Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy budapesti nőcsábász naplója

A sorozatrandizó

A sorozatrandizó

A vegán

2016. július 07. - Ethan Wolf

woman-vegetable-art-cropped.jpg

Első körben röviden a lényeg: a vegetáriánus nem eszik húst, a vegán viszont sem tojást, sem tejet, sem húst nem fogyaszt. Valamikor az 50-es években indult a vegán életforma és a célja nemes. Ugyanis ez amolyan tiltakozás az ellen, hogy az emberiség kizsákmányolja az állatokat. Ez idáig rendben is van, ezért is hívják magukat gyakran etikai vegánoknak. Van egy céljuk, küzdenek érte... mondjuk annyiból tartom a módszerüket ostobaságnak, hogy semmi értelme nincs. Ez olyan, mintha én, azzal harcolnék a pornográfia ellen (ha akarnék), hogy nem dugok soha többé. :)

De az igazi baj, hogy a vegánizmus ma nem más mint egy divat.

woman-and-vegetabels2.jpg

Mindenki egyéniség, hangzik a médiából, de érezzük, hogy ez azért nem igaz. Mindenki próbálja magát valahogy a tömeg fölé emelni. Szerintem az egyik ilyen a "divat sznobizmus" is, amivel sokan próbálják a pórnép fölé pozicionálni magukat. Sok megnyilvánulása van és ezek egyike a manapság divatos vegánizmus is.

Térjünk ki picit arra, hogy biológiai szempontból miért is zsákutca ez az irány. Azokon most essünk túl, hogy a fogazatunk hústépésre van kialakítva, meg az egyéb apróbb bizonyítékokon, amelyek annak a jelei, hogy húst IS kell fogyasztanunk az egészséges táplálkozáshoz. Minden szakértő tudja, hogy a helyes, egészséges táplálkozáshoz kell bizonyos mennyiségű fehérjebevitel is (hogy miért? tessék ráguglizni). Azonban hiába vannak fehérjék a növényekben, azok jelentősen eltérnek az állati fehérjéktől. Alapvetően a szervezetünknek aminósavakra van szüksége, ezeket tartalmazzák a fehérjék (a tested szétbontja a fehérjét aminosavakra). Na most, míg az állati fehérje tartalmaz minden olyan aminósavat, ami kell a szervezetednek, addig a növényi fehérjék nem! Hiányosak. Az egyik növény fehérjéjéből hiányzik ez az aminósav, a másik növény fehérjéjéből hiányzik azaz aminósav és így tovább.

Ezért is van, hogy például a vegan testépítők "játszanak" a zöldségekkel, gyümölcsökkel. Valahogy így: Ahhoz, hogy megkapjam ugyanazt a minőségű fehérjét, amit a hús tartalmaz, ahhoz nekem kell ennem X deka répát, Y deka retket, Z deka kukoricát és így tovább. Ki kell számolni,meg kell tudni, melyik növény milyen aminósavakat tartalmaz és úgy fogyasztani őket együtt, hogy kiadják ugyanazt, amit az állati fehérje aminósavjai. Ha nem foglalkozol vele, hanem csak eszed, amit jónak tartasz, akkor annyi fog történni, hogy gyenge leszel. Pont a fentiek miatt, mert nem jut a szervezetedbe minden aminósavból.

Viccelődhetnék azzal a nővel, aki bizonyítani akarta, hogy a vegánok nem gyengébbek másoknál, ezért megpróbálta megmászni az Everestet, de belehalt (google), de nem teszem, mivel nem valószínű, hogy volt összefüggés, de akkor is ironikus a dolog. 

vegan-woman.jpg

És akkor még nem beszéltünk, hogy más egyéb is van a húsban, ami nem pótolható növényekkel. Például B12 vitamin is kell. Igen, a bűvös B12 vitamin, ami létszükséglet nekünk embereknek, de növényekben nem található meg. Vagy ha igen, akkor olyan ritka növényekben és olyan körülményes hozzájutni, hogy már rég kihaltunk volna, ha nem ettünk volna húst. Ugyanis, míg az állati eredetű táplálékban jelen van, addig a növényekben nem. Ma már persze bevihető külön vitamin formájában.  De nem kiselőadást akarok arról tartani, hogy az ember igenis húsevő is (mindenevő na), hanem felfedeztem egy érdekességet. 

A B12 vitamin hiányának van jópár tünete, de ami érdekes lehet: depresszió, ingerlékenység, fáradtság, kimerültség, gyengeség. Ugyanis a központi idegrendszerre van rossz hatással, ha nem jutsz hozzá ehhez a vitaminhoz. És ez épp egybeesik azzal, amit eddig megtudtam a vegán csajokról.

7-8 vegánnal ismerkedtem, párral pedig randiztam is. Ami közös bennük és tényleg klisés, de előbb-utóbb felhozzák valahogy, hogy ők vegánok és szó nélkül elkezdik magyarázni, hogy miért is jobb ez minden másnál. Ami nem más, mint hangos önigazolás és a pozitív visszajelzés keresése. Ha meg akarsz dugni egy ilyen csajt, naná, hogy bőszen bólogatsz, "persze igazad van". :) De a fenti tünetek rájuk is illettek, egyik másik lehangolt, a harmadik ingerlékeny, stb. Biztos véletlen egybeesés.(not)

clipboard01_2.jpg

Amúgy olyankor mi van, ha egy vegán csaj leszop és le is nyeli? Vagy az nem számít, mert nem állati eredetű a cucc, hanem emberi? Tehát a kannibalizmus oké? Bár ha azt vesszük, hogy mivel az ember az állatvilágból emelkedett ki, ezért tulajdonképpen mi is állatok vagyunk, akkor bizony a vegán csaj megszegte a szabályait. :D

