Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy budapesti nőcsábász naplója

A sorozatrandizó

A sorozatrandizó

Badoo

2018. március 25. - Ethan Wolf

badoo12.jpg

 

Ez egy "múlt és jelen" jellegű teszt lesz, mivel a címben szereplő applikációt három évvel ezelőtt használtam (volt is már poszt, ahol megemlítettem, hogy badoon találkoztam az illetővel), de újra kipróbáltam pár hónapja is (2017), hogy lássam, van-e különbség.

Van.

badoo2.JPG

Ez a fenti kép milyen életszerű, nem? A csaj ír rá a srácra (aha, persze), mire a srác azonnal elhívja valahova, amire a csaj igent mond (aha, persze), és már indul is. A párbeszéd nyilván egy száz fős falu két lakója közt zajlott, ugyanis azt nem tisztázták, melyik bárba mennek. Nyilvánvaló, hogy csak egy van az egész településen. :)

Visszatérve, a Badoo ismerős lehet sokaknak arról, hogy pár éve nagyon agresszív volt a reklám hadjárata. Valahogy megszerezték az emberek e-mail címeit és küldték a meghívókat. Elég volt, ha a cégtől egy ember regisztrált, kiszedte gondolom a névjegyzékből az összes címet és elküldte mindenkinek a meghívókat. Ez csak tipp, én akkor hallottam erről először, mikor az akkori munkahelyemen a céges mailemre kaptam meghívót, aztán szinte naponta jött

Akkor pár gondolat, tapasztalat, észrevétel. 

Már telepítéskor hozzáférést kér az applikáció szinte mindenhez a telefonon. Mindig gyanús az ilyen program. Hamar rá is jöttem, miért kell ez neki. Hozzáfért a névjegyzékemhez és a következő történt: Lapozgatok, és húzom a csajokat jobbra-balra (ezt lemásolták a tinderről), és ahogy lapozgatsz csak a képek alapján, elég gyorsan tudsz haladni. Ekkor váratlanul, két csaj profilja közé bedobja a névjegyzéked listájának egy részét és mire felfogod, hogy mit is látsz, az ujjaddal már rá is nyomsz. Ekkor pedig, amelyik névre rányomtál, annak küld egy smst vagy emailt, benne egy linkkel, hogy csatlakozzon az illető a Badoo-hoz.

Mondanom sem kell, ez mekkora paraszt dolog. A kísérletem alatt háromszor futottam bele ebbe a trükkbe, de csak a tesómat és két haveromat sikerült meghívnom szerencsére. :)

badoo_founded_by.jpg

Sajnos, ma már előfizetés nélkül elég korlátozott a program használhatósága. Azt hiszem, tíz nőnek tudtam írni regisztráció után, majd onnantól kezdve talán naponta 1-2-nek. Sok hülyeségre lehet pénzt elverni, ilyen-olyan apró szarságokat küldeni a másiknak (pénzért), felhozzon a találati lista elejére, stb. Itt lehet a legtöbb dologra pénzt elkölteni.

Ráadásul a kezdeti 10 ingyenes írással sunyiskodik is, mert rögtön regisztráció után (egy nap leforgása alatt többször is), jelzi, hogy xy szeretne beszélgetni veled. Érdekes, hogy ha rámegyek az illető profiljára, azt látom, hogy napok óta be sem lépett. Ergo arra játszik, hogy elhasználd az ingyenes írási lehetőséged fake profilok számára. Jelzi, hogy kinek tetszem, de csak akkor nézhetem meg az illető profilját, ha fizetek (ez a tindernél egy éve létezik, itt viszont már régebben is volt ez a hülyeség).

Pár éve mobilon még nem működött a szűrés, nem volt olyan opció, hogy megadom a kort és azon kívül esőket ne mutasson. Weben belépve működött persze, de ki használja úgy? :)

Azért is lehet amúgy fizetni, hogy a te üzeneted kerüljön az illető postafiókjának az elejére. Olyan béna az app, hogy egy helyen jelzi az új üziket, azokat akik megnéztek, akik kedveltek, akik beszélgetnének veled, stb. De ezekre külön kell szűrnöm egy lenyíló ablakban (telefonon). Így egy este során azt látom, hogy érkezett 25 jelzés. De ha azt akarom látni, ebből mennyi az üzenet, akkor azt a postafiókon belül külön le kell nyitnom. Tudom, apróságnak hangzik, de telefonon ez kissé kényelmetlen, de gondolom direkt. Így ha nem nyitod le külön a füleket, akkor azt érzékeled, hogy mennyire népszerű vagy, hisz jött 25 értesítésed. Amiből jó, ha 1-2 valódi üzenet, a többi csak jelzés. Ha pedig nem nyitogatod és egyben dobja be neked a 25 értesítést, akkor a valódi üzenetet véletlenül átugorhatod, ahogy görgetsz. Leírva nem tudom, mennyire érthető, de roppant idegesítő az egész és tuti, hogy direkt.

badoopici.jpg

Ellentétben a megszokott randi applikációkkal a Badoo nem randi, hanem ismerkedős/csevegős program. Természetesen a férfiak mind randizni akarnak, hisz melyik istenverte férfi akarna csak csevegni a nőkkel? :)

Ezt a nők is tudják, de leszarják. Emiatt sok olyan van fent, akik nem akarnak randizni. Feleségek, párkapcsolatban lévők, untakozók, like vadászok, stb. Sima randi appokon is vannak ilyenek szép számmal, de itt ezt szorozzátok be százzal. 

