, de ma egy olyan témával foglalkozom, ami régóta izgatta a fantáziám. Filmekben láttuk már sokszor a rapidrandit működés közben és olyan izgalmas tűnt. Ez az amikor pár percig beszélsz egy vadidegen nővel, majd utána átülsz egy másik asztalhoz egy másik lányhoz és így tovább. Nos, élőben is kipróbáltam párszor.

o-spe2.jpg

Van itthon egy ilyen cég, akik ezt a nevet használják, hogy rapidrandi, de ez ugye egyben a műfajnak a neve is. Tehát itt most nem konkrétan a rapidrandi rendezvényszervező cég rapidrandiját próbáltam ki, hanem más cégek rendezvényeit, akik rapidrandit szerveznek (jó kis körmondat volt ez). Amúgy az angol speed dating lenne a hazai rapidrandi megfelelője? Ez most csak úgy felmerült...

Neten beregisztráltam, de már itt belefutottam egy ordas nagy hibába. Ezt minden cég elköveti. Úgy tudsz randit kiválasztani, hogy ők előre megadják, hogy melyik nem, milyen korosztálya lesz összeeresztve. Mondok pár példát:

Férfiak 32-42 és nők 30-40 éves korig.

Férfiak 36-50 és nők 32-45 éves korig.

Most nem épp ezek a számok, de ilyesmi korkülönbségekkel nők és férfiak közt. Ez így nagyon nem jó. Ha mondjuk 33 éves férfi vagy, akkor nem biztos, hogy a 30 feletti nőkből akarsz válogatni, hisz jobban passzol hozzád a 26-28-as korosztály. Az életben is, mármint ha nem ilyen rendezvényen ismerkedsz, olyan párok alakulnak ki, ahol a férfi javára van legalább 3-4-5 év plusz. És valljuk be, az egészséges is az, ha a férfi fiatalabbat választ. Nem azért, amiért gondoljátok (vagyis azért is), hanem mert a nő könnyebben fel tud nézni egy nála picit idősebb, tapasztaltabb férfira. Valamint a 4-5 évvel idősebb férfi egzisztenciálisan is picit előrébb járhat a nőnél, ami a másik nem számára további vonzó tulajdonság.

A két fenti korosztályt én javítanám erre:

Férfiak 32-42 és nők 25-36 éves korig.

Férfiak 36-50 és nők 30-46 éves korig.

Elvileg "szakértők" dolgoznak az ilyen helyeken, de azt nem tudják, hogy nem érdemes korban pont egyformákat összeboronálni? Persze tudom, mindenki ismer olyan párt, ahol egykorúak és minden rendben, de azért a túlnyomó többségnél van pár év differencia.

speed-dating2.jpg

Már a regisztrációnál hazudnom kellett, ugyanis akkor én pont olyan csoportba estem volna, hogy 30-40 közötti nőkkel raktak volna össze. Mint tudjátok én inkább lejjebb keresgélek. :) 

Behazudtam magam 26-nak (igen, frissen borotváltan hihető, ezt többen megerősítették), és kiválasztottam egy olyan csoportot, ahol 25-29 közötti férfiak voltak összeeresztve 22-28 közötti nőkkel (nagyjából, most hirtelen nem emlékszem a pontos korosztály határokra, de ilyesmi volt). Nem szép dolog, de kizárt, hogy egy korombélivel én jól kijöjjek, a "rendszer" pedig romlott (meg én is). :D

Előre szólók, hogy szinte minden korosztály (mert persze 50-ig is vannak csoportjaik) hetekkel előre telített. Legalábbis gyakran azt láttam, ebből következik, hogy népszerű ez az ismerkedési forma. Én három héttel későbbre tudtam helyet találni a fentebb említett csoportba. Fizetés majd a helyszínen 5000 pénz.

Nem írtam még a fajtákról. Sima rapidrandit választottam, ami a leírás szerint úgy néz ki, hogy 7 percet beszélgetsz az egyik asztalnál, aztán odaülsz sorrendben a következőhöz, de majd leírom részletesen is, hogy zajlik, hátha valaki kedvet kap hozzá. De! Vannak más fajták is. Főzős randi, lakat party, stb. Ezekről vannak leírások, mindenki elolvashatja, de könnyű kitalálni a nevekből. Ezekről nem írok, mert nem próbáltam őket. De én azt mondom, első randinak egy ilyen rendezvényen elég a sima beszélgetés is egy asztalnál, minek még egyéb tevékenységet is beletenni? :)

speed-dating-stop-watch.jpg

Aznap még smst is kaptam (egy másik helyről pedig hívtak is, hogy megyek-e), így nem könnyű elfelejteni a randi napját. :) Picit késtem, de mint kiderült, többen szintén "elaludtak", de mivel odatelefonáltak, így a kedvükért eltolták a kezdést 15 perccel. Rugalmasak.

Egy két emeletes kávézó, vagy beülős hely, vagy ilyesmi volt a találka helyszíne. Le volt zárva a második emelet és az ott álló megkérdezte, hogy a rendezvényre jöttem-e. Nagyon meglepett, hogy ilyen diszkrétek. Nem volt kiírva sehová, hogy rapidrandi, nem említette ezt a kifejezést senki! Ez odafigyelésről tesz tanúbizonyságot. Szóval, ahogy beléptem sima beülős hely vendégekkel és mikor odamentem a lezárt lépcsőhöz (mert megadták még emailben azt hiszem), akkor megkérdezték halkan, hogy a rendezvényre jöttem-e és felengedtek. Szerintem a lent ülő sima vendégeknek fogalmuk sem volt arról, hogy mi zajlik fent. És ez így van jól, engem mondjuk nem zavart volna az sem, ha a homlokomra tapasztanak egy cetlit azzal a felirattal, hogy "randizni jött a paraszt", de sokak lehetnek gátlásosak, akinek kellemes meglepetés lehet ez a diszkréció.

Felmentem és láttam, hogy külön gyülekeznek a fiúk és eldugva, a helyiség másik sarkában a lányok. Mindenki ült és várakozott. A fiú branccsal egy 40 körüli kedves nő volt, míg a hangok alapján, a női branccsal egy férfi lehetett. Ők a szervezők (logikus). Letettük a cuccainkat, fizettünk és meghallgattuk a szabályokat. Ja, és rendelhettünk inni akármit, amit fel is hoztak, ez benne volt az árban. Rendeltem én is, mert mégiscsak stílusosabb a kezemben egy pohár itallal ismerkedni. :) A szabályokat majd leírom menet közben. Szerencsére, nem kértek személyit (azt kamuztam volna, hogy otthon hagytam), csak egy nevet, amivel az oldalon regisztráltam.

Megvártuk a későket. NAGYON FONTOS! Aki ilyenre regisztrál és mégsem tud elmenni, az még időben írjon mailt, vagy smst, vagy telefonáljon. Ne basszunk ki a többiekkel. Egy konkrét példa (egy haverom is kipróbálta a rapidrandit), hogy a csoport, amiben ő is volt úgy állt össze, hogy 15 lány és 15 fiú. De öt lány nem jött el és a telefont se vették fel. Ezzel a többieket szívatták meg, mert így borult az egyensúly 15 fiúra jutott 10 lány. Így is lezavarják persze a dolgot, de már nem ugyanaz. Érdekes, hogy a fiúkkal nem szokott baj lenni, mindig a lányok válnak kámforrá. :D

n-5.jpg

Nálam nem volt ilyen gond, a késők is megérkeztek. A lányokat leültették a számozott asztalokhoz tetszés szerint, majd mi odaültünk tetszés szerint valamelyikhez. Én a hatos asztalnál ülő lányhoz ültem le. Növekvő sorrendben kell haladni, azaz én a hatos lány után a hetes asztalhoz kell majd üljek, aztán nyolc és így tovább. Aki rögtön az elején a kettes asztalnál lévő lányhoz ül le, az meg a hármashoz aztán a négyes asztalhoz és így tovább. Előbb utóbb mindenki ülni fog minden asztalnál, szóval tök mindegy melyikhez ülsz le elsőre, csak a sorrendet tartsd be. Amúgy csak mondom, hogy a lányoknak semmi dolguk, csak ülnek végig ugyanannál az asztalnál, csak mi férfiak keringőzünk. :P

Nem írok minden lányról, nincs értelme, magáról a rapdirandiról írok. Szóval, leültem a hatos asztalhoz, megszólalt a csengő és elindult a hét perc. Nekem nem okozott gondot a csevegés nyomtam a témákat, ahogy szoktam. Aki azonban nem ilyen szószátyár, az se ijedjen meg. Az eligazításon, még a randi elején mindenki kap egy félbehajtott papírt. Ennek több funkciója is van, most csak azt írom meg, ami ide passzol épp. Vannak rajta tippek, hogy miről érdemes beszélgetni, felsorol pár témát. Így van egy mankód. Ja, kihagytam valami fontosat. A lányok ugye fixen ülnek az asztalnál végig, nem vándorolnak, így kint van a keresztnevük is egy névtáblán, de lehet becenév is, ha azt adott meg. Nekem pedig volt egy kitűzöm, amit az eligazításon kaptam, a keresztnevemmel. Lehet becenevet is megadni. Ha két azonos keresztnév van, akkor azt még az elején jelzik, hogy beszéljétek meg, Béla, Bélus, B., akármi, csak ne legyen keresztnév-ütközés. Elmondom, miért.

Odaülök az asztalhoz, első lépés, hogy a kis félbehajtott papíromra felírom a leányzó nevét, én pedig gondoskodom róla, hogy ő is lássa az én névtáblámat. Mindig kötelező első lépésnél felírni a másik nevét mindkét félnek. Ez is diszkréció, vagy inkább olyan policy, hogy ne sértsük meg a másikat azzal, hogy még a nevét sem írjuk fel, mert első másodpercben látjuk, hogy nem szimpi. Mindenki felírja mindenki nevét. A félbehajtott papírt úgy kell használni, hogy nem oldal irányban hajtod ki, hanem felfelé. Úgy is van rá nyomtatva. Magyarul, a kinyitott lap takarja a veled szemben ülő számára, hogy lássa, mit írsz a lap másik felére.

n-4.jpg

Érdemes a nevén kívül felírni pár alap dolgot a lányról, de nem kötelező persze. Én felírtam, hogy hajszín, testalkat, foglalkozás és hogy beszélgetés közben mivel nevetettem meg. Így könnyebb lesz visszaemlékezni. Ha csak kisebb rendezvényre mész és csak 5-6-7 nőhöz kell odaülnöd, akkor ez nem szükséges, de ha egy este alatt 15 lánnyal ismerkedsz, akkor oda már komolyabb memória kell. :)

Csengő szó jelzi, hogy a letelt a hét perc és a kis piámmal valamint a kitűzőmmel, tovább vándorlok a hetes asztalhoz. Vannak szünetek is olyankor, mikor sokan vannak. Szóval így megy ez, hét percet beszélsz minden lánnyal (tilos kihagyni, tilos sorrendet váltani). A végén pedig lesz egy listád tele nevekkel és tulajdonságokkal. Ja igen! Minden beszélgetés végén mindkét félnek oda kell írni a név mellé, hogy tetszik, vagy nem tetszik. illetve van olyan rendezvény, ahol eleve olyan félbehajtott papírt kap mindkét fél, amin ott van a facebookos felfelé mutató ujj és a lefelé mutató ujj. Bekarikázod, hogy az adott lány köll vagy nem köll. :D Csak ne feledd odaírni a nevét is. :P A lányok ugyanúgy felírják, hogy melyik férfi tetszett és melyik nem.

A végén, a félbehajtott papírt leadod, és majd a szervezők összepárosítják. Amolyan manuális tinder, lájkoltátok egymást, beszélhettek. :D Két-három nappal később emailben fogják küldeni azoknak a listáját (keresztnév, telefonszám és mail cím), akikkel kölcsönösen szimpatikusnak jelöltétek egymást a papírjaitokon (fiúk, lányok egyaránt megkapják). Van olyan rendezvény, ahol lehet kérni amolyan gyors eredményt plusz pénzért. Azt hiszem, 1500-2000 Ft plusz pénzért még aznap este felhívnak az eredménnyel. De szerintem ez nagyon görcsös. A lány elmegy este hatkor randira, majd este tízkor már hívja is egy srác, aki akkor még szimpi volt, de így, hogy pár óra után már hívja is, így már nem. Azért annyira ne legyen már kiéhezett, hogy nem tud várni két napot. :D

n-3.jpg

Most jön a fontos rész, ami miatt sok férfi olvassa a posztot. Vajon, milyen a felhozatal? :D

Mikor odaértem, egy halom lúzer férfira számítottam. Persze kérdés, mit értünk lúzer alatt. Két srác kicsit lassúnak tűnt, olyan megalszik a tej a szájában típus. Voltak jól kiöltözöttek, olyan is akadt, akin látszott, hogy előszedte a legszebb fehér ing+fekete gatyó kombóját, de a többség normális volt. Akárhol, akármelyik szórakozóhelyen lehettek volna. Póló és farmer, laza ing és farmer, stb. Semmi gázos kinézet. Több ilyen randi alatt összesen olyan 60-70 férfival voltam egy csoportban több rendezvény cégnél, és azt mondanám, hogy akadt 2-3 nagyon jóképű krumpli, 8-10 esélytelen (lúzer na), de a jelentős többség normális volt. A normálison belül persze voltak szintek, volt amelyik simán jobbnak tűnt nálam. Megint más kérdés, hogy a lányok, hogy látják a normálist. A magabiztosságukkal, kiállásukkal sem volt gond, olyan átlagos. A csevej pedig folyamatos volt minden asztalnál.

