Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy budapesti nőcsábász naplója

A sorozatrandizó

A sorozatrandizó

Szexfüggő

2017. szeptember 17. - Ethan Wolf

warning-sex-addict-t-shirts-men-s-t-shirt.jpg

Ez most csak egy rövid poszt. Megkaptam ezt párszor, de nem értem, miért? :) Mármint, legjobb tudomásom szerint addikciónak azt nevezzük, mikor az adott dolog hatással van a magánéletedre, munkádra és szociális kapcsolataidra is. Esetleg elvonási tünettel jár az elhagyása. Például a kávéfüggőség nincs rossz hatással a munkádra, az életedre, ellenben elvonási tüntet okoz az elhagyása. Nem lehetsz valaminek a függője, ha mellette rendben van az életed, van munkád, eljársz barátokkal, beszélsz a családoddal, és el tudod hagyni elvonási tünet nélkül.... Itt egyedül a magánélet lehet a kérdéses, hisz ha nem akarsz senkit tartósan, akkor arra ráhúzhatják, hogy nincs rendben a magánéleted. Ha pedig nem akarsz senkit tartós kapcsolatra, de szereted a változatos szexet, akkor minden második fotel-pszichológus rád nyomja a bélyeget, hogy függő vagy. Ezt nem értem. 

Szerintem marhaság. Egynél több feltételnek kéne teljesülnie, hogy függőséget állapítsunk meg. ÉS mi van olyankor, ha...nem kell senki tartósra, szeretsz változatosan szexelni, épp haragban vagy a családoddal (más miatt) és épp kirúgtak (más miatt) ? :D Oké, elég impossible példa, de jelen esetben teljesül az addikció majdnem minden feltétele, de ez még nem jelenti azt, hogy az vagy. Vagy csak magyarázkodom? :D

Visszatérve a valóságba, ha a függő vagy, akkor az kényszerrel jár. Ha kényszeresen szexelni akarsz, akkor függő vagy. Ha az adott dolog nélkül kiegyensúlyozatlan vagy, akkor függő vagy. 

Olyat is olvastam, hogy aki kukkoló az is szexfüggő..Ez meg mi már? Ez csak egy fétis, egy kis perverzió, ha kéthetente részt vesz kukkolós szexben, akkor ő már szexfüggő? Bullshit.

Egy másik cikk szerint, a következő feltételek esetén szexfüggő az egyén: sok partner, elköteleződés hiánya, pornó nézés, prostik. Nem írja, hogy túlzásba vitele a felsorolt dolgoknak, vagy ilyesmi. Nem! Ha ezek a tünetek jelen vannak, akkor ön szexfüggő! 

Azért szerencsére akadnak oldalak, ahol rendesen leírják, mikor beszélhetünk függőségről.

Például itt

Kiemelem a lényeget: "a szexfüggők a drogosokhoz hasonlóan "kereső tevékenységbe" kezdenek: az tölti ki életüket, hogy szükségletüket kielégítsék. Erre mondják azt a pszichológusok, hogy ez a tevékenység az életet már átitatja, az elvonás már feszültséget, rossz közérzetet okoz, az érintett nem tudja megtartóztatni sem magát. Innentől kezdve beszélhetünk szexfüggőségről."

A poszt apropója, hogy manapság sokan dobálóznak szavakkal (függőség jelen esetben), miközben nincsenek is tisztában azok jelentésével. A poén ilyenkor az, hogy ha megpróbálod az értésükre hozni, hogy tévednek, akkor elkönyvelik, hogy magyarázkodsz. Jön a szokásos frázis: a beismerés lenne az első lépés... Most komolyan, ez épp olyan, mint mikor nem vagy ideges, de a barom azt hiszi, az vagy ezért mondogatja "ne idegeskedj, ne idegeskedj" és a végén attól a baromtól leszel ideges. :D

Ezt most kiírtam, megyek kiverem ma már hetedszer... :D :D :D

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatrandizo.blog.hu/api/trackback/id/tr4712561729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wildschwein 2017.09.18. 08:49:40

