Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy budapesti nőcsábász naplója

A sorozatrandizó

A sorozatrandizó

A randialap egyben a kizáró tényező is

2018. november 26. - Ethan Wolf

dbb23a9e3d4cd882e56f1829803a39362.jpg

Valami ismeretlen oknál fogva úgy gondoltam, megint bepróbálkozom a korombeli nőknél, hátha mégis akad köztük normális. Meg is találtam badoon Bogit, aki 29 éves volt, feltűnően csinos, gyönyörű és olyan igazi 8/10-es csaj. Beszélgetni kezdtünk, de valamiért annyira megszoktam a 23-24 évesekkel történő kapcsolatfelvételt, hogy hasonló laza, komolytalan stílusban kezdtem el vele beszélgetni és fel sem tűnt, hogy épp egy hozzám közelebbi korosztályban lévőt fűzök.

98908cbd46447cfcd43523074834674f-d6gb2ql2.jpg

Hamar jött a telefonszámcsere, és a beszélgetés. Épp úton volt valamerre, mikor hívtam és a hangokból úgy ítéletem meg, tömegközlekedett. Elkezdtem heccelni telefonon keresztül, ami olyan jól ment, hogy ki is borította, amit vásárolt. Állítólag boltban volt és épp cipekedett a villamoson, mikor hívtam. Valami poént is elsütöttem és ennek hatására kiborított valamit. Sebaj visszahívott.

Elég jól elpoénkodtunk egymással még az is kiszaladt a száján, hogy atomjófej vagyok. Minden nagyon jónak tűnt. Még ekkor sem vettem észre, hogy ugyanabban a stílusban nyomom, mintha 22 éves lenne. Két nappal később találkoztunk, és ekkor jött elő az, amihez nem vagyok hozzászokva. Nem sikerült felhívnom magamhoz pizzát sütni, vagy borozni, hanem ragaszkodott egy italhoz valahol. Csak 5-6 év különbség, és mégis mekkora szakadék. A 22-23 évesek simán átjönnek elsőre, de a harminc közelieket nem nagyon tudom erre rávenni (1-2 kivétel azért volt). Látszik, hogy mennyire más generáció. Ők még a hagyományos módiban ismerkednek, három randi után van csak szex. Tiszteletreméltó (vagy nem).

20-120731-what_makes_a_woman_sexy2_1.jpg

Nagyon tetszett a képei alapján és annyira jófej volt telefonban, hogy belevizionáltam valami komolyabbat is a dologba, ezért belementem a hagyományos randiba.

Közben már realizáltam, hogy úgy beszélek vele, mint a 22 évesekkel, de eddig működni látszott a dolog nála is. Eljött a találkozó ideje, kimentem elé. Hát, élőben nem volt 8-as csaj. Inkább 6,5-re tippelném, de még így is teljesen rendben volt. Sajnos profi volt smink felrakásban és képbeállításban ezek szerint. Sebaj, még bőven tetszett és ott volt a személyisége pluszban, ami nagyon bejött.  Beültünk inni valamit és beszélgetni kezdtünk. Sajnos dohányzott, így időnként kimentünk füstölni. Két lakótárssal él együtt, fogászatban recepciós, keresi a nagy Ő-t. Sajnos teljesen tipikus eset volt, sokáig bulizott, teltek az évek és mikor észbe kapott, hogy már nem Ő minden férfi álma, elkezdte keresni azt, akivel családot alapíthat.

156952488_495a1f595a_1.jpg

Arról is beszéltünk, hogy én voltam a negyedik randija az elmúlt két évben és azért találkozott velem ÉS ITT JÖN A LÉNYEG: mert iszonyú laza és jófej voltam. Azaz bejött neki, hogy úgy kezeltem, mint egy 22 évest. Ez eddig még rendben is van. DE!

Mikor az este végén arról beszéltünk, hogy mi legyen a folytatásban, azt mondta, hogy szerinte én nem őt keresem, mert túl laza vagyok és nem olyannak tűnök, aki komoly kapcsolatot keres. Mondhatnám, hogy „jujj átlátott rajtam”, de nem igaz. Mert mikor még telefonon beszéltünk és megismertem kicsit a személyiségét, akkor az is megfordult a fejemben, hogy ebből lehet akár több is.

A csavar a dologban, hogy azt mondja, azért találkozott velem és nem a többi unalmas pasival, mert én LAZA ATOMJÓFEJ vagyok, majd azért nem akar tőlem semmit, mert ilyen vagyok? Mi a fasz????? :D 

Ha úgy viselkedek vele, mint egy 30-as, akkor sosem jött volna el találkozni, de ami miatt találkozik velem, az  egyben kizáró tényező, hogy bármi történhessen? Ezt meg hogy?

Itt le is kapcsoltam magam úgymond, nem jópofiztam tovább. Lassan elkísértem egy darabon, szerencsére épp indulóban volt.  

Ennek semmi értelme nem volt. Faszért akartam én a saját korosztályomban ismerkedni... vissza a 22 évesekhez, azok legalább kiszámíthatóan nem normálisak. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatrandizo.blog.hu/api/trackback/id/tr9414320645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ethan Wolf 2018.11.26. 18:54:34

@Wildschwein: Én kérek elnézést :D :D

VT 135 2018.11.26. 20:51:32

Csak a szokásos példája annak, miért nem vezetett sehová ez a nagy "felszabadítás" - a nők többsége nem tud az egésszel mit kezdeni, össze-vissza hánykolódik, várja a Zigaziiit, aki Mr. Tökéletes és közben szépen eljut 40-ig, meg azon túl, ahol sem család, sem gyerekek, csak a macskák meg egy darabig még jobb esetben a szeretők.
Amúgy elő kéne keresnem: volt pár éve a jobb sorsra érdemes Férfiak Klubjá-nak egy nagy kérdőíve nők felé. Mi jött ki belőle? Hogy a nők egyszerre akarnak mindent... Legyen a férfi lágy, de kemény is, elfogadó, de határozott is, stb...

VT 135 2018.11.26. 21:29:01

A másik kulcsmondat: "Arról is beszéltünk, hogy én voltam a negyedik randija az elmúlt két évben" - übergáááááááz!
Mert miért is nem találkozott? Elszállt, totális extrém, megugorhatatlan elvárások! Álmodozott a Szőke Hercegről fehér Ferrarin, aki valahogy csak nem akart megérkezni...
(Tegyük azért hozzá, azt nem tudjuk, h a randikon kívül, mennyi szex volt azért...persze az sem kizárt, h semennyi. Sok nő tényleg képes ellenni évekig szex nélkül.)

VT 135 2018.11.26. 21:30:45

@VT 135: Mert ugye nem arról írt, h az elmúlt 4 évben ennyi férfival feküdt le. Hanem arról, h még csak esélyt sem adott magának, h megfelelő társat találjon! Dehát tudjuk: nincsenek már igazi férfiak... :)

claire85 2018.11.26. 21:41:51

@VT 135: ismét lábjegyzet, ha egy nő állandóan randizik és szexel kurva. Ha nem lásd fent Pl. akkor meg egekbe érnek az elvarasai. Ehh. Khm.

Ismét csend.
És költői kérdés, tenykeg kivancsisag egy pasi átlag per hét hány randit iktat be és ebből hány végződik az ágyban?
A jelenlevők nyilván nem nyilatkoznak.

2018.11.27. 07:35:34

@claire85:
"És költői kérdés, tenykeg kivancsisag egy pasi átlag per hét hány randit iktat be és ebből hány végződik az ágyban?"

Lényegtelen, irreleváns, nem számít, semmi köze nincs a női viselkedéshez.
Nem fogod, nem fogjátok fel, hogy a totál papucsok és béták kivételével minden(!!!) férfi qrvának tartja a f@szkörhintás nőket.

Nincs egyenlőség ebben a kérdésben, mert:
- a férfinél azt mutatja, mennyire kapós a nők körében, tehát egy "jó parti" lesz a nők szemében, hiszen a többi nő is őt akarja, akkor nekem is kell, sőt, csak az enyém legyen
- nőnél azt mutatja a férfi szemében, hogy mindenkinek gyorsan szétteszi és sokszor váltogatva a partnereket, ergo ez nem hűséges, ez tovább fog lépni hamar, erre nem alapozhatok semmit.

Ez így van, ez így működik, csak megint nem lesz elég agyad ehhez, hogy belásd.
És jönni fogsz vélhetőleg az "egyenlőségesdi mantrával" amivel szeretnéd a férfi nézőpontot megváltoztatni, de nem fog menni, mert a férfinek ez a viselkedés azt jelenti, hogy bűzlik az árú, ez az árú egy kalap sz@r, nekem nem kell.

claire85 2018.11.27. 08:55:42

@icipicicsipa: Megint egy jó érv. Miért van ez így?!
Mert te ezt mondtad.
Jah. Jó.
Igazad van.

Untermensch4 2018.11.27. 09:27:58

@icipicicsipa: Érdekelne hogyan írnád le a normális nőt, hogyan viselkedik.

2018.11.27. 09:55:02

@Untermensch4: Nos, aki másnak is kell, az f@szkörhintás, tehát neki nem nem normális.
Aki nem kell senkinek, az neki sem kell, mert az sem normális.
Aki a két halmazból kiesik, az kell neki csak, mert az a normális.
Ennek a száma 0
Tehát marad a marka és az örök elégedetlenség.

