Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy budapesti nőcsábász naplója

A sorozatrandizó

A sorozatrandizó

A könnyűvérűség mint jelenség - Szilvi története

2017. október 30. - Ethan Wolf

A cím kicsit izé, de jobb nem jutott eszembe. A mostani poszt apropóját egy esemény/eseménysorozat adta. Bő egy éve haveri viszony van köztem és Szilvi közt. Szilvi eleinte kapcsolatot akart, de leépítettem és haverok vagyunk, néha elmegyünk ide-oda kettesben, néha többen is. Miközben a lány keresi álompasiját, állandóan beszámol és tanácsot kér tőlem pasi ügyekben. Jobban is teszi, hogy nem egy barátnőtől kér tippeket. Én pedig segíteni szoktam neki és majdnem mindig be is jön, amit tanácsolok neki. Meséli, hogy melyik nap, mikor és ki próbálkozik be nála (biztonsági őr a plázában, a közvetlen főnöke a munkahelyén, ex haverja, stb.). Érdekes volt tanúja lenni annak, hogy néha milyen veszélyes helyzetekbe keveredik egy nő. Egy alkalommal egy zaklatót kellett elüldöznöm tőle. Attól is ökölbe szorult a kezem, mikor a felettese hajtott rá (akinek családja volt), és mikor kikosarazta, minden eszközzel próbált bosszút állni rajta (elviselhetetlen munkakörülményeket teremtett, nyilvános beszólogatás, tévesen elutalt bónuszok, olyan sok munka, amit ember nem viselne el). 

Sajnáltam szegényt. Azonban nem tudtam nem észrevenni, hogy sok helyzet kialakulásában jelentős szerepe volt neki is. Amikor a tanácsom ellen cselekedett (rendszerint azzal az indokkal, hogy "tehát olyan jóképű"). Mikor elkezdett dolgozni az új helyen és mesélte, hogy milyen férfias, jóképű srác a főnöke és képeket is mutatott róla (gondolom, valamiféle féltékenységet akart kiváltani belőlem), és már a képeken láttam, hogy ez az a típus, akivel vigyázni kell. Agresszív beállás a fotókon, a tekintete mint egy ősemberé. Az a típus, aki tipikusan egy ostoba kisember, aki nagy hatalmat kapott. Figyelmeztettem Szilvit, de hagyta hogy a srác ráhajtson. Mert hát jóképű ugyebár. Nem tudom, Szilvi mennyire küldött jeleket neki, hisz nem voltam ott, de a következményeket ismerem. Mikor leteremtettem, hogy már az elején mondtam, kerülje a srácot, akkor persze jöttek a kifogások. Nem akarom védeni azt a faszt, mert amit csinál azt büntetni kéne (visszaél a hatalmával és bünteti a nőt, aki kikosarazta). Sokadik tanácsomra sem mondott fel a lány, sőt, mikor pár hét "pihenő" után a srác megint próbálkozott, Szilvi olyanokat írt, hogy talán megváltozott, talán ha dug vele a srác lehiggad. Szilvi diplomás lány, de nem túl okos (mint az már kiderülhetett). 

A dolog megoldódott, mert a srácot más nők is felnyomták a HR-ren és kitették. De Szilvi kalandjai folytatódtak. Nem írom le, hogy hány esetben kért tanácsot, de egy év leforgása alatt nagyjából két tucat "kapcsolata" volt. Mindig beszámolt részletesen, mi történt és mindig röhögtem, mikor írt nekem egy kisebb regényt (háromszor is görgetnem kellett az egérrel, hogy az üzenete végére érjek), és közben 3x-4x említi "de nem volt semmi", "de nem feküdtem le vele". Amikor ennyi alkalommal megírja, hogy nem volt semmi, az elég egyértelmű. :)

Ezek egy része meg lett ideologizálva, hogy nem volt velük semmi, nem feküdt le velük, de tudom, hogy igen. Saját maga számára megmagyarázta, hogy nem számít, így megint ott vagyunk, hogy eddig mindössze hat férfival feküdt le (ennyibe volt szerelmes, úgy tűnik, a szerelem nélküli dugás nem is dugás). 