A poszt címét olvasva, először azt hittem, hogy egy újabb történet lesz, ezúttal egy szexfüggő nővel folytatott ismerkedésedről - hát ekkora lendülettel még szerintem nem kezdtem bele itt egyik poszt olvasásába sem :) Ebben ugyan csalódnom kellett, de talán még lesz ilyen történet is egyszer.
De hogy a poszthoz is mondjak valamit: hát, így van ez, tulajdonképpen akármit csinálsz, az emberek úgyis mindenféle baromságot összebeszélnek meg írnak róla. Ha valaki minden ilyen véleményt komolyan vesz, akkor előbb-utóbb megbolondul / gyomorfekélye lesz / szívrohamot kap. Szóval szerintem inkább ne tedd.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2017.09.18. 11:53:57

Hát igen, a szemét önjelölt pszichológusok még ezt az oldalt is ellepik, hiába írtad az elején, hogy nem vagy kíváncsi rájuk. Szerintem érdemesebb lenne ezeket a fasisztákat kitörölni, akiknek a nulla tudásukkal van képük megmagyarázni, hogy baj van veled, meg szar vagy, ha nem akarsz elköteleződni. Tőlük ugyanis tényleg gyomorfekélyt/szívrohamot kaphatsz, ellentétben azokkal, akik csak vitatkoznak egymással.

Egyébként a Segítség bajban vagyok! - A férfifaló című epizódja jól bemutatja ezt a jelenséget, igaz ott 1 nimfó kurváról van szó :)

whoamiohmy 2017.09.18. 14:15:13

A nők szemszögéből egy pasi, aki havonta 1-nel többször tartana igényt a szexre, már szexfüggő. És mivel a kortárs társadalom a végletekig gynocentrikus, ezért a nők szemszöge a többségi társadalom szemszöge is. Magyarán ha több szexet szeretnél, mint amennyit a betasitasodat lezavaro hölgyike aktuálisan jogosnak ítél, Akkor szexfüggő vagy és kész.
Egy barátom most pont úgy járt, hogy az aktuális barátnő az ELSŐ alkalom után rásütötte hogy "sexaholic". Betasitas turbositva.

TopszLee 2017.09.18. 18:28:27

Hetedszer? Nem rossz, ha nagyon ráérek, még most 30+ évesen is megy a 12+ egy nap ;)

Sadist 2017.09.18. 22:16:29

A szexfüggő egy olyan címke, amit a normális, egészséges szexuális igényű férfiakra próbálnak ragasztani, hogy ezzel démonizálják őket.
Úgy van, ahogy whoamiohmy írta, a társadalom túlságosan nőközpontú és ha nem illesz bele a nőkre szabott sablonba, akkor valami gáz van veled.
Ha a fiú gyereknek nagyobb mozgásigénye van, mint egy lánynak, akkor hiperaktív, ha nem tud egy órán keresztül a seggén ülni, akkor figyelemzavaros, ha birkózik vagy lövöldözős játékot játszik, akkor agresszív, ha fiatal felnőttként nem csak a munka tölti ki az életét, hanem eljár szórakozni és a fizetésének egy részét a saját élvezetére fordítja, akkor hedonista, ha nem akar hosszútávon elköteleződni, akkor éretlen és Pán Péter szindrómás, ha szeret jókat kefélni, akkor szexfüggő, napestig lehetne sorolni.
Érdemes elolvasni Esther Vilar: Az idomított férfi című könyvét. Nem kell az egészet szó szerint venni, amiket ír, nyugodtan le lehet osztani kettővel, de a lényeget elég jól megragadja: a társadalom (elsősorban a nők) arra játszik, hogy a férfiből minél jobban irányítható rabszolgát neveljen, ennek pedig egyik módja a megszégyenítés és démonizálás.