Vagy... a szerencse, hogy megtalálja azt a tökéletes egyet, akinek csak ő kellene, de elcseszi, mert olyan hitetlen, hogy az is elballag másfelé...

Untermensch4 2018.11.27. 10:25:07

@Frau Untermensch4: Szörnyű világ ez, "minden nő kurva, fűvel-fával lefekszik csak engem néz bokornak". Aki meg nem az pedig frigid picsa irreális elvárásokkal, kezdje gyűjteni a macskákat de rögtön. Ha kutyája van akkor egy leuraló maszkulin picsa aki még a macskatartáshoz is kevés. :) :D Szörnyű világ de legalább jó egyszerű, legalábbis a megvilágosodott okosok/bölcsek látják az Igazságot. Mást se látnak de azt nagyon. :) :D

2018.11.27. 10:36:16

@Untermensch4: Na majd megkapod, hogy nem vagy férfi, növessz farkat, mert férfi így nem gondolkodhat, minden nő ribanc. Aki meg nem az nem számít nőnek, csak mezei gaznak.
Ja, már megkaptad Tihitől.
Nem baj, majd mástól is :)
Azért én azt mondom, maradj olyan, amilyennek megismertelek :)

Untermensch4 2018.11.27. 10:57:02

@Frau Untermensch4: "Azért én azt mondom, maradj olyan, amilyennek megismertelek :)"

Majd azt ÉN eldöntöm. Vagy a farkam... :D

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2018.11.27. 18:10:33

@claire85: Nos, egy 6,5-es nőnek, aki nyolcasra sminkeli magát, annyi közeledője van, hogy, ha abból csak félévente egy randit sikerült összehozni, akkor igencsak magasan van az az orr. Felesleges itt a szokásos szélsőségeket felhoznod, mert ez nem normális. Főleg, ha elviekben komoly kapcsolatot akar.

Untermensch4 2018.11.27. 18:56:35

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): " Főleg, ha elviekben komoly kapcsolatot akar. "
Ha vki a randioldali adatlapján "komoly kapcsolatot/társat" keres a kiírása szerint de valójában 1-2 dugás után mindenkit kukáz az hazugságként hogyan mérhető össze azzal ha 6,5-es nő 8+ -osra sminkeli magát?

Krisz101 2018.11.27. 19:16:24

@Ethan Wolf: lassan már fogadatlan prókátornak érzem magam ebben a blogban az állandó különvéleményemmel, de figyelembe kell vennem a tapasztalataim, meg azt, h mi jön a mainstream red pillből mostanában.

a posztban sok hiba és piros zászló van. én pl anyagiakban alattad vagyok, mégsem állok szóba ilyen nővel. amúgy a 28-35 közötti a zsánerem.

mi egy ilyen nőnek az előnye? pl hogy már van háttere, tapasztalata, de általában még jól néz ki.

1. 29 évesen már képekkel trükközni ultragáz, én 30 alatt sose futottam ilyenbe.

2. még mindig két lakótárssal lakik? szintén ultragáz. a szervezetlenséget, céltalanságot kommunikálja, pont az veszik el ami egy ilyen nőben már vonzó lehetne, hogy van egy hátországa, ahová te is beeshetsz, nem neked kell mindig rendet rakni, bekészülni stb. kurva fárasztó és nem is a férfi dolga a pizzasütögetés meg takarítás, vendégfogadás. semmi kedvem azzal szarozni h mikor melyik lakótárs, kolitárs stb miatt nem lehet a csajhoz "épp most" felmenni, aminek a fele ált bullshit indok csak.

3. viszont ha egyedül lakik akkor nem tud jönni a lakótárs indokkal, tudod tisztázni h nálad alap hogy a 2. randi már valakinél van. én ezt szoktam és ha nyafog, akkor csak az idődet húzza, vagy ha vacilál akkor rá tudsz piritani h már pedig te át fogsz menni és kész. erre van is pár rutinom, amivel tudom húzni és nevettetni őket.

4. multi középvezetőként mit akarsz egy nőtől aki recepciósként dolgozik? ez "slut-tell" munkakör. a másik, hogy ennyit tud? "sokáig bulizott, teltek az évek és mikor észbe kapott..." ja, hát akkor nem csak ebben van lemaradva... mindjárt 30, és egy szar az élete, annak ellenére hogy mindenhol a nőket abajgatják és tolják előre, semmit nem tett le az asztalra. látszik h nem csak kapcsolatok szempontjából ült a férfiak nyakán egész 20as éveiben. gondolom vagy a 10-edik albija volt ez...
az én kiadott lakásomba amúgy gyakran jönnek ilyen érdeklődök, már messziről kiszúrom és tiltom őket.

+1. fogászati szegmensben fellépett extrém emberhiány miatt az utóbbi években tömegével mentek át oda kozmetikai területről. kozmetikusok, fodrászok, műkörmösök. színvonal detto. asszisztensekre, recepciósokra gondolok természetesen, nem az orvosokra. ezekkel eleve nem is foglalkozom. prolik és általában rengeteget dolgoznak. Nem a nagy őt keresi, hanem a nagy életrendbetevőt, eltartót, aki majd betabuxként elájul a féléves dentálhigiénikusi papírjától (ami másoknak 22 évesen megvan)

szóval nyilván átment a véleményem, hogy ebből a korosztályból kit érdemes komolyan venni. szerintem. pl van egy csini kis garzonja, esetleg szülőkkel lakik, de kétgenerációsban, ő a tetőtérben. ezek mind klassz szituációk, ahol nem csak neked kell a hátadon vinni a kapcsolat és ismerkedés terhét.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2018.11.27. 20:05:16

@Untermensch4: szándékos félreértésekkel nem foglalkozom. elég világos és érthető volt, amit írtam, a terelés gáz, főleg tőled.

Untermensch4 2018.11.27. 20:07:40

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): Érthető volt, nem is vitattam. Egy függőben lévő kérdés kapcsán érdekel a véleményed.

VT 135 2018.11.27. 21:14:51

@Krisz101: Ezzel a véleményeddel valóban nem értek egyet - bár elismerem, nyomokban vannak benne jó mrglátások, mert azt kéred számon a nőkön, amit a nők kérnek számon a férfiakon. Az anyagiakat. Most abba nem megyek bele, h számtalan olyan szarul fizető, de értékes és nők számára ideális munkakör van, amiből nem tud lakást összespórolni (nem beszélve az általánosságban fos m.o-i fizetési-albérlet helyzetről), de szerinted akkor a karrierista nő az ideális, aki már szép vagyont gyűjtött össze. Hát kösz, de én inkább nem.

VT 135 2018.11.27. 21:17:16

@claire85: "@VT 135: ismét lábjegyzet, ha egy nő állandóan randizik és szexel kurva. Ha nem lásd fent Pl. akkor meg egekbe érnek az elvarasai. Ehh. Khm."
Most vagy nem olvastad el alaposan, vagy máris úgy felhúztad magad, h elmentél a lényeg mellett.

Pont azt írtam, h attól, h randizik, még nem kell minden randin kúrnia, ellenben legalább elmondhatja, h esélyt adott magának a társtalálásra. Ez még annál is gázabb, mint azok, akik elmennek, de mindig lepattintanak minden fickót az első találkozó után, mert nem ő a Nagy Hercegi Ő.

Krisz101 2018.11.28. 00:36:56

@VT 135: akkor csak átfutottad :) egyáltalán nem mondtam h pénzes legyen sőt.
csak egy alap hátországa meglegyen, h ne mindig neked kelljen vinni a kapcs terhét. mert a lakótárs csajsziktól függ hogy épp felmehetsz c. történet 24 éves korig oké. főleg az elvről szól ez. tök ugyanaz mint hogy valakinek tiszta e a cipője vagy sem. akinek ez sincs meg annak csomó más sem oké általában.
legyen meg az igénye a magánéletre ahová bármikor behívhat egy férfit.

abban is egyetértek, h persze van sok olyan foglalkozás, amiket említesz.
nekem is volt olyan exem, aki tök komoly multinál dolgozott nagyon szar fizetésért. (MR és röntgen készülékek importja)
de ez pont nem az.

Donovan Sharpe beszél erről sokat, vannak olyan foglakozások amik tipikus slut tell-ek. pultos, csapos, pincérnő, műkörmös, ügyfélszolgálatos, callcenteres, sminkes(na az aztán!!!) ill fodrász és kozmetikus, ha alkalmazott. (nyilván ha a saját szalonja akkor nem)

mi a közös ezekben?
1. vagy férfiak figyelmét váltja aprópénzre, vagy folyamatosan jobbra balra kúrhat, olyan a munkahelyi miliő, nem fogják megszólni, nem érvényesül a házinyúlra és környékére nem lövünk.
2. folyamatosan emberek között van, mégsincs semmilyen döntési helyzet, felelősség, nyomás, vagy munkahelyi hierarchia. minden érzelmi energiáját pasizásra, tinderezésre, instázásra fordíthatja (munkaidejének jelentős részét is)
3. cserébe szar fizetés és zéró karrierkilátások, ezért az ilyen nőknek 16 éves koruk óta az az életfilozófiájuk, hogy miután kipörögték magukat a faszkörhintán, majd egy bétabux fogja megoldani az életüket véglegesen.

lásd a posztban.