Hetente eljárt bulizni a lakótárs nőjével, akit én is ismerek, párszor jött velünk szórakozni. Az a lány, nevezzük Emesének, épp járt valakivel pár hónapja, de nem volt olyan buli, ahol ne jött volna össze valakivel (36 éves), és minden második alkalommal haza is ment az illetővel. Szilvi szokott mesélni Emese dolgairól is, de Emesére mindig úgy hivatkozik, hogy "tud élni", "el tudja magát engedni", stb. Egy alkalommal, mikor én meséltem neki egy sikertelen randimról (Úgy volt, hogy hozzám megyünk, de a csaj játszotta a meglepődöttet, a szokásos eset), akkor ki volt akadva, hogy nekem mindig az ilyen nők kellenek. Akik azonnal házhoz mennek és első találkozáskor lehet őket dugni. Ki volt akadva, hogy én és a hasonló férfiak, milyenek vagyunk. Én meg hatalmas kérdőjelekkel a fejem felett nézek előre, hogy most mi van????

A lakótársnője egy ribanc, mindketten látjuk, úgy kúr félre, mintha muszáj lenne. De nem jut el Szilvi agyáig, hogy ha leribancozza azokat, akiket én keresek, akkor azzal a barátnőjét is leribancozza. De továbbmegyek, Ő maga is ilyen. Egy év alatt annyi faszival volt, hogy ha egy év alatt egy férfi annyi nőt vinne ágyba, az rekord lenne. Nem akartam felhozni, hogy Ő is ugyanazt csinálja, csak előtte dilemmázik, vacillál, ideológiát gyárt, de a vége az, hogy a jóképű biztonsági őrrel megy haza.

Arra gondoltam, hogy amelyik nő nem gondolkodik, hanem azonnal megy a férfival, azt nevezi a többi nő ribancnak. De ha ez a nő, pár percet agyal, gondolkodik, és úgy megy a faszival, az már nem ribanc. A másik érdekesség, hogy Szilvi mintha direkt akarná félreérteni néha, amit mondok. Mikor azt mondtam, hogy az előző esti randim agyilag lefárasztott, most nincs jó kedvem, akkor szinte vérig sértődött, hogy majd ha nem fáraszt le agyilag (mármint ő), akkor írjak. Most megint, mi van? A csaj fárasztott le, akivel randiztam, akkor most Szilvi mi a faszért is sértődött be?

A tanulság, hogy ha a lány, vagy a barátnője csinálja, akkor nem ribanc. Ha az utált nő csinálja, akkor ribanc. Ha előtte pár percet vacillálsz, akkor sem vagy ribanc (kivéve, ha azt utált nő vagy). Kicsit olyan, mint mikor egy vallásos emberrel akarsz racionális vitát folytatni. Nem fog menni, mert az ő számára, ahogy a nő számára is, minden viszonylagos. Mindig minden értelmezhető úgy, hogy az neki jó, vagy rossz legyen, ahogy a pillanat azt megkívánja. Ez még talán nem is nagy baj, de azt hogy csinálják, hogy nem veszik ezt észre magukon? Ha azt észlelem, hogy ugyanarra, az egyik helyzetben így, másikban úgy reagálok, akkor elgondolkodom, hogy hoppá, itt valami nem stimmel. Nem ez az intelligencia és fejlődés jele? Hogy elemzem a helyzetem, magam, alkalmazkodom és fejlődök? 

Megint ott vagyunk, ahol a part szakad, mindenki ide jut, aki elemzi kicsit a férfi-nő kommunikációt. Nem lesz közös nevező, mert míg az egyik oldalon a racionalitás/valóság van, addig a másik oldalon az érzelmi impulzusok/kedv/önigazolás kombó leledzik. És mi akarjuk meghódítani a világűrt, mikor még egymással sem tudunk kommunikálni rendesen?  

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatrandizo.blog.hu/api/trackback/id/tr8612974616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

whoamiohmy 2017.10.30. 16:46:29

"és közben 3x-4x említi "de nem volt semmi", "de nem feküdtem le vele". Amikor ennyi alkalommal megírja, hogy nem volt semmi, az elég egyértelmű. :)"

Ha egy nő teljesen magától felhoz és kijelent valamit, akkor egészen biztosak lehetünk annak az állításnak az igazságtartalmában: pontosan az állítás ELLENKEZŐJE igaz. Ha viszont egy kérdésre vagy egy általunk felhozott témára válaszként állít valamit, ott semmilyen kapaszkodónk nincs az igazságtartalomra vonatkozóan.