Amiről jobb képet tudok adni, az a lányok. Összesen 60-70 lányhoz ültem oda (több rendezvényen persze) és 24-et jelöltem meg úgy, hogy szívesen ismerkednék még vele. Igaz, a 24-ből csak 17 volt olyan, aki vissza is jelölt, azaz 60-70-ből 17 találat. Ami azt jelenti, hogy 17 majdnem biztos második randi. Majdnem biztos, mert abból lehet, hogy 1-2-3 meggondolja magát utólag. Ezt nem tudom alátámasztani, mert nem mentem el mind a 17-el második randira, csak kettővel. Ennek annyi oka volt, hogy akkor épp összeomlott körülöttem minden, és nem volt időm. Szerintem ez jó arány, még tinderen, fénykoromban (2-3 éve) sem volt ilyen jó a mutatóm. :D

Voltak ducik is persze, kevésbé csinosak is, de a többség, megint azt tudom, mondani átlagos volt. De ugye tudjuk, hogy a férfinak már az is elég. De voltak nagyon szépek. Oké, 10/9 és 10/8-as nem volt. De hetesek igen. Férfi olvasók értik. :D Beszélgettem diákokkal, rúdtáncossal, mentőssel, felszolgálóval, könyvelővel, tolmáccsal, légiutas kísérővel. stb. Nagy a választék, változatos, biztonságos, nincs pofára esés. 

n-2.jpg

Érdekesség, és erre nem árt odafigyelni, hogy a lányok, mint oly sokszor, megint trükköznek. Nem mernek egyedül elmenni egy ilyen programra, ezért barátnővel mennek. Sok esetben a barátnő csak töltelék, abban az értelemben, hogy nem szingli. Részt vesz a programon, de anélkül, hogy tudnál róla, nincs esélyed, mert csak elkísért valakit. Ez mondjuk picit csalás, de töltelék mindenhol van. Én kétszer szúrtam ki ilyet. Az egyik csaj még a hét perces beszélgetés alatt elszólta magát, hogy van a lányok közt egy barátnője, aki csak kíséri. Egy másik esetben pedig, jött a levél két nappal később, hogy X-el megvan a szimpátia. Rákerestem facen a telefonszámára, kiadta a csajt és az idővonalán épp ott virított egy másik lánnyal, akire szintén emlékeztem, hogy ott volt aznap este a rendezvényen!

Hallottam olyat is, hogy négyen mentek barátnők és abból csak egy keresett párt. Ez azért unfair. Akkor három töltelék. Ha olyanra mész, ahol 7-8 lány van és abból 1-2 töltelék az azért nagy kiesés. Azért azt hozzá teszem, hogy ez nem lehet, olyan rendszeres, hisz a lányoknak is pénzbe kerül a részvétel és a barátnőknek is! Azt tudom elképzelni, hogy egy-egy ilyen akad, mert megéri nekik az a pár ezer forint, hogy megnézzék a felhozatalt, de nem hiszem, hogy ez rendszeres jelenség. Ezért is jó, hogy a lányoknak is fizetős. :D

 

Konklúzió:

Pozitív a véleményem, nem hittem volna. Persze lehet, hogy szerencsém volt és kifogtam pár minőségi rendezvényt, de egy haverom is kipróbálta (más az ízlésünk lányok terén), és ő is pozitívnak titulálta a dolgot. Más korosztályról nem tudok nyilatkozni, de amiben voltam, az rendben volt összességében. Érdemes kipróbálni, nagy a diszkréció, vannak lehetőségek, nincs görcsölés és ennyit megér. Nekem minden alkalommal voltak találataim, de beszélgettem egy sráccal, aki harmadszorra volt és eddig nem volt egyezés. Ilyen is van. Nem azt mondom, hogy ez tuti módszer, de azt hiszem, egy átlag ember számára az esély itt nagyobb, mint online.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatrandizo.blog.hu/api/trackback/id/tr2912467217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krisz101 2017.05.08. 02:56:40

@whoamiohmy: jó, és az milyen volt, amikor a lengyel ladies night-ról mesél :P ?
amikor a csajoknak ingyen volt a pia, ezért megfordult a 10:1-es nemek aránya - teljesen ledöbbent, h milyen bőséget élnek át a nők nap mint nap...

hát ja... ilyen ladies night ma már nincs :D mivel így is ingyen piálnak a nők, a sok fasz megveszi nekik :D

Krisz101 2017.05.08. 02:58:26

vagyishogy itatja őket, mert az első piát/kávét én is mindig fizetem a nőnek, azért annyi kell. (nehogy itt nekem essenek egyesek :D)

Krisz101 2017.05.08. 03:00:07

@Krisz101: Jeff könyvére az életrajzira gondolsz, az 8 Ball című?

whoamiohmy 2017.05.08. 07:55:49

@claire85:

"Mégis jó volt, mert ezzel növeltük a barátnőnk esélyeit.. :)"

Ezzel vitatkoznék, már ha még fenntartható számomra a szólás joga :)

A nők gyakran hiszik azt, hogy ha csapatokba verődve mennek valahova, akkor könnyebb lesz pasit fogni az aktuális magányos csapattagnak. Oké, egyedül menni valahova nem jó, mert egyrészt unalmas egyedül, másrészt legyen valaki a közelben aki kisegít ha baj van (bár akkor is érdemes facér barátnővel menni, hátha neki jön össze valami). De négyen?
Gondold végig a szerencsétlen pasi szempontjából. Még két csajhoz odamegy az ember, de négyhez??? Ahhoz vagy bátorság kell vagy valami eszetlen jó duma vagy minimum nagyon magas szintű jókedv. Ráadásul honnan tudja szegény pasas, hogy ki a célszemély? A három foglalt barinő a facér csajszeee irányába kacsintgat? Esetleg ráakasztotok egy táblát a célszemélyre "Kiss me, I'm horny" felirattal?
Oké, értem, ez egy cserélgetős, párba állítós buli, de két hölgy a négyből akkor is felesleges. Ha kevesebb a nő, több pasiból van válogatni, tehát jobbak az esélyek a sikerre. Plusz egy csomó felesleges kör kimarad, hiszen mindenki mindenkivel beszél, ha két játékossal kevesebb van, több idő jut az "igazinak" hogy kihengerbucskázzon a tömegből.
Gyanítom, hogy igazából csak kíváncsiak voltatok, ezért mentetek el. A "segítsünk a csajosnak hellyespasseee-t fogni" érv inkább csak ürügy volt, hogy körbeszagolhassatok a piacon. Nincs ezzel semmi gond egyébként.

A másik gyakori művelet a csajoknál, hogy párokba állnak, egy bombanő és egy kevésbé jó képességekkel megáldott csaj konstellációban. Itt ugye gondolom, az a szándék, hogy jön a lovag, a bombanőről lekoccol, majd gellert kapva egy elegáns vladicsek-sarok után landol a kevésbé szerencsés jelöltnél. Ezzel az a gond, hogy egyrészt, a pasik a jó nőért mennek majd oda és nem biztos, hogy beérik kevesebbel, másrészt azok a pasik, akik párban mennek (helllyespaseeee a bombanőnek, nem helyes, de még szódával fogyasztható delikvens a facér kolléganőnek) azok általában gyakorlott sunátorok, wingmannel. És ők rohadt gyorsan levágják a szitut és lépnek tovább.

whoamiohmy 2017.05.08. 08:01:51

@Krisz101: na, én ugyanezt csinálom a könyvekkel. Van egy appom, ami epub formátumú könyveket felolvas hangosan (ha jól beállítod, még élvezhető is). Autózás közben folyamatosan megy, de minden este elalvás előtt is futtatom legalább egy órát mialatt teszek-veszek otthon.

Ki a magyar srác egyébként? Kíváncsi vagyok, kit tartasz jónak a magyarok közül.

Jeffy könyvei közül én a Get laid kr die tryingot olvastam.

claire85 2017.05.08. 08:42:28

@whoamiohmy: A rapid randin, pont nem hordába tömörülve ácsorgunk a sarokban..
Szóval ezt a részét nem tudom értelmezni, amit írtál..
Másrészt nem álltunk párban sem, és nem járunk ( már) idióta szórakozóhelyekre sem. Talán 21 évesen ez még vicces kategória.

Egyébként álltam már pénztárban sorban, miközben a mellettem álló sorban a pasi a barátnőjével állt, elküldte még kávéért, h. gyorsan hozza. Miközben elővette a névjegykártyáját és ráírt egy kedves kis szöveget.. ezen olyan szinten kiakadtam, h. megvártam míg fizetnek és előttem pakolgatott a nőci, odaléptem hozzá, és csak ennyit mondtam ' nézd, ezt elejtetetted, biztos fontos lehet..".. Szóval van akinek van bátorsága pia nélkül is ilyeneket megcsinálni... ez akkor díjaztam volna, ha nem látom h. párban van....

Szerintem nekünk nőknek a mivel mész oda duma annyiból fontos, h. ne nézzük full hülyének az illetőt. Ha külsőre tetszik, és nálam a hang is döntő...akkor miért ne beszélgetnénk pár buszmegállót. .. :)

Egyébként marhára komolyan veszitek ezeket az önfejlesztő cuccokat, durva h. ezzel ennyi időt kell töltenetek, nem mondom h. nem fontos...biztos az. De elkezdtem sajnálni a férfiakat, h. ilyenekkel kell foglalkozni nap mint nap. A barátnőik helyett..

claire85 2017.05.08. 08:56:04

@whoamiohmy: " már ha még fenntartható számomra szólás joga"- ezt mire írtad?? Nem bántottalak :D rossz a lelkiismereted?

TopszLee 2017.05.08. 13:07:49

@whoamiohmy: "Én azt vettem észre az utóbbi időben, hogy a magyar csajok kőkeményen elkezdtek nyomulni a külföldi pasikra. Ebből megmondom őszintén, nem egyszer profitáltam is (egyszer csókzárásig jutottam egy csajjal Szegeden még egyetemista koromban, úgy, hogy angolul szólítottam meg. Ha magyarul beszélek hozzá, szóba se állt volna velem). A sikerességed szinte 100% ban arról fog függni, hogy az adott országban mennyire vagy jó pasi." --> Ez mindig is így volt, ha a külföldi vélhetően pénzesebb (gazdagabb országból származik), és / vagy előnyösebb külsővel rendelkezik nálad. Konkrét példám: van egy kongói haverom (néger), és tapadnak rá a nők. Ő meg azt hiszi azért mert olyan elbűvölő személyisége van, meg falkavezér, ect. Lószart. Bár utaltam neki rá, de nem akarja elhinni hogy egész egyszerűen a bőre színe az amiért több (és jobb) sunához jut, mint egyébként egy ugyanilyen kvalitásokkal bíró fehér "mezei" srác. Biztos vagyok benne hogy nem érti a lényeget, mert a csajozási sikereit ha pedzegetem, mindig csak az mondja: "just be yourself", ami tudvalevőleg a legnagobb baromság a csajozás területén amit állítani lehet.
A tudatlanság néha tényleg áldásos, á la Mátrix :)

whoamiohmy 2017.05.08. 18:39:59

@claire85: nekem? Ugyan miért?

Csak a korábban óriási felháborodást kiváltó kommentem miatt egyeztettem :)

whoamiohmy 2017.05.08. 18:42:47

@TopszLee: hehe, igen ez a "BBC"-effektus, ha érted, mire gondolok. Bár szerintem itt inkább a színesbőrű lovag exkluzivitása és különlegessége nyom sokat a latban, nem a BBC maga. Egy színesbőrű srác mellett jobban mutat a lovagina, legalábbis sok csajszee ezt gondolja.

claire85 2017.05.08. 19:54:47

@whoamiohmy:

Hát... pedig lehetne..

A kommented miatt... (is)..

Krisz101 2017.05.09. 01:09:47

@claire85: furcsállom amiket írsz.. mármint h sajnálod a palikat... a kommunikáció és önfejlesztés nem csak a nőkkel kapcsolatban fontos és használható, hanem az élet minden területén.

nézz meg egy átlagos komment oldalt (valami közismertet). az emberek 90%-a nem tud érvelni, nem tud fogalmazni.

regisztrálj egy r.vonalra/tinderre. nézd meg miket írnak a férfiak. nekem az előbbin van most női regisztrációm. agyzsibbasztó. sziaszimpatikusnaktüntél lécci válaszolj jaj de szép vagy a b c d ...x változata. (kész szerencse h nem tudok válaszolni)

picit torokszorító, h tudom, 3-4 évvel ezelőtt még én is alig voltam jobb. és mennyi lehetőséget hagytam ki. nem a TÖBB nőre, mert volt elég nőm, hanem a JOBBRA (külső+belső). vagy azt megtartani, nem csak megszerezni. kezelni a helyzeteket, érteni h mi történik és nem csak a férfiak logikus szemszögéből látni.

tudod azt mondják, h a környezetedben levő 5 legjobb ember átlaga vagy... mennyire igaz!