Krisz101 2018.11.28. 00:52:10

@Wildschwein: egy logikai érvelést írt le és megpróbálta ez alapján megérteni, hogy a nő mint teljesen szolipszisztikus érzelmi döntéseket hozó hüllő miért nem akart tőle semmit
rossz ötlet, nem :D ?
bár én inkább azt gondolom h saját magát érezte a csaj kevésnek, tudta, h csak megdugják és utána megy a levesbe.

amúgy is mindegy hogy mit mond, erre egy nőnél fikarcnyit sem szabad adni.
főleg ha utólag ideologizál meg dolgokat.
csak az számít, amit csinál, megcsinál.

szerintem egyébként ha úgy viselkedik mint egy 30as, akkor is randizott volna vele a csaj.

vélemény...? :P

Krisz101 2018.11.28. 00:57:29

@countercunt: "A low level of game used to get you dates with attractive women, but advances in technology—particularly the invention of the smartphone—have turned game into an arms race, where every year the level of game that women expect rises in tandem with their options. I experienced this directly in Toronto when I visited in 2013. From the girls I talked to, I noticed that I was being evaluated on every joke I told. They would actually complain if a joke wasn’t great, and suggest that I was “losing” them because of it. Instead of wanting to connect with men, the girls acted like they were attending a comedy show, eggs in hand, ready to throw them at the comedian if he didn’t make them laugh hard enough. "
Roosh - Game (2018)

Krisz101 2018.11.28. 01:04:29

@VT 135: ffiak klubja? az a balfaszkodás ahonnan kitiltják a valóságot leíró, vagy kényes kérdéseket feltevő férfiakat, miközben a nők nagy helyeselése közepette valami tróger sarlatán arról papol, hogy hogyan kéne a férfiaknak "férfiként" viselkedni? (persze a szokásos, vegye a vállára a nőt, vigye az összes terhet, tartsa el a családot, aztán dögöljön meg 60 évesen, miközben anyuci meg éli világát)

szívesen kommentelnék oda, de már vagy 150 nap tiltásom van a facebooktól különböző kommentek miatt, múltkor már 3 éves buzzfeedes kommentemet szedték elő :D

Krisz101 2018.11.28. 01:09:32

@claire85: a férfi dolga a randizás és hogy minél több nőt hódítson meg, ez van a génjeinkbe kódolva, a többi csak duma.
a nőknél viszont ezt a képmutató promiszkuis feminista instakultúra tette lehetővé.

különben is alapszabály:
ha egy férfi azt mondja h 10 csaja volt eddig, akkor jó ha 7-8.
ha egy nő mondja, akkor 100.
10-es a szorzó.

ha spanyolban volt erasmus-os fejtágításon v vmi libsi ösztöndíjon, akkor 20-as

Krisz101 2018.11.28. 01:13:26

@icipicicsipa:
""egyenlőségesdi mantrával""
haha, jó fogalmazás
+1

hogy is lehetne vagy miért is kellene egyenlőnek lenni, vagy egyenlőséget keresni két teljesen különböző, és sokban ellentétes lény között.
feminizmus legkárosabb hazugsága ez az egyenlőségesdi.

Krisz101 2018.11.28. 01:17:26

@claire85: nem csak ő mondja, hanem nagyon sokan és egyre többen.
amerikában, ahol a férfiakon sokkal nagyon a nyomás és az egyenlőtlenség, elképesztő mennyiségben ébrednek fel az emberek és csatolják ki magukat a mátrixból.

ajánlom a RedMan Group youtubeos beszélgetős műsor, podcast bármelyik újabb részét.

csak vegyél be váliumot előtte :D

Krisz101 2018.11.28. 01:25:44

@Frau Untermensch4: szia! te ilyen internetes troll vagy akikről hallottam a tévében? ezeket amiket leirsz, elhiszi, felveszi még valaki...? tkp ti azon lovagoltok, hogy a Red Pill magyarországon 3-4 évvel le van maradva és a férfiak 90% gépre kötve egy álomvilágban él?

ja egyébként nem tudjuk ki az a tihi.

2018.11.28. 08:44:13

@Krisz101: tegnap hallgattam Puzsért és döbbenetes volt az egész műsor. Svédországban szerveztek egy rock fesztivált ahonnan ki lettek tiltva a férfiak. Csak nők mehettek be, még az újságiró, bizt.őr is nő volt. Azzal a felkiáltással tették ezt, hogy amig meg nem tanulnak viselkedni a férfiak addig ki lesznek onnan tiltva. Igy kollektiven ki vannak tiltva. Tiszta nyers fasizmus ez. A liberalizmus éllovasa Svédországban! És mindezt azért lehet, mert a férfiaknak nem lételeme a panaszkodás és sajnos az önvédelem sem. Képzeld el ha ezt nőkkel tették volna, micsoda társadalmi szintű hisztéria lenne sillingárpáddal meg a többi manginával az élen.

Untermensch4 2018.11.28. 09:10:36

@Krisz101: "ja egyébként nem tudjuk ki az a tihi"
A királyi többes azért indokolt mert több nevet használsz vagy feljogosítva érzed magad a falka nevében nyilatkozni vagy simán önteltség?

Untermensch4 2018.11.28. 09:15:00

@Grünwald Tihamér: Az egyenlő jogok jelszavával onnantól hogy van "csak nőknek" rendezvény, ugyanolyan legális "csak férfiaknak" -rendezvényt tartani is. És elválhat az ocsú a búzától, igazi feminista nem talál ebben kivetnivalót, a feminácik meg majd hőbörögnek.
A kollektív büntetés koncepciója eleve nem lehet liberális, nettó fasizmus ahogy írod.

Untermensch4 2018.11.28. 09:16:09

@Grünwald Tihamér: Bocs, rosszul írtam az utolsó mondatot, pontosabban így: "... nettó fasizmus, ahogy te is írtad."

vanderkaay 2018.11.28. 09:47:05

@Untermensch4: Nyilván több nevet használ. Egyúttal reméljük Frau Untermensch és Womb Raider egészsége is jól szolgál ezen a szép napon (most hogy nézem, ez is többesszám lett, de engedelmeddel már nem javítanám/javítanánk ki). Őhozzájuk lesz ma szerencsénk esetleg személyesen is, vagy megint te tartod a frontot helyettük?

Untermensch4 2018.11.28. 10:08:23

@vanderkaay: Nyilván még mindig nem néztél teljes adatsort. :)
Visszatérve az ontopic(-abb) kérdésre, szted ha vki olyan adatlapi bejegyzéssel hogy "tartós kapcsolatot keres" vadászgat nőkre miközben tudja hogy 1-2 dugás után dobja őket, az rendben van, etikus eljárás?

vanderkaay 2018.11.28. 10:25:11

@Untermensch4: Van bizonyos szórakoztatási faktora annak, amikor valaki egy mintegy harminc soros hozzászólásra először fél mondatban azzal reagál, hogy több nicket feltételez; majd mikor valaki más ezt a témát fűzi tovább, akkor hirtelen sürgősen ontopicolni szeretne. A tegnapi szereplésed, egyik kezedben Occam borotváját, a másikban Sharon Stone jégvágóját lengetve, ennél egy kicsit jobban sikerült, még ha "az én self-perceived racionális érveim állnak a vallásos/szektás hittel szemben" panel használata miatt le is kellett vonnom néhány pontot. Ez a mai eddig elég soványnak tűnik. De a nap szerencsére még hosszú, bízunk benne (ismét becsúszott a többesszám, erre jó lesz odafigyelnünk) hogy lesz még jobb is.

Untermensch4 2018.11.28. 12:02:52

@vanderkaay: Attól hogy ismersz/láttál olyan embereket magadon kívül is aki váltott nevekkel tevékenykedik, még nem biztos hogy mindenki így tesz.
A hit-érvelés szembenállásának érzése nálam abból fakad hogy az állításodat a "tudom/nyilvánvaló/"józan ész" " (utóbbiról azért vágod hogy nem szó szerint a véralkoholszinttel összefüggésben értendő?) mellé mindössze egy halvány utalást tettél és büszkén NEM elemezted a rendelkezésre álló adatokat, az állításod falszifikálhatóságával kapcsolatban nagyvonalúan nem értetted a célzást, figyelmedet pedig nem tudod megosztani két témakör között (személy/személyek és nevek; randi-etika ami még ontopic is lenne...).

Wildschwein 2018.11.28. 15:56:03

@Krisz101: "vélemény...?" Lássuk sorjában:
"amúgy is mindegy hogy mit mond, erre egy nőnél fikarcnyit sem szabad adni.
főleg ha utólag ideologizál meg dolgokat.
csak az számít, amit csinál, megcsinál."
Alapvető redpill igazság, nincs mit ragozni rajta. Ennek elfogadása része a piros pirula lenyelésének.

"szerintem egyébként ha úgy viselkedik mint egy 30as, akkor is randizott volna vele a csaj."
Ezt nem tudom. Elméleti szinten viszonylag járatos vagyok a Red Pill témájában, de a gyakorlatban nem kelhetek versenyre veled vagy Wolffal, hiszen a tapasztalatot, a gyakorlati alkalmazást semmi sem pótolja. Én pedig (mint arra nemrég rádöbbentem) már öreg vagyok ahhoz, hogy huszonéves nőket fűzzek, pontosabban szólva: nem elég magas a státuszom ahhoz, hogy az életkori különbséget kompenzálja (és a game alkalmazásában sem vagyok annyira jó, hogy ezt áthidalhatnám). Tehát nem tudom, hogy randizott-e volna a csaj akkor, ha Wolf a 30-as, komolyabb típust hozza, de ha igen, akkor is csak az van, hogy unalmasnak ítélte volna, és az lett volna a baja. ("Az a baj...")