Példa: randin, valami teljesen más téma közben a nő váratlanul, teljesen magától, hirtelen megjegyzi, hogy ő az első randin aztán soha senkivel semmilyen körülmények között le nem feküdne. Ekkor biztosak lehetünk abban, hogy ha aznap éjjel nem hozunk össze legalább három sikítós orgazmust nála, akkor nem lesz második randi.

Ha ugyanakkor megkérdezzük tőle, hogy mi a véleménye a szexről az első randin, vagy hogy hanyadik randin tartja ideálisnak az első közös szexet, akkor az erre adott válaszban semmiképpen nem bízhatunk semmilyen téren. Az esetek többségében egyébként is kitérő, relativizáló választ fogunk kapni ("hát, azt nem lehet így előre megmondani, a helyzettől függ, megvan-e a kémia, szikra kell, stb stb).

Sadist 2017.10.30. 19:13:37

"Kicsit olyan, mint mikor egy vallásos emberrel akarsz racionális vitát folytatni. Nem fog menni, mert az ő számára, ahogy a nő számára is, minden viszonylagos. Mindig minden értelmezhető úgy, hogy az neki jó, vagy rossz legyen, ahogy a pillanat azt megkívánja."

Az értelmes vallásos emberekkel minden további nélkül lehet racionális vitákat folytatni, mert a helyén tudják kezelni a vallásukat. Tudják, hogy a Bibliát/Tórát/Koránt/egyéb műveket nem kell szó szerint értelmezni, mert azok csak mesék, példázatok, amik valamilyen erkölcsi mércét adnak, amihez lehet viszonyulni. Felvilágosult, értelmes keresztények pl. nem mondják azt, hogy a szex bűn.
A bigott vallásosakkal nem lehet vitázni. Ami valahol nagyon szomorú, hogy a nők nagy részének vitaképessége egy bigott vallásos szintjén van.

"Ez még talán nem is nagy baj, de azt hogy csinálják, hogy nem veszik ezt észre magukon? Ha azt észlelem, hogy ugyanarra, az egyik helyzetben így, másikban úgy reagálok, akkor elgondolkodom, hogy hoppá, itt valami nem stimmel. Nem ez az intelligencia és fejlődés jele? Hogy elemzem a helyzetem, magam, alkalmazkodom és fejlődök?"

hu.wikipedia.org/wiki/Szolipszizmus

A női gondolkodásmód tökéletes leírása egyetlen mondatban, ami szerintem zseniális:
youtu.be/rNKIjLLZMWs?t=1m9s
Igaz, hogy egy vígjátékban hangzik el és mindenki röhög rajta, de ha egy pillanatra elgondolkodsz rajta, akkor rájössz, hogy nagyon igaz.

VT 135 2017.10.30. 19:35:58

Annyira örülök, Wolf, h ezt a bejegyzést írtad, mert mindenféle "mesterséges" téma-iderángatás nélkül, a leghétköznapibb valóságában mutattad be, h miért akkora probléma ebben a formában a mituzás és miért fog összeomolni a nyugati civilizáció (illetve nem fog, hanem folyamatban van) a nyakló nélküli egyenlőségesditől. Majd kifejtem részletesen is.

2017.10.30. 22:44:33

"és miért fog összeomolni a nyugati civilizáció (illetve nem fog, hanem folyamatban van)"

Pontosan, folyamatban van.
Csak nagyon lassan, viszont könyörtelenül, de zajlik az összeomlás.....

VT 135 2017.10.31. 18:15:37

@Ethan Wolf:
Először akkor a Szilvinek tett főnöki ajánlat szituációt nézzük meg!
Disclamer: 1., Minden egészséges lelkű ember elítéli a VALÓDI szexuális erőszakot, vagy egyéb szexuális támadást, vagy hatalommal való visszaélést (így tehát én is). 2., Mérhetetlenül aljas dolog a szexuális erőszakot összemosni mindenféle „nekem rossz érzést okozott”, szubjektív felfogású eseménnyel. 3., Olyan, hogy „szexuális erőszak” nem létezik a jogban. Az elmúlt hetekben közzétett esetek többsége még csak a zaklatás esetét sem meríti. A jog ugyanakkor pontosan körülír, meghatároz – nem véletlenül! – minden ilyen helyzetet. Létezik pl. olyan is, h szeméremsértés.