én azért kezdtem el érdeklődni a téma iránt, mert régóta sejtettem, h baj van a kommunikációmmal. nagy dumás voltam, de túl kedves, engedékeny, nem szabtam határokat a különböző konfliktushelyzetekben. nem csak nőkkel! hanem életben, pl üzleti ügyek. ill. nem vettem észre a mögöttes jeleket, amikor vki hazudik v nem egyenes a szándéka.

de valld be :D ez az egész téma téged is érdekel, különben nem tartanád itt a frontot ennyi pasival ::PP

a példa amit írtál. a pali vszínű azért merte odatolni a névjegyét, mert egy olyan lánnyal volt együtt, aki az értékét növelte, viszont annyira még nem volt jó a pasi szemében, h rettegjen az elvesztésétől. magasabb értékűnek érezte magát tőle. ha épp nem lett volna csaja, akkor simán lehet, h nem mer kezdeményezni nálad. pedig ugye pont fordítva lenne logikus mármint a hétköznapi ember számára. legalábbis én pár éve még nem értettem volna ezt.

az meg h sajnálod a palikat kicsit a mainstream gondolkodás, bocsánat :)
az alapeset:
1. egy férfi, aki nem tud bánni a nőkkel : lúzer
2. ha próbálja magát képezni, h tudjon bánni a nőkkel : akkor is lúzer
3. ha kurzusokja jár : jézus mekkora lúzer
4. ha viszont macsó, na akkor igen, akkor ő a nyerte, winner, az alfa férfi
jaja, csakhát ez az ami nagyon kevés! ez a női elvárás, h legyen alfa, de alapból, ne kelljen semmit tenni érte...

azt sem nézed le, aki 30 éves koráig egy girhes nyüzüge volt, és utána 2-3 év alatt egy atletikus testet gyúr ki magának. na, hát ez ugyanaz!

Krisz101 2017.05.09. 01:28:49

@VT 135: hű hát csak most láttam ezt a Pálferit, őszinte leszek hozzád, az isten mentsen az ilyesmitől :P o_O nekem életemben 3x volt dolgom vallásos csajjal, mindegyik ez az természetesen csinos, teljesen bevállalható kategória volt. de emberileg... jesszus!!

a fentiek tudatában álltam hozzájuk és abszolut nem adták meg a tiszteletet. egy egyszerű kültelki érettségizett kozmetikuscsajban bármikor több felebaráti szeretet/tisztelet, korrektség van, mint azokban együtt!

bonyolultak, annyira nem jók, és nem viszonozzák azokat az emberi értékeket, amikről folyton papolnak - stay away.

Krisz101 2017.05.09. 02:36:32

@whoamiohmy: még csak most olvastam a hosszabb hozzászólásod. sokban egyetértünk, hasonló dolgokat is nézünk, de...

vitatkoznék veled. korábban is észrevettem, h nagyon messzemenő következtetéseket vonsz le, amit nem tudom mire alapozol... én így érzem 8-) ezt a GDP-s dolgot nem osztom, amiket én olvasok, pont a gender wage gap kapcsán mutatták ki az amerikai elnökválasztás előtt, h nincs érdemben túlfizetve egyik nem sem. statisztikai hibahatáron belül...

szerintem nem érdemes foglalkozni részletesen kielemezett vélt vagy akár valós összeesküvésekkel, mert állati sok energiát kivesz belőled, és hétköznapi emberként nincsenek forrásaid arra, hogy ezekben bizonyosságot szerezz!!

érdemes inkább a körülöttünk levő kézenfekvő és nem bonyolult dolgokra koncentrálni, energiát fordítani
én pl keresem magamban is a hibát, ill. h miben kéne jobbnak lennem.

az egyenlőtlenségben is kézenfekvőbb dolgok akasztanak ki :D olyanok mint
1. vezető női magazinban meginterjuvolnak trendi belvárosi sikeres 30as nőket, h nekik jaj de nehéz ismerkedni, és nem szakad le a szerkesztőség plafonja
2. jakubbcsekk műsorban ismert 37 éves színésznőt csodálatos, érzéki, fantasztikus "igazi nőnek" ajnároznak, miközben az ÉN LAKÁSOM bérelte, videóm van róla, h micsoda mocsokban élt, mellesleg egy elviselhetetlen inkorrekt hisztérika (természetesen liberális/vérfeminista) - de a lakbérrel nem volt gond, pedig cserébe szívesen megkeféltem volna :D
3. nyilvánvalóan kiprovokált pofonnál erőszakos nőverőnek bélyegeznek egy férfit
4. közösségi és normál médiában a folyamatos idióta sztárolás, az ostoba béta férfiak, illetve nagyon is tudatos műsorvezetők részéről... ami a nőkben egy teljesen hamis önképet alakít ki.
5. válási törvények, bár az engem nem érint.
6. értelmiségi társaságokban nem lehet politikailag inkorrekt témákat felhozni, mert a többnyire liberális beállítottságú "jócsajok" szemében ciki, emiatt a béta kiszolgálók kiközösítenek. 10-15 évvel ezelőtt szerintem ez tök nem így volt. egy társaságban a férfiak vitték a témát, egy intelligens nő természetesen vitatkozhatott, de nem voltak nők miatti "tabu" témák. pl migránsok, politika stb.

nekem ilyenek jutnak eszembe, és szerintem ha ezek a kirívó, teljesen egyoldalú jelenségek nem lennének, már tök jól ellenne a 2 oldal egymással...

Ethan Wolf 2017.05.09. 08:07:33

@a_dri: Te vagy az első, aki észrevette. :) Nekem sem tűnt fel :P Hiába, van aki figyel a részletekre....

claire85 2017.05.09. 10:40:12

@Krisz101: Nyilván az is közrejátszhat, ami miatt képtelen vagyok átérezni. Hogy ezt tanultam, ebben dolgozom, ezt használom. A kommunikáció számomra mindig is alap képesség volt, de éppen ezért a 'sajnálat' szó nem egyenlő a 'lasajnálással' amit a kommented végén említettél. De igaz, talán inkább az együttérzést kellett volna használnom. Kifejezőbb arra, amit szerettem volna sugallni...

Tökéletesen tisztában vagyok, az emberek nagy átlagos írni és fogalmazni mennyire tudó képességével, és a helyesírást ne is említsük mellé..nap mint nap tapasztalom, írás, korrektúra olvasás közben. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne hibázni..De egy férfi agyi kapacitásait, intelligencia szintjéről bővel szép lenyomatot képez egy egy bemutatkozás, szóhasználat, témafelvetés majd telefon vagy élő beszélgetés. Ez ilyen. Lesújtó. Bár sokszor kellemes csalódás ér.. :)

Egyébként a jó megfigyelőképesség, a legjobb radar arra, h. ki és mikor nem mond igazat... Ezt bizony napi szinten lehet fejleszteni.. " furcsállom amiket írsz"- miért? :D

És igen bevallom akkor, ha már ..igen. Érdekel a téma. :D

claire85 2017.05.09. 11:59:25

@Krisz101:

"szerintem nem érdemes foglalkozni részletesen kielemezett vélt vagy akár valós összeesküvésekkel, mert állati sok energiát kivesz belőled, és hétköznapi emberként nincsenek forrásaid arra, hogy ezekben bizonyosságot szerezz!! "--- ez szép h. leírtad. Még így igaz is lehetne, ha nem kezdenél utána hosszú felsorolásba.. :D De, tuuuudom fontos része az életednek a tájékozódás.

Mondjuk nem tudom mennyire ad releváns képet egy ma vezető női lapban egy trendi 30-as nő interjúja.. ahogy a köz és bulvár média is mennyire fog meg ma bárkit is. Mondjuk én pont leszarom nem nézek tv-t, csak internet előfizetésem van. Épp elég volt az egyetemi évek alatt, Szily Nóra és hasonszőrű 'barátai' nyújtotta oktatás?! az akkor Budapest rádióban. Hányás kategória. Ahogy az is, h. annyira klassz pszichológia érzékkel rendelkezik, pszichológus diplomával, mint egy növény. Lány vagy 3-as, ész is szorult beléd 2-es, ha pasi vagy..tökmindegy mit halandzsázol 5-ös az érdemjegy. :D Pedig akkor még éppen futó 'sztár' volt. Jakupcsek talán több pedagógiai érzék. És nem oly képmutató. De hogy ebből vonjam le a társadalmi konzekvenciákat és erre és az ilyen bulvárszarokra alapozzam a mostani társadalmi eltolódásról a véleményemet. ..Nem valószínű. Persze, ki tudja miért a mai huszonévesek ezeket nézik?..kétlem. És olvasok, azért, megnyugodhatsz. ;)

Még egy gondolat a 'hamis önképről' amit 4. pontban említesz. Az önképet jó esetben a szűk, kis szférád alakítja, és a megélt szocialiizációs helyzetek által is formálódik. Szerintem a tömegmédia persze globálisan biztos formálja a tudatot, de azért ennek megszűrése elsődleges a szülő feladata. Ahol ez kimarad, ott elég nagy baj van. De ez más téma.

5. válási törvények.. ebbe ne menjünk be, mert nem érint. De az éremnek mindig két oldala van. És évtizedekig a családon belüli erőszak akár verbális, akár mentális, akár fizikai részét alig vagy csak ha már vér folyt büntették..Szóval mi volt előbb.. sok minden összetett dolog vezetett mostani törvények és bírói gyakorlat kialakulásig.

6. A 'férfiak vitték a témát'.. lehet h. így volt. Ma úgy tapsztalom, ha nőként képviselni merészelem az érdekeimet egy vitás témában, egyből véresszájú feministának titulálnak, vagy megijednek tőlem, h. eszem is van és nem fotoszintetizálok a sarokban, mint a legtöbb már bocs 'külvárosi műkörmös.. Mégis szerintem, ma egy férfinak, ha választási helyzet adódik választja inkább a butácska, belenyugvó, sarokban ellevő nőket..mert 'nyugalomra vágyik' ami igazából inkább burkolt irányítási vágy a nő felett.
És ameddig ez így van, addig kiegyenlítődés nemek között... :D

VT 135 2017.05.09. 16:14:26

@Krisz101: Azt figyeltem meg eddigi életem során, h a vallásos emberek többségénél a vallás csak egy kényelmes takaró ahhoz, h megmagyarázzák maguknak, miért lusták változni, miért félnek kilépni az életbe, a komfortzónából, miért "jobb" inkább elnyomni önmagukban mindenfajta vágyat és szenvedélyt, vagy egyszerűen józan ésszel gondolkodni a birka-bólogatás helyett. Hiszen lehet hivatkozni arra, h "Dehát ez Isten akarata!"(Lópikulát! Isten mondta ezt neked személyesen, vagy egy másik ember? Ja, mert a másik embernek van előfizetése Istennel való privát üzenetküldésre...? De neked persze nincs és nem is lehet.)
A vallások valaha hatalmas segítséget adtak az emberiségnek, de már olyan vastagságú emberi egó rakódott a Forrásra, h már csak lehúznak. Tisztelet a pár kivételes közvetítőnek, akik még megtalálják benne a lényeget (pl. Pálferi, Böjte Csaba).

Bocs mindenkitől az OFF-ért.

claire85 2017.05.09. 17:48:24

@VT 135: Felesleges általánosítani. Vallásos emberek, vallásosak, keresztények, tatttaaara...

Mélyen hívő családban nőttem fel- vallástanár anyukával, templomi elöljáró apával. :D
Két dolgot megtanultam mielőtt teljesen elfordultam volna a templomos 'életviteltől'.
Az egyik: a vallás egy erkölcsi keretet ad az életnek, és igenis jó ha van mihez igazodni. A mértéke és a mibenléte a mérvadó. Ebben is, mint minden másban a kiegyenlítődésben hiszek.
A másik: Nem engedhetem, h. ezek jellemezzenek kizárólag engem. Csak részei a nagy egésznek.

Jah Krisz. Bocs, h. már megint téged említelek. De ez ilyen. Markáns véleményt képviselsz.
Szóval az, h. életedben 3 általad vallásosnak titulált lányról általános vallási képletet számolsz az eléggé kisarkító és kirekesztő. ..

Én vallásos is vagyok, de nem ez alapján ítélkezem másokról és magamról sem.

Krisz101 2017.05.09. 20:52:45

@claire85: hát figy, nem tudom, nekem ez volt a tapasztalatom, és több azért sem volt, mert populációban ennyi volt a vallásos lányok aránya :)

20-on éves, nem bigott csajok voltak, hanem aki azt vallja hogy hisz istenben, időnként eljár templomba stb. viszont külsőre teljesen úgy néz ki mint bármely csaj.

nem tudok ezzel mit csinálni ezeket tapasztaltam.... nyilván a szüleid korosztályára ez nem vonatkozhat hisz akkor még tök mások voltak az emberek...