VT 135 2018.11.28. 18:08:15

@Krisz101: "egyáltalán nem mondtam h pénzes legyen sőt. ", stb.
OK, ezekben egyetértünk! A call center-t, ügyfélszolgálatot nem venném bele, a többi stimmt.

2018.11.28. 18:12:35

Mikor az este végén arról beszéltünk, hogy mi legyen a folytatásban, azt mondta, hogy szerinte én nem őt keresem, mert túl laza vagyok és nem olyannak tűnök, aki komoly kapcsolatot keres. Mondhatnám, hogy „jujj átlátott rajtam”, de nem igaz. Mert mikor még telefonon beszéltünk és megismertem kicsit a személyiségét, akkor az is megfordult a fejemben, hogy ebből lehet akár több is.

"A csavar a dologban, hogy azt mondja, azért találkozott velem és nem a többi unalmas pasival, mert én LAZA ATOMJÓFEJ vagyok, majd azért nem akar tőlem semmit, mert ilyen vagyok? Mi a fasz????? :D

Ha úgy viselkedek vele, mint egy 30-as, akkor sosem jött volna el találkozni, de ami miatt találkozik velem, az egyben kizáró tényező, hogy bármi történhessen? Ezt meg hogy?"

Ez olyan, hogy bizonyos tulajdonságok miatt sikerült felkelteni a figyelmét, majd ha kapcsolat lesz belőle és később ugyanezek lesznek zavarók benne.:D

VT 135 2018.11.28. 18:16:35

@Krisz101: "ffiak klubja? az a balfaszkodás ahonnan kitiltják a valóságot leíró, " stb.

Fókuszáljunk, ifjú Padawan! ;)
Hol olvastál arról, h én rajongok a FF-ért? Anno ott voltam az indulását követően. Már akkor sem értettem, h miért csak találkozgatunk, előadást hallgatunk, meg kedélyesen nagy körben beszélgetünk az előadóval, amikor a férfi esszenciája a CSELEKVÉS! Kérdeztem Bedőtől is, nem tudom már, mit válaszolt rá, de el tudtam fogadni, h pár találkozó jó lehet arra, h alapot teremtsünk egymás megismerésére (mondjuk kiderült, nem teremtett - előadást hallgatni nem teremt). Volt ott kérdőív is, amit kitöltve lehetett javasolni, szavazni, h milyen KONKRÉT dolgokat cselekedjünk. Na ezekből sem lett semmi... Tudtommal egyedül a nyári, apa-fia tábor van, arról nem tudok nyilatkozni. Viszont szerintem Bedő remek pénzügyi vállalkozást csinált ebből, mert 50-100 fő többezer Ft-os hozzájárulása bőven több, mint egy terem, pár órás kibérlése. A másik, h jó bétaként a férfi életcélját a családban jelöli meg, ami irgalmatlan tévedés, mert a sem a nőnek, sem a férfinak nem az életcélja a család. A nőnek a férfi (támogatása), a férfinak a saját magán túlmutató cél, Ügy.

Ami viszont megérte, az Kassai Lajos előadása - az életreszóló élmény volt, olyan férfi erő, energia árad abból a paliból, csak ha megszólal, már akkor is! (Pedig nem egy nagy szónok.) Visszatérve a kiindulópontra. Ez a széles körű, nőket megszólító kérdőív márpedig nagyon hasznos volt, mert kiderült, h a nők tényleg egyszerre akarnak mindent - azaz fogalmuk sincs, mit akarnak... Közben rákerestem, itt van!
ferfiakklubja.hu/images/content/pdf/Mit_gondolnak_a_nok-ertekeles-Ferfiak_Klubja.pdf

2018.11.28. 18:18:31

@M87: "bizonyos tulajdonságok miatt sikerült felkelteni a figyelmét, majd ha kapcsolat lesz belőle és később ugyanezek lesznek zavarók "
Tizenéves kiskamasz lányként ez még okés lenne, de a későbbiekben ez a "furcsa" szelekció már a párkapcsolatot akadályozó infantilitássá válik. Nem?
Vagy egy életen át lehet diznikirálynőset játszani?

2018.11.28. 18:37:12

@icipicicsipa: "Nincs egyenlőség ebben a kérdésben, mert:
- a férfinél azt mutatja, mennyire kapós a nők körében, tehát egy "jó parti" lesz a nők szemében, hiszen a többi nő is őt akarja, akkor nekem is kell, sőt, csak az enyém legyen
- nőnél azt mutatja a férfi szemében, hogy mindenkinek gyorsan szétteszi és sokszor váltogatva a partnereket, ergo ez nem hűséges, ez tovább fog lépni hamar, erre nem alapozhatok semmit."

Egyszerűen az ilyen férfi magabiztosabb lehet a sikerek által és ez folyamatosan generálódik, ahol azért nem kap meg továbbra se minden nőt csak elég sokat, ami ugye itt a szexet takarhatja a mondanivalóban.
Ugyanez fordítva, amely nem minden szembejövő férfira vonatkozik, akinek "szétteszi", hanem a számára tetszetősnek.

2018.11.28. 18:42:29

@Krisz101: "nem csak ő mondja, hanem nagyon sokan és egyre többen.
amerikában, ahol a férfiakon sokkal nagyon a nyomás és az egyenlőtlenség, elképesztő mennyiségben ébrednek fel az emberek és csatolják ki magukat a mátrixból.

ajánlom a RedMan Group youtubeos beszélgetős műsor, podcast bármelyik újabb részét."

Nem tudom, hogy ezen irományok vagy videók, amik inkább az amerikai és brit állapotok kapcsán íródtak az ott élőknek mennyire lehet a magyar állapotokra értelmezni, mert annak ellenére, hogy átalakultak dolgok nálunk is más kultúrkörből táplálkozik.

2018.11.28. 18:51:19

@VT 135: Ezek szerint jó szándékkal jött létre csak téves alapokról indult.

2018.11.28. 19:05:59

@Grünwald Tihamér: Elvileg igen, de sok múlhat a szocializációs környezeten. Az is igaz, hogy nem mindenki növi ki és emellett vannak, akik még asszisztálnak is mellé és hozzá alkalmazkodnak. Dopeman például egyik videójában jól fejtette ki a mai fiatalságról szóló posztjában az új valóvilágos széria kapcsán, amiben sok jó meglátása van.

www.szeretlekmagyarorszag.hu/dopeman-valovilag-kritika-fiatalok-szulok-felelosek/

2018.11.28. 19:07:03

@Krisz101: Szia!
Nem hiszem hogy szerepelek a skandináv mitológiában, ne tévesszen meg a germán hangzású nevem.

Szia, és te ki vagy?

Untermensch4 2018.11.28. 21:34:18

Mivel generációs probléma "Lucy" egyben "Luke" is (az unikornis ekkor gondolom a ház előtti prémium automobil...)

newdeal.blog.hu/2015/07/13/a_boldogtalansag_nyomaban#more7617888

Raon 2018.11.28. 22:34:50

@vanderkaay: érdekes dolog ez, mert végül is lehet erre úgy igazat mondani, ami azért nem biztos, hogy megfelel a valóságnak. Pl. én mondjuk fórumozásban sosem éltem többnickkel, de ahol felhasználóhoz kötött előnyök vannak, ott nekem is van több regisztrációm - de persze lusta is vagyok, ezért eszemben sincs ki-be lépegetni, ezeket simán különböző böngészőkben nyitom meg. Lehet itt is erről van szó, és akkor mondjuk Mrs Chromhoz, Mrs Firefoxhoz, Mrs Operához tartozik egy külön személyiségféle is... Bár ha úgy tekintjük, hogy a böngésző valamennyire korrelálhat az itt közölt tartalomhoz, akkor inkább Mrs Explorer és Mrs Netscape Navigator lesz az. :)

Krisz101 2018.11.29. 01:07:28

@VT 135: csaó öreg jedi vagy mi :D senki nem mondta hogy te őket támogatnád. csak helyeseltem az előző kommentedre. ugymond kibontottam az igazság többi szeletét.

ffihangon olvastam egyébként h többeket kitiltottak arról az oldaról, meg megkérték h ne írjon oda. utána felmentem és láttam egy beta bait bullshit.

de nem tudok oda kommentelni mert egy hajszálon függ a személyes facebook oldalam, a berlini csirkék rámszálltak, tavasz ota 1 hónapot ha tudtam használni a többi 30 napos bannok.

nem láttam értelmét az ottani ostoba nőkkel vitatkozni.

Krisz101 2018.11.29. 01:08:48

@Frau Untermensch4: én az vagyok aki sokat írt már ide és valódi képet használ. de nagyobb probléma hogy nem tudni, te nő vagy vagy férfi...

Krisz101 2018.11.29. 01:12:44

@VT 135: nem tudom a call center donovan sharpe mániája, már több fórumon kérdeztem tőle h miért de nem segít h az instagramját most tiltották le a red pill ellenes tisztogatási háború keretében.

ha jól értem ott vmi olyasmiről van szó, h nincs valódi hierarchia, max 1 db főnök van, és a műszakok is össze vissza vannak, ezért nem szaglásznak, nem foglalkoznak egymással annyira az emberek és könnyű jobbra balra kefélni ezért.