Sadist 2017.09.18. 22:32:55

Heh, pont itt volt alul blogposzt ajánlóban: index.hu/kulfold/2017/09/18/lottek_a_kinai_guminokolcsonzesnek/

Felmerülhet a kérdés, hogy mégis ennek mi köze a szexfüggőséghez? Ha belegondolsz, ezzel is a férfiakat akarják irányítani.
Bármi, amivel egy férfi kielégítheti vagy uralhatja a szexuális igényeit és nem a húsvér barátnő/feleség, az üldözendő. Elég megnézni, hogy mennyire kapálóznak az élethű guminők, a szexrobotok és a pornó ellen. Pedig nem ártanak senkinek, de mindegyik megadja a lehetőséget a férfiaknak, hogy kiéljék a szexuális vágyaikat, onnantól pedig nem lehet őket a puncival manipulálni.

2017.09.19. 10:57:07

@Sadist: Érdekes álláspont, erről még nem hallottam. Hihetőnek túnik ez a vonulat is amit írsz. A férfiak nem manipulálják a nőket? És a politikusok nem mainulálják az egész társadalmat? A reklámok sem a fogyasztókat? Jelen korunk nem az atomkorszak, hanem a manipuláció és hazugság világegyeteme.

Sadist 2017.09.19. 19:06:57

www.facebook.com/sheponthu/posts/374624952956767?comment_id=375313956221200
"De azért legyünk őszinték, akinek 100 nője volt és még mindig egyedül van, azzal valami nincs rendben. És először saját magában kellene elmerülnie, hogy mi lehet a gond."

Mindez egy (testben) férfitől.

Sadist 2017.09.19. 19:19:36

@fremina84: "A férfiak nem manipulálják a nőket?"

Dehogynem, csak közel sem olyan arányban, mint fordítva. Gondolom nem újdonság, hogy a manipuláció mesterei a szociopaták, azokból pedig szerencsére nincs túl sok.
A női hiszti, érzelmi zsarolás, bűntudatkeltés, megszégyenítés viszont mindennapos dolog. Az "egy igazi férfi ..." kezdetű frázisok is mind-mind érzelmi manipulációk, amiknek a férfiak többsége sajnos be is dől.

"És a politikusok nem mainulálják az egész társadalmat? A reklámok sem a fogyasztókat?"

De bizony, és érdekes módon a politikusok között is felülreprezentáltak a szociopaták, mert nagy tömegeket nem értelmi, hanem érzelmi síkon lehet befolyásolni. A BBC-nek van egy dokumentumfilmje Century of the self címmel, ha érdekel a téma, érdemes megnézni.

Krisz101 2017.09.22. 22:10:51

@Sadist: továbbmentem ebben a témában és érdekes dolgokat találtam.
például Puzsérnak legalább 4-5 rádióműsora/beszélgetése van fent erről és nagyon fonos dolgokat, ősszefüggéseket mond (utálja a szociopatákat). amiket nagyrészt ő "állapított" meg, de komoly igazság van bennük.

a másik h valóban társadalmi léptékben nincs sok szocio/pszichopata, pár százalékról, esetleg 5-10%-ról beszélnek, azonban az olyan helyeken, ahol ártani tudnak neked, vagy hatalmuk van feletted, sokak szerint akár az emberek harmada is az lehet!

lehet ez nő, főnök, politikus, lakásbérlő, vagy olyan akivel az üzleti/szakmai életben találkozol... de ezzel tisztában v te is.

vicces amikor puzsérék arról vitáznak (naivan) hogy mi lenne a megoldás, bezárni őket, korlátozni h mivel foglalkozhatnak stb...
szerintem a megoldás a többségi társadalom oktatása lenne, mert ha tudod mit kell nézni, akkor kurvára 1 kaptafára működnek, és nagyon könnyű kiszúrni őket.

vicces, h mostanában a narcisztikus szociopata amolyan buzzwörd lett mindenhol, kivéve nálunk. semmilyen szinten nem említik őket a magyar médiában, az emberek nagy részének fogalma nincs, ez mi. Ezáltal persze ki is vannak szolgáltatva. Megmaradnak a nő szeszélyes/a politikus hazudik sztereotipiák szintjén, nem értik mi van mögötte.

lekopogom de én az elmúlt hónapokban 2 szociopatát szivattam meg a randizások során, a másodikat szó szerint ;))) gyakorlatilag néhány óra alatt kiszúrtam, hogy azok, így már, hogy ismerem a jeleket.