Krisz101 2017.05.09. 20:56:27

@claire85: de ugye nem azt akarod mondani hogy kommunikáció/PR ban dolgozol...? :°-(

claire85 2017.05.09. 21:10:32

@Krisz101: Nem. Bár itt nem csillogtattam meg a 'tudást' :DD hehe Mert általában full fáradtan írogálok..és aztán van egy olyan fura dolog a komment küldésnél, h. utólag átnézem közben ahogy ellenőrzöm, úgy érzékeli mintha rányomtam volna az entrre. Ezért hihetetlenül bénán is képes voltam már fogalmazni.. :D

Végzettségem kommunikáció/média.. de nyomtatott sajtóra irányulva..és ebben is maradtam egy pici szerkesztőségben. ;) Úgyhogy nyugi nem PR.. a lefelé görbülő szmájli a hihetetlenül nagy tehetségemet méltatta.?? :DDD Kösssssssssssssszz.....

claire85 2017.05.09. 21:13:25

@Krisz101: Miért te mit?? Ahh.. tudom. Coach- ként működsz és jól működő 'praxist' nyitottál!! Vagy van egy jó nézettségű youtube csatornád, saját önfejlesztő videóbloggal? Ahhh.. Nemááááárr. Hadd olvassunk már bele :P

claire85 2017.05.09. 21:14:32

@claire85: és szabadidődben lovakat operálsz?? TUDTAM!!.. jah nem.. összekevertelek a pénzes külföldi dokival.. hogy is hívják? ;)

Krisz101 2017.05.09. 21:44:30

@claire85: neem.. Én nem kritizálnék így senkit. csak az utolsó exem aki számított is, ilyen nagymenő PR os csaj, mindenféle díjakkal stb, szabadúszó.... és tapasztaltam mit jelent ez egy kapcsolatban. tkp ez adta meg a lökést, hogy próbáljam megérteni ezt a témát.

ha valaki nlp-ben, kríziskommunikációban, verbális tesztekben professzionális szinten van, amikor a másik nem is tud ezek létezéséről, az egy elég piszkos előnyt tud adni bármelyik elethelyzetben...

én mérnök vagyok. azelőtt fogalmam sem volt hogy egy beszélgetés az nem egy képlékeny folyam. Hanem van szerkezete, elemei, aminek ismerete óriási előnyt jelent. vagyis hallottam persze ilyen üzleti kommunikációs oktatásokról, de lövésem se volt hogy ezen elvek emberi kapcsolatban is működnek.

mondjuk amit én láttam... ez a belvárosi női réteg aki pr/kommunikációban dolgozik tényleg a jolly joker. napi pár óra munkával hülyére keresik magukat, olyan pasit szereznek amilyet akarnak, olyan lehetőségeik vannak amiről normál emberek nem is álmodhatnak... drága cuccok, utazások ingyen, ital és kajafesztek ahol persze ők ingyen fogyasztanak stb. ja meg a por... na mind1

whoamiohmy 2017.05.09. 22:40:34

@claire85: Mért is? Mert neked nem tetszik a véleményem? Ha ez téged zavar, az a te problémád. Engem nem zavar, hogy más a véleményed, megértem. A világ attól szép, hogy kétféle ember nem létezik benne: az egyik, akinek mindenben igaza van, a másik, akinek semmiben sincs igaza.

whoamiohmy 2017.05.09. 22:46:33

@a_dri:

Sehol sem állítottam, hogy MINDEN nő ilyen vagy olyan lenne. Ezt állítani legalább akkora képtelenség volna, mint azt mondani, hogy MINDEN férfi nemi erőszakoló (ami a feminizmus harmadik hullámának alaptétele egyébként).

Nem.

De látni kell, hogy a nők és a férfiak KOLLEKTÍVÁJA bizonyos jellegzetességeket mutat. A sokaságok elemzésénél feltűnnek trendek, amik tagadhatatlanul befolyásolják a nemek társadalmi-gazdasági szerepét, jellegzetességeit. A férfiak kollektíve magasabbak a nőknél. A nők kollektíve jobbak a szociális, érzelmi képességekben. A férfiak kollektíve nem tudnak gyereket szülni, a nők igen.

Az egyénre nézve, főleg az ÖSSZES egyénre nézve soha nem lehet kijelentéseket tenni, nincs is értelme. Én is ismerek olyan nőt, aki kenterbe veri a pasik 99%-át akár a munka, akár az intelligencia, akár a szakértelem terén. Ahogy ismerek pasit is, aki empatikusabb, érzelmesebb és szociálisan intelligensebb, mint a nők 99%-a. De a túlnyomó többség nem ilyen.

Azt természetesen teljesen megértem, hogy a leírtakkal egyetlen ponton sem értesz egyet/fogsz egyetérteni, amit még lejjebb írok. Érthető. Pedig ezek tények, és én egyre inkább azt látom, hogy a férfiaknak egyre nagyobb tömegben kezd kinyílni a csipája.

whoamiohmy 2017.05.09. 22:49:17

@Krisz101:

Nem hinném, hogy ez összeesküvés-elmélet, inkább a tények egy sajátos értelmezéséről van szó.

Többször, több témánál elmondtam már, de pontosan itt látszik igazán: a feminizmus egyetlen célja a női társadalmi szerepek elinflálása. Mik a női szerepek? Szex, gyerekszülés, gyereknevelés, család. Mik a férfi szerepek? Erőforrások megteremtése, a társadalom védelme, expanziója.

Azt látjuk, hogy a feminizmus előretörésével a férfi szerepek hihetetlenül jól teljesítenek (pontosan azokban a nyugati országokban, ahol feminizmus van): magyarán a nyugati társadalmak biztonságosak, jól védettek és minden korábbi mértéknél gazdagabbak. Ehhez képest a női szerepek borzalmasan szarul állnak: gyerek nincs vagy csak alig születik, az emberek nem szexelnek, a család lassan nemlétező fogalommá válik.

Sokak szerint ennek az oka, hogy a modern társadalom csak a Mars értékeit tartja irányadónak, a Vénuszét nem. Szerintem fordítva ülnek a lovon: pontosan arról van szó, hogy a női értékeket a társadalom olyan mértékben túlkompenzálja, hogy a nők egyszerűen el vannak kapatva. A kedvenc statisztikám erre: 1945-ben a nők termelték a GDP 10%-át és ők képviselték a fogyasztás 30%-át (ekkor voltak először marketing célú kutatások). Mára a GDP 35-40%-át termelik meg, de a fogyasztásban 85%-os a részük. Magyarán 1945-ben a társadalom a GDP 20%-át fizettük ki a nőknek a hagyományos vénuszi szerepek kompenzációjára (én ezt röviden csak úgy hívom, hogy ez volt a punci ára), ma a GDP 45-.50%-át fizetjük ki ugyanerre. Ez és nem más az egyetlen konzekvens törekvés a feminizmus mögött: több pénzért cserébe kevesebb szex és kevesebb gyerek.

Ugyanakkor azt látom, hogy a férfiak felszabadítása nemhogy nem történt meg, de elmondhatjuk, hogy mára a férfi gazdaságilag nagyságrendekkel jobban ki van zsákmányolva, mint korábban. A feminizmus a női választójogon keresztül a világon mindenhol gondoskodó, etatista államot és nagymértékű gazdasági újraosztást eredményezett a szociális rendszer kiépítésén és óriásira fújásán keresztül. Kitaláljuk, kik fizetik az adóterhek 70%-át? Bizony, mi férfiak. És kire költjük a kiadások 80%-át? Úgy van, a nőkre. Az állam mára a két nem közötti vagyontranszfer legnagyobb, legjelentősebb facilitátorává vált. A nők megszavazzák a gondoskodó államot (övék a szavazatok többsége, plusz persze sokszor apuci is arra szavaz, amerre anyuci szeretné, különben a hétvégén nincs punci!), a férfiak meg fizethetnek. Ebből a szempontból a nők nemhogy nem lettek függetlenek, hanem jobban függenek a férfiak jövedelemtermelő képességétől, mint valaha.

Nekem egyébként személy szerint semmi gondom nincs például a nők szexuális és reproduktív felszabadításával - a nő szexelhessen azzal, akivel akar és szüljön annyi gyereket, amennyit szeretne. Ha nem lesz elég gyerek, majd megoldjuk mesterséges méhtankokkal, a szex pótlására meg ott a pornó és a szexrobotok. Viszont a férfiak gazdasági felszabadítása ebben a konstellációban szerintem is conditio sine qua non. És meggyőződésem, hogy ha a férfiakat felszabadítanánk a GDP 50%-át kitevő vagyontranszfer alól, akkor a nők maguk akasztanák fel a feministákat és sírva könyörögnék vissza magukat az "elnyomó", rendszeres heteroszexuális nemi élettel és bőséges gyerekáldással "megerőszakolt" házasság keretei közé.

Linkek, hivatkozások:

Modern kor és a szex válsága:
www.businessinsider.de/sex-how-often-2017-3...

Nők és a fogyasztás:
www.bloomberg.com/.../9e28517f-8de1-4e59-bcda...

Nemek és az adózás:
nkilsdonkgervais.wordpress.com/.../research.../

A nők és a gondoskodó állam házassága:
www.people.fas.harvard.edu/.../PDFfiles/LottKenny.pdf

claire85 2017.05.10. 00:15:07

@whoamiohmy: Mostanában csak úgy mellékesen megjegyzem, h. totál lekezelően írsz a kezdeti visszafogottságod ellenére.

Engem nem zavar, csináld csak. De jelzem, h. már a poénokat sem kezeled helyén.

Mondjuk lehet rossz a humorérzékem. Biztos ez lehet a baj.. :D

claire85 2017.05.10. 00:16:08

@whoamiohmy: Ez egy szép, kimerítő elemzés volt. ;)

Köszönjük!!!

claire85 2017.05.10. 00:21:34

@Krisz101: Ezt a kapcsolatodat, így látatlan úgy gondolom nagyon nem dolgoztad fel.

Persze nem vagyok pszichológus. De még maradt benned némi elfojtott düh a volt barátnőd irányában.. és közben pedig hozzá hasonlítgatsz nőket..

ejh...

nehéz az élet. :)

Érdekes benned ez a kettősség amúgy. Hihetetlenül ki lehet billenteni, arrogáns bunkóig is akár, közben pedig egy intelligens, megkockáztatom már-már akár kedves is... tudsz lenni.

Bevallom. Megfigyelek itt. :D Érdekesek néhol a szélsőségek.

claire85 2017.05.10. 00:28:08

Wolf, te furán :D nem szólsz a témához. ;)

VT 135 2017.05.10. 01:01:33

@whoamiohmy: "A nők megszavazzák a gondoskodó államot (övék a szavazatok többsége, plusz persze sokszor apuci is arra szavaz, amerre anyuci szeretné, különben a hétvégén nincs punci!), a férfiak meg fizethetnek"

Senki nem szavaz meg semmit, ez a demokráciának hazudott globális oligarcha-rendszer átverése. Négyévente kötsz egy szerződést egy számodra gyakorlatilag ismeretlen érdekcsoporttal, aláírod a nevedet egy üres papírra. Aztán ezt a szerződést az adott érdekcsoport a következő 4 évben olyan tartalommal tölti ki és annyiszor változtatja, ahányszor csak kedve van.
Még ha a népszavazás mindennapi esemény lenne, mint valamennyire a svájciaknál, akkor beszélhetnénk népképviseletről. Igaz, a lakosság többsége sincs abban a szellemi, érzelmi állapotban, amely képessé tenné felnőtt, átgondolt döntések meghozatalára. :(

Krisz101 2017.05.10. 01:08:53

@claire85: persze, mert ha veszed életedben te is mondjuk a 3 legjobb párkapcsolatod, ami már véget ért, biztos h jó ideig nem dolgoztad fel - vagy ha igen, szerencsés vagy... ez van, nem lehet mit csinálni, de az is igaz, h tényleg nagyon nem láttam az alapképet, pedig sok kapcsolatom volt már előtte is.

de akkor visszakérdezek! lexikálisan nem értesz egyet azzal amit írtam? hogy mondjuk a kommunikációban szakmájuknál fogva járatos emberek ne használnák a skilljeiket a párkapcsolataikban, emberi kapcsolataikban, hogy előnyt szerezzenek a másik felett? mert az igaz, h nekem elég szűk a rálátásom erre, mint a mellékelt ábra mutatja.

nah, de komolyan kíváncsi lennék a véleményedre ha tényleg ebben a szegmensben dolgozol... csak én fogtam volna ki egy extrém esetet? a többi PR-os csaj kedves kis naív kislánnyá alakul a randikon, szórakozóhelyeken?

Krisz101 2017.05.10. 01:24:30

@whoamiohmy: nézd, őszinte leszek hozzád, engem nagyon lefárasztanak az ilyen gazdasági adatok, h végigolvassam, átgondoljam. nyilván te rá vagy kattanva a számokra, én nem. borzasztó rövidnek érzem az életem ahhoz, h ezeket végígmazsolázzam, ennél manuálisabb/vizuálisabb típus vagyok. nem tudok így elveszni a részletekben

én leegyszerűsítve látom, h a túltolt feminizmus is csak egy eszköz, h összeugrasszák a két nemet és ezen keresztül bomlasszák a hagyományos társadalmat. eszköz, akárcsak a szélsőséges liberalizmus, migráció, homokosok házassága, gyerekvállalása, ugyanakkor a hagyományos gyerekvállalás nehezítése, nemzetállam ellenesség, 40 az új 30 és ilyenek... 8-I

whoamiohmy 2017.05.10. 08:00:51

@claire85:
Jó, azért tegyük hozzá, hogy okosan csinálod ezt (és szerintem nem minden szándék nélkül). Megfogalmazol egy kritikát (ami tök jó), majd odabiggyesztesz utána egy smileyt, így ha valaki komolyan veszi, bármikor mondhatod, hogy "vicc volt!"