én csak azért akartam megtudni mert pont mostanában kefélgettem egy callcenteres csajt és utána hallottam ezt :DDD

Krisz101 2018.11.29. 02:17:42

@Wildschwein: hát nézd én nem állítom h nagy tudor vagyok, csak mostanában nagyon sokat foglalkoztam a témával és átszakadt pár gát.
(nem úgy :D)
de Te miért vagy benne biztos h öregebb vagy nálam?

egyébként mostanában több öreg alfa is elkezdett nyomulni a témában, 50-60 évesek, és eléggé nyomják a tudást a fiatalabb korosztálynak.

Krisz101 2018.11.29. 02:24:10

@Untermensch4: nem hinném hogy önteltség lenne részemről h itt kommentelek min 2 éve ti meg idejöttök 3 napja és úgy beszéltek vmi tihiről mintha tudnunk kéne ki az.

legtöbbünk úgy jött ide, h még nem voltunk nagyon képben és először kérdeztünk, v érdeklődő véleményeket fűztünk hozzá. ti meg osztjátok a évek óta lejárt szavatosságú gittet.

az sem világos h ti egy pár vagytok az életben?
úgy értem, van közöttetek szexuális kapcsolat?
mivel a nick-etek miatt ez rendkívül sarkallatos pont.
reméljük nincs genderfluid izé a dologban.

Krisz101 2018.11.29. 02:36:27

@Grünwald Tihamér: igen, anno a fesztivál lapjára írt kommentemért 30 napos bant kaptam a facebooktól. :D

ebben nagyjából konszenzus van, hogy a svéd férfiak a világ legkiheréltebb, emaszkuláltabb, tutyimutyi cucked férfijai.

ja, az erőszakokat anno, amik tényleg történtek egy korábbi fesztiválon, természetesen mind migránsok csinálták. és utána eltűrik, hogy ezért az egyébként valós erőszakolásokért a svéd férfiakat büntessék, akik közül sok hasznos idióta helyesel is erre. konkrétan ott, az oldalukon. tele volt ilyenekkel.

de nézd, végülis svédország egy állatorvosi lóábra, akik a korábbi évtizedekben felhalmozott javaikból, lendületükből és presztizsükből képesek még ezt az életszínvonalat fenntartani, kérdés meddig...

itt láthatod a legújabb húzásuk, most esett le hogy a "Fuck you" cimű filmet is nekik köszönhetjük
youtu.be/v_tsQ0e2s8A?t=3497

Untermensch4 2018.11.29. 17:03:22

@Krisz101: "legtöbbünk úgy jött ide, h még nem voltunk nagyon képben és először kérdeztünk, v érdeklődő véleményeket fűztünk hozzá. ti meg osztjátok a évek óta lejárt szavatosságú gittet"

Többedszer megismétlem a kérdést: Wolf vajon olyan randi-adatlappal szedi össze a nőket ahol "csak 1-2 szex" vagy "tartós párkapcsolat" szerepel?

"mivel a nick-etek miatt ez rendkívül sarkallatos pont.
reméljük nincs genderfluid izé a dologban"
Megnyugodtam. Kissé zavart hogy @vanderkaay reakcióját nem tudtam megjósolni, a tiedet igen.

" nem hinném hogy önteltség lenne részemről h itt kommentelek min 2 éve ti meg idejöttök 3 napja és úgy beszéltek vmi tihiről mintha tudnunk kéne ki az"

Nem, nem önteltség. Inkább felületességnek és a prófétai jellegű kinyilatkoztatásaiddal együtt vélelmezett éleslátásodnak az ironikus megnyilvánulása... több neve közül egyet mondanék hátha ismerős lesz: Grünwald Tihamér (a "Tihi" mint a Tihamér becézett alakja sztem eléggé közismert, talán még a "lakásba belépés=kötelező dugás" szokásánál is ismertebb...) :)

Wildschwein 2018.11.29. 17:59:31

@Krisz101: "de Te miért vagy benne biztos h öregebb vagy nálam?"
Talán az avatar miatt? :) Vagy te is 20 évvel ezelőtti képet használsz, mint én?

"egyébként mostanában több öreg alfa is elkezdett nyomulni a témában, 50-60 évesek, és eléggé nyomják a tudást a fiatalabb korosztálynak."
Nyilván eléggé magas a státuszuk és eléggé magas szinten járatosak a game-ben. Vagy a másik lehetőség, ha valaki mindig is natural alpha volt, mint mondjuk E. Béla, az ismert karakterszínész :)

2018.11.29. 19:06:44

@Krisz101: "én az vagyok aki sokat írt már ide és valódi képet használ. de nagyobb probléma hogy nem tudni, te nő vagy vagy férfi..."

Nos, te nem az arcodat használod, hanem a szemüvegedet mutogatod.
12 egy tucat ez a kép. Talán az édesanyád sem ismerne fel.
Nálam ezzel nem sikerült elérned, hogy elismerjem milyen egyenes ember vagy, arcodat is megmutatod.

"Sokat írsz"... valóban sokat írsz. Sajnos mindig ugyanazt.
Olvasd vissza.
Már megint jössz a három nappal ezelőtti szövegeddel csak a férfi tud szeretni...
Te biztos :DDD
Magadat ismétled, illetve még csak nem is magadat, hanem az általad olvasott és csak ezeket a nézeteket elismerő "műveket", amiket szentírásnak tartasz és tartod a hittérítést itt.
Könnyű dolgod van és teheted, mert olyan közeg, ahol az erre fogékony társaság van jelen.

Tudod, ez nem nagy dolog, hogy olyan helyen nagy a szád, ahol mindenki már bevette a maszlagodat, és él így - olyan édesek, még meg is köszönik az új ajánlásaidat :D
Könnyű a pálya itt. Menj máshová és hirdess ott is, majd meglátod mennyire fognak szeretni :DDD

Csőlátásod van, és nem vagy hajlandó picit sem mást is látni.
A bálványaid után futsz csak. Önálló gondolatod nincs, csak ismétled őket.

A kezdő hozzászólásaim csak arról szóltak, hogy fogadjátok el a másféleséget. Engedjétek a csökönyös agyatokba, hogy egy nő nem egy séma szerint viselkedik. Nem általánosíthattok.

Nem tudod, hogy nő vagyok vagy férfi? Erre se légy büszke :)

vanderkaay 2018.11.29. 20:29:18

@Untermensch4: "Többedszer megismétlem a kérdést: Wolf vajon olyan randi-adatlappal szedi össze a nőket ahol "csak 1-2 szex" vagy "tartós párkapcsolat" szerepel?"

Ezt a kérdést vajon miért nem magának Wolfnak teszed fel? (már eltekintve persze a "Tourette-szindrómás hülyegyerek módjára ismételgetek egy kérdést és azt hogy a másik erre nem tud válaszolni" című meglehetősen elavult rutin kissé gyermeteg formában történő alkalmazásának kísérletétől)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2018.11.29. 20:56:17

@Untermensch4: Nins ilyen kérdés, ugyanis én leszarom, hogy wolf hol, hogyan és milyen módszerekkel nőzik. Ráadásul nem hiteles a "naaaaagy gonosz farkas bántja a szegény nőket, akik mind ma született bárányok és ártatlan kis nyuszikák" erőltetése.

Untermensch4 2018.11.29. 21:48:57

@vanderkaay: @savanyú a narancs ( Villanyfényes): Filozófia-történeti pillanatnak lehetünk szemtanúi. Egyidejűleg létezik és nem létezik egy kérdés... :)

Untermensch4 2018.11.29. 21:49:45

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): Azt miért nem szarod le hogy a nők hol, hogyan és milyen módszerekkel pasiznak?

Untermensch4 2018.11.29. 21:51:10

@Ethan Wolf: A randizós adatlapodon "csak 1-2 szexre" vagy "tartós kapcsolatra" keresel nőt, mit írtál be?

Untermensch4 2018.11.29. 21:53:05

@vanderkaay: Igazad van, jobb így hogy tőle kérdeztem meg. Szépen sorjában haladok a kérdésekkel hogy egyre jobban képben legyek és jobban tudjak érdeklődő véleményt megfogalmazni.

Ethan Wolf 2018.11.30. 06:48:20

@Untermensch4: Változó. Tinderen nem szoktam beírni az adatlapra semmit, kivéve ha épp kísérletezek valamivel.
Tipikus randizós oldalakon csak akkor adok meg valamit, ha azt kötelező megadni. Olyankor pedig igyekszem nem megtévesztő lenni. Olyat nem csinálok, hogy komoly kapcsolatot kamuzok, majd dobom egy éjszaka után.
De ha olvasod a blogot régebben, akkor tudod, hogy ez sem ilyen egyszerű. Van, hogy komoly kapcsolatot szeretnél, de akivel randizol, azt érzed, hogy max 1-2 éjszaka lehet belőle. Olyankor nem rohansz haza, hisze nem vagy a magad ellensége, miért ne lehetne akkor abból 1-2 éjszaka. Még ha úgy is indultál neki, hogy komolyat keresel. Fordítva is lehetséges, hogy egy dugás reményében randizol valakivel, de azt érzed, hogy lehetne ebből több dugás, majd utána, akár kapcsolat is.