Szilvi esete szerintem azért nagyon ideális az elemzésre, mert átlagosnak mondható, mind előfordulási gyakoriságában, mind súlyosságában. Vannak ennél sokkal súlyosabb, traumatikus esetek és vannak ennél sokkal enyhébb „A szemével erőszakolt meg, de nem Brad Pitt volt a szemét, perverz!” helyzetek. Leírásodból az derül ki, hogy bár Szilvi nem örült annak, hogy főnöke szexuális ajánlattal kedveskedett neki, majd az elutasítást követően megpróbálta minden módon ellehetetleníteni. Szerintem itt a következő momentumokat érdemes kiemelnünk a történetből: 1., Szilvi a szexuális ajánlattól, nem vált lelkironccsá (sőt, úgy tűnik, zavartalanul folytatta kapcsolatait más férfiakkal). 2., Szilvi képes volt nemet mondani az ajánlatra, vállalva – legalábbis elsőre – annak következményeit. Tehát nem volt kiszolgáltatott áldozat, akinek mindenképpen teljesítenie kellett egy férfi vágyait. 3., Képes volt jelezni valamilyen ellenőrző szervezetnek - HR - a szituációt, sőt, nőtársai is képesek voltak panaszt tenni ugyanerre az emberre, amelynek következtében ki is rúgták az illetőt. Azaz, miután több áldozat képes volt jelenteni az esetet, az illető viselkedésének következménye is lett rá nézve.

Bár az eset mindenképpen elítélendő, még akkor is, ha látszólag happy end lett a vége, nézzük meg, hogy valójában akkora világtragédia történt-e - vagy egy mindennapi helyzet lett übertragikaként bemutatva, csak mert pinavágy volt az elkövető indítéka? Mennyiben más ez a szituáció attól, hogy egy seggfej főnök elkezd kitolni az alkalmazottjával, mert: 1., Egyszerűen súlyos lelki sérült és örömet okoz neki mással rosszat tenni. 2., Mert az áldozata nem óhajt pénzért/ingyen állandóan túlórázni. 3., Mert egyszerűen, ismeretlen okból utálja a beosztottját. 4., Mert az áldozata nem hajlandó elfogadni, hogy üvöltözzön vele, vagy egyéb módon mellőzze a minimális tiszteletet felé. 5., Mert az áldozatnak gyereke van, aki megbetegszik, vagy érte kell mennie korábban, hogy elhozza az óvodából, iskolából.
Csak néhány lehetséges példát hoztam fel arra, hogy, ha kivesszük pinavágy okán elkövetett hatalommal való visszaélést, akkor mennyire hasonló, ha nem azonos szituációt látunk. Tehát a kérdés az, mennyiben jó a társadalomnak, ha bizonyos helyzeteket kiemelünk a többi közül, világtragédiaként jellemezzük őket, az áldozatait teljes mértékben felmentjük, a cselekményt, háborús bűntettként soha el nem évülési időre állítjuk és a vádlók automatikusan áldozatoknak számítanak, míg a megvádolt személy automatikusan elkövetőnek, függetlenül attól, hogy az eset mikor történt és van-e rá bármilyen bizonyíték.

Krisz101 2017.10.31. 20:29:47

ez elég feminista, white knight os bejegyzés lett. biztos vagy benne hogy fejéről meg tudod ítélni a pasit? ez a kirugattuk s hr-rel igen rosszul hangzik. Amerikában már nyílt titok hogy bemondasra rugatják ki a pasikat, pl szakmai nézeteltérésnél. Én nem szeretnék ilyen világban élni. de olyanban sem, ahol a egy nőt valós bántalmazás vagy zsarolás érhet a munkahelyen.

Csak ez a tömeghisztéria ami most van mert baromi unalmas és nevetséges. az összes nárcisztikus pszichopata médiaribanc előmászik a szekrényből hogy őt 20 éve megerőszakolták és egy csomó idióta férfi csápol ehhez.

Nekem volt egy lakásbérlőm két éve aki egy relatíve ismert színésznő és mellesleg totális pszichopata. A végén voltak nézeteltérések hazudott összevissza olyan beszólásai voltak hogy pontosan lehetett érezni Ha mondjuk anyagi vitára kerül a sor akkor simán elővette volna a megerőszakolás kártyát. Tehát például hogy én molesztálta a lakáson belül vagy valami ilyesmi.

claire85 2017.10.31. 20:31:55

@VT 135: A történet lényege, szerintem nem ez volt- persze értem én, hogy szeretted volna felfűzni a mostanság publicitást kapott sajtóhírek láncolatára... Erről is nőként markánsan más a véleményem, de inkább hagyjuk.