Ügyes.

Kicsit emlékeztetsz a posztmodern írókra, főleg Esterházy Péterre. Ők csinálják ezt, hogy a lényegi részeket idézőjelbe teszik, így sokféleképpen lehet értelmezni a leírtakat. Ez előnyös, főleg ha egy elnyomó politikai rezsimben ír az ember, mert elkerülhető vele a felelősségre vonás. Innen is látszik, hogy a férfiak (jelen esetben én) mennyire elnyomják a nőket :) Vicc volt, látod? ;)

whoamiohmy 2017.05.10. 08:01:45

@Krisz101:

Megértem.

Befejeztem.

Kösz a türelmet :)

whoamiohmy 2017.05.10. 08:03:30

@claire85:

Wolf nemcsak dumál a helyes életvezetésről, hanem gyakorolja is. Ahelyett, hogy a nemek harcáról folytatott agymenéseinket olvasgatná, rég egy húszéves bomba kiscsajt kefél szénné (ahogy ő fogalmazott) minden este. Azért remélem, majd megírja, milyen volt!

whoamiohmy 2017.05.10. 08:04:54

@claire85: egyébként én nem emlékszem, hogy bármikor visszafogott lettem volna. Sőt, inkább az volt a gond, hogy magyarázkodnom kellett, mire van akkora arcom az elején. ;)

whoamiohmy 2017.05.10. 08:08:18

@VT 135: ezzel nem értek egyet. De a szokásos unalmas, elemző véleménykifejtésem helyett egy videóval válaszolnék:

youtu.be/cQz8vPtuHY8

Ethan Wolf 2017.05.10. 08:30:47

@claire85: Olvasom, ahogy időm engedi, sokat tanulok a kommentekből. :)

claire85 2017.05.10. 10:10:12

@whoamiohmy: Naná. Mi viszont ' A TÖBBIEK'- két menet között írogatunk a pihenőidőben :D

claire85 2017.05.10. 10:12:06

@whoamiohmy: Persze, h. szándékos. Nekem tetszik, hogy annyira fel tudok bárkit bosszantani, hogy aztán érdekes dolgokról kezd el mesélni. ....

És milyen sokszínű itt a társaság. :)

claire85 2017.05.10. 10:21:14

@Krisz101: Nem értek egyet. Szerintem a privát életben sokkal nehezebb tudatosan NEM használni... tudatosan biztos, h. nem a megtanultak alapján beszélgetünk bárkivel.
Előnyt abban látok, h. ismerkedésnél jóval hamarabb átlátjuk a kialakult szituációkat, de ugyanezért nehezebb is. Könnyebben rakunk össze egy bemutatkozó szöveget. És hamarabb billentjük el a helyzetet (talán) A-ból B-be. Segít. Persze, h. segít. A mindennapokban is.

Én nem vagyok Pr-os csaj. :) Szóval nem tudom mivé alakulnak.

Azt gondolom személyiségfüggő. De találok itt egy nagy ellentmondást. 'kedves, kis, naiv kislánnyá alakul'- ha azzá alakulnának, tutira nem kellenének. Pl. a volt a barátnőd.
Hát nem ez volt benne a vonzó, h. nem kaphatod meg teljesen?

claire85 2017.05.10. 10:24:55

@Ethan Wolf: :DDDDDD túl sok itt az információ. Muszáj... :D

HS 2142 2017.05.10. 22:20:57

@whoamiohmy: Én nem látok problémát azzal, hogy kifejted a véleményed, sőt bevallásod szerint számítottál is arra, hogy valószínűleg a kommentelők nem feltétlen értenek majd veled egyet. (Főleg mivel valószínű most én is hosszú leszek. :) )
Azt gondolom becsülendő, hogy következetesen képviseled az álláspontod, amit ráadásul körültekintően ki is fejtettél, viszont azt tartom fontosnak kiemelni, amit claire írt kicsit korábban, vagyis hogy nehéz megállni, hogy a mindennapokban ne használjuk egyes "képességeinket".
Közgazdászként főleg elemzésekkel foglalkozom, és kezdetben nagyon nehéz volt megállni, hogy ne mindent racionálisan és logikusan vizsgáljak, építsek mindezek alapján koncepciókat, miegymás. Ellenben volt egy pont ahol úgy éreztem muszáj lesz félretenni kicsit ezt a fajta szemléletmódot, hogy jobban megérthessem mások perspektíváját, ami így végül kiegészülve a sajátommal, jelentette az arany középutat, ami közelebb volt az igazsághoz, mintha maradtam volna a saját elgondolásomnál vagy a másik fél képviselte szélsőségnél.

Ezt csak azért fogalmaztam meg (nem neked szól, csak az elmúlt napokban itt olvasottakból jött a gondolat), hogy reflektáljak arra, ami például Wolf Piszkos anyagiak című írásából, illetve néhány kommentből is kiolvasható. Úgy fogalmaznék, hogy nem tartom szerencsésnek, hogy emberekre árcédulát vagy x/10-es plecsnit tegyünk. Tehát értem mi a mögöttes logika és az életben is (multicégek világa előnyben) nagyon sokszor megesik. Lehet racionalizálni, de azon a véleményen vagyok, hogy kár arra a szintre degradálni, hogy forintosítjuk mondjuk az együtt töltött időt valakivel és nézzük, hogy mi ebből nekünk a megtérülés, vagy éppen mi annak az alternatív költsége, hogy vele vagyok és nem Y-al vagy nem épp Z tevékenységet folytatok, mert végül nagyon könnyen rutinná válik és számomra kicsit gépiesnek tűnnek ezek a fajta felállított standard értékelések. Más kérdés, hogy ezt ki mennyire tudja például randik során palástolni, testbeszédet kontrollálni, hogy fel sem tűnik a másiknak. :D

Ugyanígy lehet nézni azt is, hogy gazdaságilag az együttélés a racionalizálható, hisz különállóként be kell szereznetek 2 főre a műszaki cikkeket, fenntartani külön lakást/autót rezsivel, biztosítással stb.
Mindenkinél máshogy csapódik le de nekem amikor valaki bejön, akkor kifejezett nehézség bármi másra koncentrálni. (Igen, például már erre is van tudományos megközelítés alias new relationship energy.) Nem arra, hogy kvázi az én szempontomból mennyire érné még vele lenni, vagy az ágyig eljutni az tizenikszezer HUF mindenestül. : D (Ráadásul minél többször, annál inkább "jövedelmező"...)

Abban viszont egyetértek, hogy a jelenlegi helyzet nem igazságos, soha nem is volt az, valószínűleg nem is lesz, illetve hogy azok a folyamatok, amik megindultak, milyen irányba haladnak. A kérdés, hogy az egyén szintjén mi az, amit megtehetünk? Kiállhatunk például a felvilágosultabb oktatásért, de nem véletlen, hogy ez miért nem történt meg, megvannak ennek is az ellenérdekeltjei, illetve abban VT 135 is igaza van, hogy a demokrácia amitől sokan hamis reménnyel a jobbulást várták, teli van sötét foltokkal. Vannak néha már olyan pillanatok, hogy úgy állok hozzá: minek rajta sokat agyalni? Nem azért, mert mondjuk vallási okokból úgy tartom, hogy felsőbb erők irányítanak vagy minden előre elrendeltetett. Szimplán csak az egyén szintjén kevés befolyásoló erőnk van, így inkább kikapcsolódom, végén csak ártana az idegeskedés az egészségemnek. :)

claire85 2017.05.10. 22:29:09

@HS 2142: Jó kis írás.

Ez tetszik :)

whoamiohmy 2017.05.10. 23:27:00

@HS 2142: Értem. Tehát közgazdászként a tényekkel nem vitatkozol, csak egyfajta relatív, nehezen megfogalmazható, emiatt szerinted nem is forintosítható "értéket" kapcsolsz a társas viszonyokhoz, ami nyilván "minden pénzt megér".

Nos, arra buzdítanálak, hogy nézz körbe kicsit a világban. Valóban mindent pénzt megérnek a társas kapcsolatok manapság?

Én azt látom, hogy irgalmatlan nagy gondok vannak, és pontosan amiatt, amit fent írtam. Szép, jó dolog a nők szexuális és reproduktív felszabadítása, még akkor is, ha ez például demográfiai válsághoz vezet (ezt majd a mesterséges méhtankok megoldják 4-5 éven belül), de nem tartom elfogadhatónak, ha a nőket úgy szabadítjuk fel, hogy a férfiakat mindeközben gyakorlatilag gazdasági rabszolgaságba taszítjuk, hogy valahogy megteremtsük az anyagi feltételeit a női szabadságnak. A klasszikus, monogámiára alapuló házasság egy szerződés, aminek a lényege, hogy a férfi a keresőképességének a java részéről, a nő pedig a szexuális és reproduktív szabadságáról mond le. Ez modern értelemben véve NEM JÓ dolog, de a történelemben így alakult, mára viszont én is úgy gondolom, hogy abszolút meghaladottá vált. Ezzel a részével nincs semmi gondom.

Amivel gondom van, hogy miközben a nők mindenféle szexuális és reproduktív kötelességét eltöröltük (HELYESEN!!!!), aközben a férfiak gazdasági teljesítőképességét jobban kizsákmányoljuk, mint valaha. Olybá tűnik, hogy az egyik nem a másik nem kárára lett szabad. Amíg ezt helyre nem állítjuk, addig nem lesz béke és kiegyensúlyozott kapcsolat a nemek között.

Krisz101 2017.05.11. 16:39:16

@claire85: igen, de ez egy összetett dolog nem? minden kapcsolatban meg kell lennie finom egyensúlynak... nem is naiv kislány de nem is olyan aki túljátssza a másikat...

csak én ugye beletenyereltem ebbe. utólag egyébként az zavar a legjobban h egy csomó dologban egyáltalán nem volt "jobb", viszont ezekkel a skillekkel folyamatosan tudott egy olyan légkört teremteni, hogy én kerültem defenzívába... pedig előtte nekem volt több komoly és laza kapcsolatom mint neki, stb

de mégis, akinek az a munkája h egész nap érvel, rögtönöz, és hazudik, azzal szemben nehéz.

de megint visszakerdezek! akkor te azt mondod hogy a környezetedben nem találkoztál ilyennel hogy szakmai/üzleti viták esetén a kommunikációban járatos emberke szétszivatja a másikat? olyasmire gondolok mint pl Kálmán Olga stílusa. nem rajongok érte, de ezt elég jól csinálja. rá szokták mondani a hétköznapi emberek hogy milyen ügyes, jól beszél. közben lófaszt, az színtiszta komm. tréning, ahol végig begyakoroltatjak a különböző érvelési technikákat élőben újra és újra. te hogy látod ezeket?

claire85 2017.05.11. 18:55:21

@Krisz101: Egy kis városban élek, elég 'szűk' itt a tér, értsd ezt úgy, h. itt az 1 főre jutó értelmiségiek száma elég kicsi, mivel ők nem az utcán diskurálnak... az Újpestről kiköltözöttek, panelból kiszabadult és most kertészkednék, minek stlíus meg valahogy nem jön be. Persze bocs, ha bárki panelban lakna...értitek. Na.

Az egyetemi évek alaltt a Népszavában tapasztaltam totál egyoldalú kommunikációt, és lekezelést. De a hierarchia, gondolom minden munkakörre jellemző.

Egyébként a mostani helyen, mivel kis helyi ,sok községet felölelő szerkesztőség, és nagyjából heti 2 x járok be.. akkor is inkább studió munka van, amiről kezdetben szó sem volt. ..na mindegy. Szóval itt nem tapasztalok ilyesmit, és azt gondolom a kommunikációs technikák és a stílus azért két különböző dolog. Szerintem Olga stílusilag is fel van építve...nem véletlenül hozza ezt a karaktert, ettől még számomra nem oly kiemelkedő képességű..De ki vagyok én, h. mindezt megítéljem. Tömegesen jönnek ki az egyetemekről komm. diplomával. És azt szokták mondani ezzel és a bölcsész diplomával kitörölhetjük a.. :D
A beszéd is, mint olyan intelligencia kérdése is. Én például vitás helyzetekben elég vehemensen képes vagyok képviselni az álláspontomat, ezért volt már ami párkapcsolatban vad szexben ért véget. :DD De nőként persze, képtelen vagyok tudatosan és érzelemmentesen!!! használni a manipulációs technikákat..pedig. És nőként férfitársaságban érvelni, úgy, h. még oda is figyeljenek rád. Vagy röhögnek, vagy obszcén megjegyzéseket tesznek.
Te nyilván más pozíciókra is gondoltál, de arról sajnos nem tudok mesélni. Mert nincs releváns tapasztalatom a PR részlegről.. És nem járok tűsarkúban és miniben és nem is koktélozom ingyen semmilyen üzleti partin :D
Bocs. ;)

claire85 2017.05.11. 19:47:23

@Krisz101: Még egy vmi.