Az emberek szeretnék leegyszerűsíteni, hogy komoly vagy nem komoly, de ez sosem ilyen egyszerű.

Untermensch4 2018.11.30. 11:58:35

@Ethan Wolf: Nem régen olvasom a blogot így még előfordulhat hogy olyat kérdezek ami tképp már le van írva. Ebből a kevésből is úgy tűnt hogy kerülöd a sokakra jellemző túlzó leegyszerűsítést.
Ezt a blogot láttad már?:
oriblog.blog.hu/2015/01/06/lobster_s_ultimate_guide_to_women

Krisz101 2018.11.30. 23:07:19

@Frau Untermensch4: hehe :D még igy messze személyesebb az avatárom, mint az egész blog pont hu-n az emberek 95%-nak. ezzel itt a felső 5%-ban vagyok, és aki ismer pl face-ről, az simán felismer, hogy én vagyok.

a többi nagyon gyenge shaming szövegedre nem is reagálnék, igen igen, én vagyok a begyepesedett és elmaradott, véletlenül sem te, aki a mainstream social conditioning szöveget nyomja.

már csak azt nem tudom ha egyre több férfi ébred fel, kapcsolja le magát a gépről és lesz ilyen elmaradott mint én, akkor a hozzád hasonló nők (már ha az vagy) mit fognak csinálni. majd jöhet a szokásos hová tüntek az igazi férfiak bullshit, hajrá.

Krisz101 2018.11.30. 23:17:57

@Wildschwein: szia, 40 felett vagyok már sajna, de a képem másfél éves, ilyen vagyok, jól tartom magam. 37-38nak mondanak.

a vaddisznós kép 20 éves? haha önirónia mindig jó, csajok szeretik, én is előszeretettel használom :D

Krisz101 2018.11.30. 23:33:13

@Untermensch4: igen de továbbra sem világos mi ez a fura nick kapcsolat közöttetek, hogy frau... mert ha nem dugtok legalább IRL, akkor nagyon creepy.

"Többedszer megismétlem a kérdést: Wolf vajon olyan randi-adatlappal szedi össze a nőket ahol "csak 1-2 szex" vagy "tartós párkapcsolat" szerepel?"

Többedszer is megismétled hogy abszolút nem érted az ismerkedést és főleg a nők gondolkodását 2018ban.
Teljesen irreleváns, hogy mit ír a lapjára, ugyanis a nőket egyáltalán nem vonzza a szerződésszerű bizonyosság vagy vmiféle letisztázás. egy olyan ffi amelyik kiteríti a lapjait teljesen érdektelen.
A nőt mindig a bizonytalanság vonzza, amikor úgy érzi van még mit kiderítenie a férfival kapcsolatban.
Részben ezért van, hogy az őszinte jófiúk, akik lovagiasan, őszintén elmondják a nőnek, hogy mit szeretnének, általában teljesen sikertelenek a magabiztosabb, jobb nőknél, és kint álldogálnak a jéghideg novemberi esőben egy csokor virággal, miközben a csajt szétszivató, őszintétlen chad épp a csaj seggét keféli szét a jó meleg lakásban.

elnézést ha szétpukkantottam volna a rózsaszin buborékot amiben élsz.

a konkrét esetre meg, tinderen leírni hogy ki milyen kapcsolatot keres a szánalom netovábbja, a mit ne csináljunk tinderen kiskáté egyik első pontja.
szerencsére nem kell ezt nekem elhinned, számtalan guide áll rendelkezésre ezzel kapcsolatban de felmehetsz a trash of tinder magyarnyelvű csoportba is, ott is nyilvánitottak jópáran véleményt erről...

Krisz101 2018.11.30. 23:41:03

@Ethan Wolf: meg is lepődtem volna, ha bárhová leírnád a csajnak, vagy deklarálnád h milyen kapcsolatot keresel. ismerkedési 1x1 hogyan ne csináld első pont :))

a veled kapcsolatos bizonytalanság, hogy nem tud kontrollálni, nem vehet téged biztosra stb mindig is az egyik legnagyobb vonzerő, kivéve ha sérült lelkületű, saját magában bizonytalan nő, akit már sokszor átvertek, de az nyilván kerülendő.

pl amikor azzal kezdi h kizárólag komoly kapcsolatot keres mert őt már mennyien átverték és mostaztánmártényleg!
dinggg - red flag.
dehát nyilván ez neked nem újdonság.

Krisz101 2018.11.30. 23:56:03

@Untermensch4: jaaa bocs most esett le, mire értetted. hogy neked ez volt a kérdésed, amit többször feltettél.

nem, mi érdeklődő, a témát jobban kibontó kérdéseket tettünk fel.
a te kérdésed inkább számonkérő. meg mint fentebb leirtam, kicsit nonszensz is...
szóval én nem ilyen kérdésekre gondoltam.

Ma az a jó a red pillben, hogy
NEKEM nem kell semmit elhinned,
TŐLEM nem kell semmit elfogadnod.
olyan mennyiségű anyag áll rendelkezésre a neten, hogy csak rajtad múlik hogy akarsz e tájékozódni ebben a témában vagy sem.
bár böngészni, olvasni sem kell, szórakoztató vlogokat is lehet hallgatni pl vezetés közben.

tényleg csak a saját beleszarásodon múlik, hogy hajlandó vagy e lenyelni pár keserű igazságpirulát, vagy egy álomvilágban, gépre kötve akarod leélni az életed, olyan ideákba vetett hittel, amik egész egyszerűen , tényszerűen nem igazak.

Krisz101 2018.12.01. 00:21:14

@Grünwald Tihamér: írd ide, hogy melyik blog volt ez, hadd menjünk mi is oda kicsit osztani ;)

Untermensch4 2018.12.01. 07:15:10

@Krisz101: "ezzel itt a felső 5%-ban vagyok, és aki ismer pl face-ről, az simán felismer, hogy én vagyok"
Gratulálok.
oriblog.blog.hu/2012/08/13/nem_ugyfel_hanem_termek

"Többedszer is megismétled hogy abszolút nem érted az ismerkedést és főleg a nők gondolkodását 2018ban."
Az idealizmusommal együtt vhogy mégis tudtam ismerkedni 2018-ban... de azt jól sejted hogy különböző a buborékunk. Mindkettőnek vannak hibái. Az enyémnek az amit említettél is, az idealizmus nem trendi, "a cél szentesíti az eszközt" hatékonyabb. Rossz lenne ha érdekelne a hatékonyság vagy a verseny... A tiednek az a gyengéje hogy bár rendkívül agilis vagy, a te (nem rózsaszín) szemüvegeddel csak két lábon járó pinákat látsz mint célpontot, önbeteljesítő/önsorsrontó jóslatként aránytalanul sok aranyásót segít megtalálni, még több "szakirodalom", még több hülyepicsa... a spirálból nehéz lesz kiszállni.

" mi érdeklődő, a témát jobban kibontó kérdéseket tettünk fel.
a te kérdésed inkább számonkérő. meg mint fentebb leirtam, kicsit nonszensz is..."
Köszönöm az újabb kinyilatkoztatást de mint nem láttad végül sikerült a ténylegesen illetékes szerzőnél érdeklődnöm, a válaszából úgy tűnt hogy nem találta nonszensznek.

Szerencsére mindabból amiket írtál sikerült megtudnom azt is amit tőled kérdeztem (volna).

Krisz101 2018.12.01. 10:18:12

@Untermensch4: elég idegesítő alakok vagytok, miért nem fogom be a számat...

nem, nem kaptál választ. te a kérdést provokativan szegezted neki, és kvázi a közösségnek, hogy ő eleget tett e valamiféle általad vélt tájékoztatási kötelezettségének, mielőtt "szegényt lányt" kritizálni merészeli.

triggerelni akartál, erre a blogger ügyesen kikerülte a provokációdat és egy általános irányelvet adott arra, hogyan kell ilyenkor viselkedni, mellé én az indokokat is kifejtettem számodra.

nem látok semmilyen 2 lábon járó pinákat, én egy súlyosan nőközpontú, nők javára betegesen felborult társadalmi egyensúlyt és randipiacot látok, aminek amerikában már megvannak az első kézzelfogható eredményei, a gyilkosságok, vagy a #thotaudit.
és mindennel azon vannak h ezt az agendát ide hozzánk is áttolják.

én relative jól nézek ki, az incel probléma nem érint, de nem ettem meszet, h ne lássam: ez a férfiak felső 3-5%án kivül mindenkit negatívan fog érinteni és már érint is.

a linked nem is értettem... hogy követnek face-en? 5 naponta kapok tőlük 30 napos bant, tegnap az ötödiket. az elmúlt fél évben kvázi nem tudtam a face-em használni, ezért új lapot is fogok ott kezdeni. szerintem kint van az arcképem a berlini szerződéses magyar cenzorközpontban (index hu-n olvashatsz erről). legutobb amikor tiltottak 2 éves buzzfeed alatti kommentemet kaparták elő ahol azóta semmi aktivitás nem volt.

különben is úgy értettem, h a MANOSZFÉRÁBÓL ha valakivel kapcsolódni akarok face-en, akkor be tud azonosítani, hogy én én vagyok. pl közösségépítés. a többi meg nem érdekel. olyan munkám van ahol per pill nem kell ezért aggódnom.

de nem szeretnék veled vitatkozni, mert retorikai maszturbációt folytatsz itt velünk, miközben a mindenhonnan ordító és minimális munkával megtalálható tényeknek meg nem vagy hajlandó utánanézni. illetve továbbra sem tudjuk, hogy megdugtad e már Frau U-t... vagy lehet egy és ugyanaz a személy vagytok, két nickkel irogatsz nekünk?