A sztori mondanivalója inkább a két síkon futó értelmezés, és eltérő érzelmi működés, és fordított kommunikáció férfi és nő között..

És ez így is van... hiába is próbáljuk megérteni egymás gondolkodását- nem fog menni.

erkölcsi hulla 2017.10.31. 22:09:00

@VT 135: "Mennyiben más ez a szituáció attól, hogy egy... "

Annyiban, hogy pináról szólt a dolog, és nem másfajta 1000x gyakoribb és mindkét nemre vonatkozó munkahelyi terrorról, hanem konkrétan a társadalom által legnagyobbra tartott dologgal ütközött.
Ezért ítélnek el egy anyagyilkos nőt is például enyhébben mint egy erőszaki kísérletet tevő férfit.

VT 135 2017.11.01. 11:50:36

@claire85: "A sztori mondanivalója inkább a két síkon futó értelmezés, és eltérő érzelmi működés, és fordított kommunikáció férfi és nő között.."
A sztori második fele valóban erről szól és pont erről terveztem és fogok második témaként írni.
Wolf is megállapította, h a női gondolkodás teljesen más, nem a racionalitásra épül, hanem elsősorban pillanatnyi érzelmekre. Örülök, h igazából ő sem elítélő hangnemben beszélt erről, hanem megállapította. Meg nyilván nevetett azon, h amit az adott nőci racionális gondolkodásnak tartott, annak köze nincs ahhoz. :)
Tévút ezért egymást lenézni. Tévút ezért egymást megváltoztatni akarni. Nem fog menni, hiszen biológiailag totál máshogy működünk! A hormonokról gondolom mindenki tud - ezek is alapvetően befolyásolják a viselkedésünket -, genetika is szerepet játszik. Végeztek olyan kísérletet, h kisfiúknak babákat adtak, kislányoknak autókat játszani. A vége ennek is az lett, h a kisfiúk elkezdtek a babákkal kardozni, a lányok pedig betakargatták a "síró", sziréznázó tűzoltóautókat. Ebben az előadásban még érdekesebb információk derülnek ki a témáról (Amúgy férfinak, nőnek egyaránt ajánlom megnézésre, sok mindent megértünk egymással kapcsolatban! www.youtube.com/watch?v=9MKYrCaEKpY ) Megvizsgáltak 3 napos babákat. Ugye ilyenkor még viszonylag kicsi a társadalmi ráhatás. :) Azt vizsgálták, h a szokásos baba-szórakoztató, lelógatott bütymürütyök közül mire fókuszálnak. A fiúk egyértelműen a kockák, tárgyak éleire, széleire, sarkaira koncentráltak. A lányok pedig a tárgyak csillogását, egymáshoz való viszonyát figyelték.
Azt is megállapították már, h teljesen máshogyan vagyunk agyilag, idegileg behuzalozva! Tehát semmi meglepő nincs abban, h különbözőek vagyunk, máshogy látjuk a világot, máshogy értelmezzük azt, másképpen gondolkodunk. Ez mondjuk máris teljesen nevetségessé és értelmetlenné teszi a nagy feminista egyenlősítést, uniformizálást.
Mit lehet tenni? Egyrészt valamit megérteni a másik nem gondolkodásmódjából, szemléletéből, működéséből. Erre van sok lehetőség, könyvek között nagyon jó John Grey - A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek sorozata. Azon is jót szórakoztam, ahogy a titkostanácsoknőknek-es fickó beszél arról, h a két napos tanfolyamán csinálnak olyan szituációs játékokat, amelyből kiderül a nők számára, mi, hogyan gondolkodunk. Mondja, h nagy csend, nagy sokkolódás, döbbenet az eredmény! :)
Ugyanakkor!
Azt gondolom, h igenis van arra lehetősége mindkét nemnek, h valamelyest tanulja, megélje a másik nem gondolkodásmódját, érzéseit is. Ez azért nem annyira extrém dolog, hiszen mindannyiunkban megvan a férfi és női oldal is másodlagosan. Nagyon fontos lenne ezt is megélnünk. Ez nem azt jelenti, h aszexuális robotokká váljunk, de ahogy elvárható a nőktől, h valamennyire racionálisak is tudjanak lenni, a férfiaktól meg elvárható, h engedjenek helyet az érzéseknek, a megnyílásnak.
Nade!
Ez mind nagyon szép és nagyon jó, de a nagy egymás megismerése, elfogadása közben a legfontosabb az, h továbbra is szem előtt tartsuk: alapvetően különbözünk egymástól! A következtetés viszont nem az, h akkor gyilkoljuk le egymást, mert a másik nem olyan, mint én, hanem kössünk újra szövetséget, felismerve azt, h azzal, h különbözünk, azzal tudjuk a legjobban kiegészíteni egymást! Női oldalról elfogadni, h kifelé, a világ irányába jó az, ha a férfi, aki racionálisan tudja szemlélni a dolgokat, vezet, míg a belső világban, családban a nő az, aki megérzéseivel, érzéseivel otthonosabban mozog. És persze mindez nem két, egymástól elzárt terület, hanem vannak átfedések, meg ugye az együttműködés, egymás támogatása feltételez is ezt.