A párkapcsolat számomra nem versengés. Ki a jobb és miben.

Nekem azok működtek jól, ahol NŐ tudtam lenni, és hozzám képest volt FÉRFI a férfi. Nem leuralni akart ( max az ágyban) hanem domináns volt olyan területeken ahol erre volt szükség.

Én akkor érzem jól magam bárki - mellett- ( nem alatt, nem felett) ha kiegészíteni tudjuk egymást..

Akkor van harmónia.

claire85 2017.05.11. 19:51:09

@claire85:

Ui.2. "pedig előtte nekem volt több komoly és laza kapcsolatom mint neki, stb"-- szerintem több hosszú kapcsolaton keresztül talán többet lehet tanulni. Mint sok rövid egy éjszakában. Persze csábítás, figyelemfelhívás magadra, flört, szexben tapsztalni..az utóbbiban is lehet. Ugye Wolf ? ;)

De buktatókat, együttélést-működést a hosszú kapcsolat mutatja.

Krisz101 2017.05.12. 01:45:55

@claire85: szia :) azért irtam hogy komoly ÉS lazából is nekem volt több :) am szerintem is természetes, h nem versengésként állok hozzá én sem... én sem akartam, sőt, mindig vissza is vettem, pont ez volt a hiba.

mert egyébként egy nő a kapcsolatban is folyamatosan teszteli a férfit, ezeket hívják kapcsolati shitteszteknek, teszteknek. ezt már nálam sokkal okosabb emberek rég leírták.

persze, az amit leírtál az az ideális állapot, csak az életben ritkán sikerül úgy. h pont annyival legyen erősebb a férfi. lehet pont egy szinten vannak, v kicsit rezeg a léc. legalábbis én tudom, h kevésen múlt.

igaz ilyenkor meg azt mondják, hogy akkor majd hosszabb idő múlva jön rá a nő, h neki nem elég jó a pasi és akkor még nagyobb bajban vagyok, szóval nem tudom.

Krisz101 2017.05.12. 01:47:19

@claire85: viszont remélem nem veszed piszkálódásnak, amit leírtál abból úgy veszem Te sem vagy benne annyira ebben a PR-os milliőben, szigorúan vett szakmai körben, hogy mélyebb rálátásod legyen... vagy nem tudom... de örülök, h megírtad a véleményed :) :P

Krisz101 2017.05.12. 01:53:39

@claire85: ja bocs már kicsit fáradt vagyok, ezt leírtad a végén. amúgy semmi tűsarkús, meg partik. csak arra értettem, h ez a marketinges brancs minden társadalmi eseményre ingyen berángatja egymást... filmbemutato, borfeszt, fesziválok, stb... mindenhol ott vannak, folyamatosan társadalmi értéket adva ezzel maguknak. egy normál ember elég nehezen tud ehhez igazodni, mert nekem mint férfinek ugyebár a csajt le kéne nyűgöznöm, vmi pluszt adni. hogy tudod ezt megadni annak, aki már mindenhol volt és mindenhová hívják. erre értettem.

Krisz101 2017.05.12. 01:54:09

@claire85: de mind1 mosmá téma lezárva :D

Krisz101 2017.05.12. 01:59:18

@whoamiohmy: szia :D miattam nem kell befejezned csak én nem fogom tudni megérteni... én a kicsit csattanósabb, vizuálisabb, tömörebb érveléseket tudom feldolgozni. bevallom mostanában keveset olvasok, inkább hallgatok v nézek.

whoamiohmy 2017.05.12. 03:13:16

@Krisz101: Nem, ez nem a megfelelő fórum ezekre a témákra. Abszolút érthető.

Az az érdekes egyébként, hogy én azt veszem észre, hogy a férfiaknak egyre inkább elkezd kinyílni a csipája. 1 évvel ezelőtt még lehetetlen lett volna az interneten bárhol is ilyen témákról beszélni (na jó, mondjuk a férfihangon, meg akkor már volt Huffnágel is). Most Facebook csoportokban rendszeresen posztolok ilyeneket, és nemcsak, hogy a férfiak többsége egyetért és megérti, de már odáig jutottunk, hogy a nők is kénytelenek érdemben vitatkozni (és legtöbbször alulmaradni, mert a tényekkel nem tudnak vitába szállni) ahelyett, hogy simán lenőgyűlölőznének vagy minden további nélkül elküldenének a picsába.

Beindult a kritikus párbeszéd és ez nagyon jó.

Ethan Wolf 2017.05.12. 07:42:32

@whoamiohmy: Ezt én az eéletben is tapasztalom, kicsit furcsa érzés, mikor egy társaságban valaki mondjuk valami PUA-s dolgot kezd el ecsetelni. PErsze az sem biztos, hogy tudja, mi az a PUA, csak hallotta egy haverjától, hogy a nők tesztelnek. Persze nem folyok bele a vitába, csak szemlélem ilyenkor, hogy a társaság egy része bólogat, mert ők is ilyesmit tapasztaltak, a csapat másik fele, meg hülyézi az előzőeket, hogy ez baromság. :) És egyre többször vetődnek fel ilyen jellegű témák.

claire85 2017.05.13. 15:00:57

@Krisz101: Nem vettem piszkálódásnak. :) Csak szar napom volt.

2017.05.14. 21:16:22

@whoamiohmy:
"Beindult a kritikus párbeszéd és ez nagyon jó. "

Ja, mondhatjuk, hogy ez jó.
Van beszélgetés. Meg párbeszéd.
De tudod, ez olyan lesz, mint az ominózus állatos történetben a róka és a skorpió közt is volt párbeszéd, de a végeredmény ismert.

Nem.
A férfinek sajnos el kell könyvelni magában azt, hogy olyan szellemi partner, olyan értékrendű partner nőben az 5:100-hoz arányban létezik, amire ő vágyik, amit ő gondol.

Más program fut.
És ezt a nő nem lesz képes felülírni magában.
Csak úgy tud tenni, úgy fog tenni, mintha...... "Beindult a kritikus párbeszéd...".
Nem. Ne reménykedj, ne táplálj hamis illúziót.

A róka és a skorpió.

UI:
És ne öld meg a hírnököt.. :)

Krisz101 2017.05.15. 02:45:11

@Ethan Wolf: én ennek mondjuk nem örülök :D jobb lenne ha csak mi páran tudnánk róla :D

Krisz101 2017.05.15. 02:46:24

@whoamiohmy: jóó, azért az indexen, hvg, vagy a 444-en szerintem még nem nagyon menne ez :D ... és sajna a magyar nők, főleg a jobbak 99%-a ezt a 3-at olvassa...

HS 2142 2017.05.15. 19:12:28

@whoamiohmy: Visszautalva a hozzászólásomra, amikor arra kérdeztem rá, hogy mi az, amit az egyén szintjén megtehetünk, azt nem ironikusan kérdeztem vagy nem is költői kérdésként, tényleg a véleményedre volnék kíváncsi.

Ha normális párbeszéd kialakulna, abban látnék rációt, ellenben társadalmi szinten nem nagyon tudnék mondani a közelmúltból példát, hogy ez megtörtént volna.

Például az EU néhány nappal ezelőtt hivatalosan is döntött, hogy csatlakozik az isztambuli egyezményhez, illetve a magyarországi ratifikáció is többször előkerült. Nem hiszem, hogy ez például olyan téma lenne, amit viszonylagos közönnyel lehet szemlélni és mindkét oldalnak megvan a maga markáns álláspontja ez ügyben, de a mainstream média nem fog ezzel és hatásaival behatóbban foglalkozni, egy szalagcímnek elfér a többi közé.

Vagy ott van a nagy hype mellett támogatott CSOK, amivel a népességcsökkenés lassítását céloznák, de inkább ezzel csak a problémát fedik el, és a kiváltó okokkal nem foglalkoznak, így messze nem tekinthető valódi megoldásnak. De részemről a mesterséges méhtankok sem azok, mint a Szép új világban.

Még az értékelésekről, a Black Mirror című sorozat jutott eszembe (görbe tükör a társadalom felé), a 3. évad első részében foglalkoztak azzal, hogy az adott egyénnek mekkora „pontszáma” van, amit a környezete adott számára és egy törtető nő volt a főszereplő. Mindenesetre nem annyira fényes kilátásokkal kecsegtet ez a fajta megközelítés.

whoamiohmy 2017.05.15. 23:37:52

@icipicicsipa: én sem abban látom a jövőt, hogy majd a nők szépen megértenek minket és majd jobban vagy szebben viselkednének. De ha 1 évvel ezelőtt felposztoltam volna egy Red Pill tartalmú cikket a facebookra, éppen csak a torkomat nem harapták volna át (érdekes módon nem is a nők a legaggreszívabbak, hanem a mangináik). Most a napokban feltettem egy kegyetlenül durva cikket, 3 hónapja nem volt poszt a csoportban, ami több like-ot kapott volna. Persze a likeolók 99%a férfi, de a lényeg, hogy kezd a Red Pill kőkeményen beépülni a köztudatba. Egyre több férfi rezonál a Red pill mondanivalójával, és ez nagyon jó. Minél hamarabb jövünk rá, hogy mi vagyunk a 21. század rabszolgái, annál hamarabb hagyjuk ott az ültetvényt.

whoamiohmy 2017.05.15. 23:47:56

@HS 2142: pontosan ezért gondolom azt, hogy a Manosphere legjobban hasznosítható része a MGTOW. Ők az egyetlen mozgalom, akik konkrét életvezetési tanáfsokat adnak. Talán még a PUA, de ott kimerül a dolog annyiban, hogyan tudsz több nőt megdugni.

Mi a MGTOW lényege? Minimalizálni a nőkkel való társadalmi kontaktust, így csökkentve a rizikót. Lehetőség szerint saját életcélokra, önkiteljesítésre koncentrálni a párkapcsolatban való felőrlődés és önfeláldozás helyett. Gazdasági önállóságra, anyagi függetlenségre törekedni. Szarni a politikára, mert az úgyis a nők oldalán van. A magam részéről még idetenném, hogy megpróbálni minimalizálni az adófizetést, ezt a legjobban a lakóhelye céltudatos megválasztásával illetve a gazdasági tevékenységének tájékozott kialakításával tudja az ember (ide konkrét példákat is tudnék mondani, mert dolgoztam vagy 5 országban és rengeteg státuszban már). Summa summarum passzívan szabotálni a gynocentrikus társadalmat ahol csak lehet. A ghostingot túlzásnak tartom, mert semmilyen önkiteljesítés nincs benne.

Mivel a férfiak a társadalom valódi értékteremtői, ezért a férfiak politikai ízlésének sokkal inkább megfelelő, individualista társadalmak fognak prosperálni, a kollektivista, gynocentrikus társadalmak gazdasági halálra vannak ítélve (érdekes módon a CIA pontosan ugyanerre a következtetésre jutott 2016-ban). A 21. században a kisembernek egyetlen valamire való eszköze maradt, mégpedig a mobilitás. Ahol nem jó, onnan tisztulni kell. Nekem ez jött be a leginkább.

Wildschwein 2017.05.16. 09:49:55

@whoamiohmy: " A magam részéről még idetenném, hogy megpróbálni minimalizálni az adófizetést, ezt a legjobban a lakóhelye céltudatos megválasztásával illetve a gazdasági tevékenységének tájékozott kialakításával tudja az ember (ide konkrét példákat is tudnék mondani, mert dolgoztam vagy 5 országban és rengeteg státuszban már)."
"Ahol nem jó, onnan tisztulni kell."
Ezt úgy érted, hogy el kell költözni, át kell települni másik országba? (Nem kötözködni akarok, tényleg csak azért kérdezem, hogy jól értem-e. Nekem már egyébként sem lenne ez igazi alternatíva, így ötven felé közeledve, családdal, de talán még a fiamnak tudok adni egy-két jótanácsot - főleg ha egyszer eljut odáig, hogy meghallgat :))

claire85 2017.05.16. 22:41:37

@Wildschwein: Ez annyira klassz !50 felé közeledve olvasol ilyen blogokat?? :))

Wildschwein 2017.05.17. 09:02:35

@claire85: Legalább utólag megtanulom, hogy mit kellett volna másképp csinálnom :) Sokan vannak, akik soha nem jönnek rá, hogy mi is volt a gond, miért nem működött soha igazán a másik nemmel a kapcsolatuk. És ezek a dolgok nemcsak a csajozásnál hasznosak, hanem egy tartós kapcsolatban is. Létezik is a Red Pillnek egy olyan ága, amelyik kifejezetten ezzel foglalkozik, a Married Red Pill (bár ez lehet, hogy elsőre úgy hangzik, mint mondjuk a "becsületes politikus", vagy a "női logika" :))
Egyébként szerintem a tudatommal könnyebben elfogadom ezeket a dolgokat ennyi idősen, sok illúziótól már mentesen, mint egy fiatal férfi.

claire85 2017.05.17. 12:48:34

@Wildschwein: IGAZ. Na de akkor is tetszik.