Krisz101 2018.12.01. 10:39:35

@Untermensch4: ezt meg...
"Ezt a blogot láttad már?:
****************lobster_s_ultimate_guide_to_women"

nem tudom, ez valami trollkodás vagy paródia akar e lenni, de átfutva, amikor a szociológia és marketing szakos elemzi hogy szerinte hogyan kellene nőzni elméletben, jó sok egyéni elmélettel, amik sehol senki által nem lettek field test-elve.
erre megvannak a manoszférában általánosan, sok 10 meg 100 ezer férfi által elismert emberkék, ahol jobbára 90% feletti konszenzus van.

tök vicces hogy engem titulálsz ál-tájékozottnak és utána bemásolsz egy ilyet.

erről az jut eszembe, hogy van az s600, az s8 meg 760il, de a hyundai is piacra dob egy luxus csúcsmodellt a g90-et, majdnem ugyanannyiért csak minek.
épeszű ember ugyis a bevált top cuccot fogja venni.

Untermensch4 2018.12.01. 11:58:30

@Krisz101: A terjedelmet tekintve érdekes ez a "retorikai maszturbáció". :)

"te a kérdést provokativan szegezted neki, és kvázi a közösségnek, hogy ő eleget tett e valamiféle általad vélt tájékoztatási kötelezettségének, mielőtt "szegényt lányt" kritizálni merészeli"

Jó tömör mondat...

"provokatívan" Nem, érdeklődve. Mivel még soha nem láttam ilyen randi-felületeket, az eddig hallottakból feltételeztem hogy vannak kitöltendő adatlapok amiken bemutatkoznak a húspiacra lépők. Akkor lett volna provokatív ha lett volna egy kész válaszom és indoklásom hogy ő mit és miért... de akkor hozzád hasonlóan elég lenne a saját állításomat sulykolnom, esetleg néha kérdőmondatba csomagolva.

"kvázi a közösségnek" Abban igazad van hogy pancser dolog volt nem tőle megkérdezni elsőként hiszen ő biztosan tudja a választ.

"általad vélt tájékoztatási kötelezettségének" Ez most nehéz lesz, de akár meg is értheted... attól hogy jónak tartok egy szabályt vagy viselkedésmintát illetve rossznak egy másikat, nem akarok a "jó" követésére kényszeríteni másokat, sem tiltani a "rossz"-at. Nincsenek ilyen messianisztikus becsípődéseim, az erkölcs nagyjából szubjektív.

"szegényt lányt" Egy rövid történetből kitalálni egy komplett személyiséget vkinek igazi csúcsteljesítmény. Ha ez a teljesítmény igazolható is lenne, versenyképes lennél a pszichológusokkal és pszichiáterekkel akiknek jónéhány munkaóra vkiről ugyanezt megállapítani. :)

A "manoszférában" (a saját szleng a beavatottság érzetét is erősíti, kötelező kellék az ezotériában) a 90%-os konszenzus a megegyezők átlag feletti mivoltáról csak a megvilágosodottság tekintetében áll fenn vagy egyéb skálán is?

Nem tituláltalak ál-tájékozottnak, információs buborékban élőnek gondollak ha már így felhoztad...

Sztem épeszű ember nem elsősorban divat alapján választ autót (sem) de az ízlés még az erkölcsnél is szubjektívabb, értelmetlen vitatkozni ezen. Ha piacképes akkor jó ötlet volt árulni a g90-et is (vagy a marketingesek megszolgálták a pénzüket).

Untermensch4 2018.12.01. 12:00:05

@Untermensch4: Egyszer régen egy fickó azt mondta: Az igazság nem lehet szótöbbség kérdése.

VT 135 2018.12.01. 13:57:34

@Untermensch4: "Az idealizmusommal együtt vhogy mégis tudtam ismerkedni 2018-ban"

1., Kit érdekel? Ez a bizonygatás annak az ellentétes "érvelése", mint amikor a nők azzal indokolják, h miért vagy kritikus bizonyos női viselkedéssel kapcsolatban, h "biztos nincs nőd".
2., Itt trendekről, irányokról, ok-okozatról beszélünk, nem arról, h esetleg sikerült valahogy belasszóznod egy időre egy nőt. Nem reprezenzatív.
3., Más az idealizmus és más az, h valaki elzárkózik az új ismeretektől és továbbra is fejjel megy a betonfalnak, ahelyett, h igyekezne kerülő útvonalat találni. Te még az 5 lépcsőből az elsőnél vagy.
www.ferfihang.hu/2014/05/30/az-istennoszobor-ledontese-es-az-ezzel-jaro-gyasz/

VT 135 2018.12.01. 14:01:47

@Grünwald Tihamér: Elképesztően jó a csajokéspasis blog történetek komment közönsége! :) Gyakran nevetek is a remek humoron, máskor meg kiválóan megfogalmazzák a lényeget, tömör és szarkasztikus stílusban.

VT 135 2018.12.01. 14:06:02

@Untermensch4: "Mivel még soha nem láttam ilyen randi-felületeket"

- Ezen most sírjunk, vagy nevessünk?
- ...és miből állt volna, ha megnézel párat, mielőtt itt úgy osztod az észt a témában, mint akinek van halvány lila finga is róla? Csak megerősíted azt az erős feltételezést, h neked nem az a fontos itt, h mások véleményét megismerve, valami újat építs be a világról alkotott tudásodba, hanem csak a saját véleményedet vartyogjat újra, meg újra és etesd ezen keresztül az egódat.
- Nekem is kezd egyre gyanúsabb lenni, h Frau UM4 = UM4. A dagályos, locsogós (elsősorban nőkre jellemző) stílus és az értelmi-logikai képességek alacsony szintje nagyon-nagyon hasonló a két nick-nél...

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2018.12.01. 16:32:14

@Untermensch4: Azt is leszarom rohadt nagy ívben, ez sem jött be.
Ha valami okból mégsem szarom le, akkor az azért lehet, mert hetero férfi vagyok és érdekel, hogy miért is esek ki az érdeklődési körből.

2018.12.01. 23:23:49

@Krisz101: "ffihangon olvastam egyébként h többeket kitiltottak arról az oldaról, meg megkérték h ne írjon oda. utána felmentem és láttam egy beta bait bullshit.

de nem tudok oda kommentelni mert egy hajszálon függ a személyes facebook oldalam, a berlini csirkék rámszálltak, tavasz ota 1 hónapot ha tudtam használni a többi 30 napos bannok."

Nem is mondtak semmi, hogy miért tiltották?
Férfihangon nem muszáj facebookról beírni.

@Grünwald Tihamér: "na ez a komolyság, hogy ők pont az elfogadást toleranciát hirdetik, de valójában szektás, kirekesztő, gyűlölködők.
Nemrég egy vérliberális, mindentelfogadó fullhumanista neofeminista csajjal vitáztam egy blogon, hogy nincs társadalmi kényszer, ha szingliként akar élni hát hajrá... csak akkor ne 40 évesen kezdjen el kapálózni hogy férj meg gyerek kell de rögtönrögtön.
A reakciója a törlés-tiltás volt. Meg se lepődök már ezen."

Dehogynem az elfogadást hirdetik. Fogadják el őket egyoldalúan a nézeteikkel együtt:D

2018.12.02. 00:36:48

@Ethan Wolf: Volt egy cikk a férfihangon tinderrel kapcsolatban, ahol az egyik hozzászóló leírta a tapasztalatait.
Szerinte annak ellenére, hogy látszólag a felső százaléknak kedvez, ami az ott lévő férfiak 5-10-20%-a(?) az alatt is lehet találni partnert. Ha nem is a legjobban kinéző nők kategóriájából, de olyat igen, aki átlagtól jobban néz ki adott szintnek megfelelően.
A randiesélyek javításához ugyanazt javasolta, amit írtál a posztjaidban, hogy nem kell komolyan venni a beszélgetést, próbálva eladni magad, hanem lazára, szórakoztatóra venni és lehetőleg mihamarabb a találkozást összehozni.
Lelkileg nem árt megedződni, aki nagyjából tisztában van az adottságaival, mert ha erre adja a fejét annak tudtával, hogy esetleg 2-3 találkozás kell mire lesz valami, miközben tőled vonzóbb férfival első találkozás után volt szex.

countercunt 2018.12.02. 03:42:47

@VT 135: minden banto szandek nelkul, komolyan erdekelne, hogy miert foglalkozol barmelyikukkel is? Teljesen nyilvanvalo, hogy nem azert vannak itt, hogy erdemi eszmecseret folytassanak, lelkesen visszabofogik a szokasos balos, feminista csacskasagokat

Untermensch4 2018.12.02. 07:33:53

@VT 135: Van másik kerülő útvonal is.
A véleményem nem olyan Egyetlen Igaz Hit mint a tietek bölcs effendi (allah növessze hosszúra a szakállatokat), az eddig látott érveléstechnika és vitakultúra nem teszi túl vonzóvá a vallásotokat... de továbbra is érdeklődve figyelek, hátha nekem is eljő a megvilágosodás. :)

" az értelmi-logikai képességek alacsony szintje nagyon-nagyon hasonló a két nick-nél..."
Az emberismereten alapuló jóslási képességemmel egyre elégedettebb vagyok. Viszont egyik elvtársad korábban George herceg rezidenciáján erős hittel állította hogy a raven-féle IQ-teszt jól mér. A te szavaid alapján ezt az ő állítását cáfolhatjuk... :)

2018.12.02. 08:53:39

@Krisz101: Szia, szerintem ronda vagy és túl fekete...