Épp ezért sokkal nehezebb itt randipartnert találni, mint máshol. És persze gyakran a csajok csak több nap csevegés után ejtik el, hogy ők amúgy csak csevegni járnak ide.

 Régebben még olyan gond is volt, hogy az appon belül nem lehetett hangot állítani, csak ha magát a telefont halkítom le, és az értesítő hangja olyan hangos volt, hogy majdnem lerepült a fejem. Az objektivitás miatt el kell mondanom, ezt a 2017-es teszt során nem tapasztaltam.

Tinderrel ellentétben itt akkor is írhatsz a kiszemeltnek, ha az nem húzott téged jobbra, de csak ha előfizető vagy. :)

badoo-registration-1-5806ddbc5f9b5805c2d5cd7f2.jpg

Ha nem vagy előfizető, akkor a csajok közti lapozgatás során elég sok a reklám is. Kíváncsi lennék, hogy ha nőként vagy fent, akkor is ennyi kellemetlenséget zúdít az ember nyakába ez a program?

Vicces volt látni, hogy sok-sok nő profilja meglepő módon myvip-pes logóval ellátott képekkel volt tarkítva. Eléggé fake profil gyanús a dolog.

Míg pár évvel ezelőtt sikerül randikat lebonyolítanom (sajnos arról nem vezettem statisztikát), addig tavaly nem jutottam túl sok-sok órányi csevegésen. 

A következtetés annyi, hogy jobban jár az ember egy célirányos applikációval, mert igaz, hogy itt sokan vannak, de a többség csak unatkozik és nem akar randizni. Az egész app nem letisztult, nem célszerű, olyan kesze-kusza és káoszos. 

Egyéb ismerkedős oldalak/applikációk tesztjei:

http://sorozatrandizo.blog.hu/2016/10/18/happn_nagyszeru_de_elhalt_otlet

http://sorozatrandizo.blog.hu/2016/12/14/okcupid_teszt

http://sorozatrandizo.blog.hu/2017/07/03/szerelemdoboz_teszt

http://sorozatrandizo.blog.hu/2017/05/01/rapdirandi_teszt

http://sorozatrandizo.blog.hu/2017/07/24/salsa_party

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatrandizo.blog.hu/api/trackback/id/tr1013604575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VT 135 2018.03.26. 22:26:15

A Badoo már akkor is egy kalap fos volt, amikor még a Tinder meg sem jelent, vagy éppen csak szárnyait bontogatta. Régen mindenféle netes párkeresőről, rengeteg nővel találkoztam (a találkozás persze nem jelentett automatikusan folytatást is... :D ), a Badoo-ról egy darab nővel nem sikerült összehoznom randit. És igen, emlékeim szerint a szűrője ultragagyi volt, alig lehetett valamire szűrni. Egyáltalán működik még ez a szutyok, vagy csak vegetál?

Ethan Wolf 2018.03.27. 06:06:52

@VT 135: Ha elé erős az idegrendszered és kitartó vagy, lehet ismerkedni, mert van az ismerőseim közt, akik ott jöttek össze. De annyira sok "szeméten" kell keresztül válogatnod magad, hogy egyszerűen nem éri meg, csak ha nagyon kétségbe vagy esve...

VT 135 2018.03.27. 12:55:41

@Ethan Wolf: na ja, a lottó ötöst is időnként megnyeri valaki... :)

2018.06.27. 19:02:25

@Ethan Wolf: A badoo-nak volt egy agresszív felfutása az elején még 2010 végén 2011 elején. Facebookon ment a hype. Csomó ismerős beleesett ebbe. Olyan üzenetet küldött e-mailben, hogy az ismerősök mit gondolnak rólad. Ahhoz, hogy ez kiderüljön regisztrálni kellett az oldalra.:D Mindenesetre kipróbáltam és tiszavirágéletű lett az ottlétem. Csomószor jött üzenet, hogy xy csevegni szeretne. Persze, mikor beléptél már híre-hamva nem volt ilyesmiről. Az eredmények 7 elküldött üzenet és abból 1 válasz. A csaj nem lakott túl messze és átlagnál csinosabb volt, de mivel nem volt állandó internetelérhetőségem, ezért az egészet hagytam a csudába.:D
Volt egyetemen egy csaj, aki akkoriban élménybeszámolókat tartott és mivel ő is átlagnál jobban nézett ki mondanom se kell, hogy egymásután zavarta le a randikat, akik onnan bejöttek neki. Akik nem voltak szimpatikusak neki alázta őket a társaságban, hogy és miként próbálkoztak nála.
A facebookon keresztüli regisztrációm miatt nehezebben ment a törlés, de megoldottam végül. :D

Ethan Wolf 2018.06.27. 19:42:51

@M87: A nőknél ez megszokott, ha olyan próbálkozik náluk, aki nem szimpatikus nekik, azt a barátnők előtt alázza. Ezen kár meglepődni és hidd el, mind ilyen. :)

2018.06.27. 22:40:15

@Ethan Wolf: A nem mindegy, hogy a próbálkozó személye ki az már akkor sem lepett meg. Ami furcsa volt, hogy olyanokról beszélt, akiket csak fotón látott és jó eséllyel az életben nem is találkozott velük később se. Mondjuk ő olyan életvitelt élt, aki nem vetette meg a kalandokat.:)
süti beállítások módosítása