erkölcsi hulla 2017.05.18. 10:34:49

@whoamiohmy:
Jó látni, hogy egyre jobban terjed a Red Pill életfelfogás. Úgy értem itthon is.
Az isztambuli egyezmény már konkrétan a férfiak rabszolgaként kezelését célozzák meg, de alig kelt visszhangot. Mert hogy az áldozat nők sajnáltatása még mindig első prioritást élvez, szemben a fehér hetero férfiak rohamosan romló egészségi színvonalával ( valami 20%-ot nőtt a halálozás az elmúlt évtizedben, az amerikai statisztikák szerint, szemben az összes többi rassz képviselőivel szemben - na vajon miért? )

Nemrég olvastam férfihangon egy elég összeszedett kommentet, ahol kifejti az illető, hogy ez az egész újhullámos feminista agymenés elsősorban nem a nők hibája, hanem a férfiaké, akik hagyták. Úgy fogta fel mint egy globális shit-tesztet, amin csúnyán megbuktunk, és most annak a hatását lehet érezni. Mert mit is tesz a nő ha elbuksz pár shit-tesztet? Nem tisztel, lenéz, megaláz, elhagy, megcsal, stb. Most ennek lehetűnk tanúi társadalmi méretekben, a példákat felesleges sorolni, tengernyi van, a fentebb említett vagy 100 kommenten kívül is, és van benne valami logika is, persze a kollektív társadalmi szinten.
Ami pedig azokat illeti, akik az egészet egy hímsoviniszta hisztinek bélyegzik, a nők, és mangináik, és elbagatelizálják az egészet, a másik felet dilettánsnak állítván be, "Tényleg hányótoknak van párkapcsolata?
Csak, mert olyan dühvel tudtok írogatni... :))"
azok pont nem veszik észre, (vagy nem akarják észre venni, mivel nekik kedvez) hogy mostanra ezek már mozgalmakká nőtték ki magukat, külföldön nagyon nagy táboruk van, és ezeket főként a fiatalabb férfiak kezdeményezték. Azok akik még mindig a javak egy jelentősebb részét termelik ki, azaz hatással vannak a gazdaságra és a politikára, majdnem direkt módon.
Szóval arra célzok, hogy ha ezek a mozgalmak elérnek egy kritikus pontot, akkor az álfeministák ide vagy oda, az össztársadalmi férfigyűlölet ide vagy oda, itt változások lesznek pár generáción belül, rosszabbik esetben a forradalmi módon.
Persze ez csak egy nagyon primitív elképzelés, lehet addigra már csipezve leszünk, és kasztrálva várjuk a holnapi munkát a táborban, vagy az átnevelő táborokban várjuk majd az újabb gender-equality előadást. Vagy esetleg mind szakállasak leszünk és az összes nőnek kötelező lesz a burka. Ki tudja.

www.youtube.com/watch?v=XM-HJT8_esM&t=1s

erkölcsi hulla 2017.05.18. 10:49:36

@whoamiohmy: Egyébként csodálom türelmedet, amiért, egy szintet tőmondatokban vitatkozó féllel szemben én nem írnám le a ilyen nagyívűen a gondolataimat a ami férfi-női-társadalmi viszonyokról, nem igazán vitapartner, értem azt úgy, hogy beleköt pár részletbe, amiket te hosszasan tárgyalsz, amikre te még hosszabb választ adsz, pedig már a legelső benyomásról kiderült hogy kicsit sem érdekli a véleményed, legalábbis annyira nem hogy megtiszteljen ő is egy hasonló színvonalú gondolatsorral. Ehelyett kapsz pár kötözködő mondatot. Népi nyelven: eteted a trollt :D
Ezt tudom, mert általában én vagyok a troll, és élvezem néha hogy egy megfelelően célzott mondattal az illető 2 oldalas triggerelésbe fog. :D

claire85 2017.05.18. 22:27:00

@erkölcsi hulla: Én viszont csodálattal nézem, mi energia megy el ilyen hosszas levezetésekre.
Ezért régebben két dologra gondoltam amiért valaki erre 'vetemedik'-

1. nyilvánvalóan fizetnek neki ezért.. Ugye Wolf ;)?

2. annyira egyedül van, és a szűk kis közege nem érti meg, hogy jó érzés kvázi idegen emberekre rázúdítani.

:) is a szmájli a végére, h. tompítsam a sértődés hullámot, ami erre elindul. :D

Ethan Wolf 2017.05.19. 06:51:54

@claire85: Nem tudom, mire kéne reflektálnom. :) Arra, hogy fizetek másoknak a hosszú kommentekért? Vagy nekem fizetnek, ha hosszabb posztot, kommentet írok a megszokottnál? Vagy csak megszólítottál, hogy lásd, itt vagyok-e még... :D

claire85 2017.05.19. 18:12:50

@Ethan Wolf: Olykor- olykor muszáj téged is megszólítani. :))) Mert.. feltűnően csendes vagy :D

Ethan Wolf 2017.05.19. 18:35:48

@claire85: Nincs nagyon időm most, történnek dolgok velem is. :) Hétvégente pedig anyagot gyűjtök, hogy majd poszt legyen belőle valamikor. :D

whoamiohmy 2017.05.20. 10:06:41

@erkölcsi hulla:

Így van, pontosan. A férfiak (főleg a fehér férfiak) a modern kor tényleges rabszolgái. Az Isztambuli Egyezmény pontosan azt jelenti, hogy az ártatlanság vélelmét megkerülve, gyakorlatilag bemondás nélkül börtönbe lehet küldeni akárkit, ha egy nőnek ez az óhaja. Ha férfi vagy, nem illet meg a szólásszabadság joga. Nem illet meg az ártatlanság vélelme. Nem illet meg az sem, hogy a saját fizetésedet arra költsd, amire te szeretnéd.

Én egyébként ezen a cikken ütköztem meg nemrég:

kettosmerce.blog.hu/2017/05/10/legfeljebb_ugy_fogsz_elni_ahogy_a_szuleid_nincs_a_magyarnal_zartabb_tarsadalom_az_eu-ban

Gyakorlatilag kőkeményen csúszunk lefelé mi férfiak, miközben a nők hihetetlen tempóban törnek felfelé. Mindezt úgy, hogy természetesen mi fizetjük az adókat, mi állítjuk elő a gazdasági teljesítmény javát, mi szállítjuk a használható innovációt, stb.

Abban is egyetértek veled, hogy a férfiak hibája elsősorban ami történt. Mikor ezt a cikket megosztottam egy kis értelmező írással egy facebook csoportban, a nők maximum a klasszikus hármas érzelmi befolyásolási módszerrel támadtak (megszégyenítés, segítségkérés, szex), de érdemben nem vitatkoztak vele. De aztán jöttek a manginák... gyakorlatilag le lettem buzizva két pillanat alatt. És valóban, az is igaz, hogy mindig az szúr hátba, akiről soha nem gondoltad volna.

A trolletetéshez: azért érdemes mindenkivel érdemben, érvekkel, tisztességesen vitatkozni, mert bár az illetőt valószínűleg nem fogod meggyőzni, de az online térben jó eséllyel olvassa majd valaki más, akivel rezonálni fog a mondanivaló. És az egésznek az a lényege, hogy minél több férfi jöjjön rá, mennyire át vannak baszva a palánkon. Ahogy mondod, előbb vagy utóbb robban majd a bomba, márpedig a férfiak közreműködése nélkül ez a társadalom gazdasági halálra van ítélve. A nők még mindig nettó fogyasztók, sőt, ma többször többet fogyasztanak el, mint amit megtermelnek, mint mondjuk 50 évvel korábban (erről már volt szó többször). Látod, veled is rezonált a téma ;)

whoamiohmy 2017.05.20. 10:07:20

@claire85: Megint a szokásos posztmodern taktikád a smiley-val... Okos! ;)

whoamiohmy 2017.05.20. 10:18:59

@Wildschwein: 50 körül tényleg nehezen tudok okosat mondani. Persze kérdés, mivel foglalkozol. Én az elmúlt 10 évben azt láttam, hogy valahányszor szarrá ment az életem (eddig háromszor volt olyan, hogy több, mint egy hétig az utcán aludtam, mert nem volt máshol, és örültem, ha napi egyszer tudtam enni valamit), mindig az húzott ki a bajból, ha arrébb mentem 2-3000 kilométert. Persze rengeteg mindent elszúrtam én is. Ha most lennék 20, a következőkre figyelnék:

1. Rohadtul meggondolnám, hogy menjek-e egyáltalán egyetemre. Az az 5-6 év amit ott töltesz, könnyen lehet, hogy kemény munkával már megteremti az anyagi függetlenséged alapjait. Itt Németországban egy jó hegesztő 5000 eurót keres havonta nettó. 500-ból már megélsz. Ha havi 4500 eurót befektetsz csak index fundokba (ezek infláció felett úgy 10%-ot tudnak évente átlagosan), 5 év alatt több, mint 300.000 euród lesz, és 13 év alatt leszel euró milliomos. 31 éves korodra anyagilag független lehetsz, és életed végéig a befektetéseid hozamából élhetsz. Ez jóval jobb, mint 5-6 évet izzadni az egyetemen, aztán kóvályogni a munkaerőpiacon, hátha találsz valami tisztes munkahelyet.

2. Én 24 évesen jöttem ki az orvosiról, és elkövettem azt az óriási hibát, hogy belefogtam a szakképzésbe, amiből most, 35 évesen fogok talán-talán végre kikecmeregni. Szabadúszó orvosként ügyeletekkel a németeknél 65 eurót tudtam volna már 24 évesen megkeresni óránként. Havi 200 óra munka mellett ez 13.000 euró havonta (és ennél most jóval többet, inkább olyan 300-320 órákat melózöm, egyszerre két-három funkcióban). Az angoloknál kezdő orvosként ha elmész locumozni, 50 fontot kapsz óránként, ha KFT-ben (LTD) adózol, 7-8% adóból megúszod. Havi 10-15.000 eurót simán be tudsz fektetni, a fent leírt index fundok esetében 5 év alatt euró milliomos vagy.

3. Fiatalon még van időd kísérletezgetni, így lehet, hogy érdemes óriási rizikójú, de ugyanakkor óriási megtérülésű befektetésekbe fogni. A Bitcoin 30 dollárról 1900 dollárra ment fel kevesebb, mint 8 hónap alatt. Vannak oldalak, ahol befektetési guruk konkrét stratégiáit tudod követni online, real-time, az utolsó fillérig terjedő pontossággal. A legjobb, amiről én tudok, a Medallion Funds évi 71% átlagos hozamot ért el 1985 óta folyamatosan, a legjobb évük 95%, a legrosszabb 28% volt. Nincs más dolgod, mind pontosan azokat a részvényeket venni, amit ők. De ugyanez igaz a Forex robotokra (bérelsz egy virtuális szervert valamelyik bankközpontban, és futtatsz rajta egy robotot, ami a forexen pénzt termel), a mikrohitel-piacra vagy akár a nemesfémekre.

4. A házasság a 21. században a férfiak vesztőhelye. Ha egy nő igazán szeret, melletted marad papír nélkül is. Ha nem szeret igazán, akkor a házasságot csak arra fogja használni, hogy tönkretegyen. A válások aránya a fejlett világban most 60%, de jól kereső szakmákban (Ügyvéd, mérnök, orvos, jól menő vállalkozó) 86% fölött van. Ilyen esélyekkel jobban jársz, ha felteszed a rulettre az eladott szerveidért kapott fekete pénzt.

claire85 2017.05.20. 22:11:24

@whoamiohmy: Huhhh... Szerintem itt a megnyilvánulásokból tanulmányt lehetne írni.

Hogy lehet valaki ilyen baromi intelligens és hozzá ilyen módon sebzett?

Tényleg ha vki pár nélkül van, lányok, nézzetek itt körül ;)

2017.05.21. 13:18:29

@whoamiohmy:
" Egyre több férfi rezonál a Red pill mondanivalójával, és ez nagyon jó. "

Akkor félreértettük egymást, a "Beindult a kritikus párbeszéd és ez nagyon jó. " az én értelmezésemben arról szól/szólt, hogy a nőkkel, emiatt írtam azt, amit. De így már persze más, férfiak részéről gondoltad.
Hát igen, egyrészt férfinél létezik olyan, hogy önvizsgálat, illetve a megtapasztalás esetén képes logikus következtetéseket levonni, így nem csoda, hogy előbb-utóbb még a vérmanginának is leesik, hogy rohadtul ő van a cumi másik végén igazából...

2017.05.21. 13:29:44

@whoamiohmy:
"Mindezt úgy, hogy természetesen mi fizetjük az adókat, mi állítjuk elő a gazdasági teljesítmény javát, mi szállítjuk a használható innovációt, stb. "

Történetesen emiatt kérdezem a beteg, agyhiányos nőket, amikor sírdogálnak, mekkora sz@r az életük és hogy milyen mocskok a férfiak, hogy drágaság, nem zavar, hogy konkrétan egy olyan világban, olyan technológiai társdalomban élsz, amit 90%-ban férfiaknak köszönhetsz?
Hogy van autód, van benzined, lakásod, fűtésed, ivóvized, villanyod, autóút, járda, számítógép, C-vitamin, gyógyszer, stb-stb.....