"szia, 40 felett vagyok már sajna, de a képem másfél éves, ilyen vagyok, jól tartom magam. 37-38nak mondanak."
Két évet letagadhatsz???
Komoly teljesítmény, bár szerintem erre csak a 82 éves nők szoktak büszkék lenni :)

whoamiohmy 2018.12.02. 09:22:54

@Krisz101: Na látod én ezért kezdek leszokni az interneten kommentelgetesrol. Bárhová mész, mindenhol akad pár olyan idióta troll mint itt ez a 2 Untermensch. Aztán felqrom magam rajtuk és olyanoknak szólok be csípősen akinek nem kéne. A múltkor például az atom kapcsán majdnem neked is.

MINEK ez a cécó?

Ugyanakkor a való életben még idén elértem hogy lazán megvan a havi 30k euro nettó ha megtekerem a verklit. Ráadásul Zürich tele van csinosabbnál csinosabb nőkkel, ha nem jönnek a hagyományos módszerrel, sebaj, a többség úgyis fizetős. 3 év múlva meglesz a következő szakvizsgám, már most mehetnék Dubaiba 2× ennyi pénzért. Hát nem sokkal jobb ez mint az interneten kiégett 30-as meg 40-es picsakkal vitatkozni???

Ja, az orvos csajokat illetően 110%-ig igazad van. Vagy prolik vagy törtető kis qrvak óriási elvárásokkal. Még az egyetemen volt orvos barátnőm de soha többet.

Krisz101 2018.12.03. 03:03:13

@whoamiohmy: úgy látom, elég rendesen keresztül mentél a Tomassi féle x stages of unplugging-on, és most értél el a végére :)) remélem én is odaérek már hamarosan. bár ennyi lóvéval azért könnyebb.

Krisz101 2018.12.03. 03:05:05

@Frau Untermensch4: pertye pertye :D figy te ugyanaz vagy 2 nickel, csak hülyitesz itt minket. nem ártana megnézetni magad, mert ha sokat vagy jelen valahol 2 személyiséggel abból bajok lehetnek előtt utóbb :D

Krisz101 2018.12.03. 03:08:31

@M87: nem, a facebook tilt. a teljes profilom. és nem a ffhangra céloztam, hanem arra a bullshit oldara amiről fentebb szó volt, valami ffiak klubja vagy mi. és arról irták ezeket.

bullshit beta bait az egész, helyeslő, kiégett női kommentelőkkel. persze folyamatosan azt írják hogy milyennek kellene lenni az igazi férfinak azok a NŐK SZERINT.

Krisz101 2018.12.03. 03:24:46

@Untermensch4: ha sosem láttál még ilyen felületet, akkor mi a faszt akarsz hozzászólni a cikkhez?

meg hogy hosszan írtam? ja, mert én mondok is valamit, te meg csak mainstream balfaszságokat beszélsz amitől láthatóan a töke kivan itt mindenkinek...

kivéve a feleséged, aki amúgy te magad vagy.

manoszféra saját szleng? hülye vagy?
google: manosphere, manoszféra, férfiszféra.
látod semmit nem tudsz.
ilyen emberekkel van tele ez az ország, ezért

"rövid történetből kitalálni egy komplett személyiséget vkinek igazi csúcsteljesítmény"
minek kitalálni? minden nő ugyanúgy viselkedik és ugyanaz motiválja
AWALT

Krisz101 2018.12.03. 03:26:06

@countercunt: igen, mostmár csak etetjük ezt az 1 darab trollt, 2 nickkel... tök igazad van.

Untermensch4 2018.12.03. 07:31:51

@Krisz101: " ha sosem láttál még ilyen felületet, akkor mi a faszt akarsz hozzászólni a cikkhez?"
A kérdés és a kijelentés közötti különbség feltűnt?

"kivéve a feleséged, aki amúgy te magad vagy. "
És ha nem a feleségem hanem az anyám? Vagy a lányom?

"1 darab trollt, 2 nickkel..."
Most én is írhatnék vmi degradálót a szellemi képességeidre... wombraider,untermensch4,frauuntermensch4... akárhogy számolom ez három név :D Te is számokkal dolgozol mint vanderkaay?

Úgy egyébként lehet szerinted valakinek méltányolható oka arra hogy
1) több nicket használ párhuzamosan
2) több nicket használ sorban egymás után, gyakran változtratva a nevét, akár hetente többször?

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2018.12.04. 15:34:36

@claire85: „Megint egy jó érv. Miért van ez így?!
Mert te ezt mondtad. ”

Nem, hanem mert az evolúció ezt diktálja. Ez már ősidők óta így van.

2018.12.04. 23:28:08

@Wildschwein: "Nyilván eléggé magas a státuszuk és eléggé magas szinten járatosak a game-ben. Vagy a másik lehetőség, ha valaki mindig is natural alpha volt, mint mondjuk E. Béla, az ismert karakterszínész :)"

Viszont, akiket így definiálnak nem tudnának hiteles tanácsot adni csajozáshoz, mert nekik magától ment és jó eséllyel magukat a fogalmakat se ismerik, mivel nem kellett beleásniuk magukat a témába.

2018.12.04. 23:57:22

@whoamiohmy: Azzal a fajta önfejlesztéssel értek egyet, amit azért tesz valaki, mert örömét leli benne közben.

@Krisz101: Ráadásul az egyházi hozzáállás/oktatás is olyan-amilyen.

erkölcsi hulla 2018.12.05. 14:08:49

@Krisz101: "+1. fogászati szegmensben fellépett extrém emberhiány miatt az utóbbi években tömegével mentek át oda kozmetikai területről. kozmetikusok, fodrászok, műkörmösök. színvonal detto. asszisztensekre, recepciósokra gondolok természetesen"

Baszki most nézegettem pont, és csodálkoztam mi ez a sok ribancnak öltözött "orvos"...

Meg a másik, a "Budapesti Metropolitan Egyetem" diákjai és végzettjei valami durván arányalanul sokan vannak fent, és majdnem mind ribanc...összeesküvés, vagy semmit sem érő díszdiploma?

Ribanc alatt értem azt amikor bármilyen módon a csöcseit, seggét kirakja, ájfonnal műkörömmel szarrásminkelve narancssárgán műtetovált szemöldökkel pózol a tükör előtt.
Ezekről kis fajhatározó könyvecskét lehet írni. Meg vannak a sznobribancok, ezek általában jómódú egyetemisták, az összes képük beállított, profi fotó, legalábbis drága géppel készült, és olyan a profiljuk mint valami erotikus trip advisor.
Ezzel azt kommunikálják hogy átlagproliként semmi esélyed, csak ha gazdag vagy, tökéletes, és jártál a világ minden táján, ahol érdemes profi szelfit lőni :D

Hányinger ez a tinder.

erkölcsi hulla 2018.12.05. 16:33:25

@Hatvanegy komment: És amúgy, lehet hogy full házias, normális csaj, csak a csorda után loholva csípte így ki magát.

A favorizáltak nálam a normális smink nélküli, mosolygós nők, pár sima képpel, nem beállítva. Sokan vannak ilyenek is amúgy, nem is értem miért vannak fent.

VT 135 2018.12.05. 19:25:07

@erkölcsi hulla: Arról már ne is beszéljünk, h lassan nagyitóval kell olyan nőt keresni, aki nem csúfította el magát tetoválásokkal. Tudom, h van néhány férfi, akinek ez bejön - bár feltehetően inkább a "rosszfiúknak", akik amúgy sem akarnak többet pár dugáson kívül, szóval... Azt azért minimum tényként megállapíthatjuk, h durván csökkenti az esélyeit (hosszú távú kapcsolatra) egy nő, aki a gyönyörű bőrét összefirkáltatja.

Wildschwein 2018.12.06. 12:26:08

@erkölcsi hulla: "Meg vannak a sznobribancok, ezek általában jómódú egyetemisták, az összes képük beállított, profi fotó, legalábbis drága géppel készült, és olyan a profiljuk mint valami erotikus trip advisor."
Tökéletes leírás. És igen, az irigység meg a frusztráció beszél belőlem, mert persze szeretnék ilyeneket dugni, de hát kevés vagyok hozzá.

@VT 135: "lassan nagyitóval kell olyan nőt keresni, aki nem csúfította el magát tetoválásokkal."
Igen, ez sajnos így van. Egyébként Heartiste (gy.k.: amerikai blogger, az egyik legtöbbet olvasott és idézett szerző a manoszférában) az egyik írásában összegyűjtötte azokat a tényezőket, amelyek arra utalnak, hogy egy nő ribanc, és a tetoválás dobogós helyen volt.

erkölcsi hulla 2018.12.06. 12:54:39

@Wildschwein: "de hát kevés vagyok hozzá."
Nyugalom, az ilyenek még magukhoz is kevesek. Szerintem még a kezükkel szemben is olyan magasak az elvárásaik, hogy inkább magukhoz sem nyúlnak.
süti beállítások módosítása