Krisz101 2017.09.22. 22:14:32

@Ethan Wolf: mos kicsit hamarabb jöjjön az új poszt és provokatív legyen 8-P

Ethan Wolf 2017.09.22. 23:56:33

@Krisz101: Ez nem kívánság műsor. :D

erkölcsi hulla 2017.09.23. 00:53:07

@Krisz101: És milyen jeleket veszel észre rajtuk?

Krisz101 2017.09.23. 17:22:22

@erkölcsi hulla: nehéz ezt szóban leírni, rengeteg profi leírás/videó van a neten, hogy egy npd-s hogyan manipulálja a ismerkedés elején a másikat. ez a lovebombing/grooming phase, vagy a gaslighting. ezek a narc-ok, vagy magyarul nárcinak szokták a blogokban, leírásokban hívni. jobb ha azokat nézed meg. én először a kifejezetten férfiaknak készült Psychopath Free c. ebookot olvastam, és utana még sok mást de már az előbbiben is jól le van írva. kérdés milyen nyelvet preferálsz. az a vicces,h annyira egy kaptafára működnek hogy a néhány ismertebb szakértő szinte ugyanazokat az elemeket írja le. pl Sam vaknin, v George Simon.

a legtöbb info pár éves és mindig a férfi a pszichopata a nő pedig az áldozat. de ez ne zavarjon mert a legújabb nézetek több a férfi áldozat és a női pszichopata, csak a férfiak nem mernek beszélni róla, magukba temetik, félnek hogy gyengének, szánalmasnak találja őket a környezetük. A nők meg ugye minden szarert picsognak meg áldozatnak állítják be magukat ha valami nem úgy történt ahogy ők szeretnék.

2017.09.24. 12:01:38

@Krisz101: Tudnál magyar nyelven írni pár mondatot, hogyan ismerted fel az életben a szociopszichonarcisztikus-patákat ? Tényleg érdekelne, de emiatt nem fogok végignézni órás videókat. Köszi

erkölcsi hulla 2017.09.24. 13:11:09

@Krisz101: Én azért nem értettem elsőre, mert ez olyan mint a testbeszéd, azaz egy-két jelből még nem lehet és nem is szabad levonni bármilyen következtetést. Ugyanígy a pszihopatákról, van vagy 5-10 ismertetőjegyük, amikből, ha egy-kettő illik valakire, akkor az illető még nem pszihopata. Na szóval ezért nem értem hogy tudtál két csajnál is azonnal diagnosztizálni ilyesmit, mert ezek csak nagyon sok idő alatt derülnek ki, ha kiderülnek egyáltalán, mivel ugyebár mesteri szinten tudják tettetni az épelméjűséget.
Egyébként neten való keresés során leginkább az ilyen femcafé-szintű szarok jönnek elő, hogy 10 jel hogy a (férfi) párod pszichopata, stb. kalap szar.

Egyébként ha ennyire szeretsz olvasni akkor ajánlom a 'Sikeres és bölcs pszihopaták' nevű könyvet, én csak félig olvastam el anno, de az volt a lényege, hogy igaz, hogy ezekből az emberekből hiányzik a félelem, a lelkiismeret, és az érzéseket is csak nagyon halványan élik át, de ez sok esetben nagyon hasznos, például, egy sebész esetében, akinek soha nem remeg meg a keze, és mindig hideg fejjel gondolkodik, a siker reményében, azaz a lehető legkisebb érzéssel sincs az operált illető felé. Stb. felsorol egy párat belőle. Szóval mentegeti őket, mert tudnak normális életet élni, meg minden. A könyv író apja is szociopata volt, róla szó a könyv egy része amit olvastam.
Szívesen lennék egyébként pszichopata, semmi érzelem, nincs félelem, csak önbizalom, olyan mintha egy életen át be lennél kokózva.
És egyébként ez nem betegség, mert: "a pszichopátia genetikai eredetű"
süti beállítások módosítása