Ez le sem esik a szerencsétlennek, mert annyira lenn vannak értelemben, hogy az szörnyű.
Meggyőződésem, hogy a jóléti társadalmakban a férfiak sokkal jobban törekedtek arra, hogy jellemileg fejlődjenek, emelkedjenek, és tették is, mint ahogy ezt a nők tették, vagy hogy ez sikerült nekik.
A jóléti társdalom férfija felemelte a nőt magához, de az méltatlanná lett.
Vissza kell "ejteni" őket abba a mentális és szellemi posványba, amit képviselnek, hátha sikerül öntelt szerencsétlen primitív jellemük mocskában dagonyázva ráeszmélni arra, hogy nem, hogy jobbak, hanem sokkalta mocskosabb jellemmel rendelkeznek, mint amit képzelnek magukról.

2017.05.21. 13:38:59

@claire85:
"Hogy lehet valaki ilyen baromi intelligens és hozzá ilyen módon sebzett?"

Hogy lehet a nő ilyen baromra kedves és hozzá ilyen módon "sebző", mit amilyen a többségetek?

whoamiohmy 2017.05.21. 16:27:26

@icipicicsipa:
Nettó értelemben valóban csak a férfiakkal lehet ezeket a témákat rezonáltatni, ebben igazad van. De én egyre inkább azt veszem észre, hogy már a nők is kénytelenek legalábbis kommunikálni a Red Pill-t hirdetőkkel. Korábban a Red Pill annyira a végletekig elítélt volt, hogy az emberek még névtelenül, fórumokon is csak elvétve mertek ilyen véleményeket hirdetni. Ma Facebook csoportokban, névvel, arccal vállalják a véleményüket, és már olyan is van, hogy férfiak (sőt, néha nők is!!) védelmére kelnek egy Red Pill kommentnek a manginák rohamaival szemben.

A szart mi, férfiak okoztuk, logikus, hogy csak mi fogjuk tudni megoldani is. Éppen ezért a lényeg tekintetében csak az számít, hogy a férfiakkal mennyire rezonálnak ezek a témák. A nőktől - tisztelet a kivételnek! - nem nagyon fogod tudni elvárni, hogy egyetértsenek ezekkel a témákkal, mert a nők csak a kulturális és morális relativizmus keretrendszerében képesek gondolkodni (hogy miért, azt pont ebben a treadben jó pár kommenttel feljebb kifejtettem). Ennek a keretrendszernek az origója a self, magyarán egy nőnek az lesz morálisan és kulturálisan helyes, ami neki jó és előnyös. Ami neki nem jó és nem előnyös, az szükségszerűen rossz és elítélendő, teljesen mindegy, hogy a társadalom milyen árat fizet ezért.

Ennek ellenére senkit nem szabad a diszkusszióból kirekeszteni. Persze vannak szituk, ahol a további kommunikáció egyszerűen idő- és energiapazarlás. Ezekből nemes egyszerűséggel ki kell vonulni.

whoamiohmy 2017.05.21. 16:35:48

@icipicicsipa: Mint már említettem, a nők morális értékítélete kizárólag a self körüli origóból indul ki. Magyarán ha egy nő úgy érzi, javíthat a helyzetén azzal, hogy áldozatnak tünteti fel magát, akkor azt fogja tenni. Egyébként a nőkről tudni kell, hogy ha egy nő befolyásolni akar egy férfit, arra három módszere van:

1. Megszégyenítés
2. Segítségkérés
3. Szex

Én azt veszem észre, hogy a megszégyenítésbe a férfiak már annyira belefáradtak, hogy egyszerűen rezignáltan elmennek mellette. Ennek ellenére persze csőstül ömlik a nyakunkba minden áldott nap a médiában. A következő logikus lépés a segítségkérés, én az egész rape culture féktelen tombolását ennek tudom be. A nyugati férfi a Nagy Shit Teszten megbukott, ezért a nyugati nő elhagyta, kifosztotta és eldobta. A megszégyenítés kora lejárt. Most jön a szegény, szerencsétlen, áldozattá tett női szerep eljátszása és ennek megfelelően a teljes társadalmi-igazságszolgáltatási rendszer átalakítása ennek a szerepnek a kiszolgálására. Az Isztambuli Egyezmény körüli hiszti ennek az egyik fontos aktuálpolitikai kivetülése. Hogy ez hova vezet, arról itt egy kiváló videó:

www.youtube.com/watch?v=GjgBfklmYj8

Arra is egyre több példát látok, hogy a szexet is bevetik a férfiak kizsákmányolásának és befolyásolásának érdekében. Lassan a csapból is női orgazmus, csöcsök, puncik, seggek folynak. Kirakat társadalom lettünk: mindenhonnan szexet tolnak az arcunkba, de valójában kevesebbet szexelünk, mint száz éve bármikor. Hát igen, a szexuálisan felajzott, de nem kielégített férfi magas szinten motivált és felettébb hatékony. A társadalomnak pedig szüksége van a nagyon magas hatásfokkal kizsákmányolható kanos férfiakra.

2017.05.23. 11:09:02

@Krisz101: Ebből az általad életcsászárnőjének leírt típusú nőből van pár ismerősöm, akik eljutottak a 40+ os életkorba és nincs se pasi (állandó), se család, se gyerek. És ott a kurvanagy tragédia az életükben, hogy az anyaságot nem tudják megélni, mert a megszokott anyagi jólétről-biztonságról és celebségről nem tudnak lemondani a gyerek kedvéért. Mert olyan pasit meg nem találnak, aki az ő szintjüket (anyagi, egzisztenciális) megütné vagy lekörözné. És akkor most Melós Bélával alapítson családot? Ki fogja akkor biztosítani a szellemi/egzisztenciális/anyagi jólétét ?
Az ő szintjén levő pasik nem őt keresik, hanem a nála 10 évvel fiatalabbat, akinek nem nyilt még ki ennyire a csipája.
Nem irigylésre méltó nők ezek - már akiket én láttam.

Krisz101 2017.05.23. 16:43:45

@Kulics: teljesen egyetértek veled, több erről szóló videót is hallgattam ez ügyben pont azért hogy ezt a gondolatot erősítsem magamban. én azért szívtam meg ezt mert valami tudatalatti dolog, gyermekkori élmény, arc, feromon, hang, kisugárzás, vagy a franc tudja mi alapján eszméletlenül vonzódom hozzá. ha ez nem lenne, valószínű már a nevére sem emlékeznék... úgy elfelejtettem volna. tök gáz h több kapcsolatom is volt azóta, de állandóan azt érzem hogy azok régebben voltak. mindig az az érzés jön vissza. ezért próbálok most okulni, megérteni ezeket a dolgokat....

Krisz101 2017.05.23. 16:45:01

@Kulics: mármint hogy minél objektívebben, felülről lássam ezeket a dolgokat.

claire85 2017.05.23. 17:27:16

@Krisz101: Fogjunk kezet! Mintha magamat hallottam volna a te interpretálásodban.

De tényleg, hogy lehet az ilyenből tovább lépni..?

Vagy akkor el kell fogadni a tényt, h. minden ami utána jön már csak megalkuvás lesz..?

Krisz101 2017.05.23. 18:04:25

@claire85: kezet...? ;P ;))) khmm.

dehogy kell elfogadni, nem szabad elfogadni. az idő múlik, új emberek jönnek, és az ember egyre jobban megérti ezeket a dolgokat.

meg az h valakit ideálisnak lát az ember, abban nagyban benne van az is, h belevetít egy képet, a számára ideális partnert, amit látni szeretne. holott ez a valóságban nagyo nritkán van így. az eszemmel már látom, a szívemmel még nem. ezt kell közelíteni egymáshoz.

claire85 2017.05.23. 19:55:16

@Krisz101: " khmm." -ezt akkor tetszésem szerint értelmezzem- ? ;)

Krisz101 2017.05.23. 23:01:16

@claire85: az attól függ mi a tetszésed ;-)

Ethan Wolf 2017.09.09. 05:49:34

Nem tudom, hogy ennek a posztnak köszönhető-e, de ahogy nézem egyik másik rapidrandi oldalán, október végéig betelt az összes olyan randi alkalom, ahol 20-30 közötti lányok és fiúk találkoznak. És gyanítom, csak azért október végéig, mert addig vannak csak kirakva az opciók. Mikor teszteltem, nem volt ennyire előre tele minden alkalom. :) Érdekes... :)

erkölcsi hulla 2017.09.09. 13:50:33

@Ethan Wolf: Te látod a nézettségedet, nyilván ha havi 100ezren megnézik akkor lehet.

VT 135 2017.09.11. 19:29:50

Gondolom, vége lett a nyárnak és az egyedülállók megállapították, h jobb lenne párban.

szubotaj 2018.01.10. 12:21:54

@whoamiohmy: Igen, elindult egy párbeszéd... De ez nem lesz eredményes. A két szlsőség a nagyon hangos, a szördvév femcsik az egyik oldalon, a másik oldalon a tényleg nőgyűlölő alakok. Akik szó szerint veszik Huffnágel Pista bácsi szövegeit, akiknek nem esik le, hogy direkt túltolja a biciglit, hogy görbe tükröt tartson a femcsiknek.
Ezt a csoportot meg tudom érteni, nekem is volt olyan élethelyzetem, amikor ebben a lelkiállapotban voltam, csak nekem elmúlt és Deansdale objektívabb, összetettebb szemléletét osztom, a társadalmi folyamatoknak áldozataia férfiak és a nők, a femcsik és a MGTOW-k is. Nem a nők ellenében utasítom el a feminizmust, hanem pontosan az érdekükben! Pont nőkedvelő indíttatásból XDD
Javítsatok ki, ha tévednék, de a férfiak és a nők között is kevesen vannak, akik tényleg átlátják a valódi törésvonalakat. Még az értelmesebb nők is elfogadják a balos mítoszokat, hogy a nők el voltak nyomva és most csak "visszanyal a fagyi". Most pont ezen agyalok, reggel volt az exemmel erről egy beszélgetés és nem tudom,mi a meggyőzés eszköze. A konkrét tényeket elmondtam, a jogok és kötelezettségek aránya számít, pl a leánynegyed kevesebb vagyoni jogosultságot adott a nőknek, de a kötelezettségeik is kevesebb volt, a habitus ( racionális, erős férfi <-> "intrikáló" nő) és a jogok egy kvázi fegyveregyenlőségi, egyensúlyi helyzetet hozott létre, a szavazati jog nem csak a nőktől, hanem a férfiak 90+%-ától is meg volt tagadva... stb stb De a tények nem érdeklik. Itt tényleg csak a PUA technikák működnek, megérteni lehetetlen a nőket, csak kezelni lehet, mint a lovakat. Ott se tudja az ember, hogy mit gondol a ló, csak tudja, hogyha elég ideig zavarja körbe a körkarámban, akkor szagolja a földet, lerág, lenyal, befele figyel és akkor kész a csatlakozásra. Bocsi, de én a lovak metakommunikációját ismerem valamelyest és a lóidomítást és a PUA módszereket nagyon analógnak érzem XDD Kvázi feketedoboz-machinálás mind a kettő, az inputot ismerjük, az outputot is, de hogy mi történik a dobozban, az rejtély...
De visszatérve a feminista mételyre, az a gond vele, hogy érzelmekkel dolgozik. A hipotetikus, sohase bizonyított őskori matriarchátus is az emberi lélek mélyén létező Aranykor-mítoszra építve az érzelmekre épít, a nőelnyomás gyermekmeséje is és a célpont az érzelemvezérelt női tábor. Ugyanakkor beleesik a szórásba az a férfi csoport is, akinek a racionalitását a rossz tapasztalatok, a szexuális kielégületlenség, a lehúzott vagyon, az elrabolt gyermek miatti fájdalom elhomályosította. És az állogikus értelmezések is ilyenek, csak a nemek közötti osztályharc keretein belül maradnak, a hörcsög, a hipergámia, a huszonévesek jobban basznak, stb stb ezek ugyanolyan dogmák, mint a femcsi baromságok, ugyanúgy ideológiai vakfolton keresztül kreált téveszmék. Persze a tévedés jogát fenntartom, azonban azt gondolom, hogy egy normalizáláshoz nem csak az egyik szélsőséget kellene kigyomlálni, hanem a másikat is.

VT 135 2018.01.10. 14:29:54

@szubotaj: Nem tudom, olvastad-e, szerintem már itt is szóba került, h ez az egész feminizmus egy globális shit-teszt a nyugati férfiak felé: vagy tököt növesztünk, cselekszünk és visszavesszük az irányítást, vagy jönnek más kultúrák férfijai, akik majd átveszik stafétabotot... Teljesen értelmetlen a nőktől várni a megoldást (a ló analógiád kicsit erős, de ide is passzolhat), mert ez nem az ő feladatuk - viszont az értelmesebb, nem teljesen elhülyített nők fontos szövetségeseink lehetnek ebben a küzdelemben. De ők csak már cselekvő férfiakhoz tudnak csatlakozni, nem a fotelforradalmárokhoz.

Ethan Wolf 2018.01.10. 18:07:40

@szubotaj: "Kvázi feketedoboz-machinálás mind a kettő, az inputot ismerjük, az outputot is, de hogy mi történik a dobozban, az rejtély"

Kész, ez nagyon jó :D
süti beállítások módosítása