Szóval, Noémi. Egy társkeresőn írtam rá, mert csupa sportos kép volt fent róla. Bár elég vékonyka volt, de bukom erre a típusra úgyhogy beszélgetni kezdtünk. Hamar kiderült, hogy hiába a sok kép a sportolásról, valójában sem a futás, sem a súlyzós edzés nem megy neki olyan jól, mint a jóga és a túrázás. :) Nocsak, épp az a kettő, amihez azért olyan sok erőt nem kell kifejteni. Tudom! Azok is lehetnek kemények, de biztos nem fejtesz ki annyi erőt egy lightos túra (ami valljuk be lányok esetén amolyan kellemesen erőltetett séta az erdőben), vagy egy kis jóga alatt, mintha másfél órát izzadnál a súlyok alatt, vagy lefutnád a félmaratont.

Persze ezt nem vetettem a szemére, de mikor az első randit kezdtük szervezni és egy kellemes pizzasütést hoztam fel, rögtön előkerült a mit eszek, mit nem eszek című történet. Elég hamar kiderült, hogy itt pizza nem lesz. Aztán valahogy nem is tudtam eltéríteni a beszélgetést a vegán témáról. Valahogy feljött az ötlet, hogy találkozzunk délben és Ő hoz magával kaját, és majd megkóstolom. Vevő voltam erre, mivel nyitott vagyok mindenre, ezért gondoltam, adok egy esélyt a dolognak. Azt tudni kell, hogy sportolok, azaz nekem aztán kell a kalória. :)

Át is jött két nappal később. Én aznap reggeliztem, és gondoltam, majd az ő kajájával jól lakom. Aranyos, feketehajú lány volt, zöld szemekkel, olyan 165 magas, és vékonyka. Nem volt vele semmi gond, olyan átlagos csaj. Kimentem elé és feljöttünk hozzám. Egy rövid beszélgetés után, neki is láttunk az ebédnek, amit ő hozott. Már nem emlékszem az ételek neveire, de sok sok zöldség volt benne, Amúgy kinézetre szép volt az összes. Megterített, kitette tányérra, szóval tök jól nézett ki. Megettük és nem mondom, hogy rossz volt, de nem is finom. Olyan "zöldségköret" szerűség íze volt. Eddig oké. De egy órával később én már megint éhes voltam. :)

clipboard012.jpg

A randin rontott, hogy a csaj vagy az életmódjáról beszélt, vagy a rendezvényekről, amelyekre járt, vagy belekötött mindenbe, amibe tudott.Mikor benézett a hűtőmbe, rendesen kioktatott és szíve szerint kidobált volna mindent. De akkor én is kidobtam volna őt. :D

Két órával később, mondván, hogy nagyon ízlett, amit csinált, repetát kértem. Addigra már korgott a gyomrom. Tudni kell, hogy a sport miatt én napi többször eszem évek óta, azaz van egy rendszer az étkezéseimben, amihez hozzá vagyok szokva. Megint ettem, de késő délutánra megint éhes lettem. Nálam volt már lassan 7-8 órája a csaj és kezdett esteledni. Ki kellett volna dobnom rég, de kíváncsi voltam rá "mit tud". Nem láttam, hogy küldene jeleket felém, de az is lehet, hogy csak nem vettem észre az éhségtől. Aztán egy pillanatban Ő csókolt meg engem, én meg nem ellenkeztem. Meglepődtem, mert hirtelennek tűnt a semmiből. Aztán kezdett hevesedni a dolog, viszont a gyomrom korgott és éreztem, hogy gyenge vagyok, nekem szénhidrát kell!!! :)

Ő már vetkőztetett volna, de éreztem, hogy ebben az állapotban én biztosan nem fogok dugni. :) Csak a reggelim volt normális és nekem kell a rendszeres, normális táplálkozás. Azt mondtam, lassítsunk, ne kapkodjuk ezt el. Csináljuk normálisan, én komoly kapcsolatot keresek. :D Úgyhogy nem sokkal később kikísértem, miután célozgattam rá, hogy ideje mennie, hisz másnap én hajnalban kelek. Ez utóbbi nem volt igaz, akkor kezdtem felépíteni ezt a kibúvót, mikor másodszorra mentem repetázni a kajájából és sejtettem, hogy valami indokkal el kell majd küldenem. :)

Többet nem kerestem. 

Tisztelet azoknak, akik etikai vegánok és az állatok kizsákmányolása ellen küzdenek, de ők a kisebbség, a vegánok többsége csak divatmajom. Plusz az etikai vegánok módszere egyszerűen szar! Ahogy fentebb is írtam, akkor a pornó ellen úgy kéne küzdeni, hogy nem dugunk? Hülyeség. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatrandizo.blog.hu/api/trackback/id/tr538820288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szubotaj 2018.01.10. 13:24:43

Szomorú, hogy semmi infó, hogy akkor legalább erre az egy funkcióra alkalmasak-e a vegán lányok, vagy még erre se XD

Ethan Wolf 2018.01.10. 18:10:22

@szubotaj: A poszt óta volt dolgom vegánnal (annak ellenére, hogy kerülni akartam őket), nem volt nagy eresztés. De nem vonnék ebből még le semmilyen következtetést, mert nagyon kevés vegánnal sikerült ágyig jutnom.
süti beállítások módosítása