Ethan Wolf 2017.11.02. 06:07:01

@VT 135: Ez egy nagyon összeszedett, tanulságos komment volt. Összefoglalja a lényeget. Ki kéne raknom a nyitóoldalra valahova :D

VT 135 2017.11.02. 17:22:40

@Ethan Wolf: Köszi! Ha gondolod, indíthatsz egy vendégpost rovatot. :)

Ethan Wolf 2017.11.02. 18:31:29

@VT 135: Nem rossz ötlet, biztos meg lehetne oldani...

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2017.11.04. 15:41:07

@VT 135: Úgy volt még a kommenteket sem óhajtod elolvasni, mert bűzlik az egész fal az "ideszaró férfiaktól". Ehhez képest írtál 1 regényt. Van neked oldalad, ahol megállás nélkül okoskodhatsz, miért kell ezt a jónak indult blogot is szétcseszni?

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2017.11.04. 15:42:37

Teljesen jó a címválasztás. Amikor Szilvi szándékosan félreérti a mondandódat, akkor hogyan kezeled a csajt?

„Nem lesz közös nevező, mert míg az egyik oldalon a racionalitás/valóság van, addig a másik oldalon az érzelmi impulzusok/kedv/önigazolás kombó leledzik. És mi akarjuk meghódítani a világűrt, mikor még egymással sem tudunk kommunikálni rendesen?”

Végre elismerted a lényeget.

Ethan Wolf 2017.11.17. 13:21:12

@The Cortez: Olyankor megszakítom, illetve leredukálom a kommunikációmat 1-2 szavas válaszokká, gyakran egy sima "ok"-kal kommentálom. Ilyenkor eltelik egy kis idő, majd egyszer csak elkezd megint sokat írni, mintha mi sem történt volna. Gyakran kapok olyankor képeket, általában "néz mit vettem" típusúakat, de néha félpucérokat is.

Wildschwein 2017.11.17. 15:38:06

@Ethan Wolf: Tényleg nem értem, mennyire lehet komolyan venni egy olyan társadalmat, ahol az ilyen (nőnemű) állampolgároknak 18 év felett szavazati joguk van, és ezáltal beleszólhatnak a közügyekbe. Meg szerezhetnek még ingatlantulajdont is, nyithatnak bankszámlát, és kíséret nélkül kimehetnek az utcára. Sőt, jognyilatkozatot is tehetnek, például az apjuk engedélye nélkül férjhez mehetnek. Nem csoda, hogy az ilyen társadalom az összeomlás felé halad.

VT 135 2017.11.17. 16:24:36

@Wildschwein: A szavazati jog ebben a demokráciának hazudott világszintű oligarchiában pont az, amivel mindenki kitörölheti: az a cukorka, amit 4 évente kapsz, szopogatni, míg az éppen aktuális hatalom, teljesen törvényesen elviszi az összes terményedet. A mai demokrácia úgy néz ki, h 4 évente kötsz egy szerződést egy általad ismeretlen érdekcsoporttal. A szerződés egy üres papír, amin a te aláírásod szerepel, a tartalmát pedig az érdekcsoport határozza meg és annyiszor módosítja, ahányszor akarja a 4 év alatt. Szóval ezen felesleges rugódzni, h kinek milyen, semmire sem használható szavazati joga van.
süti beállítások módosítása